Eftersnack-V75 Bergsåker 26/8

Publicerat: 26 Aug, 18:38

Toppen:
Comes with Age
(V75-1) var läcker vid spetsseger och i Örjans trygga nypor i biken var det aldrig nära galopp i sista sväng utan han vann ASSA-säkert.

Floppen:

Bäcklös Uriel (V75-3) fick ledningen smidigt, men såg slak ut redan 500 kvar och gav sig i god tid. Nog för att han är distanssvag över 2600, men han var slagen för tidigt.

Spela nästa gång:

Kagan (V75-1) följde med bra och fick ett formhöjande lopp i kroppen. Perkins (V75-2) hyllade Wäjersten i inför-snacket och han gjorde en förbättrad insats. Båda dessa står kvar i klassen och det är ingen vild gissning att de vinner på Bollnäs om två veckor istället.

Häftig V75-omgång på Bergsåker med ”drömjackpot”, lönehelg och knappa 150 mille omsatt. Bra tryck på både lopp och spel på en snabb bana där topptiderna stod som spön i backen.

Vi började med en övertygande insats av Comes with Age som planenligt tog ledningen och trots en vrålsnabb öppning med Mellby Joker (helstängt på den idag) pressandes utvändigt första 500 höll favoriten övriga stången och vann på en hög 09-tid (nytt banrekord). Det har alltid varit en läcker travare Comes with Age, men skallen på Zola Boko-hästen har inte varit den bästa. Man har dock filat på saker, dels kört snällt för att bygga moral, men även kastrerat hästen, bytt hage och box så han har fått en hagkompis för att få honom att lugna ner sig och hitta självförtroendet och det har Stefan P Pettersson och kretsen kring hästen verkligen lyckats med. Kagan följde med fint som tvåa, Devils Tongue gick starkt i spåren och Mellby Joker höll bra i dödens.

Storskräll i V75-2 där Olivia C.H. hittade loss från tredje in i sista sväng och när ledaren (Natural Mine) galopperade på upploppet och togs ner på säkerhetsspåret följde dödenshästen Ringo Adore med ner ett spår och tog innerspår och då blev det ”Sesam öppna dig” för vinnaren som rekordsänkte rejält och vann på 12,4. Första Per är sen gammalt, men en otroligt svårfunnen vinnare. Vi trodde hårt på Ringo Adore, speciellt efter hans fina värmning, men det blev för tufft med dödens i högt tempo (8,5 f 500 och 12 på varvet). Decathlon springer en 12-tid full väg med andra- och tredjespår, men vi hade väntat oss ännu mer av honom när han fick loppet i rygg på Reijos. Perkins vaknade till med halvstängt och barfota bak, han såg ut som en vinnare 150 kvar, men hängde lite töm och vinnaren hade bättre fart.

SM för kallblod till Marcus Lilius och Järvsöodin som avgjorde lätt på norsken och övertygade före en positiv Eld Rask (förbättrad barfota fram och med BG). Månlykke A.M. höll upp innerspåret initialt och hade ledningen, men Gunnar ville inte köra i spets, tog upp och då körde Mats påpassligt förbi med Bäcklös Uriel. Månlykke fick sedan göra jobbet under slutvarvet och gör ett bra lopp som trea, men han är inte modig nog att vinna med den typen av upplägg numera.

Tyvärr sedvanliga omstarter i Lars Lindbergs Minne, men när väl loppet kom iväg fick vi en fin vinnare i Young Mistress som fick svar om spets av Stinaalvina Zonett, men det gick bra även från rygg på ledaren för hon avgjorde lekande lätt när luckan kom med oryckta tussar. Imhatra Am hamnade i kalla ryggar från start och fick lägga en rejäl speed för att jaga ikapp fältet och den speeden satt i benen för även om hon gör ett bra lopp i andra- och tredjespår gick det inte att slå vinnaren som fick en bättre resa. Enligt Dante tappade Athena Face en sko i den tredje omstarten och att det var därför hon galopperade i första sväng i den giltiga.

Magnus Djuse visade hur vass han är på att skicka från start då han sände No Limit Express till spets mot Maybach W.F. och sedan såg vinnaren klar ut hela vägen. Eldorado gjorde ett bra lopp som tvåa efter en spårsnål resa, han såg ut att ha sparat i mål och Troels hade täckning för sin optimism i förhandssnacket. Djuse vann sedan V75-6 av bara farten med Kendall Jackson. Magnus såg till att gå före Gocciadoro, punktade sedan denne snyggt i ett par hundra meter och sedan var det spel mot ett mål sista 500. Klassblandning! Danao Degli Dei provade i spåren sista 700, men fick inte aktionen att flyta och saknade det rätta trycket. 

Sundvall Open Trot till Hail Mary som höll ut San Moteur från start, övertog från Clicken och sedan blev det ett lugnt förstavarv med Hail i spets och Moteur i dödens. Via ett visslande slutvarv stack Hail Mary undan till enkel seger. Snygg styrning av Örjan och Hail var riktigt bra. Vass insats av Borups Victory som gick ett våldsamt slutvarv som tvåa samtidigt som San Moteur var klart sämre än väntat även om han fick gå utvändigt. Läckert intryck på Power som fastlåst - honom tar vi med oss till nästa gång.

/ Andreas Henriksson