Skip to Navigation

Travtjänsten blogg

30 Aug (17:03)

Sundsvall Open Trot blev en rivig historia - där Svante Båths kanonform återigen visade sig. Quid Pro Quo fick tre tuffa heat i Åby Stora Pris, men hade återhämtat sig strålande och tog hem Bergsåkers storlopp på ett riktigt bra sätt. Han fick visserligen en fin resa av Erik Adielsson, men spurtade rappt till slut och vann enkelt och Erik bjöd på en ordentlig segergest redan innan mållinjen. Båth/Adielsson har ett mycket framgångsrikt samarbete, och nästa söndag har Båth fyra (!) hästar i Derbyt. Vilken grej! Sköter "Quiden" gör Victor Lyck, som också ska lyftas fram.

Vi tar omgången från början och vår V75-fest var över efter cirka fem sekunder. Vi trodde på Polar L.B. och Rebellion, men båda var borta kort efter start. Snacka om rullgardin - och återigen vann förvandlingsnumret Poker Kronos som gått som en raket genom klasserna. Nu blev vägen till seger enkel, men han vann mycket enkelt och sagan fortsätter. 

Roger Nilsson tog hem V75-2 med mycket rejäle Raz Mackenzie, men det var massor med tur inblandat. Hästen fick en fin resa i hårt tempo, men trots det valde Nilsson att sitta kvar när tåget från kön gick. Ett risktagande, men luckan kom till slut och då var han bara bäst och stor glädje hos kusken. Nilsson sa efteråt att han ville köra snällt, men när ska han då köra på allvar? Finns det bättre tillfällen? Det är inte så ofta han bra V75-chanser... Märkligt tänk - men nu blev det seger med krafter kvar. 

Månprinsen A.M. gör oss tårögda, och vilken häst det är! Han vann V75-3, som var Kallblods-SM, på ett fint sätt från ledningen. Nu galopperade Hallsta Lotus när han skulle försöka bjuda upp till dans, men Melander var helt säker på att han hade vunnit ändå och när skötaren till hästen rusade ut för att krama om hästen efter mål stannade "Prinsen" på banan, och spanade ut över publikhavet. En fantastisk syn - och Månprinsen med människorna runt omkring gör grym reklam för travsporten. Oerhört stort, och inte ett öga torrt...

Kemas Winnie var en sårbar favorit i V75-4, men efter en perfekt resa avgjorde hon V75-4 som inte går till historien som något bra travlopp. Winnie bromsade dock inte denna gång, som hon brukar göra, utan höll farten över linjen. Vi trodde helhjärtat på Like Lightning, men efter en kort galopp i starten där han missade chansen att vara med i spetsrusningen var han mest seg, och får inte godkänt. 

Caroline Åkerlund är en frän tjej, som är 100-procentig V75. Hon har kört två lopp på V75 - och vunnit två. Nu dominerade hon och Valnes Chilly Lars Lindbergs Minne från start till mål, och häst och kusk var duktiga. Kul med nya positiva tjejer som tar för sig, det behövs i travet. 

Vi var helt inne på spets och slut för Bret Boko i V75-6, Silverdivisionen, och så blev det också. Hästen är enormt startsnabb, och tog enkelt hand om ledningen. Jorma Kontio fick sedan bestämma tempot, och stack undan i en snabb avslutning mot Underpaid Hanover som var duktig som tvåa. Goops häst såg ut som vinnaren in på upploppet, men Kontios häst hade en växel kvar då och vann till slut säkert.

Dagens betyg:

+++

Månprinsen A.M.. Vi älskar den hästen!

++

Quid Pro Quo har tagit steget in i eliten, och är en riktig hedershäst.

Poker Kronos fortsätter sin klättring genom klasserna, vilken utveckling!

Floppen:

Orecchietti var inte alls bra, och Stefan Hultmans stallform svajar ordentligt. Riktigt svag! 

Passas nästa gång:

Alfas Dimitri gick fort efter galopp, fartfylld men svår häst.

Hulte Magnus har toppform, bra bakom vinnaren.

Gitano galopperade, men såg ruskigt laddad ut efteråt. Grymt intryck på honom! 

423
23 Aug (20:16)

Det var inte direkt stolpe in för vår del då V75-tävlingarna avgjordes på Rommetravet under lördagen. Vi fick se en hel del fina insatser vilket var glädjande, men spelmässigt hade vi inte marginalerna på vår sida och fick vända hemåt tomhänta och ladda för jackpot på Bergsåker nästa helg...

