Eftersnack V75 Skellefteå 1/10

Publicerat: 02 Oct, 10:58

Det blev en sevärd och rivig omgång där det blev en fin blandning mellan skrällar och favoriten. Loppen blev sevärda av ett par anledningar, dels var det ganska bra körning i loppet, dels ställde banan till det för många ekipage då den var stum med löst grus ovanpå.

Det är så klart ett minus men personalen på Skellefteå är delvis ursäktad då man hade preppat för regn, ett regn som inte kom under lördagen.

För vår del blev det fem rätt på de flesta system då spikarna inte höll måttet. Däremot kan vi glädjas åt vass rank på Mizai, Barolo Gene (tipsetta) och Twigs Intense (rankad trea och med i A-gruppen.

Toppen
+++ Att inte Rikard Skoglund blev träffad då B.W.Rune blev rädd och slog bakut med full kraft två gånger innan Rikard hann lämna sulkyn.

++ Stjärnblomster galopperade i en omstart men med tyngre balans och en lugn start höll hon sig på benen, fick ta över efter 500 och avslutade med snygga 18,6 sista 800. Grisle Odin G.L. var chanslös att utmana från utsidan, Pydin var nära i mål efter att ha släppt spets.

+ Fabulous Pellini var åter en vinnare. Hon gick fram utvändigt ledaren 1100 kvar och avgjorde lätt via 11,2 sista 800. Hon ser inte perfekt ut men agerade lite lugnare den här gången och är helt enkelt väldigt rejäl.

Floppen
Kocu Boko
trodde vi en del på men han var tveksam. Kunde inte öppna nåt speciellt och var slagen redan 500 kvar trots en bra resa.

Lira nästa gång
Simb Zacky
sköt till bra sista biten. Han satt illa på det men han är inte alls så tokig för klassen. Han står ruggigt bra inne i klass 1 och kan vara en rolig rysare i ett lämpligt lopp. Solänget om två veckor kanske?

I övrigt
Mizai
kom till spets i inledningen och gick undan säkert. Han fick utdelning på formen.  Barolo Gene dras med en del aktionsproblem men jäklar vilken kraft det är i honom. Då han fick ordning på stilen sista 300 avgjorde han lätt och ”Rogga” var smått rörd efter segern. Twigs Intense är en jäkla fin modell. Hon spetsade, släppte och avgjorde hur lätt som helst efter lucka 200 kvar. Jättefavoriten Readly Lavec var nära galopp då han skulle försöka svara spets efter 200, fick släppa men kunde återta. Sen tappade han travet på nytt i sista sväng och kunde sedan inte svara Leave Your Sox On den allra sista biten och skrällen var ett faktum. Dött lopp mellan far och son Robert Bergh och Nicklas Westerholm i V75-6 Nicklas spetsade med Testa de Cavolo, släppte till Robert med L.L.Royal efter ett varv, gick ut 200 kvar och hann fram till dela på linjen, båda hästarna var klart bra.

Vi går som vanligt igenom det hela mer ingående i podden som släpps måndagförmiddag.

//P-A Johansson