Eftersnack-V75 Åby 28/4

Publicerat: 29 Apr, 13:54

Hemma igen efter en trevlig helg på Åby med fina hästar och god stämning. Jag vill skicka ett stort tack till Veijo Heiskanen med personal som tog emot oss med öppna armar när vi besökte Balltorp innan tävlingarna igår - ett intressant och lärorikt besök. 

Favoritseger i V75-1 där Heartbreaker V.S. var starkast i Olympiastayern. Björn Goop körde fram i rätt läge och jobbade in hästen till seger före en bra avslutande Wasa Thunder. Även Rapide du Pommeau gör en fullt bra avslutning. Vi spelade med Heartbreaker V.S. som utgångshäst på Slutspelet då han värmde klart bäst i loppet.

På Slutspelet-V75 lyfte vi fram Gina Schermer som "Värmningsvinnare" och hon var rejäl när hon plockade ner Farmer Jack (som blev lite för vass i spets) från dödens sista varvet. Bag's Simoni (bilden) var med i öppningen, men blev ändå tvåa i mål, det var bra gjort.

I V75-3 meddelade Veijo Heiskanen i vår Facebook-sändning att Mr Lindy (bild nedan) skulle tävla med ett open eye-huvudlag och att han skulle skicka från start. Så blev det och Mr Lindy tog en längd på favoriten Master Crowe. Coktail Fortuna satt tidigt i ledningen och trots 07,7 första 500 var han ohotad på 10,4. Love You-sonen är tempostark och när han får tävla utan skor är han inte lätt att slå. Han tävlade i jänkarvagn senast, men hade då en tuff uppgift med bakspår, nu i spets på 1600 fick Bergh full effekt på "biken". Mr Lindy hakade på bra till andrapriset medan Master Crowe förklarligt tröttnade efter ett offensivt upplägg. Globalsatisfaction var chanslös att ta något från kön trots 09,6/700.

Johan Untersteiner stod fast vid sin uttalade taktik och körde Waffle i ledningen i V75-4. Det blev en våldsam öppning i 07-tempo mot utvändige Man Of Steel och Waffle kastade in handduken i tid. "Vi tycker dock inte det är någon stjärna och känslan är att han får det tufft om han ska köras i spets", skrev vi i analysen om Waffle och även om Johan förtjänar cred för att han stod fast vid sin taktik övervärderade han sin häst. Man Of Steel är minst sagt moralisk när han öppnar 09,7 första varvet och kommer i mål på 11,1 som trea. Florence Baldwin vann och behöver inte be om ursäkt för segern, men både Man Of Steel och Bandit Brick (stark spurt i vida spår) gör bättre prestationer än vinnaren, tycker jag.

Lovely Godivas Minne blev en duell under slutvarvet mellan ledande Ultra Bright och Double Exposure som anslöt utvändigt inför slutvarvet. Örjan såg segersäker ut runt sista sväng, men trots 10,5 sista varvet fick aldrig Double Exposure slag på Ultra Bright som sträckte snyggt på sig i ledningen. Vi låste på dessa två på Slutspelet och det var med facit i hand "ASSA-säkert". Guldstjärna till Unique Juni som står för en urstark långspurt i tredjespår. 

Magic Gwin trodde vi hårt på och loppet blev kört precis som i "karet" då han tidigt satt i ledningen och fick bestämma i lågt tempo. Via i underkant 1.10 sista varvet gav han aldrig konkurrenterna en chans att utmana och han går framåt för varje lopp efter en tung vinterträning. 

Ringostarr Treb imponerade stort i finalen av Olympiatravet som han vann på 1.10 blankt full väg! Han var så där kusligt bra som i debuten för Jerry Riordan och fick givetvis en "rosa biljett" efter loppet. "Vår spetsfavorit och vinnare, låter det stenbra på, varit mer "galen" än vanligt i hagen i veckan och verkar vara på tårna, spik!", ja så skrev vi i Slutspelet där vi kunde räkna in sju rätt med ett skönt netto på 59.720 kronor. Nu har vi vind i "V75-seglen" inför maj månad med flera spännande V75-omgångar - start i Örebro på lördag. 

Dagens betyg:

+++ Ringostarr Treb.

++ Man Of Steel.

+ Coktail Fortuna.

Floppen:

Spitcam Jubb skrällvarnade vi för, men han var bara dålig. 

Eelis travade bedrövligt och fick startförbud. Det fick även Caddie Lisieux

Southwind Feji blev avklädd från rygg ledaren och har tappat formen.

On Track Piraten var aldrig med chans och såg sämre ut än tidigare. 

Johan Untersteiner håller jag mycket högt, både som tränare och kusk, men han hade en tung helg på Åby. 31.300 kronor inkört på tio starter med en tredjeplacering som bäst som tränare, där båda hästarna i Kungapokalskvalen var stort slagna, var givetvis en stor missräkning.

Spela nästa gång:

Wir Ideal gjorde en stark upphämtning och såg bra ut genom mål. 

/ Andreas Henriksson