Dixie Exclusive var omgångens bästa spik på Rank & Spel, men tyvärr så körde Johan galopp på sista långsidan då man slagit klorna i, sedemera vinnaren Lucky Luke Zenz, vilket förstörde våra chanser till sju rätt.

I övrigt så var vi rätt på det! Skrällen Narold Vox (7%) inledde och fanns med på sex streck innan Sheava Vik blev svaret i stonas E3-final trots en resa utvändigt ledaren. Johan Untersteiner vann återigen en E3-final vilket verkligen blivit lite av hans grej och bara gratulera! Favoriten Spring Kronos svek ifrån spets och sedan blev vi ruskigt besvikna på Souchong som Slutspelet-V75 spikade då hon var anmäld barfota runt om, men trots en resa i andra ytter så orkade hon ej utmana en grym vinnare...

Occhione Jet vann guld ifrån spets som storfavorit, men blev rejält utmanad av Bon Frecia sista 700. Den sistnämnde orkade dock inte att gå förbi och var slagen sista 100, men dramatiken var inte slut där...Occhione Jet tappade nämligen stilen och galopperade kort efter mållinjen - den stora frågan var sedan om han gått i passgång FÖRE eller EFTER mållinjen? Efter att ha sett flertalet videosekvenser vet vi vad vi tycker och lär återkomma i vår podcast på måndag om detta, men hursomhelst konstaterar vi att favoriten nu vann efter att domarna friat.

Exceed'Em tyckte vi var solklar tipsetta i ett ruskigt dåligt V75-lopp och spelade utgång på både Rank & Spel och Slutspelet-V75 och när man brakade direkt till spets så var loppet över. Läcker stil på den hästen för dagen!

Al Dente fick spets i den öppna E3-finalen och trots tuff press av en het häst utvändigt hade man inga problem att glida ifrån till slut. Surt med galopperna på värsta konkurrenterna Emmett Brown och Buddha vilket förstörde en del av spänningen och då dessutom Sloppy Joe galopperade i en trång situation i sista sväng så fanns det ej många hot kvar emot favoriten. Denne skall dock fortsatt hyllas som trots tempot tämligen okörd joggade ifrån övriga och han är verkligen läcker titta på Al Dente!

Sista avdelningen gick till Mind Your Face som svarade för en rejäl insats, men för vår del var det surt då vi hade skrällfeeling för Nabab Di Poggio som avslutade vasst längst ut i banan och var knappt slagen! Totalt hade vi haft 250 spänn på rätt DD-komb (Över 41 ggr) om Daniel Olsson hunnit dit med Nabab, men nu blev man bara tvåa och därav så fick vi gå hem lottlösa trots att vi var bra med den här lördagen...Mellby Vargtass trodde vi skulle hitta till spets, vilket man gjorde, men han orkade inte efter tuff körning.

Helt enkelt bara att ta nya tag trots att vi som nämnt var bra på och det positiva är det nästa vecka är JACKPOT på Bergsåker då utdelningen på fem rätt uteblev!

Dagens betyg:

+++ Sheava Vik (V75-2) var grymt vass som trots dödens vann stonas E3-final!

++ Al Dente (V75-6) bara vinner och vinner och behöver inte skämmas för sig även om de värsta konkurrenterna galopperade, då han fick utstå tuff press under vägen och ändå gick undan enkelt till slut!

+ Exceed'Em (V75-4) hade lekstuga ifrån spets och det är verkligen rätt "kurva" på honom!

Dagens flopp:

Big Sky Hurricane (V75-1) höll lite oväntat för oss ledningen, men det hjälpte inte då han ramlade ihop i travet den sista biten och han borde vunnit då de värsta konkurrenterna galopperade bort sig...

Spring Kronos (V75-2) vek ner sig ifrån spets i E3-finalen...Souchong hade vi väntat oss mera av i densamma!

Johan Untersteiner (V75-5) som i sin iver ta över täten drev Dixie Exclusive i galopp på sista bortre långsidan då hästen såg helt "klar" ut var mindre snyggt att se, och det vill nog Johan ha ogjort...

