Eftersnack V75 Bergsåker 9/1.

Publicerat: 10 Jan, 15:10

Trippel för Ulf Ohlsson blev det denna lördag på V75 och han håller ruggig kuskform för dagen, i fredags tog han inte mindre än sju segrar. Det blev bara hårt betrodda vinnare och utdelningen stannade vid drygt 900 kronor. För vår del klev vi av i kallblodsloppet där vi trodde mest på B.W. Rune men där var Våler Nikolai tillbaks i bra slag och vann trots skor på fötterna. Vi var mer framgångsrika på DD där en dubbel-Ohlsson gav oss nästan 8.000 kronor i netto på DD-spelet. 

Silverdivisionen inledde omgången och Algot Zonett brydde sig inte om att han var ny i klassen utan var bara bäst, Wäjersten satt helt lugn i slutstriden och litade på att han skulle avgöra. Remarkable Feet var det som fick ge sig i slutstriden men bra betyg även till honom den här dagen. 

Diamantsto i andra och den största dramatiken var precis i startögonblicket då det var ruskigt nära galopp för storfavoriten Essie Gonzales. Hon och Jorma redde ut det och sedan var segern aldrig hotad från ledningen. 

Spets och slut var segerreceptet även i fjärde där Oskar J spårade runt om med Ising/Fernlunds Hefner AM. Aldrig någon fara på taket och segern blev väldigt enkel för den här sonen till She Loves You F.I. som var en härlig löpare och som Ising hade som passhäst,  känslosam seger för henne vilket syntes genom tv-rutan. 

Dags för kallbloden i fjärde och som väntat var det bara dom tre betrodda som hade nåt med utgången av loppet att göra. Som nämnt var Våler Nikolai bäst före B.W. Rune och Vestpol Gladiator.

Så var det då dags för Guld och trots bakspåret så var det lekstuga för Disco Volante. Uffe Ohlsson gjorde ett snyggt drag varvet kvar när han kastade loss Disco och ledande Grainfield Aiden var chanslös att svara. Sedan blev det enkelt för Disco, Grainfield Aiden höll till andrapriset och Antontio Trot avslutade återigen rappt till bronspengen.

Mer Ohlsson i sjätte som enkelt kom till spets med Marschall Match när Gooner galopperade och sedan var det även här ganska händelsefattigt och han vann enkelt till slut. Tuija Irri står som tränare men hästen står på Julmyra hos Jonna Irri och det här var alltså lördagens tredje V75 seger till Julmyratränare (Melkko, Ising, Irri). 

Ett beprövat koncept för omgången fick vi se även i avslutningen, dvs spets och slut för Ulf Ohlsson. Den här gången men Pär Ländins Axel Ruda som det strulade en del för som treåring men som nu fick lite utdelning på sitt kunnande. Järnskor, öppet huvudlag och fasta tussar sa Ländin efter loppet så det finns en hel del att växla upp på honom. Morotai Degato har toppform och spurtade vasst som tvåa. 

Toppen

Ulf Ohlsson som tog en trippel på V75 och som på två dagar fredag-lördag vann tio lopp!

/Dennis Palmqvist