Eftersnack V75 Mantorp 20/3

Publicerat: 21 Mar, 11:54


Två riktiga stjärnsmällar i omgången gjorde att utdelningen uppgick till hela 1,9 miljoner på sju rätt. 

Det började med en jätteskräll när Grinnebys Orion hittade ut från rygg ledaren i bronsförsöket och avgjorde över upploppet efter att gått förbi länge ledande Herakles som dock stumnade och fick nöja sig med fjärdepriset. Red Mile Brodde och Victory Lee knep övriga pallplatser. Favoriten Dwayne Zet var borta direkt på kör och flera andra underpresterade. 

Suarez direkt till spets i Klass II, blev lite het längs vägen men höll ändå undan säkert för Bat Marke som hakade på till andrapriset från rygg ledaren. Illfindmywayhome agerade knepigt och kastade sig ut för Örjan i dödens flera gånger. Kom tillbaks över upploppet och fick med sig bronspengen men han har mycket att slipa på.

Snacket inför Gulddivisionen handlade om spetsstriden mellan Heavy Sound och Elian Web och framförallt då Elian skulle tävla barfota för första gången på två år. Heavy Sound lyckades dock hålla ut. Kenneth fick sedan styra och ställa som han ville och Heavy gick undan lätt med en del krafter kvar, blev lite trög till slut senast så nu valde Kenneth att rycka ner norsken för att ha honom på bettet hela vägen in.

Två hästar bjöd på en speeduppgörelse i diamantstoet som var V75-4 och det var Joyful Trix som drog det längsta strået för Kihlström/Redén efter en vass avslutning. Georgia Am i spets efter att tryckt sig resolut till spets på första långsidan, bra igen men fick ge sig i sista stegen. 

Ny superskräll i V75-5 som var Klass I då Rotate slog till efter tredjespår fram till dödens. Han såldes för 250.000 kronor på Travera på fredagskvällen och ordnade alltså snabb återbetalning för sin nya ägare. Rotate går nu i träning hos Björn Goop.

Silverdivisionen i sjätte och det var uppvisning av Jaguar Dream. Spets hela vägen och sättet som han lämnade övriga på var imponerande!

Ivory Di Quattro studsade tillbaka efter en sämre insats och såg riktigt bra ut när han vann det avslutande stayerloppet mycket enkelt. Härliga glädjetårar från skötare Hannah Gustavsson fick vi se i tv sändningen efter loppet. Favoriten Arvid S.H. fick gå tufft och hoppade som stum på upploppet. Vi trodde mycket på Amiral men där valde Örjan att sitta kvar varvet kvar i rygg på Viva La Vida Face som varit rejält pigg i två varv och blev sedan fast när den kallnade. 

/Dennis Palmqvist