Passas nästa gång:

Aristocat Boko (V75-1) gillad ej den hårda banan på Romme, men "sprängde ljudvallen" mellan galopperna och vinner lopp snart...

Aisle Stand (V75-3) flög fram över upploppet och blir livsfarlig var än hon visar sig nästa gång!

Sloppy Joe (V75-6) såg magiskt bra ut då han dessvärre galopperade i en trång situation i sista sväng i E3-finalen...

422
16 Aug (18:29)

Efter att ha varit mycket nära både 2012 och 2013 fick Commander Crowe vinna Åby Stora Pris. Han utklassade Quid Pro Quo i skiljeheatet! Och vilket fantastisk uppenbarelse häst han är Commander Crowe, frågan är om det någonsin funnits en maffigare travhäst att titta på?

I det första heatet kom omgångens skräll då Quid Pro Quo vann via det innersta stretch-spåret efter en resa i tredje in för Erik Adielsson. Commander Crowe gick med skor runt och can’t see back i detta heat och var tidigt slagen från dödens. Ledande Reven d’ Amour såg ”klar” ut 300 kvar men blev stum på upploppet och fick ge sig. Solvato var uddlös och det samma gäller Surprise Lord. Vi hade ett grymt värmningsintryck på Juliano Rags och plockade med honom som skräll på Slutspelet V75. Han såg ut som en vinnare 100 kvar innan Quid Pro Quo dök upp.

Vi hade en väldigt bra förhandsintervju med Svante Båth, men både han och vi var inne på att det var i heat 2 som Quid skulle ha bäst chans, varför vi inte streckade honom i första heatet.

Revansch efter utrustningsändringar
I det andra heatet spetsade Quid Pro Quo programenligt och släppte till Commander Crowe och Örjan Kihlström. Denna gång var det barfota och någon form av goggles på Commandern som var omutlig från spets. Quid var bra som tvåa och det var de två bästa hästarna som sedan möttes i skiljeheatet.

Slarsylta i skiljeheatet
I skiljeheatet tvingades man att köra med skor på Quid Pro Quo men man fick ändå upp hoppet då Commander Crowe var nära att galoppera från start så Båths häst tog ledningen. På första långsidan satte Örjan press på ledaren men gick ner runt svängen. Ut på sista långsidan tryckte han åter gasen i botten och då gjorde Commander Crown slarvsylta av Quid Pro Quo. Redan i slutsvängen slutade båda kuskarna att köra på sina hästar för då var det avgjort och det blev rena defileringen för Commander Crowes del som ser lysande ut.

Nu planerar man att lägga ner Åby Stora i den här tappningen, lite synd för när det blir som i dag är det häftigt. Däremot känns det inte, och har aldrig känts, rätt med båda heaten på V75. I stort sett varje år har alla tankar och spekulationer ställts på huvudet efter första heatet.

Ruggiga prestationer i övrigt
I övrigt fick vi se många riktigt svettiga prestationer. Poker Kronos, Dernier Viking och Royal Fighter var alla otroligt bra vinnare.


Poker Kronos var först ut av dessa. Efter stentuff körning om täten klev Robert Bergh in i handlingarna efter 600 meter och blåste till ledningen. Det gick 1.12,5 första varvet och då det drog ihop sig stegade bara Poker ifrån till femte raka segern. Han har tjänat 600 000 kronor på de senaste tre starterna!

Bakom visade vårt drag Even’s First Boy åter mycket bra form efter en vass spurt som tvåa men han satt alldeles för illa på det för att ha någon chans. Även Dominator som blev trea var riktigt bra.

Oerhört stark insats
Veijo Heiskanen vann Lyons lopp med l’Heriter innan V75 och i V75-finalen blev det seger för Dernier Viking. Hon var sämre senast men nu var hon enorm. Hon attackerade 1 500 kvar men fick svar och blev hängande i tredje resten. Trots det tuggade hon ner konkurrenterna efter en oerhört stark insats. Tvåa var Borga Effekt och det var hon som tog emot vinnaren i dödens varvet kvar. Även hon var väldigt bra medan vårt drag i loppet, L.K. var seg mest hela vägen och tappade från rygg ledaren.

