Eftersnack V75 12 november

Publicerat: 13 Nov, 09:37

Som väntat blev det en rolig omgång på lördagen. Det blev spännande lopp och en skön blandning av favoriter och skrällar. Tyvärr räckte vi inte till mer än sex rätt på det reducerade förslaget där vi hade behövt ha Brother Bill för att få sju rätt men vi fick ett bra inslag på dubbeln.

Det var varmt och fina förhållande vilket i sin tur gjorde banan snabb och det var väldigt svårt att ta något från kön.

Toppen
+++ Margareta Tooma
vinner debuten i Stoeliten från utvändigt ledaren över 2640 meter men huvan kvar, det är svårt att gå ifrån henne som nummer 1.

++ Phoenix Photo gör grovjobbet sista 600 i tredjespår och har ändå en pollett kvar sista 100 så han kan plocka ner Missle Hill. Dubbla plus även till Ohlsson som körde mot Brother Bill första 200 och det betalade sig till slut.

+ Hidalgo Heldia var som ett lokomotiv i spets, för det första öppnade han sylvasst, sen drog han i hårt tempo och han var aldrig i förlustfara, mycket mäktigt.

Floppen
Coffey
var en stor besvikelse. Han öppnade som en traktor och gick inget då luckan kom.

Lira nästa gång
Brother Bill
vinner Silverhästen på Solvalla om två veckor.

I övrigt
Dwight Peters får en jäkla fart på hästarna. Han spetsade och släppte motvilligt med Special Major i inledningen, luckan kom sedan sent men Majoren störtdök till knapp seger. Det var lite tur då Jörgen S Eriksson kom till spets med Ballerina Indika. Sedan gjorde hon det bra, svarade vasst på tussarna 300 kvar och vann säkert. Det var även en del tur med i bilden då Pure Muscle kom till spets, att Marlon Boko tog några galoppsteg efter 100 meter, sen gjorde Reijo-hästen ett väldigt bra lopp. Han har skön lunk och fin inställning. Kathrine S.H. hade också en del flyt men samtidigt avslutade hon bra och Markus B Svedberg var kall som sparade tussarna till 100 kvar, det resulterade på linjen

Man skulle ha hakat på hemmalaget den här dagen, seger för hemmatränarna Jörgen S Eriksson, Markus B Svedberg och Svante Ericsson.

Under söndgen la tyvärr en ganska tät dimma ett lock över Sundbyholm så det var svårt att se så mycket av loppen. Men vi såg i alla fall klart på förhand och satte sju rätt på Rank & spel, nettot blev 29.799 kr!

Bäst sikt hade vi nog då Francesco Zet vann sin BC-final i lekande lätt stil med massor sparat. Han är kusligt bra.

Lika imponerande var Lara Boko. Hon drog i hårt tempo i spets, gav Glamorous Rain chansen från rygg ledaren men var helt omutlig på topptid.

Queen Belina var bara starkast efter en fin resa, hon attackerade 750 kvar från andra ut, var framme hos ledaren innan slutsvängen och vann behärskat.

Dancer Brodde höll upp spets från spår 1, fick bestämma i ledningen och vann med krafter kvar.

Fenix Brick var en mycket bra spik från vår sida. Vi var helt inne på honom trots att han inte hade startat på fem månader och han vann också i imponerande stil från spets. Tidig spets även för Grant Hall som ser allt bättre ut och så skrällde åter Dwight Peters, nu med en mycket formstark Mellby Ivy.

Missa inte podden som vi släpper under förmiddagen. Där snackar  vi mycket mer om helgens omgångar och kikar lite på V86 onsdag och V75 lördag.