Eftersnack V75 Romme 29 december

Publicerat: 29 Dec, 18:55

Sista lördagsomgången på V75 för året är avgjord, den avgjordes på Romme och det bjöds på fina förhållanden för årstiden och en del fina prestationer också. Spelmässigt blev det inga framgångar för vår del.  On Track Piraten tog skalpen av Propulsion och Indy Lady övertygade stort.

I V75-inledningen blev det favoritfall då Global Trust fick ge sig från utvändigt ledaren. Istället vann Västerbo Grosbois från rygg ledaren och lucka 300 kvar. Global Trust öppnade snabbt men var inte fullt körbar och kunde inte svara Super Zantos in i svängen och denne tog ledningen. I sista sväng tappade Global Trust åter stilen så Rauno Pöllänen hittade luckan och Västerbo Grosbois vann säkert.

I V75-2 fick vi se en riktig uppvisning av Laura Sånna. Trots ett lopp i kön, mycket trafikproblem under slutrunda klev hon enkelt förbi konkurrenterna över upploppet via 11,5 sista 800. Cyborg var bra från spets som tvåa. Sahara Sun blev det fel för. Hon var på väg i tredjespår knappa varvet kvar men gled ner i andraspår 700 kvar och blev dragen sist. Sista 300 gick hon sylvasst och hon visar väldigt fin form.

Propulsion på pumpen
I V75-3 tog On Track Piraten skalpen på Propulsion. Loppet blev precis som förväntat med On Track Piraten i spets och Propulsion utvändigt inför slutrundan. Det som kanske inte var som förväntat var att Örjan Kihlström lät Piraten dämpa farten i ungefär 1000 meter mitt i loppet. Sedan hann inte Propulsion på vinnaren som var mycket bättre än senast i Mantorp och travet flyter mycket bättre än förra vintern. Trots 10,8 sista varvet var Propulsion lite av en besvikelse, möjligt att skor, brodd, öppet huvudlag och annan vagn än vanlig påverkade honom mer än man trodde på förhand? Vi lyfter på hatten för On Track Piraten och Strömberg.

Om det blev fel för Jenny Björk i V75-2 blev det revansch i V75-4 där hon höll upp ledningen med B.B.S.Poetry som sedan gick hon undan snyggt via 12/800. Assumetoberich gick i mål med krafter kvar som trea och Simb Murdock gjorde ett vettigt lopp som tvåa medan Kimbee Crown galopperade direkt.

I V75-5 blev det en väldigt lätt favoritseger då Reverend Wine hittade ner i tredje ut, det var bra fart på loppet och han klev runt konkurrenterna sista 600. Det var en bra insats, han vann med huvan oryckt. Bakom gick skrällarna Global Tailwind och Mr Dream Coktail bra från tredje in och sjätte ut.

I V75-6 handlade det om två hästar från start och samma båda till slut. Whataboutyou Zaz höll upp spets efter strid mot Lima Mermaid. Oskar gav sig i första sväng och slank ner i rygg. Det fanns sedan ingen chans för Nicklas att hålla fast Lima Mermaid 250 kvar och när luckan kom avgjorde Lima ganska enkelt. Hon visade 13 sista 800 och har utvecklats sedan man börjat köra henne utan checkrem. Mrs Lindy hade en omöjlig uppgift men svarade för en stark slutrunda som tvåa.

I avslutningen övertygade Indy Lane stort då han gick på från fjärde ut 1000 kvar, kom ner utvändigt om ledande Volocity de Vie 450 kvar och på upploppet stegade han bara ifrån via 10,8 sista varvet. En mycket vass prestation.


Lira nästa gång:
Sahara Su
n ser ruggigt formstark ut, hon passas allvarligt framöver.