Eftersnack Åby och Charlottenlund 11-12/5

Publicerat: 12 May, 20:51

Riktigt fina tävlingar båda dagarna och här kommer några av höjdpunkterna: 

Lördagen inleddes med en storskräll när Fredrik Wallins Activated plockade ner Conrads Rödluva över upploppet i Drottning Silvias Pokal efter att ha fått gå med i storfavoritens rygg. Efter väldigt högt tempo med 10,3 första varvet såg det bäddat ut för Rödluvan men den här dagen hade hon inget svar trots en bra prestation. Activated kom hem på 11,7 över full väg med full fart över mål och vi skickar ett stort grattis till Fredrik Wallin som gång på gång plockar fram årgångshästar på litet material och nu fick han sätta pricken över i:et. 

Hingstarnas uppgörelse Kungapokalen blev en duell mellan Campo Bahia och Attraversiamo och snacka om att det här är kommande topphästar. Lugauer körde ett perfekt lopp med Campo Bahia, kom till spets i ett tidigt skede vilket tvingade Adielsson till att köra fram med Attraversiamo. Holmgången mellan dessa under slutvarvet var något alldeles extra och den här gången drog Lugauers springare det längsta strået när han vann på mäktiga 10,6 över full distans. Conrad sa efter att den här hästen är Sveriges nästa chans att vinna Prix d’Amerique och man kan inte göra annat än att hålla med. Adielsson tagen över Attraversiamos insats från dödens och han har också en mycket ljus framtid. 

Bahia Quesnot vann Algot Scotts minne och Junior Guelpa måste missat Baron Gift på open-stretch då han gjorde segergest i hundra meter trots att det blev väldigt hårt i mål. Insatsen av stoet var dock riktigt bra trots brunst och skor, så bra att hon direkt blev inbjuden till Elitloppet av Anders Malmrot och direkt gav ett positivt besked till att vara med där. Baron Gift får vi se redan på lördag igen i Prins Carl Philips lopp på Gävle där han är en av tio som jagar biljett till Elitloppet. 

I övrigt så värmde Mellby Club riktigt bra och vann Klass I försöket för Nurmos och Kontio. 
Marcello Wibb tyckte vi var bortglömd på strecken och han fick äntligen visa hur bra han är när han vann Klass II försöket på 10,8 över sprinterdistans. Starka papper med 220.000 kronor på kontot. 

Över till söndagen där vi redan i ett av loppen innan V75 fick se en svettig prestation av Giovanni Bianci som plockade ner Gento från dödens, vann på 11,5 och han står perfekt inne i Harper Hanovers - spännande!

På V75 visade Ochongo Face prov på sin styrka när han vann stayerloppet från dödens, hästens första seger på 2,5 år. Surt på liret för vår del då vi får sju rätt på slutspelet med Casino Gardenia som fick se sig knappt slagen från ledningen. 

Över till huvudloppet Copenhagen Cup där Handsome Brad spårade runt om. Jepson lyckades att öppna så pass bra trots besvärligt innerspår på Lunden så att man kunde hålla ut Cyber Lane vilket blev loppavgörande. Jepson fick bestämma till 13,5 på varvet och då fanns det ingen som kunde hota en duktig Handsome Brad som verkligen utvecklats på ett härligt sätt för tränare Stenströmer. Cyber Lane höll bra från dödens medan Elitloppsklare Makethemark hamnade sist från sitt dåliga läge och det var så klart omöjligt att hämta in något nämnvärt i en snabb avslutning. 

Många härliga prestationer den här helgen som vi går igenom mera på djupet i måndagens podcast och nu börjar pulsen höjas ordentligt inför Elitloppshelgen som nu är mindre än två veckor bort!