Halmstad 8/7 eftersnack

Publicerat: 09 Jul, 09:58

Vi fick inslag på DD där vi trodde hårt på Hell Bent For Am och Kapten Brodde. På V75 klev vi som många andra av direkt då vi inte ens spekulerade i förlust för Karat River. 

+++ Hell Bent For Am hade lekstuga mot bra hästar och vann med krafter kvar från spets på nya banrekordet 1,09,2. Ruggigt bra jobb av teamet runt honom att ha fått honom tillbaka i det här skicket. Han fick efter loppet inbjudan till Hugo Åbergs och verkar troligt att han dyker upp där nästa gång. 

++ Draupner tog sig en galopp inledningsvis men efter det så löste det sig perfekt. Han var helt överlägsen i det här bronsförsöket och det var häftigt intryck 500 kvar när det syntes att han hade mängder mer kvar i tanken än övriga. Jesper Rydberg kunde njuta upploppet ner och gjorde segergest hela sista 100. 

+Budets Olof och William Ekberg som i en stökig Wången Cup final där bara 6/14 startande gick felfritt. William höll sig dock borta från allt strul, pangade till spets och ledde sedan runt om. Viktoria Berntsson tog här sin första tränarseger och det är inte så många som avlägger tränarmaiden i ett V75-lopp. 

- Till Karat River som vi nämnde i inledningen. Det var en straffspark på förhand men travade inte som bäst och kanske skulle Johan gjort draget som Erik gjorde med Charliebrown Effe att gå fram utvändigt ledaren?

Lira nästa gång: Doutdes blev lite störd flera gånger för Victor Rosleff, gick starkt däremellan.

Mer från Halmstad i måndagens podd - nu drar vi till Jarlsberg för mer V75!