Eftersnack V75 2/3

Publicerat: 02 Mar, 19:38

Det blev en rolig omgång på Halmstad på lördagen där de allra flesta tog chansen att rycka skorna. Det blev drygt 310 000 kronor i utdelning på sju rätt men vi räckte inte till utan fick ihop fem rätt som bäst. Däremot satt DD:n snyggt med ett netto på 10.999 kronor!
 

Darling Mearas brakade iväg enormt på spelprocenten under lördagen och av den anledningen valde vi att gardera henne på Slutspelet-V75 och det visade sig rätt då hon stumnade i dödens. Unrestricted blåste förbi Shadow Gar och svarade sedan spets. Det såg ut som om Shadow Gar satt i säcken men Pippo Gubellini tryckte sig ut 100 kvar och Shadow Gar avgjorde lätt mot en tapper Unrestricted som avslutade strax under 1.10 sista 800. Wild Love kördes snällt invändigt, avslutade rappt och såg stark ut över mål. Darling Mearas blev stum sista biten men hon såg fin ut och Stefan Persson skickar i alla fall iväg en häst i fin författning.

I V75-2 strulade favoriten Burning Man i starten och galopperade i första sväng och Moruga galopperade i ett fruktlöst försök att svara spets efter 100 meter. Istället vann Quite a Quality från utvändigt ledaren. Han såg ut att bli rejält utmanad av Victory Lee som attackerade 600 kvar från andra ut men Lugauers häst sträckte snyggt på sig och var bäst i loppet efter 12/800. Ledande Delantero visade begränsning medan It’s Time hängde med positivt som fyra.

Spektakulär spetsstrid
I guld blev det skräll då årsdebuterande Probo OP vann för Wim Paal. Spetsstriden blev som väntat spektakulär då Donatomite höll ut Dante Boko och Västerboonthenews, han är verkligen vass att köra från start Thomas Uhrberg. Dante Boko kördes fram utvändigt ledaren inför slutrundan och det gick 10,0 första varvet. Västerboonthenews attackerade 300 kvar med Probo OP i rygg, Paal öppnade alla kranar 200 kvar och Probo avgjorde enkelt före Donatomite via underkant 10 sista 800. I rygg ledaren satt Kadett C.D. fast med mycket sparat. Probo hade lite flyt då han kom fram ett snäpp 900 kvar när Rocky Winner men det är möjligt att han vinner även utan det med tanke på hur han avslutade.

Surt på spiken
Peter Untersteiner kör i 95 gånger av 100 med den balans och utrustning han sagt på förhand. Nu var det sagt att det skulle bli barfota runt om på Darling Harbour i V75-4 men man tyckte hon var rullig i värmningen så det blev skor fram. Dessutom blev det någon längd för långt fram då hon gick med som fjärde häst i tredjespår 800 kvar. Hon såg ändå ut som en vinnare då Jörgen Sjunnesson styrde på i femte 300 kvar men 150 kvar slank Je t’Aime Lucky loss från rygg ledaren, sköt till vasst och mot henne var vår spik på allt, Darling Harbour, chanslös. Maktdemonstration av Peter Untersteiner vars hästar la beslag på de fyra första platserna.

I V75-5 vann favoriten Vlad del Ronco efter en snygg styrning av Erik Adielsson. Han la ner hästen i andraspår direkt från start och istället attackerade han 1300 kvar och var framme hos ledaren varvet kvar. Greppet kopplades i slutsvängen och via lite drygt 13/800 avfärdade han en mycket tapper Thriller N.P.:s attack sista biten. Denne fick en svettig inledning på loppet men kunde ändå avsluta vasst.

I V75-6 kunde inte vår tipsetta Adiago Trot ta sig förbi Secret Mission den första biten. Luckan för Christoffer Erikssons häst uppenbarade sig 130 kvar och via en vass avslutning hann Adiago fram på linjen. Den tvillingen till 6.46 i odds rekommenderade vi hög insats på även om vi mest var inne på att positionerna skulle vara de omvända, Adiago i spets och Secret Mission i rygg. Global Takeover kördes snällt i tredje in oh såg verkligen formstark ut över mål som trea.

Precisionsstyrning
I avslutningen körde Carl Johan Jepson en precisionsstyrning med Velvet Gio. Han lämnade andra ut efter 600 meter för att på nytt byta till sig, nu med rygg på Transcendence, andra ut. Sedan satt han kvar då konkurrenterna stötte på sista långsidan men hittade en minimal lucka 350 kvar. Sedan han satt in stöten och ryckt norsken på Velvet Gio blev segern väldigt enkel till vår glädje då DD-komben Adiago Trot-Velvet Gio var vår givna förstakomb. Transcendence blir att räkna med i långa lopp i år och vi är även inne på att Rafiki Fri kan vinna något silverlopp under våren.

Toppen:
Jepsons
styrning med Velvet Gio var av mästarklass.

Floppen
Placeringen för Darling Mearas. Hon såg fin ut men blev oväntat trött sista 200.

Lira nästa gång
Amphibian Madness
fick aldrig chansen, hon är ruggigt formstark.

P-A Johansson, Travtjänsten