Spetsduell avgjorde
I V75-4 blev det en tuff spetsduell mellan favoritduon Backfire och My Gliding Angel. Björn Goop var mest ihärdig med My Gliding Angel och fick ta över efter 400 meter. Backfire försökte sedan på stretchen men kunde inte hota riktigt. Däremot blev Rare Wise As riktigt närgången trots att hon fick en väldigt tung väg fram till utvändigt ledaren efter 800 meter. Hon blev sedan kvar utvändigt ledaren men utmanade ändå fränt och man ska tänka på att hon bara hade 252 000 kr på sig innan loppet.

Fräckt drag av Flemming
I V75-6 gjorde Flemming Jensen samma taktiska drag som han gjorde på Kalmar i midsomras med Jaguar Broline, körde till efter ett varv och kuppade sig till ledningen. Jaguaren är sedan inte lätt att ta sig förbi, det fick favoriten Arazi Boko varsna på upploppet då han inte kom förbi. Efter många turer blev skor runt om på October Kronos och då stämde det inte för honom. Vårt DD-drag Mellby Apollo kom aldrig riktigt in i matchen och var kanske inte lika vass som tidigare heller.

Fightern blev synad
I V75-7 tog Royal Fighter ledningen men han fick verkligen inte vara ifred, han blev utmanad både två och tre gånger. Trots det stack han bara undan till slut och det är otroligt vilket utveckling den här hästen genomgått.

 

Nära nog 100-procentare
V75-värdet steg med från 17 000 kronor till 17 800 vid Royal Fighters seger. Hade andrahands-favoriten Eketorpets Tess vunnit hade det gett 152 000. Royal var därmed i stort sett 100-procentare bland kvarvarande V75-system!

I och med hans seger blev det jackpot på femmorna och värt att notera att den går till omgången på Romme på lördag med två E3-finaler som huvudnummer.

Toppen
+++ Commander Crowe var inte som bäst i första heatet med skor och öppet huvudlag men i det andra var han läcker och i skiljeheatet såg han helt oslagbar ut. Han såg nästan lika bra ut som han gjorde sommaren 2012 då han vann precis allt.

++ Dernier Viking gick i tredjespår utan rygg sista 1 500 men lyckas ändå pressa sig förbi konkurrenterna. Hon är extremt stark för klassen.

+ Royal Fighter fick öppna tufft, för att ta ledningen, sedan testade både Naglo’ del Nord och Eketorpets Tess men han hade ändå inga problem att gå undan, imponerande.

Floppen
Solvato var väl dagens stora flopp. Han gjorde inte två jättedåliga lopp men var långt ifrån så bra som förväntat och han var en klar besvikelse.

L.K. trodde både vi och Leif Witasp på men han var seg under hela loppet och tappade mycket på upploppet från rygg ledaren. En stor besvikelse.

Lira nästa gång.
Vi radar bara upp dem: Juliano Rags värmde ruggigt och var mycket bra i båda heaten, Even’s First Boy gick mycket bra, Chosen One var en annan värmningsvinnare som gick bra. Borga Effekt var tapper och Nakoda Goj hade mycket strul men spurtade rappt. Rare Wise As var mycket tapper och Singel Sock spurtade strålande innan Keeping Julia spurtade respektingivande i avslutningen.

421
09 Aug (14:46)

Vi fick en bra start på lördagen då kullens drottning Brenne Rödi vann Kriteriestoet och vi gjorde ett fint trionetto på 4.173 kronor! På V75 räckte vi inte till trots spik på Smedheim Solan (27%) och endast en häst sämre rankad än tvåa (Bro Viking), men vi tog snabb revansch på DD där Sally Hill - Buy The Law (69,42) fixade DD-nettot 18.466 kronor!

I V75-1 körde två 100-oddsare om ledningen i en 08-öppning, innan Narold Vox (10%) kunde köra till och överta. Narold Vox tävlade med ett helstängt huvudlag för första gången och såg härligt fokuserad och bra ut hela vägen då han vann på 12,7 full väg med tussarna kvar. Roligt för kretsen kring hästen att äntligen få en V75-seger. "Krister Jakobsson har gjort ett toppjobb med hästen som var toppenfin", berömde körande Ulf Eriksson och vi kan bara instämma i hyllningarna. Narold Vox var tidig för oss (A-häst) och för er som prenumererar på vårt nyhetsbrev var det ingen svårfunnen vinnare då vi bjöd på vår A-grupp i brevet. Dance Photo drog fram favoriten Tresor d´Inverne i tredjespår från 850 kvar, men Örjan valde att gå ner i andra ut 600 kvar vilket såg lite märkligt ut, men med facit i hand räddade Örjan troligen andrapriset med den manövern för åt vinnaren fanns inget att göra.

