Eftersnack V75 Jägersro 5/9

Publicerat: 06 Sep, 15:06

Första avdelningen inleddes med ett par omstarter där man efter andra omstarten valde att stryka Neelix. När loppet väl gick iväg kunde Kevin Oscarsson har Lucky Base köra sig till spets för att på ganska kontrollerat manér spåra runt om och inkassera ytterligare en V75-seger. Hästen bär sina pengar väl och står sig även i denna klass. Armour As var ej fräsch för dagen och galoppen kom som på beställning när Stefan Persson försökte avancera under slutrundan.

Bansky gick som en raket på strecken under lördagen på det förmodade spets och slut-scenariot. Oliveria med Bernardo Grasso spetsade dock initialt innan Peter Ingves kunde köra sig till spets varvet kvar. Mellan 500-ingen gick i mycket långsam takt innan slutruschen. Bäst spurtade Upper Face som fick ett fint lopp av Adrian Kolgjini i andra utvändigt och kunde passera ledaren på linjen. Plus i kanten till Oscar L.A som spurtade fint men hade för långt fram till täten.

I avd. 3 spetsade Royce Rolls och Björn Goop planenligt. Fick tidigt Zenzero Jet på utsidan och duon där framme höll upp tempot och vid varvning klockades 1.12.1. 800 meter kvar styrde Christoffer Eriksson på med Rackham från positionen som sist utvändigt. Han fick en fin rygg i löpärlige Bastian med Hanna Lähdekorpi i sulkyn. 450 kvar lämnade Christoffer ryggen och satte in slutspruten, denna bet bra och via 10,8/400 inkasserade Rackham en säker seger. Övriga fältet var rejält utspritt och vi noterar hela sex diskvalifikationer.

I avd. 4 kom det att skrälla när Carl-Johan Jepson styrde till spets med Loes och lyckades spåra runt om. Loppet blev tidigt låst med Goop och Laleh Pellini först utvändigt och en urtapper Waiting Hill Hall och Thomas Uhrberg som blev hängandes i tredjespår. Upploppet blev ganska odramatiskt där CJJ hade full koll på tillställningen och korsade linjen först. Laleh Pellini gick felfritt men var aldrig nära att hota vinnaren. Bra spurter från Peter Untersteiners Darah Bibo samt. (återigen) Valborg Marje och Paw Mahony.

Femte avdelningen blev det återigen spets och slut. Denna gång från en kanske lite överraskande spetshäst i form av Mellby Free med Goop i vagnen som tvingade sig till spets framför Racing Mange och Forfantone Am. Evaluate tog positionen först utvändigt och fram till sista halvvarvet var loppet låst. Evaluate tröttnade tidigt och då Forfantone Am fick ut och runda denne fick han får långt fram och kunde aldrig riktigt hota Goop i spets. Racing Mange och Joakim Lövgren fick ett fint lopp i rygg på ledaren och kunde följa ryggen till en andraplats. I det slagna fältet spurtade Pastore Bob fint och ska passas vid spetsläge i lämpligt snabblopp framöver.

Harran Boko och Marc Elias spetsade i avd. 6 då båda motbuden om ledningen Adde S.H (diskad) och Urban Kronos (Kim Eriksson fångade upp honom snabbt) tappade travet. Väl i ledningen var det en soloshow av stora mått där Harran Boko länsade undan i smällfin stil och kom hem på 11,7/2140. Elias kunde kosta på sig en ”Luca Toni-målgest” och det var inte slutsålt i mål. Bakom lyfter vi Macelleria och Robert Bergh. Hästen tappade travet i startrusningen och tappade ett par längder. Reparerade det fint och kom in som tvåa.

I avslutningen spårade Christoffer Eriksson och Exclusive Matter runt om. Robert Bergh tog ett tidigt initiativ med Mellby Granat men Eriksson svarade med Johan Untersteiners träning. Bergh speedryck kostade och hästen var slagen redan halvvarvet kvar. T.Rex Face gick utrustad med jänkarvagn för första gången och detta fick fin effekt. Goop styrde på i tredjespår 800 kvar och var sånär att hinna dit.

När krutröken lagt sig summerade vi en fin tävlingsdag där sjuan delad ut strax över 1,4 msek. Tyvärr för vår del klev vi av på Royce Rolls i avd. 3 och får ta nya tag Derbysöndagen.

Toppen: Intrycket på Harran Boko var verkligen topp.

Botten: Newport Beach blev spelad till omgångens näst största favorit, underbetyg till spelarkåren från läget och upp i klass.

Lira nästa gång: Behåller Valborg Marje fräschören får vi fortsätta jaga henne nästa start också.

/Alexander Holmström