Eftersnack helgen 30-31/7

Publicerat: 31 Jul, 17:49

+++ Går inte att ge till någon annan än Øystein Tjomsland. Han är totalt dominant i unghästloppen för kallblod. Under söndagen på Östersund avgjordes det derbyn för kallblod och Tjomsland tog en trippel i stoklassen och en dubbel i hingstarnas. Han körde in en bit över två miljoner under dagen och det är bara att lyfta på hatten. Vinnarhästarna var Nordsjö Anna och Tangen Minto. 

++ Skrällarna på Bollnäs Skeie Lotta Madelene Johansson/Robert Wilhelmsson och Missing Tooma Mats Djuse/Paw Mahony ställde båda till med ordentligt smällar och drev upp utdelning till häftiga 12 miljoner på sju rätt. För övrigt andra gången på några månader som en Mahonytränad häst storskrällar på V75. 

+ Zaccaria Bar värmde inget vidare men var desto bättre i loppet och tog enkelt ner ledande Sister Sledge som behövde loppet. Faeza Zet vann lätt i diamantstoet med grejerna oryckta. 

Floppen 

Inti Boko fick förvisso gå utvändigt men var slagen alldeles för tidigt och kan betydligt bättre. 

Lira nästa gång

Global Adventure spurtade vasst i guld och Likeaboss kan man passa upp med nästa gång, det löste sig ingenting för honom.

På andra sidan pölen på Meadowlands kördes det kval till Hambletonian och där var det svenskt för nästan hela slanten. Spännande i finalen nästa helg!

Podcasten har semester den här veckan och är åter 8/8!