Eftersnack V75 12 augusti

Publicerat: 14 Aug, 13:19

Toppen
+++ Moni Viking
var tillbaka i Björn Goops regi, man körde med optimal utrustning och Moni var tillbaka i toppform direkt. Från kön vände han ut och in på hela gänget över upploppet och vann överlägset via 07,7 sista 800.

++ Faeza Zet tog spets direkt, höll ett bra tempo i täten och stack undan med 09 sista 800 utan att pressas det minsta. En ruggigt fin prestation för klassen.

+ Zorro Wind hade visserligen hjälp av tempot men han satt sist utvändigt och därifrån är det oerhört svårt att vinna på Åby men efter ett vasst upplopp hann han fram på linjen.

Floppen
Midnight Special
kunde inte alls bjuda strid trots drömresan i rygg ledaren. Dessutom galopperade han på nytt på upploppet.

I övrigt
Adde S.H.
är inte gynnad av medeldistans men har så ruggigt bra form att han ändå höll undan före Gooner som släppte spets, attackerade 200 kvar och var slagen med nos. Run N’Cola höll ut konkurrenterna första 200 och gled till ledningen efter 400. Väl i ledningen höll han högt tempo men gick ändå undan i fin stil. En vass prestation för klassen. Wish Me Magic är riktigt bra och måste tas på allvar. Nu störtdök han till seger på stretchen efter ett lopp i tredje in. Calypso di Poggio spetsade och släppte, fick ledningen gratis 200 kvar och gick undan snyggt. Ett mycket vasst lopp mot tuff konkurrens. Bakom visade Edibear 09,4 sista varvet och gjorde ett topplopp.

Lira nästa gång
Inspiratio
n är lite beroende av att få sitt lopp men med rätt resa är han en mycket vass spurtare och den här gången levererade han verkligen Stekhet i nästa start. Edibear ska ut i Derbykvalet i nästa start och kommer då stöta på några kulltoppar. Det kanske blir tufft att vinna men jag säger att med ett bra läge kvalar han in till Derbyfinalden, så bra är han för dagen. Best Ofdream Trio valde fel rygg i sista sväng men över upploppet flög han fram och tillsammans med Moni Viking svarade han för loppets vassaste avslutning. Trots att han tjänade 150k nu är han kvar i silver.

Mycket mer info i podden som vi släpper under måndagsförmiddagen.
P-A Johansson