Skip to Navigation

Travtjänsten blogg

20 Dec (17:31)

Åbys V75-omgång på lördagen bjöd på två riktiga smällar i form av Gateruds Galon och Kamanda. Dessutom förlorade omgångens två största favoriten Know Nothing och Priamo Caf då det blev 1.7 miljoner på sju rätt till 15 vinnande system.

I inledningen visade October Kronos bra form direkt i debuten för Peter Untersteiner då han vann från utvändigt ledaren. Han värmde tveksamt och första provstarten var riktigt dålig. Då funderade till och med Peter på att stryka. I andra provstarten var han bättre, i loppet travade han bra till ungefär 100 kvar då han tog något snedsteg. Sista biten var inte travet perfekt men seger var aldrig i fara. Ja El Tomcat var den enda som kunde haka på. I skymundan spurtade Aristocat Boko och Rica Neo bra medan Mr Pellegrino och Aga Khan Boko var två besvikelser.

Mer Untersteiner i V75-5
Mer Peter Untersteiner blev det i V75-5 då det åter var dags för Alvena Take It. I en galoppfylld inled hittade Peter fjärde ut. Han attackerade 700 kvar. Alvena Take It fick gå i tredjespår utan rygg resten av loppet och avgjorde på ett mycket bra sätt. Även Jetset var klart bra som tvåa från utvändigt ledaren sista 1 200 medan streckfavoriten No Credit Broline var lite ”mjuk” från spets.

Skräll av Berglöf
I V75-2 blev det en jätteskräll, Gateruds Galon som var spelad på under en procent! Erik Berglöf hittade rygg ledaren som blev tredje in efter 700 meter. Han letade ut i 500 kvar och hittade luckan 150 kvar. Trots att man gläds med härlige Berglöf var det riktigt surt då New Revolution var tvåa och hade vunnit om han inte vinglat ut 100 kvar och släppt fram vinnaren. Annars blev det galopp direkt för Photoboy, 900 kvar för Westline som inte såg ut att funka helt barfota runt om. Il Sånna såg ut att gå mot segern 250 kvar men även han stumnade och det blev ett spännande upplopp. I skymundan avslutade norske Raymond Palema strålande som trea.

Favoriten föll tungt, vasst intryck på vinnaren
Knows Nothing föll tung som jättefavorit i V75-3, han svek helt. Segern gick istället till Dreams Take Time som från andra ut såg lysande ut hela vägen och blåste förbi mycket lätt efter attack 350 kvar. Mycket fint intryck på vinnaren som kördes av Johnny Takter och tränas av Lars I Nilsson. Arazi Boko var ruggig som tvåa från utvändigt ledaren medan Harry Haythrow hade lite strul på sista långsidan men kom tillbaka bra som fyra. Bra avslutning igen var det även av Kash’s Cantab.

Bernardo gladaste vinnaren
Dagens gladaste vinnare var Bernardo Grasso som vann V75-4 med Joakim Lövgren-tränade Kamanda. Kamanda svarade för en riktigt vass insats och Bernardo trodde på sin häst och körde offensivt vilket betalade sig. Man började i tredje in och dryga varvet kvar gick man ut i tredje ut. Attacken sattes in 700 kvar, hon var framme hos ledande favoriten Priamo Caf 550 kvar och plockade enkelt ner denne på upploppet. En riktigt bra prestation.

Falsig fick glädjas med hemmapubliken
Odin Töll räddade favoritpengarna i V75-6 då han tillsammans med Bo Falsig vann från ledningen. Odin Töll är duktig i spets över lång distans och det var åter en habil prestation han svarade för. Vi hade ingen feeling för honom som favorit och hade mycket hellre sett att Kemas Winnie tagit sig förbi från rygg ledaren. Eller att Veijo Heiskanen gått fram utvändigt ledaren med Dencos Nemo Kilab i ett tidigt skede, då hade det förmodligen inte blivit hårt med tanke vilka sista 700 han gick. Nu blev det inte så utan Falsig fick glädja sig tillsammans med hemmapubliken. Return of Sweden var en annan som stack ut i skymundan. Han är riktigt bra för dagen den här oansenliga hästen.

