Eftersnack V75 Jägersro 4/9

Publicerat: 06 Sep, 06:48

”Ja, men vad var det för intryck på 6 Grandfather Bill senast?! Spänstig som en studsboll bara försvann han undan via visslande 08,5/400 och då var det nära att klockan tiltade sista 200, han såg galet bra ut! Med det intrycket på näthinnan måste vi tro stenhårt på honom här. "Jonte" vet hur man prickar från springspår på Jägers och vi spelar på att han skickar hästen till spets och leder runt om. I ledningen har han vunnit 5/6 (sjuk och oplacerad vid förlusten) och det är bra skalle på honom, han har vunnit 11 av 32. Spets på Jägers med stallbacken efter mål, ja det där kan ni redan... Vanlig vagn då? Visst, men han har vunnit många lopp med vanlig vagn och vi tror inte att det bara är biken som utvecklat honom. Han har hittat rätt harmoni sedan man bytt hage åt honom, istället för att gå med de övriga valackerna går han nu med en gammal märr och han har hittat självförtroendet. Han vässades på rakan i måndags och det är endast superlativ på honom från stallet. Han är favorit, men det gör också att spelarna lockas att gardera honom och "det är ju så tråkigt att åka i första", så han bör trenda nedåt. Vi spelar på spets och slut och spikar, ja han har chans även med ett rygglopp om han nu skulle missa ledningen.” Ja, så skrev vi gällande favoriten i inledningen och vilken skön start det blev när han också vann busenkelt från spets. Bakom såg Mystic Mom klart bra ut med sparat i mål, han har riktigt bra form!

I Klass II försöket fixade inte Kapten Brodde starten utan det blev i stället en säker dödensseger för Parker som avgjorde via 14,1/1000. Det ska sägas att det var ett ganska klent lopp bakom favoritduon, Protector Tile kroknade helt in på upploppet och den vi kan plocka med oss är Call to The Bar (första barfota runt om) som enkelt följde med utan att vara tom i mål.

Ny favoritgalopp i V75-3 där Beartime flög direkt i starten vilket bäddade för Rotate som utan strid fick överta ledningen från Sweetman. Rotate hade dock ingen vidare dag, han var tidigt slagen av vinnande Rackham som på nytt gjorde en stark insats (körde fram i dödens 1350 kvar). Storskrällen Zio Tom Jet blev tvåa från utvändigt ledaren och det var sedan en bit ner till ”högen” där bakom.

Versace Broline skrällde i V75-4. Han fick ett bra lopp, invändigt första 900, andra utvändigt 1200 från mål och när sedan Hannibal Face rullade över i galopp 350 kvar (vinner utan) så kunde han kämpa ner Bistro Oak som fått smyga med på innerspår hela loppet. Niford des Baux såg lite halvseg ut hela vägen, men han avslutade starkt sista biten och det gjorde även Certainly som slutade fyra i mål.

I V75-5 fick Iwan Boko betalt på formen. Han fick bra draghjälp av Pre Calculated (positiv som tvåa) under slutvarvet och kunde knapp men säkert ta sig förbi kort före mål. Bakom var det inte mycket att hurra över, det blev faktiskt ett ganska dålgit lopp och det räckte med 13,4/700 för Iwan.

Minnucci Zon värmde verkligen bra och första barfota fungerade också perfekt. Hon fick ett smörlopp i rygg Rarity Face (duktig som tvåa från spets) och kunde säkert glida förbi när luckan kom 200 kvar. Favoriten, Carry Cash, fick visserligen ett tufft lopp, men hon var ändå en besvikelse. Det var däremot bra intryck på Ies Juvel som aldrig fick fritt till slut, hon är säkerligen aktuell i nästa start.

Hevin Boko fick en tuff resa utvändigt Miracle Tile och hon gör också ett bra lopp, men hon kunde inte stå emot en mycket bra Kali Smart som avslutade 09/700 från fjärde utvändigt. Activated var inte alls bra (andra starten efter långt uppehåll..) och Miracle Tile visade att hon är bäst med smyglopp.

Toppen: Kali Smart's sista 700 var riktigt bra.

Floppen: Rotate var svag från spets och Carry Cash fick visserligen en tuff resa, men vi förväntade oss ändå mer. 

Spela nästa gång: Mystic Mom visdade forsatt form som fastlåst och detr gjorde även Ies Juvel i V75-5. Call to the Bar prövades barfota runt om för första gången och han hade också hel del sparat i mål med norsken oryckt. 

Mer om omgången och givetvis även Derbysöndagen får ni i veckans podcast!