Eftersnack V75 Eskilstuna 25/1

Publicerat: 26 Jan, 09:50

Det bjöds fina förhållanden och det var på förhand öppna lopp på V75 Sundbyholm på lördagen. Det gav full körning, spännande lopp och en väldigt rolig omgång. Vi var rätt på det och gick rejält plus på vårt V75-material men de räckte inte till sju rätt som gav 1,7 miljoner kronor.

 

Det började dock med en rejäl kalldusch då vi sprack på alla system på Flash Håleryd. Denne värmde bra tillsammans med stallkamraten Digger Lord men det var ändå inte nära att vi plockade med honom. Från tredje in hittade Jepson ut i andraspår 700 kvar. Han kom sedan fram i andraspår hela vägen och bet ifrån sig väldigt tappert han blev utmanad sista biten. En halv längd bakom var Southwind Hydro och hade han vunnit hade vi satt sju rätt. Han är bra men han har svårt att avgöra lopp.
Pascha Tilly gick i 08-fart mellan 8000 och 300 kvar, han såg ”helt klar” ut då han kom fram 400 kvar men då tog Ohlsson upp honom och la honom rygg. Pascha Tilly tappade då trave och hittade sedan aldrig stilen igen. Det såg ut att bli smärtfri spets för Doctor Doxey Zenz sedan Sign Me Up Too inte öppnat alls men Hazard Boko blev lite pigg i spets så det blev 09,4 första 500 innan Doctorn satt i spets och sedan drog han iväg sin vana trogen. Han stannade sedan till på sista långsidan och då gjorde Erik Adielsson draget med Hazard Boko och blåste till spets. Det var nog lite för tidigt för Hazard blev stum på upploppet och fick nöja sig med fjärdeplatsen.

I V75-2 gled Rapide Cash smärtfritt till spets efter 400 meter och hon fick öppna 19,5 första varvet. Då var det nog inte många som trodde på någon annan. Kim Eriksson släppte av henne i sista sväng och fick många längder men 150 kvar började hon att bromsa och tvära. Långt ut i banan kom I’m a Believer som fick dra upp spurten från femte ut 500 kvar och trots att hon hade långt fram 300 kvar hann hon fram kort före mål via 09,5/800.

Full körning i guld
I V75-3 blev full körning från start och Västerboonthenews höll upp ledningen men det kostade 08.0 första 500 då flera testade. Efter 450 meter attackerade Snowstorm Hanover och placerades utvändigt ledaren 1000 kvar. I fjärde ut satt storfavoriten Disco Volante som fick rygg på Narold Vox i attacken på sista långsidan. Eftersom det gick 09,5 första varvet syntes det tidigt att Disco Volante skulle vinna men det var ganska långt fram i sista sväng och han gjorde ett klart bra lopp som vann på en topptid för årstiden via 10,0 sista 800. Snowstorm Hanover var väldigt positiv som tvåa, Super Zantos avslutade bra som trea och Narold Vox höll tappert efter ett offensivt upplägg.

Det blev händelserikt även i ungdomsloppet där Imakeyouproud skrällde efter en resa först i tredje in sedan rygg ledaren och lucka 150 kvar via 13,8/800. Favoriten Accolade blev som väntat över och togs väldigt lugnt. Han tog sats från kön 1400 kvar men fick det aldrig att bita och var helt chanslös. Istället kopplade Barista Oak greppet i sista sväng efter sista 1400 utvändigt ledaren och han fullföljde starkt men var chanslös att svara då vinnaren kom. Star’s Fighter gjorde ett mycket bra lopp som trea. Kim Moberg körde passivt vilket visade sig helt rätt i ett lopp där många andra var offensiva.

Såg hopplöst ut för spiken
I V75-5 spikade vi Indy D. på allt då vi verkligen gillat hur han sett ut på slutet. Det såg dock inte så ljust ut där han sett i fjärde ut medan det var relativt lågt tempo i täten. Han kunde heller inte följa i rygg på Staro Mojito då denne kastade loss i tredjespår på sista långsidan och då var inte hoppet om seger så stort. Det steg dock 300 kvar då det syntes att hästarna där framme var märkta och Indy D. började få upp farten på allvar. Dock slank Edmund loss från tredje in 300 kvar och avslutade bra och det var först på mållinjen som Indy D. fångande in denne och för tredje gången i rad vann han med norsken oryckt via 10,3/800. I rygg ledaren satt G.R.J.’s Wolwerine fast med allt sparat och Go Around gick starkt efter startgalopp.

Vi tyckte väldigt mycket talade för spets och slut för Ingo i V75-6 och det blev också ett odramtiskt lopp där han fick bestämma med 17 första 500 och 18 på varvet. Han stack undan 250 kvar och van med gott om krafter sparade via 10/800. Digital Class avslutade åter väldigt bra som trea och visade 09,8/800 medan Bossy Alley satt fast i andra ut och såg laddad ut.

Religious fin för dagen
I V75-finalen tog Ronaldo Malibu ledningen men fick stenhård press av Religious och galopperade in i svängen. Mika Forss galopperade runt svängen så Religiopus blev kvar utvändigt till han kunde ta över efter 450 meter men sedan ströp Jorma Kontio tempot helt. Vi var väldigt inne på Bo C. och han såg också lysande ut. Han var på väg att attackera 1850 kvar men fick då svar av Pikachu Face och valde att gå tillbaka. Går Kim Erikssom med i den attacken får Bo C. alldeles säkert ta över dödens av Pickachu och därifrån förlörar knappast Bo C. Nu pullade han i kön till han gick med i ryggar varvet kvar, attackerade i vida spår 350 kvar och gick rysligt fort över upploppet men hann inte fram till Religious som var bra i spets och avslutade 09,5 sista 800 medan jag hade 10,6 sista 1000 på Bo C. Radjah d’Inverne fick backa loss sent och avslutade sylvasst.

Trots den jobbiga starten redde vi upp det hela rent spelmässigt med sex rätt på det reducerade systemet och V75-nettot denna lördag blev 56.057 kr och vi satte även Slutspelet DD där det blev drygt 4.700 kr i vinst.

Toppen
Disco Volante
är i ruggigt bra slag för dagen och det blir spännande att se honom möte Elian Web i guldfinalen om två veckor.

Floppen
Accolade
blev som väntat över och fick sedan attackera tidigt men han var helt utan tryck och knappast helt frisk.

Lira nästa gång
Bossy Alley
ser väldigt formstark ut och duger i klassen på V75.

P-A Johansson, Travtjänsten