Eftersnack V75 Gävle 18/8 med E3-finaler!

Publicerat: 18 Aug, 23:30

Blåblodiga Betting Gangster (Going Kronos-Viola Silas) tog hem hingstupplagan efter en sylvass avslutning och han har höjt sig extremt på barfotabalans. Stonas uppgörelse blev en stökig och galoppfylld historia som slutade med att skrällen No Matter vann enkelt från ledningen och Svante Båth befäste sin plats som E3 kung. Ingen lycka på liret för oss den här lördagen men desto bättre gick det under fredagen då vi gjorde ett totalt netto på över 70.000 på V64 och DD! 

V75-1 var bronsdivisionen och Mr Golden Quick var favorit från ett för honom besvärligt innerspår. Örjan Kihlström fick hoppa in som kusk med kort varsel och man kan säga att han hade all tur i världen när det löste sig och han kom ut från innerspåret. Då hade hästen som vanligt en vass spurt och han fortsätter klättra genom klasserna. 

V75-2 var redan nämnda E3-final för hingstar och valacker. Devil Sound värmde grymt bra och Zackrisson var av förståeliga skäl optimistisk. Han fick köra ungefär som han ville i ledningen men in på upploppet var det tomt i tanken och det var istället härlige Betting Gangster som spurtade bäst. Jerry Riordan tränar och Carl Johan Jepson tog här sin första storloppsseger, välförtjänt. Jaguar Dream gjorde ett mycket bra lopp som tvåa från utvändigt om ledaren och Baritone Artist följde upp en riktigt bra värmning med en bra avslutning till tredjepriset. 

Guldivisionen över lång distans i V75-3 där Volstead till slut blev favorit. Kihlström glömde att åka och sätta dit huvudstången efter provstarten, vilket han gjort tidigare och då som nu blev det seger så det återstår att se om Volstead slipper huvudstången för gott nu. Mindyourvalue W.F. var heroisk efter att blivit hängande i tredje efter att Fredrik Persson tagit sig ut lite snävt i andraspår med Monark Newmen som inte alls var sig lik, var tidigt trött och kom till slut sist i mål. Speed Delicious gjorde comeback efter lång frånvaro och gjorde ett bra lopp som tvåa. 

Mer Örjan Kihlström i V75-4 som var ett försök i klass II, han satte dit Dornoch Am åt Christoffer Eriksson och tog därmed sin tredje V75 seger för dagen. Vi som många andra valde att spika Hugo Gustivar Boko men han var för pigg och trots full stöttning från Jorma så blev det galopp direkt ur volten. Aliss Wadd tvåa för Tomas Pettersson och Kapish G.L. spurtade bra till tredjepriset. 

Klass I i V75-5 och Exclamation Mark kan verkligen lägga iväg den första biten och hittade till täten per omgående. I sista sväng såg det ut som att han skulle åka dit mot skrällen Arctic Lover men Ohlsson är rutinerad och han sparade extraväxeln in i det sista och när tussarna rycktes blev segern till slut enkel. Favoriten Ural blev avhängd från rygg ledaren och var inte som bäst.

E3 för ston i V75-6 och som vi nämnt så blev det seger för No Matter som fick bestämma precis som hon ville i täten tillsammans med Erik Adielsson och stack undan enkelt till slut. Strulig inledning där Indiana Boko galopperade först vilket gjorde att favoriten Zara Kronos helt släppte grejorna och galopperade även hon. Svante Båth befäste sin plats som E3-kung och tog här sin 13:e E3-seger. 

Silverdivisionen avslutade omgången i V75-7 och här blev det en bejublad hemmaseger sedan Antonio Tabac bara varit bäst från utvändigt ledaren tillsammans med sin kusk och tränare Oskar Kylin Blom. Oskar har gjort ett fantastiskt jobb med Antonio och verkligen fått honom att tända till. Vi lyfter på hatten för ett snyggt tränararbete! 

Lira nästa gång: Kapish G.L. spurtade vasst efter en invändig resa. Baritone Artist avslutade bra och det borde snart vara dags för honom att avlägga maiden.