Skip to Navigation

Travtjänsten blogg

20 May (19:31)


Det blev en skön lördag för vår del då vi satte sju rätt på Rank & Spel och plussade 51.510 kr på det systemet. Vi bjöd på bra spikar i form av Autobahn och Whitehouse Epxress, utgång på Art Nökkve och så heltäckte vi Prins Daniels lopp på garderingslappen.

Här vann Workout Wonder och Tommi Kylliäinen som var spelad på två procent och gjorde att utdelningen sköt i höjde. Segern gav också en inbjudan till Elitloppet på söndag men kretsen kring hästen valde att tacka nej.

Osannolik avslutning
Workout Wonder svarade för en smått osannolik avslutning. Han satt sist invändigt, backade sig loss 450 kvar, attackerade 275 kvar längst ut, tog 20 meter på Shadow Woodland och en dryg längd på Wild Honey över Gävles korta upplopp och vann säkert. Enligt våra klockor gick han 07,6 sista 800 kryddat med 07,0 sista 400. En fantastisk prestation av en ruggigt bra häst. Han gick barfota runt om näst senast då han galopperade i sista sväng och han var chanslös senast. Med tanke på det och att han hade spår 8 var han svår att hitta och vi hade rankat honom femma. Men eftersom vi hade alla på en lapp på Rank & Spel var han streckad.

Bakom gick Wild Honey också mycket bra till slut från fjärde ut och Rod Stewart gjorde ett mycket bra lopp i spåren sista 400 som trea. Shadow Woodland var en besvikelse för oss medan Twister Bi satt fast och inte heller Highspee Call var tom i mål.

Favorit i inledningen
Det började med en favorit då Floyd P.Boko satte huvudet först kort innan mål efter sista 1300 utvändigt om ledaren. Floyd var chanslös att svara Västerbo Groibois från start och Örjan Kihlström gav upp alla planer på spets. Istället blev det fjärde in innan han gled ut utvändigt ledaren efter 800. Han började köra i sista sväng och kort före mål kopplade han ett säkert grepp på ledande Frisco Flame. Största bekymret för Örjan var nog att hålla fast Västerbo Groisbois i rygg, den hade mycket sparat.

Frisco Flame var tapper efter en stentuff öppning, DiNozzo Yamoz och Scarlet Ribb avslutade hyggligt medan So Gå Ilkaros var en besvikelse och Express River var tveksam.

Oceanic starkast
I V75-2 såg det upplagt ut för en ny favorit med nummer 6 då First Love Boko utan problem spetsade. Det var en del positionsändringar utvändigt så tempot var hyggligt. I fjärde ut avvaktade Erik Adielsson med Oceanic Clearance. Han blev utstött 850 kvar men fick rygg direkt på Elita Memphis. 350 kvar styrde Adielsson på och även om First Love Boko höll farten starkt hela vägen in fångade Oceanic Clearance in henne kort före mål och vann andra raka segern. Elita Memphis visade knallform som trea och Chenin Blanc såg fin ut över mål efter en kort startgalopp och en smygare.

Läst loppet rätt
Autobahn
var en bra vinnare för oss då vi spikade på Rank & Spel. Som vi hade läst loppet var han först framme till ledande Raclette och fick ta över ledningen. Erik Adielsson, som därmed tog en V75-dubbel, fick dämpa till 15,3 första varvet. Sete utmanade lite in på upploppet men sista biten stack Autobahn undan lätt och var aldrig i förlustfara. Sete gjorde det åter bra som tvåa men i realiteten var detta ett ganska billigt lopp där vi var helt rätt ute.

Bara bäst
I V75-4 vann storfavoriten Art Nökkve och Håkan Skoglund och han visade att han bara var bäst. Han kom som väntat inte iväg så bra men hittade tredje ut. Han attackerade 1350 kvar och kom ner utvändigt ledaren 850 kvar. Han tog sedan över på sista långsidan och gled undan säkert för våra två skrällbud Billbo B.S. och Kolbergs Lillefot medan andrahandsfavoriten Vestpol Gladiator som väntat fick göra jobbet och var chanslös. En som kan vara värd att ta med sig framöver är Lill Micke. Han var inte helt tom i mål och har härlig form för dagen.

