Eftersnack V75 Gävle 21/5

Publicerat: 22 May, 00:02

Härlig lördag på Gävletravet där vi blev 100%-iga på poolspelen och satte både en mångbong på V4 och tre rätta system på V75. V75 nettot hamnade på 119.313:- vilket ger råg i ryggen inför Elitloppsveckan som står för dörren!

Toppen

+++ Ulf Stenströmer tog en dubbel denna V75-dag då först Calamari var starkast i sprinterloppet i V75-3 och Borups Tornado påpassligt forcerades till spets av Ulf Ohlsson i avslutande V75-7 och därifrån kunde hålla konkurrenterna, bland annat storfavoriten Epimethius, bakom sig. "Stenis" som har något av en revival som tränare efter att fått Stall Philip in i verksamheten har bra snurr på verksamheten och extra plus ska dessutom delas ut från oss spelare och som jobbar med sporten då han alltid är anträffbar, mycket transparent och generös med information, det gillas skarpt!

++ Kia Ora fortsätter sin fina utveckling hos Oskar Kyllin-Blom som under en tid varit mycket uppåt på henne. Idag visade hon att optimismen var välgrundad då hon vara "bara bäst" efter att duktige Marcus Lillius gled fram i positionen utvändigt ledaren 1400 kvar. Ledande Eliza Turf blev en munsbit och hon höll en fint spurtande Graces Candy på behörigt avstånd. Det blir mycket spännande att se vart taket finns för denna Maharajah-dotter.

+ Click Bait hade blivit lottad till ett fint utgångsläge och "Tarzan" var offensiv i snacket inför starten. Sexårige Cantab Hall-sonen visade med emfas att tränaren hade fog för snacket då han var toppfin från ledningen och brisade undan över Gävles upplopp. Hästen fick dessutom plus från vår värmningsgubbe på plats och kan han konservera fräschören och få lite tur i spårlotten kan hästen bli en faktor i ett Elitloppsförsök, framförallt då han är rysligt kvick ut när han är i slag.

Hedersamt omnämnande: Ulfvsåsen stor för mycket rejäla sista 1200 då han drog tåget i tredjespår och satte klorna i konkurrenterna, det var en stark prestation!

Botten

- Vi vill inte sparka på någon som ligger men det är direkt ledsamt att Beads inte lyckats hålla sig i trav någon av de tre starterna på svensk mark. Vi hoppas Stall Hamre kan fila till honom och att vi får se en häst i balans till något av våra fina sprinterrace i sommar.

Spela nästa gång

Den kan bli småsvår att följa upp men Sylv Odin satt fast med rubbet sparat bakom Wolt i kallblodsloppet V75-4 där känslan är att det var segerkrafter kvar om luckan uppenbarat sig, smalt spelad nu och startbevakning är på plats om han skulle komma till start i Sverige till nästa start.

V75-cirkusen drar nu vidare till Solvalla och Elitloppshelgen, svenskt travs absoluta höjdpunkt i travkalendern, vi på Travtjänsten är taggade att förvalta den fina tipsformen och hoppas kunna leverera fler vinnare även kommande vecka!

/Alexander Holmström