Eftersnack V75 Halmstad 23/4

Publicerat: 24 Apr, 17:49

Toppförutsättningar på Halmstad denna lördag och en rolig jackpotomgång där 7-rätt betalade hela 26 miljoner kronor! 

V75 inlednignen vanns av en barfotadansande 12 Four Guys Dream som sköt till mycket vasst när luckan kom i sista sväng. Vann på 1.09,6/1640 meter och såg urläcker ut. Favoriten 2 Sweetman höll bra från ledningen som tvåa och visade att formen är på väg tillbaka igen. 4 Andre Ward samt 5 Randemar R.D visade inget extra och var sämre än väntat. Positiv som trea var 3 Toto Barosso som även värmde bättre än på länge före loppet. Värd att passa framöver! 

V75-2 gick till Robert Bergh och 5 Kagan som vann enkelt från lednignen och såg fin ut. Bra spänst redan i värmningen och han hade gått fram med loppet i kroppen från årsdebuten. 12 Sangria Pellini värmde bra och gick klart bra i loppet sedan som fyra efter att aldrig riktigt kommit in i matchen, passas framöver. Även 10 Aberdeen Face värmde bra men galopperade dessvärre på bortre långsidan utvändigt om ledaren/vinnaren Kagan. 

Gulddivisonen var snacket på förhand att Conny skulle ladda för ledningen med 3 Night Brodde sedan skulle han köra där så länge lampan lyste och inte ge något gratis till favoriten 6 Extreme. Loppet blev exakt som man kört i badkaret och det blev 3 Night Brodde till ledningen och sedan fick man bestämma tempot. Han såg urläcker ut hela vägen och 6 Extreme kunde aldrig gå i närkamp. 1.11,8/2140 meter och segern gav en direktplats till finalen av Paralympiatravet 7 maj. 2 Ble Du Gers var trög och oinspirerad hela vägen och inte alls på topp. 8 Guzz Mearas fin som fastlåst bakom hästar och har nu några lopp i kroppen, vinner nästa gång mot lämpligt motstånd? 

V75-4 vanns av skicklige Henriette Larsen tillsammans med 3 Readly´s Dream som höll undan knappt före vårt drag 6 Anna Montana. 

V75-6 Diamantstoet blev stökigt och en del galopper. Fem hästar försvann kort efter start och flera av dessa var betrodda. Segern fick till OKB och 7 Staro Onyourmarks som skrällde rejält. Men hon var rejäl och gjorde det mycket bra. Lövgrens 11 Jeans`n Passion bra som tvåa och vårt drag 4 Beawinner återkom bra som sexa efter sin galopp. 10/600 på klockan mellan hästar och hon värmde även väldigt bra före loppet, passas framöver! 

Avslutningen trodde vi liksom många andra på favoriten 2 Titan Yoda. Men han tog inte ett steg rätt i volten och var borta direkt. Bergh hittade till lednignen efter 400 meter med 12 Condior och då trodde ifall jag att han skulle bli svårslagen. Men han var redan seg i sista sväng och 400 kvar var detta lopp vidöpppet. Jag hade ifall inte velat spela 8 Ture L.A som tillslut vann loppet. Han satt fast invändigt och såg inte ut att få någon lucka. Men Johan gick ut bakom hästar i andraspår och när Hanna Lähdekorpi inte kunde hålla rakt spår med sin 7 Quantum Roc kom luckan som ett brev på posten och Johan kunde köra rakt fram. Ett stökigt lopp avslutade denna svåra V75 omgång! 

Toppen: 

Många bra insatser men fasen var jag gillade intrycket på 12 Four Guys Dream i V75-1. Barfota fungerade perfekt och han är galet snabb när han får spara speeden i ryggar! 

Floppen:

V75-3: 2 Ble du Gers bara seg och tråkig 

Spela nästa gång: 

V75-1: 3 Toto Barosso 

V75-2: 12 Sangria Pellini 

V75-3: 8 Guzz Mearas 

V75-5: 3 Luringen La Ma 

V75-6: 4 Beawinner