Eftersnack V75 Åby 12/3

Publicerat: 13 Mar, 11:11

V75 omgången såg rolig ut på förhand och fast att omgångens stora lampa Amalencius B.B 70% vann landade utdelningen på cirka 2 miljoner kronor! 

V75-1: Stoeliten inledde omgången och mycket handlade om spetsstriden på förhand. Ifall 1 Global Brilliance skulle kunna hålla ut favoriten 6 Dear Friend och sätta tjäppar i hjulet för denna. Men hon var inte alls lika snabb som tidigare och var chanslös på lednignen. Årsdebut och tveksam form i komb med spår 1 på Åby som är rätt svårt var nog komben som gjorde att hon inte ens var i närheten att hålla upp. Istället blev det favoriten till ledningen och loppet var redan över efter 500 meter. Man fick varva på 1.13,2 över 1640 meter. 10/300 på klockna och hon såg fin ut även ifall hon blev skydlig att vinna detta. Lät som på Johan efter loppet att siktet framöver var att försvara segern i Seinäjoki Race i mitten av April. Bakom följde dom flesta med godkänt och många lär gått framåt med loppet i kroppen till nästa start. 

V75-2: Favoriten 1 Digital Indy höll upp ledningen med enkelhet och då tänkte iallafall jag att loppet skulle vara över. Han såg fin ut i sista sväng men redan 200 kvar såg man att det var tomt i tanken och seger gick istället till 5 Borups Tornado. Han var mångas drag senast men funkade inte alls då och hängde töm samt såg rätt tråkig ut. Men nu testade man barfota samt bike och det gav exakt den effekten man ville. Han var ute med biken i värmningen och vår kille på plats fångade upp intrycket mellan 600-300 kvar på långsidan då Ohlsson testade av i 12-fart och såg läcker ut. Han fick revanch från senast och det var en rörd Ulf Stenströmer efter loppet där känslorna svämmade över efter den tuffa tiden efter Handsome Brads bortgång. Fint att se och en mycket förförtjänt seger, bästa hästen vann! Bakom Gick 11 Alert Vendil bra som tvåa och Tomas Malmqvist har en jäkla snurr på stallet. Bakom såg 12 Cuenca bra ut i kön men Örjan brukade aldrig hästen för fullt. 

V75-3: Gulddivisonen blev det som vanligt 4 Disco Volante till ledningen och han blev rejält löpsugen med det helstänga huvudlaget som man testade för första gången i karriären. 1.09,4 första 1000 blev för tufft och han var slagen in på upploppet. 300 kvar såg vinnaren ut att heta 5 Harran Boko men när Per Nordström skulle sätta kniven i övriga så blev det galopp. Istället gick vinsten till Danmark och Flemming Jensens trotjänare 3 Tycoon Conway Hall. En perfekt resa blev han serverad och avgjorde snyggt till vår och mångas förvåning. Bakom tar jag med mig 7 Upstate Face som avslutade vasst som trea och såg fin ut. 09,5/400 med full fart över linjen och det var rätt låga rapporter inför loppet, kommer vara ett trevligt tillskott i eliten detta år. 

V75-4:  Lärlingsloppet blev stökigt och hela 6/13 hästar galopperade. Vann gjorde 12 Listas Tinge Ling efter en vass avslutning och segern blev enkel då 14 Lisa Lisieux galopperade kort före mål. Vi spikade 3 Magial Mile som slutade tvåa men hon tappade mycket från start och fick sedan syna dödens men orkade inte. 

V75-5: Som sagt vann omgångens lampa 6 Amalencius B.B. och Örjan körde som vanligt ett perfekt lopp. Starten var ett litet frågetecken då han har galopperat tidigare men Örjan tog det rätt lungt och styrde sedan på när krutröken lagt sig bland övriga i spetskörningen. Han kom billigt till ledningen och blev sedan synad av 12 Best Of Dream Trio där Kim körde upp utvändigt med varvet till mål. Det blev en läcker duell mellan dessa där den sistnämnda såg ut att koppla grepp i sista sväng när Amalencius slet lite med travet. Men Örjan kom tillbaka i sin vana trogen och det var toppbetyg till båda dessa hästar. Klockan visade 1.09,2 sista 700 på dessa och det var luft ner till övriga. 12 Best Of Dream Trio är dessvärre såld till Norge men det hade varit kul att få se honom sista helgen i Maj, en liten flygmaskin som är lätt att ta till sig! 

V75-6: Här kom omgångens största skräll och detta i Per Lennartsson som segrade med 7 Cala Mayor De B. Ett stökigt lopp som också innehöll en del galopper. 15 Nino Ginto hittade till ledningen från sitt springband på 20-fållan och då trodde jag hon skulle bli svårslagen. Betrodda 1 Sanibel hamande tredje invändigt och mångas drag i loppet 6 Olga Tooma galopperade på väg mot ledningen. Bergh synade dödens med 5 Love You Sweden och betrodda 8 Jeopardy fick tredje utvändigt. Conrads häst fick dock göra jobbet sista 800 i tredjespår men tappade travet 400 kvar och galoppeade, vilket gjorde att luckan kom för vinnaren i loppet. Ett stökigt lopp där många var sämre än väntat och det var bara skrällar som gjorde upp om segern, trion gav 40.000ggr pengarna! 

V75-7: Högt värde inför avslutningen och många system satt kvar med spik på 5 Sweetman som blev "allas" vinnare i avslutningen. Såg upplagt ut för ledningen (en postion han älskar) och värsta motståndarna 10 Unico Broline samt 11 Phoenix Photo är båda klara för vinnalerna på Solvalla och känslan var att ingen av dessa ville syna dödens. Det blev som alla trodde med favoriten till ledningen och 1.14.,0 på varvet som är mycket långtsamt. Men 5 Sweetman var slagen in på upploppet och hade inte alls sin bästa dag. Vann istället gjorde Sofia Aronssons stjärna 10 Unico Broline och detta var en grym insats. 1.09,8 sista 1000 i spåren och han har aldrig varit i bättre slag, bästa hästen vann! 6 Randemar R.D värmde strålande före loppet men galopperade och ska passas framöver. 9 Devs Daffodil spurtade vasst igen och har knallform. 

 

Topparna: 

V75-7: 10 Unico Broline 

V75-5: Duellen mellan 6 Amalencius B.B. och 12 Best Of Dream Trio

V75-2: 5 Borups Tornade som bara var bäst!

Floppen:

V75-3: 10 Stoletheshow fick en fin resa men visade inget extra och det var en blek favorit. 

Spela nästa gång: 

V75-3: 7 Upstate Face kommer gå framåt med det loppet i kroppen och han såg mycket fin ut! 

V75-7: Värmningen på 6 Randemar R.D tar vi verkligen med oss!