Eftersnack V75 Kalmar 21/6

Publicerat: 22 Jun, 08:46

Vi var helt rätt ute på Rank och Spel med bra spikar i Double Exposure och Zap Di Girifalco. Sju rätt på V75 och en hundring på rätta komben på DD gav ett totalt netto på över + 15.000 kronor!

Bronsdivisionen inledde och Ingo spetsade för Christoffer Eriksson. Sedan fick han bestämma som han ville och vann ganska enkelt. Den enda som kom i någon närhet var Hobby De L’iton som gjorde en bra insats om tvåa och är tillbaks i bra slag. Andre Ward trea, gick bra men kunde inte ta något på Ingo i snabb avslutning.

Klass II näst på tur och det var spets och slut som blev vinnarreceptet även här. O.M.Faststeep gjorde det snyggt som höll undan efter 10 första 500 och 13 på varvet i lägsta klassen. Favoriten Oscar L.A. blev närgången över upploppet men fick inte travet att stämma och galopperade när Lövgren ville begära det sista av honom. Kul när en liten tränare tvålar till dom stora på rikstoton!

Händelsefattigt sedan i stoeliten då megafavoriten Double Exposure satt tidigt i spets. Örjan fick sedan köra som han ville men det var ett härligt intryck på henne när hon bara joggade undan i mycket enkel stil. Une Etoile Gar tvåa efter att Jorma till slut valt att gå ut utvändigt om ledaren. Sharp Dream trea från rygg ledaren medan Activated fick nöja sig med fjärdepriset. Hon lär gå framåt med loppet och blir farlig nästa gång.

Fjärde raka spetssegern kom i Kalmarsundstayern då Lucky Base och Hans Crebas kunde överta täten tidigt och sedan spåra hela vägen. Fick bestämma till 17-tempo första 2000 och sedan var det ingen som kunde gå i riktig närkamp. Pacific Face tvåa och hade väl varit närmre i mål om Lubrano kört fram till dödens som såg ut att vara hans tanke men valde istället att gå ner i rygg på Vagabond Bi och fick således gå på i fjärdespår i sista sväng efter att tempot varit för lågt för att passa honom. 

Dags för dagens bästa insats som kom i Gulddivisionen genom Tae Kwon Deo. Adrian körde framåt direkt från sitt tolftespår och var i tredjespår första 600 innan han kunde ta över täten från Tycoon Conway Hall. Han såg sedan helt grym ut genom slutsvängen och stack bara undan på fina 09,6 och var inte slutsåld på den noteringen. Övriga får verkligen se upp för honom i Åbergs. 

Silverdivisionen i sjätte och här vann Zap Di Girifalco efter att Jepson serverat honom en fin resa. Tränare Goop var istället på Vincennes och styrde in Face Time Bourbon till nytt världsrekord, 09,4 över full väg med en blytung inledning. Grym insats, men om vi återgår till Kalmar så värmde Man At Work dunderbra och presterade därefter då han höll starkt från dödens.

Quick Lane avslutade omgången efter att serverats en fin resa av Johan Untersteiner. Velten Limelight var moralisk och stred tappert hela vägen in.