V75 Eskilstuna 29/6

Publicerat: 30 Jun, 10:31

Jättefavoriten Eelis var helt överlägsen i V75-1. Han spetsade på ett par steg, fick varva på 12,6 och avslutade 09,5 under slutvarvet med enkelhet. Snacka om utveckling! Kim Eriksson körde helt rätt med Martin de Bos som höll bra utvändigt om Eelis och bakom spurtade Coogan bra utan att Örjan pressade honom.

 

Falcon Am fick loppet i V75-2 och avgjorde säkert före Macelleria som höll strålande efter tuff öppning och högt tempo hela vägen. Favoriten Global Winner (tävlade första gången med jänkarvagn och barfota runt om) gjorde en fullt godkänd insats. Han sprang 11,7 utvändigt Macelleria, men det ska erkännas att vi hade ännu högre förhoppningar på honom. Nämnda trion var långt före övriga i mål och det är förståligt, en segertid på 11,5 i lägsta klassen är minst sagt imponerade!

 

Inget snack E3-finalen för stona. Mascate Match tog hand om ledningen och lämnade övriga sista 400 - helt överlägsen! Bakom spurtade Zolly bra till en andraplats och Global Amazone höll starkt till en tredjeplats efter en minst sagt tung inledningen på loppet. Award Kronos öppnade bra, fick loppet i rygg på Korpi’s, men hon tappade stilen i sista sväng och galopperade cirka 250 från mål.

 

Explosive Merlot stod för en väldigt rejäl insats i V75-4. Han vann trots grovjobb i tredjespår under slutvarvet (12,7/1000) och höll snyggt ifrån sig Reckless som fick loppet i rygg på Explosive Matter-sonen. Tredje raka segern! Frågan är dock hur det hade gått om inte Jepson inte ryckt i snörena 200 från mål, Triomphe Ferm (sprang i spets) var inte slagen i det läget.. Doctor Doxey Zenz spurtade positivt i skymundan - nästa gång!

 

Zalie Gar fick ett bra lopp i tredje utvändigt, attackerade 700 från mål och avgjorde enkelt före en jätteduktig Randemar R.D. som höll strålande utvändigt Bizzi Blizz. Dessa två var långt före övriga i mål, men vi nämner Zinco Jet som avslutade positivt till en tredjeplats och var klart förbättrad mot tidigare starter på slutet.

 

E3-finalen för grabbarna blev utan tvekan lördagens stora höjdpunkt. Aetos Kronos fångade in ledande Bythebook via 08/700 och putsade sitt egna rekord från Elitloppshelgen med en tiondel. Makalöst bra insats! Bythebook gjorde så gott han kunde och det var som Adielsson konstaterade efter loppet, ”vinnaren var helt enkelt för bra”. Zola Key slutade trea i mål efter att Björn Goop hittat rygg ledaren från spår tio.

 

Favoritseger avslutade omgången - Buck to Burn körde Örjan perfekt med, lämnade andra utvändigt 1300 från mål och kunde utvändigt om Stepping Spaceboy reglera hem loppet. Mycket bra insats. Fint intryck var det på Minnestads el Paso som hade norsken oryckt i mål och även Eldorado B som avslutade bra längst ut i banan.

 

Toppen: 

Eelis - överlägsen från ledningen och han har utvecklats enormt på slutet. 

Aetos Kronos - avlslutade våldsamt sista 700 och så som loppet blev kört så skulle han egenlitgen inte kunna hinna dit. 

Floppen: 

Belker - värmde dåligt, öppnade inget från start och fullföljde aldrig loppet. Det var givetvis något som inte stod rätt till med honom. 

Spela nästa gång: 

Doctor Doxey Zenz - vass spurt till en femteplats och mycket förbättrad mot tidgare starter på slutet.