Eftersnack V75 Halmstad 31/12

Publicerat: 01 Jan, 11:58

Toppen
+++ Devs Daffodils avslutning från kön i ett väldigt tempofattigt lopp var riktigt vass. 11,7 sista 800 är bra med tanke på förutsättningarna. Att hon sen bröt ner och gav Darah Bibi en riktigt ”hockytackling” på upploppet är en annan femma.

++ Dwayne Zet såg verkligen lysande ut och avgjorde lätt i Sylvesterloppet. En snygg prestation och en femstjärnig styrning av Mats E Djuse.

+ I Can Steel vann visserligen inte men han gjorde ett mycket vasst lopp efter galopp och en tung resa.

Floppen
ATG:s
haveri halvtimman in mot spelstopp som gjorde att många spelare fick för högt blodtryck den här nyårsaftonen. Visst, trycket på sidan är enormt, men det är inte första gången det händer så detta borde man haft styr på i förväg. Floppen även till Michel F Rothengatters styrning med King Schermer i avslutningen, den var allt annat än bra. Så var ju Open Skys galopp och prestation en stor besvikelse.

I övrigt
Bravo Sabotage
är en fin häst som är snabb i benen och har bra inställning. Det är väldigt viktiga egenskaper och han vann sin tredje V75-seger för året. Ego Sisu är det lite klass i och han avgjorde via 13,9 sista 1000 i spåren. Mamaneedshismoney utvecklade startsnabbheten med jänkarvagn, höll upp ledningen och vann lätt. Ninja Zon var riktigt fin då hon slog av storfavoriten I Can Steel och jag imponerades på nytt av Markus Niklassons styrning, han är vass. Hattusa var fin i debuten för Stenströmer. Även om ”alla” gjorde bort sig behöver hon inte skämmas för segern.

Lira nästa gång
J.S.Peaky Blinders
hade mycket strul på vägen men gick klart bra via 14,3 sista varvet. Han vinner lopp inom kort.

Vi gick bort oss på spikarna i den här omgången som gav 2,9 miljoner på sju rätt och som bäst fick vi nöja oss med sex rätt på Slutspelet-V75. Nya tag redan i dag lördag med V75 på Bollnäs.

//P-A Johansson