Eftersnack Kriteriehelgen

Publicerat: 27 Sep, 15:43

Kriteriet till Brambling och Kihlström/Redén. Hästen är jättebra och har hjärta och inställning utöver det vanliga, men det jag tog med mig mest direkt efter lopp var kuskens insats. Örjan Kihlström är otrolig när det vankas storlopp. Han hittar nya växlar i hästarna från start (hand upp den som trodde att Brambling skulle spetsa!) och här körde han ett helt maxat lopp där han såg till att köra på safety i sista sväng där hästen haft problem tidigare, höll sig kylig och väntade med att rycka tussarna till 150 kvar. 

Skräll i Oaks där Eagle Eye Sherry som fick ett smörlopp i draget och fångade in Hoboken Am i de sista stegen. Stefan Persson ersatte avstängde Björn Goop och täppte igen truten på de som skrek högt om kuskminus. Roligt för Goop/Persson, men desto tråkigare för oss då vi sätter sju rätt med Hoboken Am. Beauty Kronos spetsade (Örjan!), men fick inte aktionen att flyta och galopperade 200 kvar. Det var inte tomt i tanken i det läget enligt kusken.

Heading Reference var vårt drag i V75-1 och han fick äntligen betalt på formen sedan Harran Boko galopperat i spets 200 kvar. I V75-2 imponerade vår spik Uncle Töll då han krossade Bansky från dödens och höll undan före en förbättrad Bridge Jumper

Lipstick Tooma fortsätter att övertyga. Hon var bara bäst i V75-3 och åkte runt dem via 11/800. I V75-5 körde Oskar J Andersson offensivt med Viscount, släpptes till spets och Frompa-sonen höll undan ärligt. Snyggt iordningsställd! 

Pleasure for Cash svek som favorit i V75-7 och segern gick till Mr Clayton J.F. som nöp ledande Anything for You strax före mål och fixade miljonen på sju rätt.

På söndagen fick vi feeling för Racing Brodda efter värmningen, men hon slog ihop och galopperade från start (precis som näst senast) och då blev det öppna gatan för favoriten Mellby Free som släpptes till spets och gick undan säkert före en tapper Hevin Boko på en 09-tid. Hon ser inte mycket ut för världen Mellby Free, men hon har en jäkla inställning och är en toppmärr helt enkelt!

Ecurie D. fortsatter att tjusa oss och han vann lekande lätt från ledningen på 11,7 med gott om luft under vingarna. Bara att njuta av Hamres världsstjärna!

Vi tog ställning och spikade Aetos Kronos Slutspelet efter en kanonvärmning och han var hårdast då han plockade ner ledande Guzz Mearas utvändigt via i underkant 1.10 sista varvet. Många sena spelare gick emot Aetos (han blev inte ens favorit) så det var en skön spik!

Dream Creation var bara bäst i V75-4 och vann från dödens på Calypso Coffee som svek från ledningen. Det blev en strulig uppladdning för "baggen" som hade svårt att volta, men tveksamt om det duger som ursäkt. V75-5 till Jareth Boko som var riktigt bra vid seger och trots en vass slutrunda av Aura S.L. fick hon inte tag i vinnaren.

Missle Hill kördes till ledningen efter 500 meter i en snabb öppning, släppte till Double Exposure efter ett varv och nöp henne till slut via en vass avslutning. Vagabond Bi avslutade helgen med att vinna Walter Lundbergs via en stark slutrunda. 

Mer om helgen i veckans podcast. Missa inte den!

Toppen:

Uncle Töll var en spik som levererade. Bara bäst!

Floppen:

Manny Muscle gjorde en slät figur i Kriteriet.

Spela nästa gång:

Anna Mauds Lassie sköt till fint. 

/ Andreas Henriksson