Eftersnack-V75 Halmstad 3/3

Publicerat: 04 Mar, 14:36

Det tog tid att komma iväg.. 

Ett gäng omstarter inledde V75-omgången på Halmstad - väl i den giltiga starten tog Uhrberg enkelt hand om ledningen med Something Fishy, fick bestämma efter eget behag men var trots det tidigt slagen. Pacific Face var istället bara bäst och kunde via 12,9/1000 enkelt vinna från dödens i sin säregna stil. Guiseppe Lubrano har gjort ett jättejobb med den här ”bjässen”, han har fortsatt problem med travet, men han blir rappare för varje start som går och styrkan är det som bekant inga fel på. Favoriten Shorthanded Jag fick ett bra lopp men var aldrig med chans över upploppet, möjligt att vi är hårda i vår bedömning men med tanke på loppscenariot borde han kunnat bättre. Revlino Jet värmde på bra vis, var klar tvåa bakom Pacific och såg fin ut hela vägen, men när det väl skulle avgöras hade han inga planer på att springa om och man ska nog behandla honom med försiktighet framöver, även fast distansen kanske inte var till hästens fördel. Vi nämner även Global Unlimeted som såg dålig ut i provstarterna, släpade i kön hela loppet och det lär dröja ett tag innan vi får se honom i listorna igen. 

Fortsatt ingen att lita på.. 

Storfavoriten Sauron Pil (V75-2) galopperade återigen från start (galopperade även 750 kvar) och ”PU” har fortsatt en del att fundera över gällande Zola Boko-sonen. Yankee Boy var uppskriven i ”nästa gång boken” efter starten på Åby senast - han fick ett perfekt lopp och avgjorde enkelt när Kim väl vek ut honom före Black Snapper som tävlade för första gången barfota runt om. Harry K hakade på godkänt som trea från rygg ledaren i ett lopp som inte höll speciellt hög klass.

Tuppfäktning i Guld.. 

Efter strykningen på Sorbet (V75-3) hade Jairo en klart passande uppgift i Gulddebuten. ”Harry” flög som vanligt till spets för att sedan släppa till Olympic Kronos, väl där trodde ”alla” att loppet var låst, alla förutom Lövgren som testade rejält för ledningen vilket kostade 11,3 på varvet. Uppfriskande med lite gasning, men att ”Ludde” skulle släppa ledningen fanns såklart inte på kartan och istället för en lugn dödens och tvåhundra lax till Jairo, kunde Rocky Winner knäppa av Quick Fix sista biten. Det är lätt att vara ”staketkusk” och klaga på styrningar i efterhand, men i det här fallet får faktiskt "Jocke" sätta på sig dumstruten, dåligt påläst. 

Knappt men säkert.. 

Ambon Degato (V75-4) kunde precis slå av Ile Saint Louis som var rejält förbättrad barfota i Diamantstoet. Vi trodde mest på Day Composite, men det blev fel när Kolgjini släppte ledningen till CE och vi får ta omtag på henne, jättefin som fastlåst! Plus även till Nouvelle Madelene som höll bra efter ett stentufft lopp och Veijos hästar blir som vanligt att passa framöver nu när barfotaförbudet är hävt. Favoriten Belle Godiva galopperade från start och stod för en bra upphämtning. Hon är fortsatt inte klockren i travet men första gången barfota fram var klart positivt för henne. 

Tredje raka.. 

Vi spikade Treasure Kronos (V75-5) trots att det stod dödens i ”proggan”, tyvärr försvann hon direkt från start vilket bäddade för Ultimate Wine som tänt till på slutet och tog tredje raka från ledningen. Geisha Sund var inget extra som femma från dödens och Unrestricted var godkänd som tvåa i sin årsdebut. Största frågetecknet var Ultra Bright som galopperade på upploppet, det hör inte till vanligheterna när det gäller henne och vi får hoppas det inte var något allvarligt som hände. 

”Skriket” höll för trycket.. 

Pastore Bob (V75-6) var omgångens stora ”skrik” med lopp i kroppen, barfota och ”biken” på. Han tog planenligt ledningen och dansande sedan undan enkelt med krafter kvar. Erik Sting galopperade inte helt oväntat när Jorma laddade (vi var inne på det i spetsanalysen) och bakom ”Pastorn” var jätteskrällen Mr Prefection mest positiv som tvåa. Ska även sägas att Rafiki Fri höll bra som trea efter att ha fått dra tåget sista 700 i tredjespår och Highspirit rullade över i galopp med krafter kvar i sista sväng. 

Skön ”injobbning” avslutade lördagen.. 

Clemenza Am (3%) är ojämn, men kapabel när han har "sin dag". Han var läcker vid spetssegrar 7/3 och 27/6. Segerlös på distansen, men vann ett 2550-lopp i Frankrike och på Årjäng i somras höll han bra bakom Born In The U.S.A.. 2-3% av insatserna kittlar och vi skrällspelar med honom”. Ja, så skrev vi i Rank & Analys och efter bra värmning fyllde vi på med ytterligare 150 kronor på Slutspelet-DD och plussade 13.615 kr på DD-spelet! Master Crowe fick visserligen Qahar Q.C. utvändigt om sig, men visst borde han väl ändå hållit undan från ledningen? Qahar galopperade i utgången av sista sväng och kommer inte få det lättare framöver på de allt mer snabba banorna.. Lira nästa gång då? Mr Perfect såg finfin ut med sparat i skymundan, Oscarsson har form på grejerna! 


Svår omgång med över fyra miljoner på sju rätt, vi var aldrig riktigt nära men ”tröstar” oss med den snygga dubbeln till nästan 79 gånger såsen och laddar batterierna inför kommande vecka! 

Toppen: 

Banan var i kanonskick och trots minusgrader under veckan var det inga problem att köra barfota. 

Pastore Bob fick visserligen bestämma i ledningen och vi ska inte dra allt för stora växlar av prestationen, men intrycket var mycket bra och han blir spännande att följa framöver.. 

Floppen: 

Lövgrens styrning med Jairo i Guld är självskriven här. 


Lira nästa gång: 

Day Composite: Fin som fastlåst. 

Highspirit: Galopperade med krafter kvar i slutsvängen. 

Mr Perfect: Såg fin ut i skymundan med sparat i mål.