Dubbel Redén/Kihlström
Whitehouse Express var i våra ögon omgångens i särklass bästa spik. Lite puls fick vi då betrodde Regent Zet spetsade utan strid och fick öppna 13,2 första 500. Örjan insåg faran och attackerade efter 600. Han blev sedan släppt till ledning dryga varvet från mål och sedan var det rena lekstugan. Whitehouse Express vann med massor sparat och därmed bokförde sig Redén/Kihlström för en dubbel tillsammans. Duktig tvåa var Make it Quick från utsidan medan övriga inte var mycket att skriva hem om.

Segerglädje
I avslutningen blev det hemma härlig segerglädje då sympatiske Olle Alsén fixade hemmaseger men sin fartfyllde M.T.Insider. Han tog sig inte förbi Önas Igor från start men kröp smart ner i rygg ledaren i första sväng. Luckan kom som på beställning 200 kvar och M.T.Insider stack ifrån till lätt vinst. Vi fick lite puls då Forecast slank loss 250 kvar men han var chanslös att utmana och blev tvåa. Med honom som vinnare hade utdelningen drygt tredubblats. Annars var vi inne på Mellby Demon här men effekten på ny kusk och helstängt uteblev helt.

Toppen
+++ Workout Wonders avslutning var smått osannolik.

++ M.T.Insider avslutade klart bäst av alla trots en snabb öppning. Alsén hade ställt i ordning!

+ Art Nökkve är häftig. Han fick ett tungt lopp men vann ändå med krafter kvar.

Floppen
Explosive River gjorde inte mycket väsen av sig trots att han serverades ett perfekt lopp. Serious Try fick inte riktigt chansen men det var inget roligt intryck på honom och Shadow Woodland borde ha hållit lite bättre trots öppningen.

Lira nästa gång.
Chenin Blanc och Lill Micke i lite enklare gäng är värda att nämna. Make it Quick fick lite poäng och kan fortsätta starta på i V75, han är kvar i klassen och vinner ett silverlopp i sommar.
Bilder från Kanal 75 tagna av Micke Gustafsson.

624
16 May (14:41)

Mycket fin sport bjöds vi på den gångna helgen och Åbyloppen med Kunga- resp. Drottningkannan blev rafflande värre där båda vinnarna faktiskt vann ifrån spår tolv...Cruzado Dela Noche vann Copenhagen Cup under söndagen och tog plats i Elitloppet - i en omgång som annars innehöll många skrällar, och ingen lyckades med bedriften att sätta sjuan.

Helgens betyg:

+++ Cash Crowe (V75-1, Åby) var strålande bra när hon vann Drottnings Silvias Pokal! Via 1.09,8 sista varvet krossade hon sina konkurrenter och var otroligt imponerande - vilken bössa! Petri Puro har gjort ett strålande jobb med hästen som ska bli mycket spännande att följa under resten av säsongen.

++ Cruzado Dela Noche (V75-7, Charlottenlund) svarade för en mycket stark insats när han blev vinnaren utan Copenhagen Cup - dock inte helt utan dramatik då målettan In Vain Sund galopperade kort före mål och blev diskvalificerad. Cruzado Dela Noche gjorde dock loppet och i och med segern är han nu även klar för Elitloppet efter att ha fått en inbjudan. Och visst får vi se Per Linderoth i jollen även då?!

+ Diamanten (V75-7, Åby) körde slalom bakom konkurrenterna över upploppet och kunde plocka ner Deimos Racing kort före mål i Kungakannan - även han vinnare ifrån bricka tolv! Barfota runt om blev en succé för Robert Berghs häst och Christoffer Eriksson kunde därmed ta hem ytterligare en stor seger, dessutom hat-trick på V75!

Cash Crowe!

