Skip to Navigation

Travtjänsten blogg

19 Jun (07:25)


Norrbottens Stora Pris med miljonen i förstapris blev ett oerhört rafflande och rivigt lopp, helt i publikens smak. Omgångens stora segerherre, Örjan Kihlström, drog som så många förr då det handlar om stora pengar, det längsta strået med Propulsion efter en snygg manöver på första långsidan.

Propulsion var bra med från start och via tredjespår körde Örjan till efter 500 meter och blev släppt till ledning av Nimbus C.D. som avväpnat Ed You i spetsstriden. Sedan var det ganska lugnt till 700 kvar då On Track Piraten kom i full fart och tog sig snabbt fram utvändigt ledaren. Han kopplade också greppet men det var en chimär för 300 kvar tog Propulsion tillbaka greppet. I samma veva hade Erik Adielsson letat sig loss från rygg ledaren samtidigt som Sauveur anföll i fjärdespår.

Propulsion ryckte åt sig en längd in på upploppet men On Track Piraten gav sig inte samtidigt som Sauveur kom fort längst ut. Propulsion sträckte på sig och höll undan med hals trots att han kanske inte var riktigt lika fin som i Finlandia Ajo och i Elitloppet.

Nahar trodde vi hårt på i Norrbottens Stora Pris men där blev det än en gång galopp, nu efter 400 meter.

Flera bra drag
Vi hade en del bra drag, som Beverly Boulevard till exempel. Dessutom vann både spike och utgångarna men tyvärr höll inte hela vägen utan blev fem respektive sex rätt på våra system.

Det såg dock inte så roligt ut för vår del kort innan start i V75-1 då Whitehouse Express, spik på allt, galopperade på väg upp till bilen. Örjan Kihlström lyckades få hästen på bättre tankar och Whitehouse visade fin uppfattning som ställde sig. Han hittade femte ut samtidigt som det var rejäl körning hela första varvet. Det blev dessutom lite strul framför 650 kvar men sedan fick han en bra rygg i Höwings Star. Örjan styrde på in på upploppet och även om det var långt fram till en tapper Nappa Scar syntes det tidigt att Whitehouse skulle hämnat in ledaren och han avgjorde i god tid

Nappa Scar var bra bakom liksom Höwings Star som gick starkt i fjärdespår utan rygg sista 600. Även X.Factor N.O. var positiv, han blev störd till galopp under anfall 600 kvar men reparerade snyggt.

Full körning
I V75-2 var det full körning, först mellan Lesja Kongen och Guli Storm och sedan även med Krusen inblandad. Det tackade Björn Karlsson för med favoriten Tangen Haap som smög i andra ut, gick med i tredje 700 kvar och avgjorde i ett nafs då han styrde på 500 kvar.  Sedan var det rena defileringen. Krusen höll tappert efter en kort galopp och ett tufft lopp.

I V75-3 visade Ebony Boko fortsatt knallform då han för Jörgen Westholm fullkomligt ”flög” till spets. Han fick sedan tidigt Twigs Briard på utsidan. Dessa både hade en tuff duell på sista långsidan men 300 kvar visade Ebony att han var starkast. Vi hade ingen feeling alls för favoriten Le Chapeau och även om han var tvåa var det aldrig med chans från rygg ledaren.

Iordningställd
I V75-4 hade vi väldigt bra info, och stor tro på Beverly Boulevard. Precis som tränaren Mats Öhman var inne på var stoet i väldigt fin författning trots långt uppehåll. Adrian Kolgjini serverade henne också ett bra lopp. Han hittade femte ut och gick med i rygg då Olympia Gold attackerade redan dryga varvet från mål. 500 kvar blåste Beverly till ledningen och sedan vann hon med stor marginal.

Smart kört av Erik
Erik Adielsson gjorde inga misstag med Hawk Cilff i V75-5. Då han såg att det var på väg att bli tuff körning tog han det lugnt och smög med som trea medan Micael Melander och Robert Bergh hade en intern duell om ledningen. Efter dryga varvet klev han in i matchen och Hawk Cliff fick ta över ledningen 1 600 kvar. Han blev synad av Digital Engine på sista långsidan men i sista sväng var loppet avgjort och Hawk Cliff vann lätt.

