Eftersnack V75 Bergsåker 11/1

Publicerat: 11 Jan, 22:05

Det blev precis som vid hoppades och trodde i V75-1, Lubrano höll tempot uppe utvändigt om Doctor Doxey Zenz och vår spik, Hawk Cliff, kunde enkelt avgöra till slut. Riktig kanonstart för vår del! Cobourg Hanover hängde med oväntat bra i ryggen på favoriten och övriga var rejält akterseglade i mål.  

I V75-2 blev det seger för Guldtopp (såg grym ut hela vägen) som serverades en perfekt resa av Magnus A Djuse (24 i segerprocent hittills år!). Spets och släpp till Osen Prinsessa och på lätta ben gick han förbi när han vreds ut 200 från mål (25,3/800 med 24 sista 400). Den knappa favoriten Ängsborken tog en kort galopp i starten, hamnade sist och kördes sedan invändigt. Det löste sig för sent, men han flög fram sista biten och visade återigen vilken fin kapacitet han besitter.  

Gulddivisionen gick till Elian Web som avslutade 11,6 sista varvet från ledningen (13,4 f 1000). Örjan körde framåt direkt, landade utvändigt om Elian 1500 från mål, men ”Proppen” var aldrig riktigt med chans och fick nöja sig med andrapriset. 

Det blev ny spetsseger i V75-4. Favoriten Rocky Tilly kunde visserligen inte försvara ledningen initialt, men Rikard var snabbt ute i andraspår och Örjan hade aldrig för avsikt att svara spets med Vincent Chase. Hannu Korpi synade dödens tidigt, samart tycker vi och det resulterade även i en andraplats, men åt Rocky gick det inte att gör något åt, han var helt enkelt för bra och vann väldigt bekvämt. Flera hästar satt fast med sparat bakom, bl.a. Radjah D’inverne som verkligen har hittat formen på slutet. 

Det blev en våldsam körning mellan Fluke och Huddlestone (tog sig förbi Fluke från start) i Klass II-försöket, första 500 avverkades på 09,4 och varvet på 12,0. Det blev givetvis för tufft för båda dessa två och det drog jätteskrällen Inshallah (2%) nytta av som kunde vinna via 14/600. Vi ska inte klaga på när det tävlas, det görs det alldeles för sällan, men i det här fallet måste vi ändå undra hur Söderberg tänkte med sin på tok för offensiva styrning…

Indra’s Secret gjorde bort sig direkt i starten – hon fick gå en tuff upphämtning och felade även på nytt 550 kvar. Loppet vanns av formstarka Abrystir som avgjorde lätt via 12 sista 800 och ny seger till Magnus A Djuse! Red Alert W.F. slutade visserligen femma, men med tanke på det lugna tempot Jorma fick köra i (17 f 1000), så får hon ju inte godkänt. Bara sex dagar mellan loppen visade sig vara för tufft. 

Arch Lane tillsammans med Emilia Leo höll enkelt ledningen i V75-7 och segern blev lika odramatisk som starten, även om han inte såg perfekt ut i travet till slut. Klar tvåa i mål var Bowling Triple X., han stod för ett starkt slutvarv ute i spåren (13,6/1000) och han har verkligen kommit igång sedan flytten till Wäjersten

Toppen: Intrycket på Guldtopp, Elian Web måste givetvis hyllas och likaså Magnus A Djuse som inlett året strålande. 

Floppen: Lars-Göran Söderberg styrning i V75-5 och Indra’s Secret som galopperade dubbelt.