Skip to Navigation

Travtjänsten blogg

25 Apr (17:11)

Travsport i världsklass på ett perfekt underlag (bröderna Johansson!), 130 millar i omsättning på V75 och drygt fyra miljoner i utdelning på sju rätt. Ja, den här lördagen på Åby innehöll verkligen allt! Oerhört glädjande och trots uteblivna framgångar på spelet njöt vi av sporten och de styrande på ST/ATG drog säkert en lättnandes suck efter "blåsvädret" som varit de senaste veckorna med favoritparader och jackpotinflation. B.B.S.Sugarlight gav oss gåshud när han vann Olympiatravet och seglade upp som en av favoriterna att  vinna Elitloppet - vi har redan börjat räkna ner dagarna till sista söndagen i maj...

Skräll i V75-1 där Cadabra Tooma var överraskande bra och vann på topptiden 10,7/1640a, men eftersnacket handlade mest om duellen kort efter start där Björn Goop och Johnny Takter stred om samma spår för att vara först fram och ta över från spetsande Next To None Sib. Björn vann den kampen där vi tycker att Takter gav sig väl enkelt. Johnny menade efter loppet att han trodde Björn skulle släppa till honom i nästa läge då det finns open stretch, men den analysen var han nog ganska ensam om att ha... Remember My Name gjorde ett kanonlopp i dödens som tvåa där Lovelock slocknade helt från ledningen. Vi fick med vinnaren på en lapp, men kom snabbt ner på jorden när...

... vår spik Whitehouse Express fick ge sig knappt från ledningen. Han låg på väl hårt och åkte dit sista biten mot en starkt spurtande Tonicetobetrue. Snackhästen King Sir Kir var inte alls lika fin som på slutet och skuffade efter ett offensivt upplägg - en besvikelse!

D´One fick loppet kört i halsen och Örjan såg ut att ha koll i sista sväng, men på två steg var hon slagen och var blek. Vi har sagt det förr och säger det igen, det är alltid lurigt med andra starten efter uppehåll, det är inte alltid hästarna går framåt efter att ha sprungit en snabb tid i första starten.. Segrande Backorder var grymt bra då hon var med i körning första 500 och ändå hade kraft att avgöra loppet via det innersta snikspåret (Backfire via open på Åby, hört det förr?). Snyggt tränarjobb av Stall Malmqvist som hade ställt i ordning direkt efter paus! Rossella Ross var överraskande bra efter en tung resa.

Renda L.B. vann Klass I-försöket från spets och i "nordisloppet" fraktade Björn Goop in Pingo Ö.K. från samma position. Det gick på nålar, men Björn är grym och höll hästen på rätt köl. Doktor Jaros hade positionsproblem under vägen, men flög fram ute vid staketet och var nära att hitta dit. Snacka om att han blir allas "nästa gångare" i nästa start... Bra initiativ av ST/ATG att lyfta in det spelvänliga kallblodsloppet på kupongen!

B.B.S.Sugarlight bombade till ledningen och hade lekstuga i Olympiatravet där han stack undan på 10,7 full väg med norsken oryckt - wow! Han fick givetvis en inbjudan till Elitloppet och tränare Solberg tackade ja direkt. "Slut å tull, jag har Norges bästa häst!", ylade tränare Solberg och sagan om B.B.S.Sugarlight fortsätter... Favoriten Support Justice fick göra jobbet i tredjespår och det blir för tufft i de här loppen. Voltigeur de Myrt flög fram i vida spår i sista sväng som trea och Stefan P Petterssons guldklimp Oasis Bi spurtade in 700 lax som tvåa.

Narold Vox blev lösningen i långloppet efter en stark slutrunda, men han vinner inte loppet om inte open stretch finns då han hängde rejält på högertöm. Snopet för Magnus Jakobsson som satsade allt på ett kort när han drog undan med On Hold.

För oss är det bara att erkänna att vi hade en dålig dag på jobbet då spiken Whitehouse Express blev för pigg i ledningen och utgångshästarna Lovelock och Alfas da Vinci svek, men vi var inte ensamma då omgången blev ruggigt svår. V75 på Åby med open stretch är ruskigt spelintressant, det var tredje miljonutdelningen på de sex senaste på Åby så även om vi var snett ute den här gången så måste vi som spelare gilla Åby skarpt!

Dagens betyg:

+++ B.B.S.Sugarlight!

++ Backfire

+ Cadabra Tooma

Floppen:

Lovelock, King Sir Kir och D´One.

