Eftersnack V75 Jägersro 12/1

Publicerat: 13 Jan, 11:52

”Väldigt lugnt med Söderkvist, travade klockrent och såg spänstig och fin ut, vi var jättenöjda med den värmningen! Vi har fått in riktigt bra rapporter på honom. Han jobbar bättre än någonsin hemma i träningen och man har dessutom åtgärdat en del småfel på honom under uppehållet som man tror har satt ner honom i de senaste starterna. Draget verkar hamna på Juan och därmed känns det helt rätt att ta ställning för Dolan, speciellt med tanke på rapporterna vi har fått in!”. Så löd rapporterna i Slutspelet och det blev en kanonstart på omgången, men det ska erkännas att Dolan vann utan att imponera. Han fick bestämma i spets och vann pliktskyldigt med tveksamt trav till slut. Favoriten Juan bröt ut 500 kvar och tappade fart, men höll bra som förstahäst i tredjespår via 13,7/700. En andraplats är såklart inte fy skam, men visst borde Lövgren gjort Kevins drag och kört fram utvändigt om Dolan varvet från mål?

Om det var en bra start för oss på V75-spelet så blev det desto dystrare efter V75-2. Vi trodde mycket på Vischio Holz som vi hade positiva rapporter på och som dessutom värmde riktigt bra. Han fick en bra start från 40-tillägg och Jepson valde att köra till direkt på första långsidan, men det blev helt fel när Adrian valde att svara spets med Racing Ribb och Vischio stannade sedan helt 700 kvar. Upplägget blev såklart för tufft, men givetvis var det något som inte stod helt rätt till med Vischio, alternativt att han inte fungerade på banan, minns han hade stora bekymmer på Örebro 25/11 där han också underpresterade. Vann gjorde favoriten Sevilla som Jocke den här gången körde ett perfekt lopp med. Amadillo C.N. gjorde ett bra lopp som tvåa, Minnestads Ecuador visade fortsatt knallform efter vass avslutning och O’sunday gjorde ett starkt lopp i skymundan, speciellt med tanke på att han stod helt fel inne i loppet.

Dante Boko är still going strong och vann lätt från ledningen - snyggt av Adrian som hyllade skötare Linda Sundberg efter loppet! Turno Di Azzura var utan chans från dödens och snack-hästen Timone Ek (debut för Jerry) slutade oplacerade från fjärde utvändigt. Bäst intryck var det utan tvekan på Speedy Foxy Vicane som hade norsken oryckt i rygg på Shadow Gar.

Favoriten Ofelia O.E. blev som väntat över från start i V75-4, men ”bra kuskar sitter sällan fast” och PU var vaken och tog sig ut i andraspår i första sväng när Veiled galoppera. Ofelia visade sedan prov på sin fina styrka, vann via 12,2/700 och det kommer bli riktigt spännande när man rycker skorna på den här Love You-dottern, hon är bra! Unar Bi hamnade för långt bak, men lyckades ändå spurta in till en andraplats, stark insats.

Callipygian var visserligen klar tvåa i mål, men med tanke på loppscenariot (spets i behagligt tempo) så borde hon vunnit för att få överbetyg. Cody var i stället bara bäst från dödens och där bakom var det blekt, riktigt dåligt lopp..

Tipsettan Västerbo Exact öppnade sylvasst från start och höll säkert ifrån sig Olle Rols som såg stark ut runt sista sväng, men när Uhrberg ryckte tussarna 300 kvar återtog Västerbo greppet och han var verkligen värd den här framgången. Vi varnade för Velvet Gio (6%) och han hade mycket sparat som tvåa i rygg på Västerbo, surt att han inte fick chansen…

Ny V75-seger för Lövgren - Staro Leonardo öppna snabbt, fick ett perfekt lopp i rygg på Harran Boko och kunde spurta förbi kort före mål. Harran får såklart godkänt, men han visade återigen lite tveskam keps och där bakom var det bleka insatser, bortsett No Comment som hängde med bra till en tredjeplats. Favoriten Da Pepperboy gjorde bort sig med galopp direkt från start.

Sömnig omgång där favoriterna radade upp sig och det blev inte direkt bättre när regnet stod som spön i backen.. Vi tar som vanligt nya tag och går igenom omgången mer noggrant i vår "podd" som släpps vid lunchtid på måndag. 

Spela nästa gång: 

V75-2 Minnestads Ecudaro (visade fortsatt knallform), V75-2 O'sunday (stod stenhårt inne men gick bra i skymundan), V75-3 Speedy Foxy Vicane (såg smällfin ut med norsken oryckt) och Velvet Gio (fast med rubbet).