I övrigt noterade vi att:

Fredrik Wallins Inga In Heaven lade beslag på andraplatsen i Drottning Silvias Pokal. Fredrik gör ett mycket bra jobb med ett relativt litet material och nu fick man fin utdelning genom andraplatsen som var värd närmare 500.000 kronor. Fin story bakom hästen dessutom, då hon är döpt efter Fredriks mormor Inga som stod honom mycket nära!

Bravo Navarone (V75-3, Åby) glänste vid segern och joggade ifrån sina konkurrenter via ett snabbt slutvarv. Blir spännande se i V75-finalerna Elitloppshelgen!

Ålder är bara en siffra - tioåriga Patrcia Hastrup (V75-1, Charlottenlund) och Spring Erom (V75-5, Åby) vann båda lopp den gångna helgen. Tio resp. tolv år gamla! Den sistnämnde tog även plats i Elitloppet och vi hälsar Dan Widegren och kresten välkommen dit - snacka om friskhetstecken för svensk travsport!

Spring Erom blir en av de 16 deltagarna i Elitloppet 2017!

Flopparna:

On Track Piraten (V75-5, Åby) var vi tveksamma till på förhand och han sågs aldrig med någon större chans i loppet och var blek - blir det vila nu måntro?

Springfield (V75-6, Åby) var omgångens största favorit, men kunde ej försvara ledningen och sedan var han mest bara seg och tråkig. Den storfavoriten föll tungt!

Christophe Martens (V75-1, Charlottenlund) satt och sov med favoriten Diadora B.R. när attackerna kom i tredjespår och sedan kunde man inte hinna fram till seger. Men driva rejält på hästen över upploppet, det kunde han...

Hillman (V75-3, Charlottenlund) galopperade återigen bort sig och uppträder knepigt, men visade på nytt fin fart i upphämtningen och är en spännande häst följa framöver om han sköter sig.

Makethemark (V75-7, Åby) floppade återigen i en stor final och galopperade som slagen i sista sväng. Surt på så rara ärtor!

Liras nästa gång:

Officer C.D. gick starkt efter galoppen och visade härlig form.

Sorbet var positiv och närmar sig alltmer toppformen.

Dino Baggio spurtade starkt som tvåa och måste få vinna lopp snart igen.

622
06 May (19:16)

Foto : LJ : Kanal 75 Media. Havbergs Knight vinner V75-5.

Örebro får ofta skäll för sitt dåliga banunderlag, men den här lördagen verkade de flesta kuskar vara nöjda med banan och det gick fort i loppen – inget gnäll i Örebro den här lördagen alltså, bra så! På Slutspelet gav vi avslag på 53%-aren Athos Race efter en dålig värmning och spikade Dante Boko (15%) efter en toppvärmning. På Rank & Spel hade vi en snygg tipsetta i Havbergs Knight (6%) och utgång på Balfour (15%), men tyvärr hade vi fel spetsanalys i V75-1 vilket kostade oss sjuan. Totalnettot på V75 och DD denna lördag blev 24.081 kronor!

Favoritfall i V75-1 då Top Of The World var chanslös att ta en längd på Queer Fish som i sedvanlig stil blev pigg i ledningen och drog i högt tempo. En oväntad inledning för oss då vi (liksom många andra) spikade Reijos häst på spets. ”Starten går 40 meter längre fram på Örebro och jag hade en räv bakom örat”, kommenterade Kaj den oväntade inledningen. Queer Fish höll tappert, men bakom fick Order To Fly drömloppet i rygg på ledaren och kunde avgöra säkert över upploppet. ”11,5 full väg på Örebro talar sitt tydliga språk”, kommenterade en nöjd Per Lennartsson. Ingen skugga över vinnaren, men det blev också perfekt kört åt honom och jag vill inte ”blåsa upp” prestationen för mycket.

Kaj Widell tog snabb revansch i V75-2 då han körde fram i dödens med Magic Gwin som bara var bäst och övertygade stort, utan skor på samtliga hovar. Kretsen kring hästen har gett honom flera snälla lopp, detta i kombination med att han mött tuffa årgångshästar betalar sig nu och jag tycker att han ser fräschare ut än tidigare och håller ihop travet bättre. ”Han kändes ännu mer avslappnad och bättre idag. En topprestation”, hyllade Widell efter loppet. På Slutspelet-V75 gav vi alltså avslag på favoriten Athos Race efter en dålig värmning och han var slagen vid galoppen. ”Han blev rullig och var trött redan 500 kvar”, sa Åke. En tacksam storfavorit som kom från segrar i enkla gäng och gick upp rejält i klass.