Narold Vox fick äntligen vinna på V75!

I Kallblodskriteriet (V75-2) valde vi att spika Smedheim Solan (27%) på allt då vi trodde på spets och slut, men han kom inte förbi Sjö Odin från start och fick gå utvändigt, men Solan var ruggigt bra då avgjorde den tunga vägen på toppfina 25,8! "Jag körde allt det gick sista 500 för att Jomar inte skulle hinna ikapp min. Det är en fantastisk upplevelse att vinna de klassiska loppen", sade en rörd Kai Johansen efter loppet. Favoriten Järvsörappen blev för peppad bakom bilen och galopperade vilket inte var helt oväntat då han inte är att lita på. Han tappade mycket på galoppen, men upphämtningen var minst sagt svettig då han fick runda en trött häst i tredjespår och ändå närmade sig vinnaren som tvåa, han har enorm fart hästen!

I Gulddivisonen (V75-3) fick vi kliva av då vi spikade Sanity på spets och slut, men det gick inte att trycka av honom från start, Clear Sign och Covington Ås hann förbi och sedan var det godnatt då Ed You kom före och kunde köra till ledningen efter första sväng. Det blev sedan, precis som varje lördag på slutet, en promenad i parken för ledarhästen och dessa Guldlopp är inte roliga att se... Robert Bergh, som alltid har en räv bakom örat, valde att lägga på ett halvstängt huvudlag på Ed You och vässa upp honom i provstarten vilket gav effekt då han öppnade bättre än tidigare och kunde överta från släpparhästar invändigt. Vaket av "Robban"!

Nytt huvudlag på Ed You ja, i V75-4 hade Bergh även filat till utrustningen på vinnande Speed Delicious, bl.a. med ny vagn, vilket slog väl ut och det var samma segerrecept där, övertog ledningen och enkelt undan. "Han var lite trögare idag och uppskattade att få springa i ledningen", kommenterade Robert. Vi trodde mest på Thaitec men han fick gå utvändigt om vinnaren. Kenneth Haugstad tryckte till ledaren 600 kvar och hade rejält i tömmarna innan hästen galopperade i sista sväng. "Han blev väldigt rullig i sista sväng. Jag hade mycket att åka med när han hoppade", sa Kenta som hade en svart dag på jobbet.

Robert Bergh tog tredje V75-segern i Guldtäcket, V75-5, med Bro Viking, även där hade Bergh ändrat i utrustningen (hört den förr?) då hästen tävlade barfota runt om. "Han blev många snäpp bättre barfota och fick travet att flyta ännu bättre", kommenterade Robert. Loppet såg roligt ut på förhand med stort fält och flera volter, men loppet blev tyvärr billigt när många gjorde bort sig och var sämre än tidigare.

"Vår andra a-häst är 3 Sally Hill som snart bara måste sitta där då formen är riktigt bra. Här tror vi att hon får rygg ledaren på Åge Hornline och med lucka på upploppet är det bra chans att hon får sätta näbben först till glatt odds!"

Ja, så läste vi in på vår analyslinje om vinnande Sally Hill (10,82) i V75-6 och analysen var klockren. Slutspelet-V75 utnämnde Tvillingen med Åge Hornline (13,64) till Omgångens bästa Tvillingspel på det scenariot - hoppas ni spelade den!

Sally Hill först på fotot!

Buy The Law rundade av V75-spelet från ledningen. Han var given i vår A-grupp och fixade som sagt ett skönt DD-netto på drygt 18.000 kronor! Claes Sjöström var påtagligt optimistisk i intervjun på vår hemsida och Claes gjorde ett snyggt segerryck i sista sväng. "Jag körde mot Per i sista sväng och hade mycket att åka med", kommenterade Claes.

Toppen:

Ed You (V75-3) svarade knappast för omgångens bästa prestation då loppet blev billigt, men intrycket, har han sett bättre ut någon gång? Vi tycker att det var bättre spänst, renare aktion och ett jäkla mäktigt intryck helt enkelt när han studsade undan med 1.10 sista varvet med det halvstänga huvudlaget. Sundsvall Öppna nästa!

