Uppsnack V75 Umåker 13/5

Publicerat: 13 May, 08:57

Vässad V75-helg där vi inleder med en jättejackpot från Umåker innan vi far söderut och siktar in oss på Charlottenlund på söndagen. Prognosen säger att det kommer ligga ca 63 miljoner i sjurättspotten och det kittlar ju så klart rejält när det finns den typ av pengar att spela om!

Innan V75 får vi återse Francesco Zet på tävlingsbanan där han gör comeback i Berth Johansson Memorial. Tyvärr fick man bara ihop fem startande hästar till loppet och det kommer sannolikt inte bli mycket till tävling då vi tror Redéns superstjärna får ta ledningen och sedan stannar där hela vägen in i mål. Det låter onekligen bra från Daniel:

Francesco Zet: ”Körde jag i dag (måndag). Då gick han med aluminiumskor och sulor som han ska ha då han tävlar och då fick jag verkligen ett bra svar. Det var som han kände att med den balansen är det äntligen på gång. Det var bra drag i honom igen. Det är pirrar till lite i magen då man vet att man ska åka på trav med honom igen. Det är klart att man har lite press på sig när man åker i väg med honom men han brukar ju vara säker då det kommer till lopp, hur han uppför sig innan kan man aldrig veta på förhand. Han har gått ganska tufft i träningen och jag har fått honom dit jag vill. Han springer på slaka tömmar men då jag gav honom några skarpare vändor i dag blev det mer aktion i honom igen så jag tror att vi är där vi ska vara. Det blir skor runt om nu, till skillnad mot senast, annars inga ändringar mot tidigare, säger Daniel Redén.”

Denna vecka bjuder vi på analysen till V75-1 där vi gillar 1 Maybach W.F lite extra när vi får honom från detta läge och över aktuell distans. Hästen trivs ypperligt i ledningen och då han är i kanonslag får dagen kan det bära hela vägen. Läs hela loppanalysen här!

På söndag väntar V75 från Charlottenlund med toppsport och en härlig mix av hästar från flera olika länder. I V75-7 selas Kalmartränade Call Me Brodda ut med spännande förutsättningar och här kommer man köra för det!

Call Me Brodda: Det blev väl inte riktigt till hennes fördel senast så hon togs bara i mål och vi fick ladda om. Detta blev ju perfekta förutsättningar med toppspår och hon trivs ju jättebra på LUnden. Hon känns fin i jobben och vi har siktat mot detta loppet. Vi kommer testa i ledningen om vi kommer dit, så klart lite beroende på hur de andra gör men ursprungsplanen är att låta henne gå i spets. Tanken är att matcha henne mot Lady Snärts om två veckor så vi sparar hovarna idag och låter henne gå med skor. Det blir också bike och helstängt huvudlag så som hon brukar gå med, hälsar Thomas Madsen.

En riktigt spännande V75-helg väntar! Klockan 15.20 idag börjar Slutspelet rapportera där vi har Steve Dellbro på plats för stallbacksnytt och värmningsintryck för att koka ihop ett vässat spelförslag en halvtimme innan spelstopp, häng på!

//Redaktionen