Eftersnack Åby 30/9 och Solvalla 1/10.

Publicerat: 01 Oct, 18:17

Ja vilken helg det har varit med SM-dagen på Åby på lördagen där Robert Bergh (i biken!) bjöd på show på sin gamla hemmabana. På söndagen handlade det om uttagningslopp till Oaks och Kriteriet vilket vi går igenom djupare i måndagens podd. Spelmässigt var det succé för oss på V4 där vi genom en snygg fleris fick ett netto på över 26.000 kronor.

+++ På Åby måste det gå till Robert Bergh som gjorde rent hus på V75, han vann själv med Carroty som skräll och bjöd på riktigt show när han tog hem SM med Power och gjorde segergest i 150 meter. Dessutom tränar han vinnare i Monté-SM där L.L.Royal var överlägsen med Christina A Hande i sadeln. På Solvalla under söndagen var det Timo Nurmos och Mattias Djuse som var dom stora vinnarna och det är dom som diktetarer villkoren i finalerna om knappa två veckor.

++ Great Skills var grymt bra när hon hade lekstuga i Sto-SM och Barack Face bjöd på en snygg kross i uttagning till Europaderbyt och räkna med att Adrian är sugen på att vinna finalen där efter andrapriset i Derbyt. 

+ Fame And Glory såg läcker ut från dödens i sin uttagning till Kriteriet där han utan bekymmer tog ner Frank S.H. Han kommer in till Kriteriet och från spår två blir han ingen lätt nöt att knäcka för stallkamraten Our Pride som vi dock inte heller fått se botten i ännu. 

- Redén/Kihlström hade för ovanlighetens skull ingen speciellt bra dag på Solvalla under söndagen och det var endast Herakles Zet som tog sig till final och inte heller Hail Mary under lördagen kom upp i normal standard, så säkerligen nånting som satte ner några av Daniels hästar den här helgen.

Lira nästa gång: Det fanns två avslutningar att verkligen ta med sig från Solvalla, Kayleigh avslutade riktigt vasst från långt ner i kön och har en spännande framtid och Herakles Zet strulade allt för i inledningen av loppet men avslutning var av bästa märke.