Johan avslutade
Johan Untersteiner hade några fina chanser under och till slut blev det en viktoria då West Wing plockade ner konkurrenterna i avslutningen. Från andra sedan tredje ut fick West Wing gå utan rygg i tredjespår sista 500. 250 kvar såg det ut som om han skulle vinna med flera längder men ledande Dante Boko var oerhört tapper och gav sig högst motvilligt. Det är ett riktigt vasst tränarjobb Johan gjort med West Wing. Bear Hawaii var vår idé i detta lopp men han kom på vingel från start och sedan pressade inte Örjan hästen från kön.

Redan på tisdag är det dags för en ny V75-omgång, den avgörs på Gävle och vi har redan börjat jobba med tipsen dit och släpper dem på tisdag kl 14.00.

Tummen upp
+++ Dreams Take Time fick visserligen ett helt perfekt lopp i draget i hårt tempo men sättet som han avgjorde på och intrycket över upploppet imponerande.

++ Alvena Take It hade stått över och varit feberstruken men det visade hon inget av då hon tuggade ner konkurrenterna i tredjespår utan rygg sista 700.

+ Kamanda gjorde också grovjobbet sista 700 och avgjorde väldigt lätt Plus även till October Kronos som vann från utvändigt ledaren.

Tummen ner
Mr Pellegrino packade ihop helt i ledningen i inledningen.

Westline trodde vi en del på då det handlade om flera spännande ändringar men han fungerade inte riktigt och galopperade 900 kvar.

Knows Nothing låg på en del i högt tempo och var slagen 200 kvar. Han tappade mycket sista biten och var en stor besvikelse. Puls och återhämtning var normalt efteråt. Press i spets och att han låg på fällde honom troligen denna gång.

Lira nästa gång
Rica Neo avslutade vasst och kanske att hon börjar hitta formen igen?

Raymond Palema avslutade ruggigt vass då han kryssade sig fram sista 200.

Arazi Boko gjorde ett grymt bra lopp från utvändigt ledaren. Han duger i alla sammanhang i Sverige för dagen.

Min Finish gick klart bra till slut efter lucka 300 kvar från tredje ut sedan Widegren suttit kvar i andraspår.

Return of Sweden tog vi betalt på näst senast men vi lär få tillfälle att passa honom fler gånger då formen är mycket bra.

Dante Boko svarade tillsammans med Arazi Boko för en av lördagens allra vassaste insatser som tvåa från ledningen.

451
15 Dec (10:32)

Svårsprungen bana och dessvärre blev lördagens V75-omgång inte någon större hit för vår del heller - vi var helt enkelt fel på det på flera håll och kan helt enkelt bara bryta ihop och komma igen! En hel del vassa prestationer fick vi dock se trots banunderlaget och det blev helt enkelt sporten i fokus denna V75-omgång på Mantorp!

Finish Future inledde och trots tufft tempo spårade man runt om. Hästen överraskade med att ta spets och svarade sedan allt och vann i snygg stil och det var verkligen en femstjärnig insats! Bakom gick även Mind Your Face bra som tvåa medan Screen Height kan bättre. När Jansson tog dödens med den sistnämnde trodde vi loppet var över, men Screen Height såg inte ut att trivas fullt ut på banan liksom många andra denna dag...Bakom så galopperade Falcon Håleryd i första sväng, men jisses som han gick efter galoppen! Upphämtningen var av bästa märke och det är det inga fel på formen i varje fall...

Angelina B.R. avgjorde efter ett perfekt lopp i V75-2 där hon plockade ner en tapper Darling Boko som gått uvändigt i sista steget. I Am Unique var aningen blek från spets, men Per Lennartsson trodde att det eventuellt kan ha blivit lite väl långt emellan starterna och var annars nöjd med hästen.

Gulddivisionen blev inte kört på det vis man trodde då Nothing But Class galopperade, vilket gjorde att Noras Bean kunde hitta till spets. Denne bjöd sedan rejäl strid emot favoriten Digital Ink och såg ut att gå mot segern i utgången ur svängen, men efter att ha tappat travet i svängen så kom "Inken" tillbaka och avgjorde över upploppet och det var verkligen kul att återigen få se honom sätta nosen först - det är han värd då han ofta får tunga lopp! Bakom noterade vi återigen Rutger Raket, vilket form det är på gamlingen!

