Eftersnack V75 Romme 20/1

Publicerat: 24 Jan, 08:49

Vi har hyllat Nicklas Westerholm tidigare och det är bara att fortsätta.. Man kan lugnt säga att han hade show på hemmabanan den här lördagen när både Nakoda Goj och It’s Showtime Zaz vann sina V75-lopp efter riktigt starka prestationer. Känslan är att det inte dröjer så länge innan Westerholm slår sig in bland topp-tio tränarna i landet och han är påväg att göra en Johan Untersteiner och även han ser ut att klara det utan särskild växtvärk!

 

Nära ögat och surt att inte få betalt på cobran!

På lunchen hade vi ett bra drag i Cobra Launcher som bara var bäst för John Byström och det var surt med galoppen på spiken Bear Seat då det reducerade förslaget ger ruskigt bra betalt om hon vinner. 

 

Piraten tillbaks i vinnarcirkeln när Husse själv satt i vagnen.

 

On Track Piraten har länge sökt efter formen och nu ville Hans R Strömberg köra själv för att se vart hästen stod och känslan var att man inte hade så stora segerförhoppningar inför Super Lights lopp som dagens gulddivisionen hette, men avslutningen var av bästa märke och det blev till slut långt ner till tvåan Indoor Voices som höll bra. Härligt att se Piraten i så fint slag igen! 

 

14:e segern i 16:e starten för Southwind Feji.. Hua vilken tanks!!

 

Micke J och Soutwind Feji fick lite märkligt svar av Västerbo Realworld och tvingades göra jobbet utvändigt men vad gjorde det, hon var bara bäst och vann på en för årstiden mycket bra segertid! Micke som är rutinerad sa i veckan att det kan vara den bästa hästen han kört, det säger en del och visst är känslan att hon kan växa in bland de bästa stona. Här har Pär Hedberg en riktig guldklimp!

 

Nicklas dubbelvinnare och hästarna ser grymma ut!

 

Som nämnt i inledningen av den här texten tog Nicklas Westerholm en dubbel den här lördagen på hemmaplan och det inleddes med Nakoda Goj som trots ganska tuff körning vann enkelt från ledningen och han kvastade hela vägen in i målet, knappast slutsålt alltså. Tvåan Island Life värmde riktigt bra men fick ett för tufft lopp och han höll tappert. Andra vinnaren It’s Showtime Zaz satte han sig lugn med i tredje ut under den inledande körning, tog dödens inför slutvarvet och via 11,6/1000 klev han förbi Jaques Noir utan större problem och även här såg det ut att finnas sparat, Nicklas kunde också räkna hem ett andrapris med Persos Smokie på V75 och vi lyfter på hatten för ett grymt tränarjobb!

 

Favoriten rann undan i avlsutningen.

 

National Prince kom till ledningen i V75-7 som var Bronsdivisionen utan att det krävdes någon direkt körning och han höll undan pliktskyldigt för Erik Adielsson. 

 

Divine är under rejäl utveckling.

 

Divine har gjort det riktigt bra på slutet och vi trodde mycket på henne under veckan och valde att spela utgång med henne, hon gav ett lite trist intryck i värmningen, men inställningen på henne är allt annat än trist och hon sluggade sig förbi i sista stegen på ett mycket bra sätt! Kai P Jussila har kört med den äran tidigare men fick stå vid sidan idag då han inte hade kört tillräckligt med lopp senaste fem åren för att få köra på V75, vikarien Erik Adielsson löste dock biffen och gav henne ett bra lopp, härlig segerglädje från Kai och tränaren Anna Österberg efter loppet!

 

Alfie bäst bland kallbloden.

 

Hon fick perfekt lucka från rygg ledaren och kunde till slut fånga in ledande Mofaksan i god tid innan linjen och Lars-Erik kunde kosta på sig en rejäl segergest. Klart positiv spurt av Mino som Emilia Leo fick rejäl snurr på och han måste passas nästa gång!