Athos Race var ett snyggt avslag och vi var även nöjda med ”Värmningsvinnaren” Dante Boko som vi spikade på Slutspelet efter ett kalasfint intryck i värmningen. Adrian hade öppnat upp huvudlaget och hästen öppnade inget från start och blev hängande, men Adrian vågade vinna loppet och skickade fram i dödens, la hård press på ledande Thai Broadway och bara åkte undan över upploppet på 10 blankt - läckert! Vi minns hans lopp i Sweden Cup ifjol och i år blir det Elitloppet för Dante!

Omstart i V75-4 sedan Carl Johan Jepson varit för sent upp till vingen med Now or Never Flair. Swift Success brakade till ledningen och höll tappert som tvåa (speciellt efter omstarten), men kunde inte stå emot Uppohoppa som avgjorde på ett läckert vis från dödens med spelande öron över mål. Vinnaren kom från kval till Kungakannan mot Deimos Racing och Dominion Beach vilket gav honom några extra hårstrån på bröstet till den här starten. 

Vi ger tipset till 3 Havbergs Knight då han är mycket streckvärd. Han spräckte vinstnollan i årsdebuten och fick således vänta tills 16:e starten innan han fick segerdefilera! Vi tycker dock inte att han är någon ickevinnare utan han tävlade i hård konkurrens i årgångslopp ifjol. Han spurtade vasst i kriterikval ifjol som trea och gick då 12 sista rundan. Han ser ut att ha tagit ytterligare kliv i år och stämmer det på vägen så känns han högintressant! 

Havbergs Knight (6%) var en snygg vinnare! "Fredde" lämnade inget åt slumpen utan drog hårt i ledningen och trots att utvändiga Order By Heaven (grym hon är!) utmanade rejält via en avslutande 11-runda. höll Scarlets Knigt-sonen undan på mycket bra vis. "Han låg på lite hårt, men kändes underbar hela vägen", kommenterade segerkusken.

Moni To Spare tog sig förbi Say That Again från start, fick köra 1.20-tempo en bit i loopet och det blev ett billigt lopp, men han såg jättefin ut och vann utan att plågas. 

Balfour imponerade enormt i Stayerloppet och vann på 13,3! Som ofta förr när det gäller lite extra (400 lax i första) hade Bergh vässat lite extra och med första "bike" och barfota runt om dundrade Balfour hem loppet från ledningen sedan Kim kört ett bra lopp, höjt tempot succesivt och bjöd därmed aldrig in favoriten Sauveur i matchen. 

Toppen: 

Balfour, Dante Boko, Havbergs Knight - ja, flera av vinnarna imponerade stort och vi bjöds på högklassig travsport.

Floppen:

Top Of The World missade spets och var sedan aldrig med chans. Athos Race såklart, Mr Perfection.

Spela nästa gång:

Lucifer Lane kom aldrig till, men avslutade bra i skymundan, han är fin. Order By Heaven är en toppmärr och Donatella Center har verkligen hittat toppform. 

Citat hämtade från livesändningen på TV12.

/ Andreas Henriksson

621
29 Apr (19:39)

Olympiatravet till ända och det blev en känslosam segrare där i Lionel och Göran Antonsen!

 

 

Vi tar det som vanligt ifrån början och det inleddes med ett försök i Bronsdivisionen och det blev enkel seger för Barkevious Mingo och Carl Johan Jepson som ledde runt om och gick i mål med oryckta tussar. Vi trodde en hel del på Aron Palema, som Erik valde att köra på innerspår, det blev efter hand fjärde inner och han avslutade okej på open stretch, men det var omöjligt att ta något i en snabb avslutning. 