Spela nästa gång:

Hagentoy (V75-2) höll det sånär på att lösa sig för i sista sväng, men han blev kvar bakom hästar och Erik pressade honom aldrig.

Bethel Hanover (V75-3) såg fin ut i biken och utan framskor. Hon gick i mål med sparat efter startgalopp.

British Steel (V75-4) hade Marcus ett jäkla tag i runt sista sväng och han blir att räkna med framöver.

480
19 Apr (10:51)

Det blev som väntat många sportsliga godbitar att ta med sig ifrån Mantorps V75-omgång, men spelmässigt återigen en omgång där det blev låg utdelning och Åbytravet har därmed inte bara Olympiatravsfinalen som godbit den kommande lördagen - utan även en DUBBELJACKPOT på V75 som extra krydda på moset!

...Vi tar det som vanligt ifrån början där favoriten Your Highness infriade favoritskapet. Hon satt tidigt i ledningen och väl där var loppet i efterhand över, men (en för dagen brunstig) Your Highness fick trots allt slita för havren och i sista sväng trodde åtminstone vi att hon skulle åka dit, men Stenströmers donna sträckte på sig och vann säkert till slut med en längd till godo på konkurrenterna. Tvåa slutade urtappra Dernier Viking efter att på nytt ha fått ett tufft lopp utvändigt. Vårt speldrag emot storfavoriten, Jumble Ås, slutade trea - men vi var trots allt besvikna efter att hon kändes som vinnaren i mitten av sista sväng då Flemming kastade loss ute i spåren. Youana samt Eketorpets Tess smög med bakom Your Highness på innerspåret, men bakom tog vi med oss två andra! Monas Invercote flög fram i biken då luckan kom, och var det någon som såg stenhårt anmälda Fruitcake? Dessa tar vi nästa gång!

Edge Boko glänste i bilprov inför tävlingarna och redan där syntes vart segern troligen skulle gå i V75-2. Han öppnade rappt och satt tidigt i täten och sedan var det bara en häst på banan! Frågan är om det inte var det bästa vi sett av honom? Han såg ut att jogga 12,6/1640am. Spännande att se om Stig H tänker prova sin springare i kvalen till Kungapokalen - det lät så efter segern igår. Bakom spurtade vår skrällidé Staro Italy mycket rappt efter en sen lucka och värd att fortsatt passa!

Gulddivisionen skulle bli ett rivigt race, men sedan Digital Ink ströks (feber - och missar nu Olympiatravsfinalen) samt när Magic Tonight galopperade i starten så låg vägen öppen för Oasis Bi som tidigt satt i ledningen och sedan blev detta ett riktigt blufflopp. Ingen skugga över Oasis Bi som dock lekte sig till seger och helt enkelt ser smällfin ut för dagen och Stefan P Pettersson fortsätter att göra ett grymt jobb med hästen. Oasis Bi blir spännande att se i finalen av Olympiatravet nästa vecka!

Magic Tonight trodde vi hårt på, men precis som Roger Walmann sade i Tv-sändningen så var ordet "Nattsvart!" vad vi också kände då hästen galopperade direkt...Att Magic Tonight sedan såg grymt bra ut efteråt där han fick springa 09,2/1400 efter galoppen fick han, just det, noll kronor för...

Lille köttbullen Carabinieri gillar vi och jisses vilken avslutning han bjöd på i V75-4! Det såg hopplöst ut i början på upploppet, men via en visslande avslutning hann han dit och intrycket över mål var grymt läckert på Carabinieri som via 11/800 helt enkelt bara var bäst och det i kombination med högernäven i skyn ifrån Peter Untersteiner är travsport då det är som allra bäst! Att Carabinieri gick med bakskor gjorde att många baissade chansen, men efter surr med skötaren Erik Höglund hade vi god tro på att det ej skulle påverka Carabinieri då han tränat fint med detta tidigare och att hästen var "smällfin" i torsdagsjobbet förstår vi såsom intrycket var i loppet...Tumme upp för alla runt hästen och spännande se honom i kval till Kungapokalen nu! Sebastian Sund svek återigen ifrån täten medan Amor Winner var tapper som tvåa efter att Adielsson snyggt valde ta dödens då tillfälle gavs. Fortsatt form på Lillaxel bakom, och sedan satt Up To Belle, Diggers Elias och French Call fast efter smygresor....