Raffinos spurtade sedan vassast i V75-4 och plockade ner en tapper Caddie Hit strax innan mållinjen i ett rätt så dåligt V75-lopp, men de tre första (Da Vinci Boko tvåa) kommer vinna fler lopp.

Montdore var bara bäst i långloppet och det var även Torbjörn Jansson som körde snyggt där han bl.a höll inne Ni Talar Bra Latin i första svängen och sedan körde fram emot ledningen. Vi trodde en hel del på Furyk som fick ett tungt lopp, men höll bra där bakom efter sin galopp och han kommer igen!

Erik Adielsson visade prov på grym körkonst då han kastade ner Mellby Brunello i rygg ledaren bakom Impression ifrån start vilket blev avgörande och stackars Claes Svensson hade inte mycket till val då konkurrenter tröttnade och luckan kom och Impression galopperade snöpligt strax innan mål i sin iver att försöka svara vinnaren som kommit loss. Här gick Nelly Burge vasst efter galopp och vinner lopp snart igen!

I avslutningen trodde vi stenhårt på Västerbo Highflyer som spikades på rubbet, men det blev fel då denne mest var seg och tråkig denna lördag och möjligt han var en av många som hade problem med banan? Hursomhelst en avslutning som speglade omgången i övrigt för vår del och här fick vi också i stort sett se en repris på V75-6Västerboonthenews fick se sig passerad av Fleefoot Hanover som smugit med i rygg och fick chansen in på upploppet då konkurrenter galopperade.

Inga framgångar på liret, men sportsligt som sagt en hel del bra prestationer vilket vi tog med oss och i övrigt ska det tilläggas att vissa prestationer nog inte är något som man ska dra alltför stora växlar vid då banan var som den var den här dagen. Nya tag på Åby kommande lördag!

Dagens betyg:

Digital Ink (V75-3) var grymt stark som plockade ner Noras Bean utvändigt!

Montore (V75-5) joggade 15,3 över stayerdistansen!

Finish Future (V75-1) inledde omgången med att svara för en riktigt vass insats ifrån spets!

Floppen:

Radysin America (V75-2) var anonym i kön...

Passas nästa gång:

Falcon Håleryds (V75-1) upphämtning efter galopp var svettig...

Rutger Raket (V75-3) spurtade vasst och gamlingen har verkligen grym form för dagen!

Nelly Burge (V75-6) reparerade starkt efter galopp!

450
07 Dec (14:24)

Lördagens V75-omgång var ingen större succé för våran del trots att vi var inne på att Nahar skulle kunna förlora, men vi fick mest kaffepengar tillbaka på V75. Efter bra värmning spelade dock Slutspelet-DD med Wilmore Trot vilket blev 4.836 kronor i netto! En del fina prestationer fick vi se i övrigt och allt "surr" om banan fällde nog trots allt flera av hästarna denna dag...

...Men vi tar det ifrån början som vanligt där det blev favoritseger direkt genom Coldtown och Jorma Kontio då man tidigt tog hand om spets och sedan hände - ingenting. Velociraptor fick chansen ifrån rygg ledaren men var blek och då Raz Mackenzie galopperade direkt i starten liksom Hankypanky Pagan så var det  sedan inte särskilt mycket till motstånd kvar emot favoriten. Ingen skugga över Coldtown dock som ser mycket fin ut för dagen och lär fortsätta klassklättringen ytterligare. Fortsatt form på Saxo Holmsminde i skymundan bakom, men där körde Susanne H Osterling passivt.

I det öppna kallblodsloppet trodde vi massor på Stamping, men det visade sig fel och han såg heller inte som bäst ut för dagen.Istället var Mel Odin rätta melodin där Michael Melander körde ett bra lopp med sin häst som bara var bäst till slut sedan och vann enkelt även om Raske Rutger spurtade bra som tvåa. Bakom inte särskilt mycket att skriva hem om då de flesta av övriga inte var särskilt bra. Krusse, Rino Dox och Nordsjö Douglas bl.a...

