Eftersnack V75 Åby 15/12

Publicerat: 16 Dec, 12:38

Bra sport bjöds på V75 på Åby på lördagen men spelmässigt var det ingen toppdag för vår del och det blev åter jackpot på femmorna. Denna jackpot faller ut på lördag på Mantorp då prognosen säger 48 miljoner kronor i sjurättspotten.

 

Det blev skräll i inledningen då norske Gigant Invalley spetsade, släppte och slog av favoritduon Velvet Gio och Olle Rols på stretchen. Gigant Neo-sonen såg väldigt formstark ut hela dagen, det tog lite tid innan han växlade tempot på stretchen men sista biten sköt han till vasst och vann med huvud.
Velvet Gio kördes till ledningen efter 500, såg lite seg ut 250 kvar men stred tappert som knappt slagen. Olle Rols kördes fram utvändigt ledaren 1500 kvar, såg ”klar” ut 250 kvar men rådde inte på vare sig ledaren eller rygg ledaren.

Tony Löfqvist är inte känd för att ligga lågt, han trodde stenhårt på sin Viking’s Preacher och hade fog för sin optimist. En orsakad omstart gjorde att Anders Christiansson fick ta det lite lugnt från start så det tog 500 meter i tredjespår innan han kunde ta ledningen. Han fick sedan favoriten Arch Lane utvändigt om sig men den travade för dåligt för att kunna utmana och Viking’s Preacher gick undan säkert. Evan Williams Sisu avslutade sylvasst längst ut i banan och Moneykeeper fick inte chansen, den fortsätter vi att jaga.

Läcker Nadal
Nadal Broline
var strålande vid andra raka segern. Han öppnade sylvasst och svarade ut Västerboonthenews från start, blev pigg i ledningen men stack ändå undan och vann med tussarna kvar på en ruggig vinnartid. Turno di Azzurra smög i fjärde in, kom ut i andra ut 700 kvar och avslutade vasst till andraplatsen före en mycket duktig Art on Line som såg jättefin ut i rygg ledaren. Västerboonthenews så däremot dålig ut för dagen.

Jeroen Engwerde och Rick Ebbinge är väldigt framgångsrika då de tar turen till Sverige, denna gång blev det en dubbel. Först ut var läckre 3-åringen Velten Versailles som öppnade vasst och tog ledningen. Han fick favoriten Amerindienne utvändigt om sig tidigt så tempot hölls uppe. Denne galopperade 250 kvar, aktionsproblem, istället utmanade Townshend Broline som hittat ut i andra ut och Rudisha från rygg ledaren men de var aldrig något riktigt hot mot Holländraren. Positiv bakom var Speedy Tilly som svarade för ett vasst upplopp.

Spiken svek
 V75-5 spikade vi Catch My Love på de flesta system. Vi hade förhoppningar om att få henne till spets efter 500 och så blev även fallet. Sedan fick hon en onödig tryckare av Jeppe Juel med Bikini och hon varvade på 10,9. Nu spelade det nog ingen roll för Catch My Love såg tråkig ut för dagen, var slak 700 kvar och stenslagen 500 kvar. Där stod knappast allt rätt till. Istället var det andrahandsfavoriten Stonewashd Diamant som vann på nytt. Denna gång fick hon det serverat i andra ut i ett högt tempo och hon avgjorde säkert före en väldigt positiv Thorn Bird.

I V75-6 var bara Martin de Bos bäst. Han fick en tuff inledning med tredjespår första 700 innan han kom ner utvändigt ledaren. Det var jämnt tufft tempo hela loppet men ändå stred han väldigt tappert och höll Baxo Epice ifrån sig. Denne fick ett perfekt lopp i andra ut och attackerade 200 kvar. Då såg han ut som en vinnare men han kunde aldrig koppla grepp. Bear Hope var förbättrat jämfört med senast, speciellt med tanke på att han öppnade snabbt.

I avslutningen blev det andra segern för Ebbinge/Engwerde då Tuxedo Bi vann trots medeldistans och trots skor runt om. Han tog sats från fjärde ut 1100 kvar, fick rygg ut på slutrundan. Stöten sattes in 300 kvar och Tuexdo Bi vann väldigt lätt och är en imponerande typ. Favoriten Hawk Cliff var tapper efter en tuff resa. Global Raceway och Surprise Power visade båda form då de sköt till på stretchen. Vårt Slutspels-drag Vischio Holtz gick bra på väl kort distans medan Legend Brodde såg peppad ut.

11 941 kronor blev utdelningen på sju rätt, vi var inte nära då Catch My Love svek. Dåliga tips kan bara vi själva påverka och göra bättre jobb men för dagen känns det väldigt svårt att få potential i V75. Hoppas ATG ändrar upplägget på kupongen och gör den svårare efter nyår då Winter Burst-jackpotten fallit ut.

Toppen:
Ebbinge/Engwerda
måste man ta på största allvar då de gästar Sverige, hästarna är i strålande författning. Nadal Broline är riktigt läcker för dagen och Martin de Bos prestation skojar man inte med.

Floppen:
Nurmos båda favoriter Arch Lane och Amerindienne hade båda dåliga dagar.
Lira nästa gång:
Vi fortsätter att hålla koll på Moneykeeper.

P-A Johansson/Travtjänsten