Uppsnack V75 Örebro

Publicerat: 29 Apr, 09:36

Dags för vårens årliga V75-omgång på Örebro som brukar vara något av startskottet för Elitloppsmånaden. Tyvärr blir inte vädret så vårlikt men förhoppningsvis blir det inga stora regnmängder. Banan i Örebro har senaste året gett ett bra fäste och den brukar hyllas av de aktiva så vi tror på rättvisa förhållanden.

Drag
Vi kollar lite på V75-5 där vi tror mest på 8 Falcon Eye som gör andra starten i regi Johan Untersteiner och så här står det i analysen om honom:
Vi fastnade för norrmannen då han vann Orebro Int'l i fjol. Han var mycket bra även då han vann V75 från kön på Färjestad så vi spikade honom i finalerna 26/11. Då orkade han inte riktigt från utvändigt ledaren och han var inte som bäst. Han såldes efter den starten och gjorde debut för Untersteiner senast. Han var inte vässad, kördes försiktigt men gick helt okej via 09 sista 800. Han går säkert framåt rejält och nu blir det halvstängt, barfota bak och bike. Det är väldigt sällan han gått med något av detta och alla förändringarna tillsammans känns oerhört spännande. Läget är dåligt men han är inte så hårt betrodd och rent kapacitetsmässigt, han är inte så hårt betrodd och spelmässigt är han väldigt intressant.

Överspelad
Under kolumnen överspelade sätter vi 5 Ivory Am i V75-4. Hon har sjunkit till 23% i skrivande stund men även det är alldeles för högt tycker vi. Hon såg visserligen stark ut över mål senast men travet var långt ifrån det bästa. Det är mycket tuffare emot, dessutom ser det ut att bli jobbigt att komma till spets. Nej tack!

Stora delar av redaktionen kommer vara på plats på Örebrotravet. Vi ska försöka serva våra följare med lite intryck i våra sociala medier och Slutspelet känns stekhett denna gång. Vi öppnar det kl 15.20 och släpper systemet ca kl 15.50. Missa heller inte att köpa vårt V4-tips, det blev full pott på ”flerisen” förra lördagen.