V75 Kalmar för hela slanten!

Publicerat: 26 Jan, 19:10

Vi som ”alla” andra spikade storfavoriten 7 Illuminati i inledningen. Joakim Lövgren tog en lugn start och hittade ner i en vettig position. När Lövgren skulle styra på i ett tidigt skede fram till ledningen fick han svar i spåren och valde att backa tillbaka ner i andraspår. En av dom som körde framåt var det vinnande ekipaget 11 Legend Brodde med Carl Johan Jepson i vagnen. Joakim styrde sedan på varvet från mål och hästen såg stark ut på långsidan. Han valde dock att ta ryggen på Jepson i sista sväng och ”spara” krafterna till upploppet. Snarare surnade hästen till och tappade travet aningen i sista sväng och såg klart slagen ut 300 kvar. Han tände till sedan sista 100m över upploppet och kom tillbaka bra som tvåa. Vi tycker dock att hästen inte var lika bra som tidigare och Lövgrens upplägg på loppet ställer vi oss aningen tveksamma till. Borde han inte kört fram trots att Jepson körde före med 11 Legend Brodde? Borde han gått ner i andraspår genom slutsvängen? Osvuret är bäst men segraren gjorde sitt bästa lopp på länge och Jepson visar gång på gång att han tillhör kuskeliten i Sverige.

Många positiva uppvärmningar var det i V75-2 men prestationerna desto sämre och vad hände egentligen med dom betrodda? Favoriten 3 Majestic Wine galopperar in i svängen och var alldeles för laddad. 5 Sobel Photo värmde ”bättre än någonsin” sa Catrin Fajersson före loppet. Men hästen öppnade inte lika snabbt som tidigare och packade emot redan 500 kvar från positionen utvändigt om ledaren. Något stod inte rätt till och man påminns gång på gång att det är djur vi håller på med. När favoriterna svek gjorde skrällarna upp och segade tillslut gjorde 1 procentaren 4 Kiss My Lips H.C. med Christoffer Eriksson i vagnen. Hon serverades en perfekt resa i rygg på ledaren och när luckan kom som på beställning avgjorde hon enkelt på ett bra vis. Bakom var det inget som imponerade och detta är inget lopp man kommer minnas när vi summerar travåret 2019. 

I gulddivisionen kom programenligt 6 Västerboonthenews till ledningen för Paal. Hästen såg fin ut på långsidan men packade ihop totalt i sista sväng och slutade i det slagna fältet. Han är inte där han tidigare varit och kanske var detta det sista kapitlet i hans travkarriär? Favoriten 1 Jairo kunde inte hålla upp innerspåret men Lövgren hittade ut direkt i andraspår och fick tillslut andra utvändigt. Hästen såg mest trög och flegmatisk ut hela vägen men tog tag i grejerna när man vred på i tredjespår genom slutsvängen. Han såg helt ”klar” ut 200 kvar men stannade i sin ensamhet och fick se sig passerad sista biten. Segrade loppet gjorde tillslut ”stålmormorn” 4 Speedy Foxy Vicane. Hon såg slagen ut i sista sväng då travet inte flöt perfekt. Men hon tände till över upploppet och avgjorde på ett mycket bra vis. David Källgrens 10-åriga diamant slutar aldrig att imponera och man kan inte annat än lyfta på hatten!

Två raka 12:or i rad sedan vilket gjorde att vi lyfte en aning på smilbanden efter en tråkig start. 12 Ritz Guiness spikades på slutspelet efter infon att det skulle bli bike trots voltstart. Talangen Markus Niklasson serverade stoet ett fint lopp och när han sedan kastade loss 600 kvar såg det ”klart” ut hela vägen. En femstjärnig insats och tränaren Emma E Johansson har gjort ett mycket bra jobb med hästen. Sedan skrällde det igen och det i 12 Niras Bumblebee med Jörgen Sjunnesson i sulkyn. ”Mycket fin vid segern för tre starter sedan. Slog då Prosperous samt Martin De Bos. Måste vi ha med till en låg procent”. Trots att han fick göra jobbet i spåren sista 700 avgjorde han enkelt på ett imponerade vis. Favoriten 5 Kaiser Håleryd kom till ledningen men var slagen 200 kvar och att spelarna gjorde honom till favorit ställde vi oss tveksamma till redan på förhand.

Sedan segrade den ”riktigt stjärnan” 8 The Real Star med Jepson i vagnen. Han fick göra grovjobbet sista rundan i spåren men kunde trots det vinna mycket enkelt med krafter sparade. 12 Global Strategy galopperade i sista sväng med krafter sparade och vi säger pass upp för honom framöver!

Avslutningen segrades av favoriten 1 Global Trust som stod för en femstjärnig insats. Han höll enkelt upp ledningen och vann sedan på 1.11,2 över 1640 meter i januari. Får han hålla sig helt och frisk har han mycket att hämta på ovalen framöver! 

Toppen:

Legend Brodde avgjorde den tunga vägen och höll undan för storfavoriten Illuminati. Mycket bra prestation av kusk och häst!

Tio år ung är Speedy Foxy Vicane och det det skicket David Källgren presenterar henne i är vackert att skåda!

Global Trust spårade runt om i avslutningen och gick undan på klasshästens vis över upploppet trots en tuff öppning. Han har mycket att hämta på tävlingsovalen framöver.

Gustav Johansson segrade amatörloppet i V4-2 och detta är en kusk att hålla ögonen på framöver. Född 2003 och har framtiden för sig! 

Floppen:

5 Sobel Photo såg stråladen ut före loppet men packade ihop helt med halvvarvet till mål och hade inte sin bästa dag.

5 Kaiser Håleryd kom till ledningen men visade sitt ”gamla” jag och kastade in handduken 200 meter från mål. Tveksam favorit på förhand som rankades ner med all rätt.

5 Dooley's U.N.G. var slagen tidigt från dödens och var långt ifrån lika bra som senast.

 

Spela nästa gång:

1 Sphinx d'Inverne avslutade vasst i skymundan och värmde bättre än någonsin inför dagen start. Har lyft sig i biken och formen kan knappast bli bättre.

12 Global Strategy galopperade 300 kvar med krafter sparade. Positiva tongångar före loppet och nästa gång på svensk mark ska han passas.