Eftersnack-V75 Kriterielördagen

Publicerat: 25 Sep, 18:19

Tack Xanthis Harvey för uppvisningen i Kriteriet! 🤩

Ni som lyssnar på "podden" vet att vi trodde mycket på Xanthis Harvey i Kriteriet och han infriade våra förväntningar. Vi skickar ett stort grattis till kretsen kring hästen!

Spelmässigt blev det en bra helg för oss där vi avslutade helgen med 47 lax in på GS75! Grattis till er som tog rygg på våra tips! 🍾

🌟H.C.'s Crazy Horse fin spik. GS75-nettot 47.217 kr!

🌟Xanthis Harvey - High on Pepper. DD-netto 15.379 kr!

🌟A Fair Day - Grisle Odin G.L. + 4.945 kr på Slutspelet-DD.

Lite korta tankar om V75-loppen i lördags:

V75-1:

Special Major var oväntat snabb (02 f 200) och frontade, men löste sig för JW när Petters tappade travet så han fick ta upp den i första kurvan och släppte ut JW. Santos ofokuserad i värmning, men inget snack när väl i spets. Under A iskall igen (verkar ej klara resor) och därmed Charlie chanslös, tycker annars att Charlie var uppåt igen, värmde också förbättrat. Born iskall och de åker hem nu efter den här helgen som det verkar.

V75-2:

Spikade Roll Control på Slutspelet då inte gillade värmningen på Global Crossover och blev rätt. Var en svag final, men vinnaren var fin. Mkt bra stuk på JW’s hästar, ett stall att hålla i handen under hösten/vintern.

V75-3:

Låste oss tyvärr vid att Hail Mary bara skulle vinna detta. Med infon om släpp på Clicken skulle det inte bli något lopp och därmed Hail vara hemma, kändes som sund spik. Nu blev det negativt med inte bli något lopp. Örjan körde väl sakta och bjöd in till speed (likt Sister mot Marion för nån onsdag sen). Kanske inte vinner ändå Hail, men det hade nog blivit hårdare i mål. Hingstarna Missle och Hail la kraft i vem som skulle vara kung på backen, kan det ha påverkat prestationen och hästens fokus? Brother B toklavad och oväntat bra med 5,5-fart s 400, ruggig avslutning!

V75-4:

Fick mer och mer feeling för Bonneville och spelade henne som A på reducerade, värmde med blinkers men blev inte dessa i loppet. Flyt få in henne då JW körde oväntat passivt med Queen B. Hade favorit på Aurelia köra i spets och blev rätt, hon höll oväntat bra.

V75-5:

Var given gardering på Björns och blev rätt. Lite slarvig rank på vinnaren, borde ha varit högre, men samtidigt given på alla system. Eagle gick som ett skott efter galoppen, låg ju lite lågt DW innan då varit sjuk.

V75-6:

Xanthis H vår vinnare efter försöken och infriade sedan ett par av värsta motbuden försvunnit med galopp. Bengan positiv tvåa och trippelseger till Redén. Imponerande!

V75-7:

Ruggig värmning på High och trevligt DD-odds, som vanligt överbetalt med drag mot avslag. Svarade allt i spets där Laredo var positiv tvåa.

Vi stannade på sex rätt. Surt då bra rank med fyra tipsettor på Rank och Spel (Westholm båda, Nurmos i Oaks och Xanthis), men vi gick i Hail-fällan. Mer om V75-loppen i podden som vi spelar in imorgon förmiddag.