Uppsnack V75 Halmstad

Publicerat: 28 Jan, 10:03

V75 från Halmstad denna lördag och omgången kryddas med jackpot och hela 44 miljoner till en ensam vinnare. Hemmalaget spelar huvudrollen denna omgång och redan i inledningen hittar vi omgångens största favorit i 2 Con Crowe. Han har gjort tre lopp i sin nya regi Stefan Persson och vunnit enkelt vid samtliga. Vi har snackat med Persson som säger "Jag tycker det känns som en väldigt bra häst för klassen och har bra vibbar, säger Stefan Persson". Toppchans men vi nöjer oss med att spela utgång då 75% är i överkant! Omgången i övrigt ser rolig ut även om Gulddivisionen V75-3 känns tunt efter strykningen på 7 Four Guys Dream. I avslutningen nämnde vi 8 Digital Summit i podden och det är fortsatt vårt drag i lopppet! 

 

Vi väljer även att bjuda på ett drag i V75-5 där vi snackat med kusken Peter Zadel! 

2 Beethoven 12% - Gick bra senast, han hade norsken kvar och den svarar han väldigt bra på. Han är lite speciell upp till bilen, han tar i och tar man i honom kan det bli galopp men samtidigt gillar han inte att komma upp till bilen för tidigt, även då är det galopprisk. Går han felfritt tycker jag att han ska räknas, han är en bra bronsdivisionshäst. Allra bäst vore det med tredje, fjärde ut, jag vill inte sitta för långt fram för jag vill köra honom på rulle. Får han rätt lopp kan han vinna. Han gick rundbanejobb i måndags och var fin, torsdagsjobbet gick han på släp och allt såg normalt ut, inga ändringar, säger Peter Zadel hos Goop.

Såhär lyder vår analys om 2 Beethoven: Väldigt öppet och ganska svårtippat lopp. Får vår idé 2 Beethoven rätt lopp, och sköter sig från start, är känslan att han har bra chans att vinna detta. Han köptes till Goops stall i höstas men travade inte perfekt i första starten och galopperade i sista sväng. Gången efter blev det startgalopp. Senast i ett enklare gäng tog Björn iväg honom lugnt körde till spets varvet kvar och Beethoven vann med norsken oryckt. Det såg bra ut men känslan är att han går framåt med den genomköraren. På sitt bästa, som när han vann på Mantorp 12/9 är Beethoven en klart bra häst för klassen och Björn sa också att man köpte hästen på grund av hans visade kapacitet. Zadel kör nu, det är så klart ett minus men han känner hästen väl och har vunnit två lopp med honom sedan tidigare. Normalt tränar Beethoven ganska försiktigt men han fick ett rundbanejobb i måndags för man skulle vässa formen. Han blir inte speciellt hårt betrodd och sköter han sig bör han sitta bra på det i andraspår, det bör bli ganska tuff körning om spets och då kommer Beethovens vassa speed bita bra. Vi räknar med att han kan få smyga med i ryggar till 300 kvar! 

Vi bjuder på en överspelad häst i omgången från stall Lövgren där vi inte har den rätta feelingen för 5 In Style. Hon tränade bra inför senast, gick okej och bör vara förbättrad. Svårt spår och riskerar att tappa från start, nu är det fullt fält och blir tuffare komma till efter tappstart. Lövgren låg även lågt och 15% i ett jämnt lopp är i överkant! 

Häng med på slutspelet 15:20 så går vi för jackpoten // Lukas Berggren!