Nahar svek sedan som storfavorit i Gulddivisionen och det var ingen större skräll för vår del att han ej orkade kriga ner de övriga och slutade fyra. Istället var det Traveling Man som stred som en tiger i spets som drog det längsta strået. "Gamlingen" är verkligen grymt effektiv i front och kul se sådana kämpar! Miss Sue V. spurtade rappt som tvåa bakom och hade troligen varit vinnaren om hon varit den som lyckats få rygg på Nahar i andraspår...

V75-4 blev ett blufflopp där Part Nan Angelen, Bison Spiro och Digital Archive galopperade vilket gjorde att ledande Global Perfection istället spårade runt om. Bison Spiro såg i varje fall bra ut efteråt och sedan lade vi märke till Lönshults Signe som smög med och satt fast bakom hästar till slut.

Lärlingsloppet till Zelda Zonk som tidigt satt i spets och även om det kostade en 09-öppning så var hon bara bäst och det är svårt att inte gilla den här damen som lär fortsätta uppåt i klasserna. Bakom så svek Vaqueras rejält, Happygangster G.L. satt fast och såg fin ut och Fred Cobra visade återigen hur kapabel han är om han skulle fungera fullt ut, då han efter galopp i första svängen reparerade fint till ett sjättepris.

Checco Boko var omgångens bästa spik för vår del och varken han eller Jorma gjorde oss besvikna. Han tog inte spets initialt som vi trodde, men Jorma körde sedan till på bortre långsidan och väl i front var det spel mot ett mål. Han blev visserligen utmanad till slut, men svarade ärligt även om Namale Kronos spurtade rappt bakom och ska passas nästa gång. Poker Kronos kämpade bra som trea, men i övrigt var det tunt bakom...

WiIlmore Trot blev svaret i avslutningen och efter en bra värmning var vi inte särskilt förvånade på Slutspelet-DD som fixade nettot 4.836 kronor! Adams Pace gick också bra som tvåa samt att Xanthis Cornelis fick "kasta loss" lite väl tidigt, men höll bra som trea. Orlando Gel svek ifrån spets och var lika loj och trist i loppet som i värmningen, Bacardi Hornline var inget vidare han heller och favoriten Financial Dust galopperade. Galopp blev det också för Define'Em, men hennes intryck i värmningen glömmer vi inte till nästa start...fortsatt form! Segern för Willmore Trots innebar också Jorma Kontios tredje seger på V75 denna dag, snyggt jobbat!

Som nämnt inga större framgångar spelmässigt även om Slutspelet-DD fixade bra nettot efter värmningen på Wilmore Trot! Nu laddar vi dock vidare emot nästa lördag då det är V75 på Mantorp som gäller!

Dagens betyg:

+++ Traveling Man (V75-3) visade härlig löpskalle då han vann Gulddivisionen!

++ Coldtown (V75-1) fortsätter övertyga!

+ Zelda Zonk (V75-5) är grymt läcker titta på och ska bli spännande fortsätta följa!

Floppen:

Galopp på Raz Mackenzie var trist och duellen mot Coldtown uteblev...

Stamping såg inte bra ut för dagen...

Nahar föll tungt...

Vaqueras var en annan som underpresterade rejält...

Robert Bergh hade en drös av heta chanser, men det mesta gick åt skogen denna dag och man blev utan V75-seger...

Passas nästa gång:

Saxo Holmsminde sitter troligen där snart...

Lönshults Signe såg fin ut bakom hästar!

Fred Cobra vinner nästa start han går felfritt i klassen!

449
29 Nov (17:04)

Det blev en lång favoritparad på Jägersro, där det var kallt spelmässigt och utdelningen på sju rätt stannade på blygsamma 154 kronor. Dubbeljackpot till nästa veckas omgång på Bergsåker - det blir något att se fram emot! 

V75-1 blev ett häftigt lopp, där Lover Face kom direkt till ledningen och det fällde avgörandet. Hästen sprintade undan från ledningen, där Call Me Keeper fick gå utvändigt men han var seg på upploppet och slutade trea. Vi har blivit våldsamt imponerade av Lover Face, som kommer duga långt när han kommer upp i Gulddivisionen. Det här var början på Veijo Heiskanens superdag...

