Eftersnack V75 Halmstad

Publicerat: 21 Dec, 19:09

V75-1 blev exakt om ”alla” trodde på förhand att favoriten 6 Roofparty skulle dyka till ledningen från sitt springspår och att 1 Total Recall skulle få rygg på ledaren. Vi valde att spika 9 Hobby de L’iton, vilket tillslut blev helt rätt. Vi tycker verkligen han har varit fin i nya regin Sofia Aronssons och att han blivit bättre och bättre för varje start. Endré Eklundh som kör i ett härligt flyt för dagen styrde på 1100 kvar och man kom ner utvändigt om 6 Roofparty 500 kvar. När favoriten började tappa travet i sista sväng såg det klart ut och han gick undan till en enkel seger. Kevin sa även efter loppet att allt inte stod rätt till hos 6 Roofpart. Klockan visade 1.12,2 sista 800 på vinnaren och han går en spännande vinter tillmötes. Skor, vanlig vagn och öppet huvudlag. Hur snabbt kan han gå i sommar när man MAXAR allt? Spännande fortsättning följer! 

V75-2 vann Jerry Riordans läckra sto 10 Aura S.L. som vi också valde att spika på tipsen. Hon har verkligen imponerat på svensk mark och avslutningen näst senast var plusbetonad. Det kändes som vinna eller försvinna och starten var ett orosmoment på förhand. Hon galopperade från springspåret näst senast i Johan Jacobssons Minne på Jägersro. Då testade man i en bike och nu gick man tillbaka till en vanlig vagn. Adrian tog bara en lugn start men hon skötte sig och gick iväg felfritt. Det blev många galopper i loppet vilket gjorde att Adrian tillslut kunde hitta tredje utvändigt. När attacken satts in 700 kvar såg det ”klart” ut och hon gick tillslut undan enkelt med tillsynes krafter sparade via hade 1.13,3 sista 700 på klockan. Hon går en spännande framtid tillmötes och Jerry tror hon kommer tjäna många miljoner framöver. Vi köper snacket rakt av och V75 kunde inte ha börjat bättre!

Gulddivisionen gick till 6 Baron Gift som under lördagen blev omgångens stora vrål. Han var vässad i jobben inför detta och PU sa att han ville släppa ledningen med 2 Justice Ås till ”Baronen”. Rickard som lät påställd laddade allt som gick från start för att ta en längd på favoriten 3 Jairo. Detta gjorde man utan problem och när Rickard kunde köra sig till ledningen efter 500 meter var mycket vunnet. Favoriten fick dödens men blev avlöst 1000 kvar när Lövgren valde att släppa ner 8 Olle Rolls. 3 Jairo var seg tidigt och Lövgren sa efter loppet att han surnade till lite när 8 Olle Rolls kom ner framför och han hade inte sin bästa dag. I sista sväng stod det lite att vägde mellan ”Baronen” och ”Olle” men tillslut blev segern rätt enkel och vi hade 1.11,0 sista 700 på klockan. Vi spikade ”Baronen” på slutspelet och starten 2x1x1 på SS var klockren! 

V75-4 gick till favoriten 7 Vitro Diablo där PU som vanligt träffade från springspåret och tidigt hittade till ledningen. Favoriten som alla skulle fälla (även vi) vann och omgången efter en mycket spännande start ”dog”. Hästen svarade för en klart bra prestation men det var inget wow-intryck och motståndet var klent. Vår stora drag 8 Adamant gjorde ett bra lopp som trea och såg segerfarlig ut i sista sväng men tappade travet sista 200. Detta lopp vill man glömma snabbt! 

Vass spurt som tvåa leverade13 Lee Sånna efter sen lucka, passas framöver. 

V75-5 gick till vår vinnare 5 Walter på G. som spårade detta som planerat från start till mål. Vass insats och men testade ett helstängt med hål i, vilket föll väl ut. Han har utvecklas och André Eklundh har gjort ett mycket bra jobb med hästen. 1 Högstenastalldräng avslutade bra som tvåa efter sen lucka och bakom tar jag med mig 2 Four Guys Dream samt 10 He Is in. 

Stolopp var 15 Stonewashd Diamant storfavorit och då det blev många galopper från start och när PU hamnade bra på det så var känslan 1300 kvar att detta vinner hon. Men när PU styrde på hände inte mycket och hon blev hängde i spåren. Hon var kall redan 700 kvar och hade knappast sin bästa dag. Vann gjorde istället skrällen 1 Dancin In the Rain. Hon återkom efter vila men såg fin ut i värmningen och efter en perfekt resa med lucka 300 kvar kunde hon avgöra kort före mål. Bakom var det inte mycket man tog med sig! 

Avslutning blev det skräll igen då Per Nordström med 5 Önas Nougat spårade från start till mål. Mycket fin insats och han vann enkelt när hästarna bakom svek! Vi fick nöja oss med flera sexor trots mycket bra rank, surt men formen är fin och vi laddar om inför en spännande vecka med Winterburst. 

Toppen:

V75-1: 9 Hobby De Líton 

V75-2: 10 Aura S.L

Floppen: 

V75-3: 3 Jario 

V75-6: 15 Stonewashd Diamant