Sauveur fick visserligen loppet kört i halsen i V75-5 där det gasades friskt ifrån alla håll, men intrycket då han blåste förbi övriga och sedemera korsade linjen och försvann ifrån konkurrenterna var strålande och Åke Lindbloms springare ska bli mycket spännande att se i finalen under Elitloppshelgen emot Jeppas Maxi och Quick Fix m.fl! Bakom så var det tapperhetsmedalj till Usain Henna som tvåa efter stentuff körning och att den pållen inte kröp imål känns ju smått otroligt...vilken krigare Oskar Svanberg har! Bakom galopperade West Wing på upploppet och hade troligen slutat trea annars och sedan satt Örjan återigen fast med en pålle här - denna gången med Only In Its Class som såg fin ut. Vacqueyras körde Jansson tufft med fram i dödens och tog emot Oskar Svanberg i tredjespår då attackerna kom, men Vacqueyras var återigen chanslös och har nu tre raka nollor i raden...

Kjell P Dahlströms Minne blev det topplopp det lovade på förhand och när krutröken lagt sig så var det norske Papagayo E. som stod som segrare - vilken insats! Trots dödens var han bara bäst till slut och klev förbi övriga före en duktigt spurtade Rod Stewart (över 100 ggr stod han i!) som såg ut att stormtrivas i jänkarvagn. Viking Va Bene gick bra som trea medan vi var rejält besvikna på Ivar Sånna som efter en resa i andra ytter i stenhårt tempo borde kunnat betydligt bättre än till ett fjärdepris. Här var det annars stentuff körning inledningsvis där Tumble Dust till slut satt i täten, men det kostade massor och efter att Conrad Lugauer sedan körde för spets med Calvin Borel efter 500 meter (den taktiken?) så kom man upp till första varvet på smått otroliga 10-blankt och att Malmqvists springare inte orkade till mål i comebacken må va honom förlåtet....

Mind Your Face kunde lite överraskande svara ut Royal Fighter i avslutningen och hitta till ledningen vilket blev loppavgörande och Lars Fribergs pålle är helt enkelt grymt bra! Royal Fighter höll bra i dödens som trea, men gick snöpligt ur klassen utan att vara klar för finalen och det var knappast vad man hade tänkt sig...Greenleaf Slim som vi varnat för kämpade tappert ute i tredjespår under slutvarvet och slutade tvåa och bakom var det en drös av hästar att ta med sig! Naglo Del Nord flög fram längst ut, Bar Plombier såg ruggigt tankad ut utan att få chansen och han lär vara dunderbra nästa gång är känslan...Sedan så var det sparade krafter på Quality Questioned och A.Hannibal utan att få chansen plus att Rocket Zet och framförallt Super Otto visade fortsatt gryende form i skymundan (den sistnämnde "styrde" de övriga över linjen!)

1273 kronor orkade V75-utdelningen upp till och det innebär DUBBELJACKPOT på Åby nästa helg med Olympiatravsfinalen, men det börjar bli en parodi med alla dessa jackpots nu...När kommer förändringen är frågan? För att som i nya förslaget bara byta ut ett lopp för inte direkt vara lösningen på alla problemen...

Om vi frångår spelet så var detta dock en dag med toppsport rakt igenom och att det nu väntar Åby och finalen i Olympiatravet är givetvis något som är svårt att inte längta till - vilken grym travdag det lär bli!

Dagens betyg:

+++ Papagayo E. (V75-6) var grym då han vann Kjell P Dahlströms Minne!

++ Edge Boko/Carabinieri (V75-2/V75-4) är två fyraåringar som blir spännande att se i kvalen till Kungakannan!

+ Usain Henna (V75-5) måste nämnas trots att han inte fick vinna, vilken krigare!

Floppen:

Ivar Sånna (V75-6) var en besvikelse efter bra resa då han aldrig var segeraktuell och där var det nog helt enkelt så att han behövde ytterligare ett lopp för att vara på topp...

Passas nästa gång:

Här skulle vi kunna fylla en hel bok! Men skriver kort och gott Monas Invercote, Fruitcake, Staro Italy, Up To Belle, Only In Its Class, Bar Plombier, A.Hannibal och Super Otto bara för att nämnda några...

479
11 Apr (17:16)


Sju spetssegrar och ganska favoritbetonat blev det då V75 avgjordes på Jägersro på lördagen
.