Augustus F. är en fin häst, och trots att han hängde en hel del på en töm över upploppet kunde han vinna V75-2. Lutfi Kolgjini körde i ledningen med Quick Fix, som inte hade något svar den sista biten. Favoriten Silver Annie hamnade långt bak, tvingades attackera i spåren tidigt och gick okej men hade en för svår uppgift när loppet blev kört på sättet som det blev. 

Veijo Heiskanen var det ja. Han fortsatte sin show i V75-3 där Solvato vann. Till en början såg loppet ut att bli lite av ett blufflopp, men Lutfi Kolgjini körde med huvudet under armen med Juggle Face och serverade Solvato segern på ett guldfat. Ledande Nothing But Class var utan svar när Heiskanens häst kom dundrande och han såg riktigt fin ut. Nu blir det Frankrike för snyggingen - som kan vara ett hopp i Prix d'Amerique i början på 2015. Häftigt!

Carabinieri är en häst vi gillar, och vem minns inte hans upphämtning i Kriterieförsöket Solvalla? Han tog hem V75-4, lägsta klassen, och gjorde det från dödens efter en vaken styrning av Johan Untersteiner. Hästen vann enkelt, men tapperhetsmedalj till ledande Merlin som fick hård press inledningsvis men som föll med flaggan i topp. Han vinner snart på V75

Det var kärlek första gången Björn Goop satte sig upp bakom Mister J.P., och att det var en kanonhäst skulle visa sig vara rätt. Hästen tog i V75-5, Uppfödningslöpningen, sin sjätte raka seger och är fortsatt obesegrad. Trots att det blev en omstart bakom startbilen och att han fick sig en rejäl tryckare på långsidan vann han enkelt med krafter kvar, och det är en oerhört mysig och kraftfull häst som är riktigt lovande. Nu blir det vintervila, och sen blir det spännande att se honom som treåring. 1,2 miljoner kronor fick han för segern - då han var anmäld till Premiechansningen.

Royal Fighter var urtapper på V75 i Halmstad för några veckor sedan, och nu fick hästen och Jennifer Tillman revansch. Pang till ledningen - och sedan kunde ingen hota och segertiden blev fina 1.11,3. Quality Questioned har inte fått några snälla lopp på sistone, men höll återigen strålande och har toppform!

Johan Jacobssons Minne är ett kul och sevärt lopp, men denna upplaga blev inte speciellt spännande då Bullyoung galopperade i första sväng. Då körde sig Veijo Heiskanen (vem annars?) sig till ledningen och vann sedan enkelt med Riff Kronos. "Riffen" travade dock inte alls bra, sämre än vanligt, och hade han fått tuff körning mot sig hade det troligtvis slutat med galopp. Nu vann han utan att vara bottnad, och gjorde det före superskrällen Dante Boko som värmde strålande vilket vi hetsade om i DD-slutspelet.

Dagens betyg:

+++ 

Veijo Heiskanen och hans hästar. Wow!

++

Mister J.P. är en ruggig talang, sex starter - sex segrar som tvååring. Respekt!

+

Carabinieri visade rejäla takter, spännande framtid för honom.

Floppen:

Lutfi Kolgjinis styrning med Juggle Face. Märklig...

Passas nästa gång:

Falcon Håleryd, Angelo Am, Rattigan och Tunika tar vi med oss - de såg riktigt fina ut! 

Glöm inte att lyssna på podcasten på måndag.

448
22 Nov (20:53)

Att vi gillar spel till Norge är ingen hemlighet och under lördagen så tog vi hem rubbet! Vi satte två V75:or och en helläcker "rak" DD! Rank & Analys satt klockrent, där Winmecredit (17%) var vårt stora drag på dubbeln och Frode Hamre kunde lekande enkelt vinna och gissa om vi jublade högt upploppet ner! Slutspelet-V75 och Slutspelet-DD följde sedan på succén och satte detsamma, men visst är vi ändå lite besvikna! Vi tålde nämligen 2%:aren Windy Ammik som blev målfotaslagen av favoriten...Trist, och vi kan ju bara gissa hur mycket det hade blivit annars! Totala nettot idag blev dock grymma + 35.663 kronor!