V75-2 var klass II och här blev det en skräll i form av Rikstravets stall Rögles häst Quiz Töll och Thomas Uhrberg. Satt sist ut på slutvarvet och bjöd på ett vasst avslutningsvarv. Bra spurt också av Farmer Jack medan favoriten Fabian B.R. svek i ledningen. 

Olympiastayern över tre varv i V75-3 och ännu en skräll i U.S.Male E.P. och Erlend Rennesvik, liftade med i rygg på en hårt dragande Trot Kronos och Veijo Heiskanen och kunde enkelt avgöra till slut. 13,7 från grunddistansen gjorde det omöjligt att hämta in tillägg och både tvåan Bravo Navarone och trean Heartbreaker V.S. gjorde bra lopp. 

Skräll igen i V75-4 som var ett klass I försök och vi trodde en del på Making Love som skulle gynnas av högt tempo. Så blev det också och Making Love stod tillsammans med Johnny Takter för en vass svepning sista 800!

Toppston i V75-5 som var Lovely Godivas minne och en brunstig Wild Honey stod pall för det tunga favorittrycket. Fick överta ledningen på första långsidan och vann tämligen enkelt till slut, även om Gematria spurtade bra på open stretch. Ilona Håleryd sköt till vasst som trea efter sen lucka och hon är värd att passa framöver. 

Så till dagens allra vassaste prestation som kom i V75-6 som var Silverdivisionen, där Tjacko Zaz dundrade på i ursinnigt tempo och kom hem på smått osannolika 1,09,5?! 

Det blev fel för Walmanns duo Indoor Voices och King City som båda hade en del sparat i målskjutsen. 

Så till russinet i kakan nämligen Olympiatravets final.. Lite smolk i bägaren direkt när det blev galopp för den stora favoriten Nuncio och en del betrodde Voltigeur De Myrt direkt när bilen släppte. Då låg vägen istället öppen för Lionel, tränaren Daniel Redén och ägaren/kusken Göran Antonsen som hade vassast spurt! Även tvåan Your Highness var lite oväntat bra, medan Nadal Broline borde ha kunnat bättre i ledningen. Känslosam seger för kretsen kring Lionel då delägaren gick bort för ett kort tag sedan. 

 

 

Dagens Betyg

 

+++ Tjacko Zaz som dundrade runt på 1,09,5!

 

++ Lionel som skrällde i Olympiatravet tillsammans med Göran Antonsen.

 

  • U.S.Male E.P. som var vassast i Olympiastayern.

 

 

Lira nästa gång: Walmann duon Indoor Voices och King City fick sparade krafter. Ilona Håleryd sköt till bra. 

620
22 Apr (19:08)

Propulsion. Foto: Micke Gustafsson/Foto-Mike

Det bjöds på riktigt bra sport på Umåker på V75 på lördagen Propulsion. Tobin Kronos och Odin Tabac var några av vinnarna som imponerande. Vi var med till sista på två av V75-systemen men fick nöja oss med sex rätt.

Propulsion var helt grym i sin comeback. Han var väldigt taggad innan och det gick nästan inte att få stopp på honom i provloppet. I loppet tog Örjan det lugnt första halvvarvet medan men körde lite om ledningen. Fire To The Rain kom till ledningen efter 500 meter och sedan valde Ulf Ohlsson att köra i ledningen. Det gick inte för 600 kvar var ledaren knäckt och Propulsion blåste ifrån och vann med 30 meter. Det var ett ruggigt bra intryck! Fire To The Rain slog övriga enkelt och gjorde åter ett riktigt bra insats som trea.

Malkin var lösningen på inledningen. Detta trots en tveksam värmning och lite hackig aktion även i loppet. Nu spelade det ingen roll då Malkin bara var bäst för Robert Bergh medan många av konkurrenterna svek. Bergh körde fram från fjärde ut 1800 kvar och kom ner utvändigt ledaren 1350 kvar. Då Mellby Diamant tappade stilen och galopperade 850 kvar tog Malkin över och gick undan till enkel seger. Guinea Boko gjode det bra som tvåa. Kalanchoe P.R. såg fin ut men räckte inte riktigt som trea. Mellby Diamant tappade stilen och Coffie U.N.G. inte ens deltog, han var direkt dålig från kön.

