Eftersnack V75 Hagmyren 29/7

Publicerat: 30 Jul, 19:57

V75 från Hagmyren bjöd på flera vassa prestationer och som vanligt ett gäng spetsvinnare. För våran del blev det full pott på Slutspelets reducerade förslag men utdelningen blygsam och det fanns potential för betydligt mer. 

Tummen upp
+++ Zeudi A.M.G. 
är svår att inte placera högst upp på den här listan. Hon värmde bra och såg pampig ut, men att hon skulle prestera som hon gjorde med tredjespår runt om och bara vara bäst, det var inte lika enkelt att räkna ut. Imponerande bra och levererar hon såhär lär hon få skörda i större sammanhang under sensommaren. 

++Deeply Express stack ut som omgångens värmning och vi hade bra feeling för honom redan innan. Han kom lite turligt till ledningen men sen var det inget snack. Han stack undan på lätta ben trots ett tufft förstavarv och här har Ehlers ett löfte lite uvöver det vanliga. Spännande fortsättning följer. 

+Poleposition var ingen vidare vinnare för våran del då vi satt med bred gardering. Men när värste konkurrenten försvann tidigt låg vägen till ledningen öppen och därifrån drog han undan i överlägsen stil under slutrundan. Det ser ut att finnas en hel del utveckling kvar i honom och Redén har siktet inställt på Derbykval härnäst, där han knappast gör bort sig. 

Tummen ner
Aragorn As 
spelades till favorit och med loppet i kroppen var det befogat. Dessutom tävlade han barfota runt om den här gången och placerades fint i andrapar utvändigt av Magnus A Djuse. Det gick fort hela vägen och normalt sett borde han haft med segerstriden att göra. Han såg seg ut redan på långsidan och höll mest farten, helt klart en besvikelse. 

Lira nästa gång
Trö Kasper
blev fast invändigt från start och sen löste det sig aldrig under vägen. Han gick över mål med bra fart och en hel del sparade krafter. En åttondeplats med mersmak, minst sagt. Han vinner lopp när som helst är känslan. 

Aetos Kronos klev iväg i bra stil bakom bilen och fick återigen en snäll resa i rygg på ledaren. Jorma hittade ut i andraspår innan ledaren kastade in men han fick aldrig helt fritt och såg ut att vara den enda som möjligen kunnat utmana en överlägsen vinnare. Två fina lopp längs sargen i rad lär göra gott och det är nog bara en tidsfråga innan han får besöka vinnarcirkeln igen. 

I övrigt
Inti Boko
kördes snällt i avslutningen och gick bra till fjärdeplatsen med sent fritt. Han såg lugn och fin ut i värmningen och det kan vara så att han är kraftigt på gång igen. Håll utkik i listorna framöver. 

Under måndagen släpper vi podden och då går vi igenom loppen mer ingående.