Eftersnack Elitloppshelgen 2021

Publicerat: 31 May, 07:32

Elitloppshelgen är över. Vi fick njuta av fantastisk travsport i fint väder och några riktigt vassa prestationer på en visslande snabb bana. Don Fanucci Zet drog det längsta strået i Elitloppet och det är bara att lyfta på kepsen för skötaren Ellinor Wennebring, tränaren Daniel Redén och kusken Örjan Kihlström. Formen var toppad till rätt dag och kretsen kring hästen gjorde allt rätt. 

Lördagen inleddes med speedrace och Olle Alsén hade återigen ställt i ording sin M.T.Insider. Han vann från utvändigt om Nimbus C.D. och Olle showade och släppte tömmarna för att ge "hela världen", och framförallt hästen, en applåd efter loppet. Hästen som var nära att stryka med för en tid sedan och Alsén var märkbart tagen i segerintervjun efter loppet - vackert att se och M.T.Insider har verkligen gjort speedracet till "sitt lopp". I övrigt från lördagen vann Arquana As V75-1, väl understödd av Erik Adielsson som lyckades hålla henne felfri över linjen trots att hon tappade travet till slut (galopp efter mål). Rotate var dunderfin då han spetsvann på topptid och ni som lyssnade på vår Facebook-sändning fick Tvillingspelet med stallkompisen Astronascente Zac till runt 23 gånger degen. Jaguar Dream var stenbra då han krossade Cab Lane utvändigt på en monstertid och Venture Capital följde upp Lunden-segern med en ny kross i Klass II-finalen, vilken tanks! Upstate Face har hittat en växel till med bike och barfota (Joke Face) och vann trots sämsta läget. Adrian satte även dit Kali Smart från ett svårt läge under söndagen och hade en mycket bra helg. Billie de Montfort tyckte jag såg oslagbar ut i värmningen och hon spetsvann på en 09-tid. Wild Love överraskade på oss när hon blåste runt allt på nytt världsrekord i Harpers. Hon har hittat en växel till efter att ha matchats i hårda lopp i Frankrike och vi skickar ett stort grattis till Simberg, Oscarsson och Lindqvist - snyggt jobbat!

Alessandro Gocciadoro hade ställt i ordning sina hästar till den här helgen, de flesta värmde toppbra och flera av hästarna stod för svettiga insatser. En av dessa var Zorro Wind som bara var bäst på topptid. En annan var Vivid Wise As som jag föll pladask för efter värmningen. Han såg perfekt ut via 07,5/400 och efter den värmningen kändes det givet att spika honom och han spetsade också hem sitt försök med en gäspning där Örjan bara såg till att ta in Don Fanucci Zet som tvåa utan att bruka hästen. I det andra försöket spetsvann Gelati Cut före Ecurie D. där Seismic Wave svek och Very Kronos hamnade på vingel. Vi hade rankat Gelati Cut dåligt från början, men lyfte upp honom på Slutspelet efter bra info från Gelormini som var påställd på spets. I finalen spetsade Vivid Wise As, men han kunde inte stå emot Don Fanucci Zet som gick ruggigt starka sista 600 i tredjespår och avgjorde enkelt, även om han blev lite fladdrig på barfotabalansen hundra kvar. I övrigt från söndagen imponerade Dreambreaker när han vann montéloppet från dödens på topptid och Odd Herakles och H.V.Tuuri bjöd på en sevärd duell i Elitkampen där Solberg litade på sin häst som satte dit nosen först på en 18-tid. Usain Töll skrällvann ungdomsloppet före en tapper Dark Roadster och Night Brodde var fin då han spetsvann på barfotabalans. 

Toppen: Duellen mellan Sister Sledge och Bepi Bi där Redéns sto sträckte på sig och vann på en låg 09-tid. Två våldsamt bra fyraåringar!

Floppen: Seismic Wave hade ingen bra dag. Kunde inte öppna från start och var chanslös.

Spela nästa gång: Bank Wise As sköt till snyggt mellan hästar över upploppet. Vinner StoSprintern i Halmstad i sommar?

Mer eftersnack i "podden" som släpps runt lunch idag måndag.

/ Andreas Henriksson