Offensiv styrning betalade sig
En fräck och offensiv styrning av Jörgen Westholm bakom en mycket bra Odin Tabac betalade sig och Odin Tabac tog än en gång skalpen av Månprinsen A.M. Odin Tabac öppnade vasst och hittade ner i andra ut men då Månprinsen kom i tredjespår i första sväng valde Jörgen att svara och körde till ledningen efter 450 och favoriten på utsidan. De båda utkämpade sedan en tuff duell, Odin släppte ingen över bron och Månprinsen galopperade som tvåa kort före mål då Gunnar Melander körde finish. Tangen Haap taktade ut från start och hamnade i tredje ut. Han gick bra som trea och i rygg ledaren hade Myr Faksen i alla fall huvan odragen.

Ohotad i spets
Global Trust gjorde bort sig som favorit i V75-4, han tog enkelt hand om ledningen men då han slappnade av in i svängen blev han rullig och Ulf Ohlsson kunde inte fånga upp honom. Från tredje in gick Örjan Kihlström ut efter 500 meter och körde till ledningen med Floyd P.Boko. Det var vinstdraget för även om Redén-hästen fick press på sista långsidan gick han undan snyggt och var helt ohotad före Orlando Triss som svarade för starka sista 700 i tredjespår från andra ut.

Trots läget
Pokemon Ås var iordningställd inför detta och från ett dåligt läge var han en liten skräll i V75-5. Han satt i sjätte ut, gick med i rygg på sista långsidan och attackerade 350 kvar. Han avslutade vasst, avgjorde enkelt och välförtjänt. Närmast höll han ifrån sig en tapper Sheriff Bi som verkligen försökte trots att han gick bakifrån Cut Him Some Slack gjorde grovjobbet och var klart bra som trea medan Pointillist inte pallade en tuff öppning till ledningen.

Inget snack från spets
I Berth Johansson Memorial blev det inte alls enligt våra ritningar då Cupido Sisu galopperade innan bilen släppte och hann sedan inte fram före start. Därmed kom favoriten Tobin Kronos före direkt och kunde glida till ledning efter 500 meter. Efter 1.14 första varvet och 1.11 sista varvet vann Tobin åkande, Daniel Redén och Örjan Kihlström tog därmed en trippel. Cruado Dela Noche var vår värmningsvinnare i Slutspelet-DD och han svarade också för en mycket stark slutrunda från tredje ut och attack 650 kvar. Duktig trea från kön var In Vain Sund.

Fin comeback
I V75-7 pressade Spitcam Jubb Digital Archive i galopp in i första sväng och tog hand om ledningen. Trots galopp tog Digital Archive sats direkt och kom fram utvändigt ledaren efter 700 meter. Robert Bergh satte upp tempot något men Spitcam Jubb var riktigt bra barfota, med helstängt och i bike och hade inga problem att försvara sig mot den. Värre hade det varit om Zenit Brick hållit sig på benen. Han gick mycket fort i tredjespår runt sista sväng och som det såg ut hade han vunnit utan galopp 200 kvar. I så fall hade vi satt två V75:or men och lite plus även på V75. Nu blev det en lätt seger för Spitcam Jubb som var riktigt bra direkt efter vila.

Åby med Olympiatravet, tyvärr utan Propulsion som tackat nej, ser vi fram mot nästa lördag.

Toppen
+++ Propulsion var riktigt bra och såg dunderläcker! Blir spännande i Elitloppet.

++ Odin Tabac måste man lyfta på hatten för – Han var återigen grym i sin comeback.

+ Tobin Kronos gick 1.11 sista varvet utan att förta sig.

Floppen
Coffie U.N.G. var helt under isen för dagen och kan knappast ha varit frisk.

Lira nästa gång
Fighting Bax såg klart bra ut som fastlåst, Cruzado Dela Noche svarade för en mycket bra årsdebut och Cut Him Some Slack svarade för en tuff slutrunda och håller toppformen.    

618