Eftersnack V75 Bollnäs 23/1

Publicerat: 25 Jan, 08:15

Remarkable Feet vann knappt men säkert i V75-1, en pliktskyldig seger med tanke på den blygsamma körningen som blev (12,9 f 500 med 14,5 f 1000). Merritt gjorde en kanoninsats som förstahäst i tredjespår via 09,2/800 och Donners Am - som vi trodde hårt på - kom tillbaka starkt efter sin inledande startgalopp. I övrigt såg Mr Clayton J.F. fortsatt bra ut efter en passiv styrning från Erik.

Lupin Håleryd var hårdast i Diamanstoet och vann säkert trots tredjespår hela sista varvet (rygg fram till 600 kvar) via 13,6/1000. Det var en rejäl insats och även Highsurprise Laday, som kunde lifta med i rygg på Lupin, gjorde ett bra lopp som tvåa i mål. Global Benefit slutade trea efter en smörresa, Baula blev sist från spets bland de felfria och vi gillade intrycket på Bearfire sista 150 in mot mål - henne tar vi med oss!

”Bara bäst” stämmer minst sagt bra in på Tekno Jerven som vann V75-2 trots galopp kort efter start. Vi hade 24,1/2400 på honom med 21,8 sista 600 (fjärdespår runt sista sväng), hua vilken insats! Vi liksom många andra trodde mycket på Bokli Rapp N.O., men han såg aldrig aktuell ut och slutade också oplacerad i mål. Guli Roy var positiv som tvåa och det var bra formintryck på Nordby Kuling som sköt till vasst sista biten som trea i mål.

Disco Volante vann planenligt från ledningen i V75-4, det räckte med 12 sista 800 (14,1 på varvet) och det var ingen insats som går till historien. Västerbo Grosboi blev tvåa från rygg ledaren, Antonio Trot höll starkt ute i spåren och bäst intryck var det på Sorbet som Örjan valde ett passivt upplägg med. Han såg obrukad ut över mål (norsken oryckt) och han är givetvis högaktuell nu på lördags trots ett svårt utgångsläge (spår elva).

”6 Power Blaster har länge sett ut som en häst som kan mycket bättre än vad vi sett i loppen i Sverige och att det blev islossning vid segern näst senast med ny vagn kom inte som någon överraskning. Det blev helt annat drag i hästen och helt plötsligt tävlade han också på alla sina växlar och trots tufft tempo loppet igenom klev han bara undan på ett imponerande sätt. Att han är mogen för större uppgifter, typ som nu i V75 tvekar vi inte på och att det blev galopp från innerspåret senast ser vi som ett olycksfall. Blev lite ivrig och snubblade till i accelerationen helt enkelt. Bättre nu med utvändigt spår och Mika Forss kommer att vara offensiv. Det ligger också för att han får en tuff öppning på loppet och då kommer styrkan att komma väl till rätt. Mycket intressant och givet drag i loppet”, ja så löd vår analys i V75-5 och här får vi anledningen att stärka på oss, Power Blaster var en riktigt fin tipsetta och utgång till 12 % av insatserna. Favoriten, Kontur, straffade ut sig med galopp direkt bakom bilen och galopp blev det även på Certainly i sista sväng (slagen i det läget). Madame af Djupmyra visade fortsatt fin form som tvåa.

Erik vann starten i DD-1 med Daysofourlives och det blev även loppavgörande. Bra insats av No Frosting-sonen som verkligen trivs i ledningen, men det ska sägas att segern blev ganska billig med 15,8 på varvet och där övriga inte hade så mycket att ge under slutvarvet. I DD-2 kom lördagens enda riktiga skräll när Mas Capacity vann efter ett perfekt smyglopp på innerspår. Favoriten Västerbo Pokerface blev alldeles för het i ledningen och tröttna förståligt sista biten, och favoriten Marschall Match var inte i ordning och galopperade varvet från mål.

 

Toppen: Givetvis Tekno Jerven, jösses vilken insats! 

Floppen: Bokli Rapp N.O såg aldrig akutell ut och favoritduon i avlstuningen, Västerbo Pokerface och Marschall Match, svek båda. 

Spela nästa gång: Bearfire har fått tre lopp i kroppen efter långt uppehåll och vi gillade intrycket på henne sista biten in mot mål. Srobet är annars den givna nu på lördag torts sitt utgångsläge.