Eftersnack Färjestad 18/9.

Publicerat: 19 Sep, 13:29

Bra speldag för oss med sju rätt på rank och spel och 240 kronor totalt på rätta dubbeln gav ett totalt netto på V75 och DD på 122.093 kronor! 

Om vi börjar från början så blev snackisen Beartimes fina bilprov inför tävlingarna där han såg perfekt ut med helstängt på och öppnade riktigt bra, det var dock i långvagn och när det blev dags för lopp så galopperade han direkt, Jepson sa att biken var för smal för honom i accelerationen och att man får byta vagn till nästa gång. Det blev istället Adde S.H. som gjorde det från dödens i detta silverförsök med Sören Boel i sulkyn, före Majestic Man som såg segerfarlig ut mitt på upploppet.

Galoppfyllt i V75-2 som var kort distans i lägsta klassen med voltstart. Det blev Mister K.O.Z. som hittade till spets och ledde runt om för Lugauer. Emperor såg först seg ut i sista sväng men fick ny fart när Magnus ryckte tussarna och såg segerfarlig ut när han galopperade 140 meter från mål. Andrapriset istället till Goes All Magic som fick ett invändigt lopp och sen lucka.

Gulddivisionen i tredje och det blev Missle Hill trots dödens som var starkast till slut och plockade enkelt ner ledande Disco Volante som verkade behöva loppet och Missle kunde även hålla undan för Mellby Free som kom med en bra avslutning.

I V75-4 var en av nycklarna till sju rätt för vår del, vi valde att spika Crazy First Love som skulle tävla barfota och det såg ut att kunna bli tidig tät, så blev fallet och han vann till slut ganska bekvämt före skrällen Anchor Man som fick ett perfekt lopp i rygg på vinnaren. 

Vi fick se häftig körning i många spår sista 700 i Klass I försöket som var V75-5. Favoriten Bugatti Miles tog Örjan dödens med inför slutvarvet men fick nöja sig med andrapriset och Anders Erikssons Gaylord AM var bäst, tappade travet mitt på upploppet men Anders och hästen fixade det och vann till slut klart. Gerben spurtade bra långt ut och Tattoo Avenger fick ett stentufft lopp med galopp och på i fjärde redan 6-700 kvar. 

Unionskampen i sjätte, Tangen Haap värmde riktigt bra och det var samma härliga intryck i loppet, han vann enkelt i händerna på Erik Adielsson med snörena oryckta och det var en härlig startsnabbhet han visade upp. Åsrud Vilja tog Örjan dödens med inför slutvarvet men hon hade inte sin bästa dag och var tidigt slagen. 

Hands Down D.E. var en fin tipsetta för oss i det avslutande bronsförsöket, vilket gjorde att det blev sju rätt och även en fin sudd på DD. Favoriten Oracle Tile tog hem andrapriset.