Omgången i sin helhet: Björn Goop var ruskigt bitter över banan på Bjerke och ansåg att den var alldeles för lös. Trots det ”gungade” han in 1 Underpaid Hanover till seger i V75-1, trots en stentuff öppning. Björn Goop är utan tvekan landets hetaste kusk för dagen! Och efter värmningen trodde vi fortsatt stenhårt på Underpaid Hanover, som enkelt höll undan. ”1 Underpaid Hanover - bra chans och leder troligtvis runt om. Blir jänkarvagn idag vilket är stort plus! Hästen var mycket smidig och fin i värmningen.”

V75-2: Förhandsfavoriten svek från ledningen och istället kunde 7 Heartbreaker V.S (4%) spurta förbi (rankad fyra av oss!). Vi hade dock helst velat haft 4 Tack Wee som vi trodde mycket på, men när luckan kom så kunde hästen inte utmana fullt ut. Hästen fick dock öppna rätt hårt och var ursäktad! Pass upp även framöver.

Unerpaid Hanover!

I V75-3 höll vi som nämnt på att jobba in en ruskig skräll då vi hade med 2%:aren 2 Windy Ammik. Men precis innan mål fick hon ge sig för en vilt spurtande favorit i form av 9 Red Rose America, den favorit vi trodde minst på i hela omgången... Så det var bittert! Ingen skugga över favoriten dock som visar att det här är en mycket kapabel märr.

4 Diego M Boko fick äntligen vinna i V75-4, trots skor på hovarna. En seger som han verkligen förtjänade efter en lång formperiod nu. Loppet gjorde ändå Mellby Brunello som fick tugga utvändigt om ledaren. Passas framöver på barfotabalans.
"Kommundraget" 2 Aqua Challenger lekte hem V75-5 och fick ta hand om ledningen efter en bit. Sedan bet hästen ifrån sig mycket bra, men vårt drag i loppet, 10 Photo Va Bene gick ett ruskigt bra lopp utvändigt och vi vrålade upploppet ner och hoppades på skrällen...Men tyvärr icke trots en mycket bra prestation!

 

Björn Goop och Tumble Dust hade stora problem innan storloppet Axel Jensens Minneslopp. Hästen galopperade hejdlöst och det var inga roliga scener innan där hästen mest verkade irriterad och vi blev rätt nervösa då vi satt kvar med honom som spik. Men Goop agerade coollugnt, åkte ut till Malmqvist korrigerade käken, och sedan blev det spets och slut då värst konkurrenten Västerbo Fantast galopperade i starten. Erik Adielsson var upprörd efteråt och menade att Västerbo Fantast kändes riktigt bra för dagen och blev störd till galoppen och stressade upp sig på grund av det strul som var innan. Han passas i nästa start! Har tänt till enormt med helstängt huvudlag.

 

 

I sista avdelningen trodde vi stenhårt på 11 Winmecredit (17%). Going For Gold Zaz blev favorit men Nurmos-hästar på bortaplan är en svårlöst komb och hästen såg usel ut i aktionen och var tidigt slagen... Istället fick Winmecredit ett perfekt lopp då han blev framdragen av Thai Braodway och sedan tackade Frode Hamre för sig och vi jublade ikapp med den norske kusken upploppet ner!

35.663 kronor i plusnetto blev återigen ett härligt Norgebesök och vi laddar nu vidare mot kommande vecka! Bl.a. till på onsdag då det är jackpotV86 - igen!

 

Dagens betyg:

+++ Underpaid Hanover såg mycket läcker ut för dagen!
 

++ Red Rose America satt längst bak i fältet men spurtade frenetiskt!

 

+ Winmecredit fick loppet, men wow så lätt han avgjorde! Blir spännande att följa framöver.

Floppen:

Victor Crown trodde många på, men hästen stannade i sista svängen och det var någonting som inte stämde med hästen för dagen...

Going For Gold Zaz fick inte aktionen att stämma för andra starten i rad och Timo Nurmos har något att fundera över...
 

Passas nästa gång:

 

Västerbo Fantast såg smällfin ut och Adielsson var ruskigt besviken efteråt att hästen inte fick chansen.

 

Thai Broadway höll tappert och fick göra grovjobbet.

447