Eftersnack-V75 Momarken 19 mars

Publicerat: 19 Mar, 16:36

Bra start på dagen där V4-spiken 10 M.S. STAR TROTTER (17%) övertygade. Vi hade bra rank på V75, 1x3x1x2x2x2x5 = 120 rader, men var ändå inte nära då vi spikade Chapuy på allt och det räcker som bekant inte med en bra rank, det gäller att få till systemupplägget också. 

I V75-1 blev det stafettkörning, Oracle Tile övertog varvet kvar och tog emot Maestro Crowe hela vägen in. Enkel seger med ryckhuvan kvar och Malmin hade fog för sin optimism. Maestro Crowe kostade på sig en tidig galopp och fick nöja sig med andraplatsen efter en tung resa. Enligt Uhrberg var banan blöt under det här loppet och hästen skyggade för stänk vid galoppen. 

Vi trodde hårt på Velten Swarovski i V75-2, men trots en bra slutrunda var han chanslös att fånga in Fighter Vang där Nicklas Korfitsen vaket körde till mitt i loppet, överrumplade Magnus A Djuse och Open Sky, övertog ledningen och stack undan till seger på tussarna. Vass insats av både häst och kusk! 

Kallblodskungen Odd Herakles var bara bäst i V75-3. Vidar Hop körde snyggt med Todin och gav favoriten en match, men det var klassblandning när Odd Herakles satte klorna i ledaren i sista sväng.

Eirik Höitomt är Norges ledande kusk och det visade han med eftertryck den här tävlingsdagen. I V75-4 satte han dit favoriten Namanga Bo efter att ha tidigt placerat henne i ledningen från tillägg och sedan vann den fina Ebbinge-travaren lekande lätt.

12 STENSON (4%) har svårt att vinna lopp, en galopperande häst var före honom i mål senast. Han ser dock fin ut och har bra kapacitet men bjuder inte till. Nu flaggar Uhrberg för barfota fram som varit ett plus sedan tidigare, första gången med bike och även nån form av stängt huvudlag. Vi går verkligen igång på alla de här ändringarna och rankar upp som lågprocentare. 

Ja, Stenson var en snygg A-häst och han var läcker där Uhrberg körde fram i dödens och han var bara bäst när man plockade ned ledande favoriten The Baron.

Vi kom snabbt ner på jorden i V75-6 där vår spik Chapuy galopperade i spetskörningen, det var inte det rätta trycket i honom för dagen och där gick vi bort oss. Remarkable Feet tog sig till ledningen med Bill's Man i dödens, men dessa var trötta in på upploppet och längst ut i banan kom Beartime flygande och hann fram till seger precis på linjen. Stark avslutning från en position djupt ner i kön. 

I avslutningen höll Strong Heartbeat upp ledningen med liten marginal, det såg länge bra ut för honom, men han galopperade in i sista sväng. Segern till Hulken Sisu som kördes fram i dödens av Frode Hamre och var starkast - mycket rejäl insats och han klarade svängarna galant vilket överraskade oss.