En vass vinnare
I V75-6 blev det seger för Reijo Liljendahl men inte med Ready for More utan med Fire to the Rain. Denne svarade för en mycket stark prestation. Han gick tredjespår första 700 och fick andra ut kort senare. Örjan Kihlström styrde på 600 kvar och redan 350 kvar syntes det var segern skulle gå. Fire to the Rain stack ifrån till överlägsen seger och var riktigt bra. Ready for More tröttnade helt från spets och Order to Fly var chanslös från kön.

Toppen
+++ Örjan Kihlström svarade för tre millimeterstyrningar då han vann med Whitehouse Express, Fire to the Rain och Propulsion. Alla tre hästarna svarade också för topprestationer.

++ Beverly Boulevard hade inte startat på drygt två månader men presenterades i fin författning och var läcker vid segern.

+ Ebony Boko flög till ledningen, fick tuff press på sista långsidan men gick ändå undan enkelt.

Floppen
Archie Dream och Claudius F. kördes båda offensivt i V75-1 men det fanns ingen täckning för den taktiken. Christian Månsson svarade X.Factor N.O. för sent på sista långsidan så det blev galopp för den sistnämnde. Trist. Finca Boko hade inte en tanke på att gå felfritt i V75-4, spår 5 i volt var inget för henne i samma lopp gjorde Olympia Gold en mycket slät figur och var knappast frisk. Det är ofta klassblandning mellan norrhästarna och de som kommer söderifrån. Det intrycket befästes den här kvällen.

Lira nästa gång
Coldtown kom inte till alls och Erik Adielsson körde avvaktande men avslutningen till andraplatsen var sylvass. Formen var dunkel på förhand men insatsen gav ett mäktigt svar.
Bilder: Kanal 75, fotograf: Foto-Mike

565
12 Jun (23:26)

Björn Goops drömstyrning gav seger i Oslo Grand Prix och Månprinsen A.M. visade vem som fortsatt är kungen bland kallbloden. En härlig travdag på Bjerke med en rad topprestationer!

Du missar väl inte vår PODCAST? Varje måndag efter lunch så summerar vi den gångna veckan, främst V75, och bjuder på tidiga idéer inför kommande spelformer! Håll utkik på sajten eller ITunes!

Dagens betyg:

+++ Björn Goop (V75-6) och hans styrning med Your Highness var milimeterprecision från början till slut. Tack vare det klev man förbi Nuncio i en härlig upploppsduell och tog hem Oslo Grand Prix, vilket topprace det blev!

++ Månprinsen A.M. (V75-3) var fantastisk då man åkte runt konkurrenterna i spåren sista varvet! "Han är 40 meter bättre i år!", sade Gunnar Melander efteråt och då han inte är en man av stora ord så förstår folk själva att konkurrenterna lär få det svettigt att besegra kallblodskungen resten av året...

Cruzado Dela Noche (V75-6) joggade hem fyraåringseliten och såg strålande bra ut!

Björn Goop var kung i Norge. Vann förutom Oslo GP, Energima Cup, Bjerkes Europamatch och Fyraåringseliten!

Floppen:

Mellby Club (V75-1) blev het, och rusade sig kall i ledningen...

Tekno Odin (V75-3) var blek ifrån spets.

Passas nästa gång:

King CIty (V75-2) var strålande bra efter galopp och lär vinna lopp igen i nästa start.

Buzz Mearas (V75-5) var en annan som var rysligt vass efter galopp i inledningen!

563
12 Jun (12:03)

Sportsligt en rad mycket fina prestationer på Östersundstravet denna lördag, där Erik Adielsson blev kvällens man och tog hem hela tre V75-lopp!

Kvällens betyg:

+++ Sir Ratzeputz (V75-3) var ruskigt bra! Han bombade fram till täten och brisade sedan undan i överlägsen stil - snacka om toppbra! Segertiden? Fantastiska 1.10,0!

