Eftersnack V75 Örebro 24/10

Publicerat: 25 Oct, 00:29

Någon vidare utdelning blev det inte denna lördag där de betrodda radade upp sig, vi får därmed se fram emot en jackpot på Jägersro kommande lördag.

Inledande Silverförsöket blev tämligen odramatiskt då Admiral As vaknade på rätt sida och höll sig i trav hela vägen. Hästen fick överta spets och därifrån handlade det om ren defilering. Hästen har en silverfinal att springa i innan han gör bokslut. Till nästa år ska det bli roligt att se honom möta hästar av hans egen kaliber i eliten

I V75-2 hade vi lanserat Prosecco som spik och när linjen passerades hade hästen och Adrian Kolgjini inte gjort oss besvikna. Vägen fram till seger blev dock inte som vi kört loppet i badkaret med en resa i rygg ledaren istället för spets. Lämplig lucka uppenbarade sig på väg in på upploppet och hästen avgjorde knappt men säkert mot en duktig Majestic Up som travat i spets.

Gulddivisionen avgjordes i starten då Mellby Free lyckades hålla ut Click Bait i startrusningen. Väl där sände BG bedövningsmedel genom fältet och absolut inget hände. Han fick mana på stoet över upploppet men det höll hela vägen, ett lopp vi inte minns när vi blickar tillbaka till denna tävlingsdag framöver. Mellby Free lägger snart tävlingsskorna på hyllan och en Ready Cash-avkomma är att vänta, på pappret blir det knappt bättre…

Bon Bini var starkast i Diamanstoet där hon blev snyggt guidad av Magnus Djuse till seger. Princess Kloster kördes resolut till spets av Victor Rosleff och håll sånär hela vägen. Golden Opportunity knep tredjepriset efter en resa i rygg ledaren, hon hade krafter kvar över linjen och såg mycket bra ut.

Svecak Palema var bara bäst och visade att hon framöver kommer göra sig gällande i Stoeliten då hon plockade ned Darah Bibo. Björn Goop har gjort ett gott tränarjobb med stoet och det ska bli klart spännande att se om hon kan växa ytterligare till nästa säsong.

Moses stod för eftermiddagens största skräll då han snyggt styrd av Stefan Persson stod för en mycket vass avslutning ute i spåren. Håkan K Persson har förvaltat hästen väl sedan han kom från Stall Zet och även om han nu går upp i Silver bör han kunna göra sig gällande på rikstoton fortsatt. Det var smålåga rapporter på Great Winner inför starten men han avslutade bra till tredjepriset. Eros Zola var klar favorit men var en stor besvikelse i loppet.

I epilogen visade återigen Hipster Am att spetsläge över korta häcken är hans melodi där han  inkasserade en kassaskåpssäker seger efter att ha sköljt fram till spets inledningsvis. Vice Versa Diamant kom men nytt formbesked och Bravo Sabotage såg riktigt tankad ut över upploppet.

Toppen: Undertecknad är mycket svar för dödenskross, Svecak Palema för priset denna dag.

Botten: Flemming Jensen tog förvisso en andraplats med Emoji men varken hästarna eller styrningarna med Eros Zola och B.G.Pastor Jonte osade rikstoto denna dag.

Spela nästa gång: Golden Opportunity och Bravo Sabotage passas framöver.

/Alexander Holmström