Eftersnack V75 Åby 1/2.

Publicerat: 02 Feb, 08:40

That’s Art var vår spik och eftersom han galopperade så var dagen förstörd spelmässigt. Det blev annars storslam för Jörgen Westholm som vann med egentränade duon Strong Heartbeat och Remarkable Feet. När han sedan lotsade in Stefan Dahls nollprocentare Shutter Island till andrapriset så stod det klart att det var han som tog hem titeln som årets V75 Champion. Han kom in som reserv när Björn Goop tackade nej och tog sedan hem alltihop. vi säger stort Grattis till Jörgen!

Vi provade att fälla bägge lamporna i omgången på Slutspelet dvs Burning Man och Green Mamba. Burning Man höll undan med ett nödrop före en bra spurtande Vagabond Bi medan Green Mamba var totalt överlägsen i avslutningen. Trots en galopp i första sväng blåste hon bara till dom på bortre långsidan och vann i ohotad stil. Bröt lite mer den här gången men det spelade ingen roll, hon är alldeles för bra för ston i sin egen klass. 

En annan som vann efter inledande markförlust var Svante Båths Super Sarah körd av Erik Adielsson. Efter tappstarten hamnade man en bit ner invändigt för att sedan hitta ut i andra ut. Hon spurtade bra och lyckades fånga in värsta motbudet Catwalk Ima som fått bestämma i ledningen, i sista stegen. Tredjeplatsen till jätteskrällen Ella Victorystone. 

Magnus Teien Gundersen skrällde rejält i kallblodsloppet med Trö Hera, han gick aldrig med i någon attiack utan sparade sin häst hela vägen och när Bellfaks galopperade löste det sig perfekt 500 kvar och det blev ganska enkelt till slut före Grislefaksen G.L. och Demex. Favoriten Bellfaks fick inte aktionen att stämma riktigt, precis som senast men den här gången slutade det med galopp. 

Anders Eriksson bäst av lärlingarna. Det blev högt tempo inledningsvis i lärlingsloppet med en het Epsom i ledning och Armour As som ville överta. 10,0 första 500 och 12,4 första varvet över lång distans. Det bäddade för Zenzero Jet och Anders Eriksson som avancerade fram utvändigt ledaren varvet från mål och gick undan mycket enkelt till slut. Armour As höll starkt till andrapriset.