++ Call Me Keeper (V75-6) krossade rubbet i Jämtlands Stora Pris och höll ifrån sig El Mago Pellini i en härlig upploppsstrid. Snacka om att detta blev ett rivigt race med full action loppet igenom - travsport när det är som allra bäst! Erik Adielsson fullbordade härmed också en trippel inom V75-spelet, och vi lyfter på hatten!

+ Solör Stegg (V75-2) är fantastiskt fin för dagen och bara studsade ifrån de övriga - Torbjörn Jansson var lyrisk efteråt!

Floppen:

East Herkules (V75-1) var en märklig favorit, och sedan blev vi även rejält besvikna på Malkin som borde ha vunnit när han kom till ledningen...

Valentino Strix (V75-5) hade inte sin bästa dag och visade återigen att man inte kan lita på honom. Galoppen kom föga oväntat...

Scarlets Mirakel (V75-7) var borta innan bilen släppte fältet...

Passas nästa gång:

Corroded (V75-1) körde Örjan snällt med och man joggade med bakom hästar. Hästen travade bra och ska passas framöver.

Västerbo Arthur (V75-7) är i ruskigt bra form och spurtade sylvasst. Pass upp nästa gång!

562
05 Jun (16:11)

Det var inte direkt Elitloppshelgsfeeling över Mantorps V75-tävlingar, utan snarare "dagen efter-känsla" denna lördagen och en hel del lopp blev sömnpiller - även om vi sportsligt fick se i alla fall ett par härliga hästar visa upp sig. Spelmässigt kallt för vår del, och vi har redan laddat om...

Skräll i första där Othello Face slog till i ett lopp där de flesta betrodda svek. Edge Boko galopperade bort sig medan Tobacco och Day Or Night In var bleka och det här var inget V75-lopp vi kommer ihåg i slutet av året.

Fridericus svek sedan som favorit i andra där det istället överraskande blev Archangel Am till spets och på barfotabalans dansade han sedan undan före övriga och visade prov på sin fina kapacitet. Verkligen en härlig häst!

Härlig häst är svårt att inte säga om Spring Erom - som elvaåring vann han Gulddivisionen och ser fantastiskt fin ut för dagen. Loppet i sig sade ej mycket och blev ett blufflopp, men stall Widegren gör verkligen ett fantastiskt jobb med hästen och oerhört kul att se en sådan gamling må så bra! Björn Goop körde tidigt tilll täten och kunde sedan finåka fram till mållinjen. Vi lyfter på hatten!

Finåka kunde BG även i fjärde där Caresse som väntat tog hand om täten, och sedan hände inte mycket i Stoloppet som blev ett riktigt sömnpiller.

Kalle Kalas tyckte vi var löjligt stor favorit, men efter en resa i rygg ledaren spurtade han till seger och infriade favoritskapet före vårt drag Faloria Boko som gjorde en tapper insats som tvåa ifrån dödens. Fonda Boko tog hand om täten och då trodde vi det var vinnaren - men han var blek.

Southwind Mozart är en ruggig skjutare och vann Ina Scots Ära efter att tidigt ha fått överta täten ifrån Poet Broline och Peter Untersteiner. Körande Jörgen Sjunnesson strödde lovord över Southwind Mozart och stack till och med ut hakan och trodde hästen är med i Elitloppet (!) nästa år. En vi dock också måste lyfta på hatten för var loppets tvåa, comebackande Kriterievinnaren Readly Express - WOW! Vilken häst! Han var inte alls toppad inför den här uppgiften, men gick strålande som tvåa och bäva månde konkurrenterna framöver...

Vi trodde hårt på Furious Francis i avslutningen som vi räknade med skulle få överta täten och sedan leda runt om, men hästen fick ej fäste i banan och sprang och slog i vagnen enligt Björn Goop - vilket gjorde hästen blev stressad och galoppen kom sedan i sista sväng, vilket lämnade bakomvarande Hero Sjöhammar ensam på plan och denne kunde sedan vinna enkelt då vår spik galopperade.