Uppfödningsloppsvinnaren Onceforall Face lekte med konkurrenterna i första avdelningen. Han höll ganska enkelt upp ledningen och fick favoriten Conlight Ås i rygg. Denne såg ganska oskärpt ut mest hela vägen och kunde inte vara med då Lufti Kolgjini drog upp farten 600 kvar. Han kom tillbaka något in på upploppet men var ändå chanslös att utmana. Onceforall Face var riktigt fin och det hördes på Kolgjini hur lättad han var över att hästen fungerade. Conlight Ås såg inte speciellt bra ut i vare sig provstart eller lopp medan övriga deltagare fungerade mer eller mindre dåligt.

Napoleon runt om
I V75-2 stämde de flestas funderingar, Napoleon C.D. höll upp ledningen från innerspår och efter en snabb öppning fick Peter Ingves dämpa tempot till 1.12,3 första varvet. Sista biten blev Napoleon C.D. utmanad av Royal Prince men sträckte på sig och vann säkert. Napoleon är fin och var inte tom i mål. Ingves påpekade även det finns mycket kvar att göra på hästen. Royal Prince imponerades vi av på nytt. Denna gång såg han seg ut på sista långsidan och det såg även ut att vara nära galopp i sista kurvan men på upploppet gick han som en retad tiger till andraplatsen. Vi var inne på att Kamanda skulle bli tvåa och spelade tvilling med honom men han kom inte ner i rygg ledaren och sedan löste det sig inte i tid från andra ut.

Noras är en krigare
Som vi var helt inne på satt Noras Bean i ledning efter 500, fick ta över av Arazi Boko. Stefan Söderkvist höll uppe tempot och Noras Bean stred som en tiger och gav inte Maven en rejäl chans att utmana. Noras Bean gick banrekord, 1.11,1/2 140a. Sista 10 såg Noras Bean sämre ut i travet och då han vände tillbaka var han halt och lämnade banan bakvägen. Det kan vara så att han trampat på en sten eller tryckömhet och bandagen men det kan även vara allvarligt, han har ju varit skadad förr.

När det gäller Maven gjorde hon åter ett bra lopp och visade fin skalle. Bra var även El Mago Pellini och även Arazi Boko var positiv efter uppehåll. Solvato ströks då han hade en muskelinflammation.

Buzz dundrade undan
Lutfi Kolgjinis andra tränarseger på V75 bärgades i V75-4 då Thomas Uhrberg ledde runt om med Buzz Mearas. Denne var het i ledningen men var i mycket bra författning för dagen och gav inte konkurrenterna en chans att utmana. Buzz Mearas var riktigt bra. Breidabliks G.T. såg ut att kunna utmana i sista sväng efter en smart styrning av Conrad Lugauer men han orkade inte riktigt utmana. Betrodde Eder Bob orkade inte från utvändigt ledaren medan de flesta av de andra gjorde bort sig med galopp.


Trots att hon kanske inte är lika vass som på vintern kunde Geisha Sund vinna ett nytt V75-lopp. Med öppet huvudlag och inget i öronen öppnade hon vasst och tog hand om ledningen. Sedan synade Kenneth Haugstad med Roxie Lavec och pressade på rejält. Geisha såg seg ut 500 kvar men 300 kvar ryckte hon åt sig flera längder och vann säkert. Dernier Viking gick på från kön 1 200 kvar, blev hängande i tredje resten av loppet men trots det blev hon väldigt närgången sista biten. Bra var även Felicia V.E. som fick lucka 400 kvar från fjärde in och störtdök till tredjeplatsen.

En seger som värmde Veijo
Vi hade helt rätt i loppanalysten även i V75-6 där Lover Face var riktigt bra med från start och tog hand om ledningen. Trots att Archangel Am tidigt anslöt på utsidan räckte det med 1.13,2 första varvet och då var Lover Face givetvis omöjlig att komma till tals med. En seger som verkligen värmde Veijo Heiskanen efter alla turer i veckan

Bakom var Archangel Am riktigt fin som tvåa och Nok’en Fräkkert gick väldigt bra som trea. Vi tyckte inte Oliver Kronos glänste i värmningen och den här gången tappade han travet och det blev galopp i kön 700 kvar.

Kolgjini-show fortsatte!
Efter att ha varit rätt ute i sex lopp i rad var vi snett ute i V75-7 där vi trodde på Mc Steamy. Istället var det åter Lutfi Kolgjini som ägde loppet med Quick Fix. Denne bombade till ledningen ströp tempot lite innan det blev full fart igen 500 kvar och Quick Fix var ruggigt fin vid årets tredje V75-seger. Mc Steamy släpptes välvilligt ut i andraspår efter 500, fick andra ut och tog sig fram utvändigt ledaren 500 kvar. Sen var det dock stopp, han var stenslagen då han galopperade i slutsvängen.

