Eftersnack V75 Gävle 18/5

Publicerat: 18 May, 19:15

Nobel Amok svek som jättefavorit i inledningen. Han fick visserligen öppna i underkant 09 första 500, men Robban fick dämpa rejält andra femhundringen (12,7 f 1000) och förmodligen var det något som inte stod rätt till. I stället blev det Stepping Spaceboy som gjorde ett starkt lopp som första häst sista 600 i tredjespår. Han avgjorde precis före Shocking Superman som höll tappert utvändigt om Nobel. Output Pressure tävlade optimalt (bike, barfota och helstängt) och han avslutade vasst via 08/400 med vida spår genom sista sväng.

Sanda Love var bäst i lärlingsloppet och vi måste plussa för Oskar Florhed’s styrning. Han lämnade tredje utvändigt 1400 från mål och styrde fram utvändigt om Zaragoza. Segern blev sedan säker och bakom spurtade U.R.Amazing rappt till en andraplats. Tyvärr gick det inte lika bra för Kai P Jussila som först hamna på innerspår kort efter start och det blev fel igen när han valde att gå ut i rygg ut bakom Arras Cando cirka 450 från mål. Arras var ”kall” i det läget och han borde givetvis suttit kvar och kört rakt framåt i andraspår.

Jörgen Westholm är en vass startkusk och det visade han återigen i V75-3 där han vann loppet i starten. Han lyckades komma före favoriten Rappnor och spårade sedan hela vägen runt om. Snygg styrning, bra insats av Guli Rubin och tvåhundra sköna in på kontot. Nordy Kuling tävlade barfota runt om för första gången och hängde med till en andraplats i rygg på vinnaren. Rappnor tappade stilen och galopperade 300 kvar, han var inte helt tom i det läget.

Fredrik Linder hade fog för sin optimism - Falcon Am ledde varje meter av V75-4. Classe träffade inte starten perfekt, men Falcon var väldigt explosiv och tog ändå hand om ledningen enkelt. Han fick sedan bestämma tempot (15,9 f 1000) och vann på bra vis. Bakom var det inte mycket att skriva hem om.. 

Ny seger för Sjöström som tidigt kunde köra sig till spets med Bizzi Blizz efter att Zanzibar Wise As galopperat direkt i starten. Classe låg skönt tillbakalutad i biken och Bizzi avslutade 11,6/1000 med enkelhet och hon var ensam på banan.

Prins Daniels Lopp gick till Sorbet (tävlade med norskt huvudlag som ryckets innan starten) som med enkelhet höll ledningen. Han pullade sedan loppet igenom och Örjan fick dra rejält i honom genom sista sväng för att inte släppa ut Ringostarr Treb. Mindyourvalue W.F. var seg hela vägen, men höll farten starkt och var duktig som tvåa. Tyvärr blev loppet inte så sevärt med tanke på hur enkelt Sorbet höll spets.

Rejäl insats av Donners Am som tidigt kördes till spets, fick tuff press hela vägen (11,9 f 1000 12,0 f 2000) och kunde trots det säkert stega undan till seger. Segergest från Linderoth och det syntes att segern betydde mycket!

Fem spetssegrar, en från dödens och en från andra utvändigt - återigen visade det sig hur viktigt det är att vara med ”där framme” i Gävle. För vår del blev det sex rätt (Rank & Spel) och vi går igenom omgången mer i sin helhet i ”podden” som släpps måndag efter lunch. Nästa helg smäller det!