Sportsligt härligt se fyraåringarna Southwind Mozart och Readly Express samt den härlige Spring Erom, men spelmässigt kallt för vår del och vi tar nya tag till helgen då det är Östersund och Jämtlants Stora Pris som gäller.

Dagens betyg:

+++ Southwind Mozart (V75-6) är häftig och blir fortsatt spännande följa framöver!

++ Readly Express (V75-6) gjorde en strålande comeback!

+ Archangel Am (V75-2) såg jättefin ut och visade att han fortsatt har mer att hämta på travovalerna.

Floppen:

Day Or Night In (V75-1) var blek och seg tidigt.

Fridericus (V75-2) var sämre senast - och visade nu att det ej var en tillfällighet. Blek som femma och där är formen ej på topp.

Fonda Boko (V75-5) slocknade ifrån spets.

Passas nästa gång:

L.Dees Maggiesbest (V75-4) spurtade rappt!

Slide So Easy (V75-7) vinner snart lopp igen. Gick bra som tvåa!

561
29 May (18:56)

Nuncio! ”Tarzans” stjärna var bara bäst i Elitloppet, snyggt körd av Örjan som ”måttade in” honom från dödens - en ruggig prestation av hästen! Stort grattis till kretsen kring hästen, det var en värdig vinnare av ett fantastiskt lopp. Vilket magisk travhelg vi har fått vara med om och nedan sammanfattar vi söndagens tävlingar...

Fransk uppvisning (som så många gånger förr) när Be Mine de Houelle bombade hem Montéeliten på en låg 10-tid och ryttaren Marie Bacsich var rörd till tårar efter loppet.

”Finsk sättning” i Treåringseliten för ston där Ratu Royale dansade barfota och drog undan i ledningen till överlägsen seger och i Fyraåringseliten för ston var Wild Honey bara bäst och visade fin inställning då hon sträckte på sig över upploppet.

V75-loppen…

Klassblandning i Treåringseliten där Salmelas guldklimp Makethemark hade full koll i dödens och Marre-sonen visade åter sin fina löpskalle och vann med sparat. Fortsättning följer… Vi trodde mest på Borups Powerful som dock gjorde bort sig med galopp i första sväng.

Dramatik i V75-2 där Spitcam Jubb reste sig innan loppet och Kajan åkte ur sulkyn, men lyckades hålla hästen och i loppet släpptes han till ledningen och höll undan säkert före Tumble Dryer. Vi fick feeling för Stay Alert efter en bra värmning och positiva träningsrapporter, men han var seg och det gick inte att ta längder under slutvarvet.

Första Elitloppsförsöket till Timoko från ledningen före Resolve och Propulsion som båda avslutade enormt bra. Andra försöket vann Un Med d’Heripre från dödens vilket överraskade oss. Nuncio tvåa, men han tog ju som bekant snabb revansch i finalen...

Finsk sisu i Elitkampen där Vitter serverades ett perfekt lopp och fångade in en tapper Jokivarren Kunkku.

Ny favoritseger i V75-6 där New Muscle Ås ledde från start till mål. Vår idé Falcon Dragon bröt ut i sista sväng och där var det något som inte stod rätt till.

Pinkman vann Tommy Hannés lopp från ledningen på 9,9 och överraskade både oss och kusken Gingras med att vara markant förbättrad mot årets tidigare starter. Mäktig hyllning till Gingras och Jimmy Takter från publiken på e-läktaren – riktigt kul!

Det blev en favoritbetonad omgång med drygt två lax på sju rätt och vi var inte i närheten av att sätta sjuan då vi gick för större pengar, men fick med oss en jackpot till nästa helg vilket vi såklart gillar.

Toppen:

Nuncio och Örjan – vilket team!

Floppen:

Jippoloppet Speedrace med stressade hästar som galopperar. Schas med det inslaget från och med nästa år, tack!

Spela nästa gång:

Reorder spurtade bra och Uncle Lasses sista 500 från kön gick inte av för hackor.

560