Drygt 3 100 kr på sju rätt blev utdelningen och det blev en ny jackpot till V75 som avgörs på Mantorp på lördag.

Tummen upp
+++ Stall Lutfi Kolgjini är ruggigt på gång för dagen. Det blev två V75-segrar och några fina placeringar därutöver. Alla tre vinnarna, Onceforall Face, Buzz Mearas och Quick Fix var kanonbra. Plusplus!

++ Noras Bean är en riktig krigare. Gick banrekord från spets och slog Maven. Hoppas bara att han inte är allvarligt skadad.

+ Lover Face såg klart bra ut då han närmast utklassade konkurrenterna från spets.

Tummen ner
Många hästar föll ur i V75-1, Orion Tilly galopperade dubbeln, From Dust to Dawn såg inte som bäst ut vilket inte heller Nelle Atticus Jake eller Västerbo Eclair gjorde.

Mc Steamy hade förvisso en omöjlig uppgift då ledande Quick Fix var så bra men vi var ändå rejält besvikna på hans prestation efter vad han visat på slutet.

Conrad Lugauer ”vrångbackade verkligen för att få en rygg med For Pleasure As. Det störde de flesta bakomvarande och såg riktigt fult ut.

Lira nästa gång
Royal Prince gjorde åter en grym prestation. El Mago Pellini och Arazi Boko var klart bra i guld. Dernier Viking visade att formen sitter där igen och så gillade vi Nok’en Fräkkert och Felicia V.E.s avslutningar.

478
05 Apr (16:09)

V75-omgången Romme höll hög klass, vilket det var upplagt för innan. Västerbo HighFlyer har tänt till sedan Daniel Redén kastade på honom ett nytt huvudlag, och nu vann han Silverdivisionen efter en perfekt resa. Redén satte honom i andra ytter, och kunde vänta länge med attacken. Super Otto krigade bra invändigt - men orkade ej stå emot den sista biten. Nato Dream fick enkelt ledningen, men är ingen hjälte till slut... Trea.

Massor av galopper i V75-2, där Erik Adielsson körde vaket med Ägir Briljant som vann enkelt från ledningen. Loppet blev ihåligt som sagt, men ingen skugga över vinnaren som var duktig och gick ifrån ärligt. Danne Edel gillar vi, och han höll starkt och utvecklas hela tiden. 

On Track Piraten - det är Dalarnas stolthet och han höll undan i V75-3 till publikens stora förtjusning. Det räckte med 1.11,5/700 meter, och Piraten går framåt med loppet i kroppen och blir farlig i Olympiatravet. Stora pluspoäng till B.B.S.Sugarlight, som höll strålande efter avancemang till dödens med varvet kvar. 

Only in its Class var bara bäst i V75-4. Frank Nilsson körde till täten efter en bit, och tempot var rätt så högt uppskruvat men det spelade mindre roll. Hästen var bara bäst, och vann enkelt men en som spurtade riktigt bra var Mystery Love som passas framöver. Daniel Redén tog en V75-dubbel, snyggt!

Månprinsen A.M. bjöd på uppvisning i V75-5, och vilken häst det är! Det såg knepigt ut med varvet kvar i V75-5 för Melander, och på sista långsidan strulade det med dålig rygg men hästen klev undan hur enkelt som helst till slut och "Prinsen" vet om att han är bäst. Han sprang med lätthet från de andra, och Gunnar är nu enormt laddad för Elitkampen under Elitloppshelgen. Han välkomnar Lannem Silje - det kan bli en fantastisk match! 

Jeppas Maxi är i Bronsdivisionen, vilket givetvis är en alldeles för låg division. Torbjörn Jansson körde ett klockrent lopp med sin häst, och Varenne-valacken avslutade 1.09,5 de sista 400 metrarna och vann busenkelt. Tvåa kom Solöns Rangel, och tvillingförslaget satt klockrent på Slutspelet. Det blev precis kört som vi trodde - och över 12 gånger pengarna på tvillingen var ett fint odds och vi hämtade ut! 

Queer Fish avslutade omgången, med en riktigt vass insats! Sören Eriksson ställde på i tredjespår med 900 meter kvar, och var helt överlägsen. Love Lini försökte ta upp jakten, men var chanslös. Med lopp i kroppen var Queer Fish riktigt bra, och städade enkelt av de andra. Jane´s Hugo höll okej från ledningen, men är ingen rolig typ och Caddie Hit var bara dålig. Dagens Dubbel blev en Varenne-dubbel.