Botten:

Google Håleryd (V75-6) och Raz Mackenzie (V75-7) fick visserligen dödens, men var sämre än väntat.

Spela nästa gång:

Caramella B.F. (V75-1) vässades upp i provstarten vilket blev för mycket och hon galopperade från start. Upphämtningen var vass med positionsproblem på baksidan och hon vinner snart lopp igen.

Covington Ås (V75-3), Mellby Vargtass (V75-6) och Xanthis Cornelis (V75-7) satt fast med sparat.

Mind Your Face (V75-6) värmde tveksamt, men tog sig samman och gjorde en stark insats som trea.

420
02 Aug (17:26)

Sommartravets succéfyllda turné avslutades på Rättvikstravet under lördagen, och över 9 000 personer följde fin travsport på plats. Robert Bergh har gjort ett mycket fint arbete med Poker Kronos, som tog hem huvudloppet efter en riktigt stark insats. Han såg slagen ut in på upploppet - men visade härlig moral och krigade ner Venkatesh den sista biten. 300 000 kronor var belöningen, och Torbjörn Jansson kör i ett ruskigt stim för dagen.

Lördagar med B.B.S.Sugarlight är annars något vi är vana vid, och så även denna lördag. Återigen hade han uppvisning, och med ett halvstängt huvudlag blev han väldigt pigg och drog på i ett ursinnigt tempo. Trots det hade han krafter kvar till slut, och vann på 1.09,9Rättviks bana som inte är snabb. Enormt imponerande - och även om han tappade travet lite runt slutsvängen så var insatsen femstjärnig. Nu väntar Jubileumspokalen, ett lopp som blir något alldeles extra. Stora plus till tvåan, Sandrngham Hanover som hakade på mycket bra som tvåa.

Peter Untersteiner lämnade ifrån sig Sugarlight, åkte ut med Maxmillian Trotter och det var spets och slut. Hästen visade prov på fin snabbhet bakom bilen, och i ledningen blev det rätt så enkelt. Dominator gjorde ett topplopp som tvåa, men var aldrig i farlig närhet av "PU" som givetvis bjöd på segergest efter mållinjen.

Gulddivisionen blev som vanligt ett sömnpiller, där Bear Summit fick bestämma i täten tillsammans med Ulf Ohlsson. Han vann enkelt, och det blev ingen dramatik då On Track Piraten galopperade men Bear Summit gjorde det pliktskyldigt före Kadett C.D.. Högsta klassen bjuder på riktigt trista lopp, och då tränarna "krämar ur" hästarna som unghästar blir toppskicktet klent när hästarna blir äldre. Trist - men det är dagens sanning. Hur många startar i Gulddivisionen nästa vecka? Ska vi gissa på sju stycken?...

Remote Control var dagens stallskrik, men han stannade helt i ledningen när Samuel Rehn ryckte huvan från hästens öron. Ulf Ohlsson slingrade sig fram med Nakoda Goj, som vann och hästen har utvecklats fint hos Reijo Liljendahl. Vi på redaktionen skröt upp hästen efter kvalloppet för Reijo, och sedan dess har han radat upp fina prestationer och det var bra fart över linjen.

Pave Loma har tänt till på allvar, och ledde hela vägen i V75-5. Ulf Eriksson körde ett bra lopp, och de andra kunde inte nå hästen som tog årets första seger och den kunde inte komma lägligare. Rokne Eld gick okej som tvåa, men vi trodde kanske att han skulle plocka ner vinnaren över upploppet men han var i det läget trött.

Örjan Kihlström gav Curtsy Hanover ett kanonlopp i V75-6, och hon tackade för det genom att vinna säkert även om hon bromsade till lite 50 kvar och höll på att "ge bort" segern. Tolvårige Trixarn är härlig, och krigade på invändigt i ledningen men orkade inte stå emot över upploppet.

Toppen:

+++

B.B.S.Sugarlight - 1.09,9 i Silverdivisionen.

++

Poker Kronos visade styrka och moral.

Pave Loma svarade för en fin insats.

Floppen:

Gulddivisionen.

Passas nästa gång:

Mellby Apollo spurtade återigen bra, vinner när som helst. Kanske nästa gång. 

Dominator förlorade för första gången, men oj vilket lopp han ändå gjorde. Toppinsats och tapper tvåa.

Mer Eftersnack i podcasten på måndag!

419