Eftersnack V75 30 december

Publicerat: 31 Dec, 07:16

Det började med 4-procentaren Legoholm Zon som från tredje ut fick sätta in stöten 700 kvar och bara klev runt fältet. Vi hade henne högt i ranken och varnade för henne som dagens skrällvärmning så det var en bra start för oss. Favoriten Ulriika highness kördes fram utvändigt ledaren 950 kvar men var tidigt slagen medan Sharp Dream hade en del aktionsproblem men sköt till bra som trea.

Tätt på linjen
V75-2 var jätteöppet på förhand där favoriten var spelad på 17 procent. Det var även väldigt tätt i mål också men längsta strået drog Yankee Sensation. Peter Ingves körde fram utvändigt ledaren 1400 kvar och i lite vansklig stil slog han sig förbi till knapp seger på upploppet. Machivelli blev hindrad av en dålig rygg i sista sväng, sedan avslutade han sylvasst som tvåa och han vinner med bättre flyt. Bouncing Ball O.O. fick fritt sent från tredje in, sköt till vasst och var inte stort slagen medan Sir Henry P.Hill tappade travet på upploppet i ledning, han tog över 1400 kvar.

Dante Boko hade stor uppvisning i V75-3. Han pressade sig till spets in i första sväng, drog i stenhårt tempo och vann lätt före Västerboonthenews som fick göra jobbet på utsidan. Spring Erom gjorde karriärens sista start, han räckte inte som femma men det var omöjligt att göra något i spåren med tanke på det tempo Lutfi Kogjini höll i spets. Dante var klar favorit men eftersom vi hade honom som klar spetsfavorit valde vi att spika och det visade sig helt rätt.

Ny uppvisning
I V75-4 blev det en ny uppvisning av Julia af Solnäs som öppnade både snabbt och stabilt. Peter Untersteiner placerade henne i fjärde ut och det var ganska bra körning. Stöten sattes in 650 kvar, hon blåste till ledning 450 kvar och vann överlägset. Hossiana Boko fick offra en del för att komma till ledningen höll duktigt som tvåa.

Storfavoriten Niky Flax kom ut perfekt direkt från från start och fick andra ut med Västerbo Exact i rygg. Niky Flax kunde glida, via andraspår, till ledning in i sista sväng men direkt fick han Västerbo Exact på utsidan och det syntes redan 300 kvar att Västerbo Exact var den bättre för dagen. Han stegade undan till väldigt lätt seger på upploppet medan Niky Flax stumnade och var sämre för dagen. Vi var inne på Västerbo Exact och hade den som ensam A-häst på förhand.

Lugnt för favoriten
I V75-6 var det lugnt för favoriten Justice Ås, han öppnade vasst och satt i spets direkt tämligen omgången. Väl i ledningen fick man strypa tempot samtidigt som enda hotet, sedan Augustus F. fått dödens och Master Crowe körts invändigt, Slide So Easy fick positionsbekymmer i sista sväng blev segern säker. Slide So Easy är riktigt fin och närmade sig massor över upploppet och den hade blivit giftig med bättre klaff. Samtidigt var nog inte Justice tom och såg ut att öka snyggt då han blev uppväckt sista biten. Justice spikades på allt och det är resultatet som räknas.

I V75-7 kom så den andra smällen i omgången då Uptothe Chapel bara blåste förbi konkurrenterna trots ganska lågt tempo i täten och ett lopp i fjärde ut. Uptothe Chapel såg verkligen taggad ut i sista sväng och upploppet mäktigt. På det reducerade systemet satt vi kvar med alla och Uptothe Chapel streckades på sju hästar på Slutspelet-V75 så vi satte två V75-systemet. Favoriten Rex Lane kom vaket till spets på första långsidan men var seg in på upploppet och tröttnade helt.

Toppen
+++ Dante Boko var verkligen läcker från spets.

++ Julia af Solnäs sista 700 var läckra.

+ Legoholm Zon svarade också för mäktiga sista 700.

Tummen ner
Niky Flax fick det serverat men var chanslös att svara Västerbo Exact och Rex Lane var inte speciellt bra.

Lira nästa gång
Machiavelli avslutade riktigt vasst och Amina Crystal fick ett jobbigt lopp och fullföljde bra.

Med senaste veckans vinster i ryggen är vi riktigt taggade inför söndagens V75-omgång på Örebro med jackpot.