Toppen:

+++

Jeppas Maxi - fantastiskt fin! Han värmde återigen strålande, höll sig lugn i loppet och joggade undan. Han ser mycket bättre ut i år än under förra året. Fortsättning följer...

++

Månprinsen A.M. (V75-5) ser fin ut, och Gunnar Melander är väldigt nöjd med honom. Två årsstarter - två segrar. 

Queer Fish var mycket bra, en häst som duger riktigt bra på V75. Segertiden 1.13,2!

Floppen:

Mellby Cheeky (V75-2) gillar vi, men vi börjar tröttna. Han är väldigt knepig, och verkar fega ur vid galopperna och klarar inte mycket innan han slänger sig i galopp. Skärpning krävs! Vi blev även besvikna på Caddie Hit i V75-7

Passas nästa gång: 

B.B.S.Sugarlight var grym i V75-3, han vinner nästa gång. Mystery Love (V75-4) är i toppslag, spurtade riktigt bra och passas framöver. Solöns Rangel (V75-6) såg rapp ut hela dagen, och satt fast i mål som fin tvåa. 

477
03 Apr (16:34)

Vi rivstartade V75-omgångenFärjestad med D'One, som verkligen mognat till detta år. Hon tog hand om ledningen, höll sig lugn och stack undan på upploppet. Roger Walmann var lyrisk efteråt, och planerar för en USA-resa med superstoet senare i år. Radysin America gick bra bakom favoriten - men kunde aldrig utmana.

Edge Boko är ett löfte, som påminner en hel del om pappa Wellino Boko. Erik Adielsson tog hand om ledningen (som alltid från springspår) och sedan var det lugna gatan där massor av hästar galopperade. Carabinieri gjorde en bra årsdebut, men var chanslös att utmana den rejäle fyraåringen.

Jörgen Westholm var på väg mot segern i V75-3 med Twilight Eyes, men hon tappade travet när greppet skulle kopplas och det blev galopp. I stället vann en oerhört tapper Queen Snowball som stred mycket tappert hela vägen, och får stora pluspoäng.

Young Farmer var först över linjen i V75-4, men blev diskad för en trång situation i början på upploppet. I stället vann Mr Looba Looba, som återigen visade att han älskar att tävla i Sverige. Han gjorde en fin insats då han kunde spurta till seger trots en rätt så tuff öppning. Admir Zukanovic körde med huvudet under armen tillsammans med Renda L.B, som fick gå "all in" de sista 1 200 metrarna. Resultatet? Uppgiven galopp som slagen in på upploppet. 

Bellfaks är en grym häst, som först hittade till ledningen i V75-5 men fick släppa ifrån sig täten till Närby Kalabalik efter en bit. Sedan tog Mikael J Andersson dödens med sin häst, som plockade ner miljonhästen Närby Kalabalik kort före mål. Enormt imponerande att ha den hårdheten och inställningen redan!

Huvudloppet, V75-6, blev precis som vi hade hoppats på. Vi var helinne på Dream With Me N.L., som bombade till täten och sedan vann på 1.10-blankt. Det såg ut som en joggingtur det första varvet, och han var fenomenal tillsammans med Lutfi Kolgjini. Charrua Forlan fick traska utvändigt, och höll storstilat men kunde aldrig utmana ordentligt. Viking Va Bene satt fast i rygg på ledaren, och får stora pluspoäng även han! Grymt race! I och med segern får kretsen kring vinnaren vara med i Olympiatravet, men Lutfi Kolgjini kommer inte tacka ja till den biljetten då han anser att hästen är för orutinerad ännu. Ett klokt beslut tycker vi.

Indigious avslutade omgången - och oj så fin han var. I podcasten i måndags trodde Malmrot och Fernlund att det skulle stå mellan vinnaren och Lohman, som var tvåa. Båda gjorde toppinsatser, och Lohman avslutade fort från ledningen men orkade inte stå emot. Erik Adielsson var lyrisk över sin häst, och nu blir det storloppen i sommar! Vi satte Slutspelet-DD, och fick ett netto 7.615 kronor!

7 123 personer besökte Färjestadstravet denna dag, och köerna var långa utanför ingångarna innan tävlingarna. Oerhört skoj - och vi hoppas på publikfest på Romme på söndag då vi kör V75 med massor av topphästar och det är jackpot! Tipsen ligger ute - och vi har för övrigt tips till det mesta under påskhelgen!

476