Eftersnack-V75 Skellefteå 2/10:

Publicerat: 02 Oct, 21:28

Toppen:

+++ Mats Djuse och Stjärnblomster. Fölmärren som har kommit tillbaka och nu tog steget in i eliten. Få i landet är så vass på en kort speed och efter Mats drömstyrning där han släpper ledningen 500 kvar (!) till favoriten Tangen Haap för att sedan speeda ner denne sista 200 var av högsta klass. "Jag är helt skakis. Jag hade sett att open stretch-spåret var tyngre så det blev bra att vi kunde gå utvändigt. Hon är rysligt snabb på 200 meter", berättade Mats i vinnarcirkeln. 

++ Micael Melanders dubbel. Micke Melander tog en dubbelseger på V75 med skrällarna Kitzune G.G. och Torpa Pål. Den förstnämnda stod stenhårt inne, men det spelade ingen roll och Torpa Pål hittade en växel till med barfota och bike.

+ Foppa och Devils Tongue. Ja, båda Zola Boko-sönerna förtjänar båda att nämnas. Foppa ser allt bättre ut i aktionen och var ensam på banan. Den där ryckhuvan som han hade svarat så bra på i jobb behövde inte ryckas och här har Pihlström en klassklättrare. Devils Tongue är en snygging som svarade allt i ledningen för skickliga Sandra Eriksson.

Floppen:

Bird Lane värmde inte som bäst och galopperade tidigt i loppet. Hon agerade sedan stinglöst i loppet och hade inte sin bästa dag. 

Spela nästa gång:

Bonny Boy reste långt förra helgen upp till Norrland och hade bara varit i sin nya miljö några dagar. Han gjorde med tanke på det ett riktigt bra lopp som tvåa och blir segerfarlig på Solänget om två veckor. 

I övrigt...

Leave Your Sox On följde upp en bra värmning med att bara vara bäst i V75-1. Visst underlättades segern av att Bergh fick lägga en speed för att få spets med Mellby Ironman, men Salmelas häst var rejäl. Han stannade till när han kom först så Ohlsson fick ta tussarna, men segern var aldrig i fara. 

Tangen Haap förlorade överraskande i V75-2. Han såg klar ut när Erik skickade honom till ledningen på sista långsidan, men sedan tog Erik upp och åkte dit på speed. Låter han honom löpa på drar han förmodligen musten ur Stjärnblomster och vinner loppet. Erik hade både norsken och tussarna oryckta i mål. I samma lopp fungerade inte alls Våler Nikolaj i travet och galoppen kom som ett brev på posten.

Van Gogh Z.S. var mer på alerten idag och vann loppet, men det var på foto mot en störtdykande Even's Cool Boy. Tyvärr hade vår vinnare Spickleback Face tagit ett kliv bakåt av förra loppet, han värmde sämre och vi fick aldrig någon riktig segerfeeling.