Skip to Navigation

Travtjänsten blogg

17 Apr (18:33)

Svårlöst V75-omgång där utdelningen på sju rätt gav strax över två miljoner och inget snack om vem som stod för helgens prestation.. NADAL BROLINE! 

 

 

…Vi tar det från början - Ajlexes Cubano höll upp ledningen, men orkade inte över upploppet i V75-1, utan istället kunde jättesmällen Nappa Scar (0%) spurta in till en enkel seger! Favoriten Sugarmakesmecrazy galopperade i starten och var borta direkt, inte heller betrodda Beppe AM kunde utmana över upploppet och galopperade som slagen. Checco Boko varnade vi för efter att ha sett kvalloppet på Solvalla och denne satt även kvar med rubbet över mål.. Pass upp framöver! 

Mitica till spets och favoriten Darling Hornline utvändigt tänkte många, så även vi.. Men Veijo var chanslös från start och istället kunde Takter bomba till ledningen och sedan enkelt plocka hem V75-2 på lätta ben. Ingen tvekan om att Helna Burmans nyförvärv blir spännande att följa framöver! 

Wow! Vad var det vi såg i V75-3?! Volstead planenligt till spets och D.D´S Hitman i dödens efter en bit.. Sen kunde väl ingen annan blanda sig i..? Jodå! Nadal Broline spurtade ursinnigt till seger via 08,4/400 och det som såg helt omöjligt ut i sista sväng, visade sig möjligt.. VILKEN ÅRSDEBUT! Stora plus även till en tapper Volstead som gick hela vägen in i mål trots en tuff öppning och även till D.D’S Hitman som höll stenbra från dödens! Tre grymma insatser och utan tvekan hela helgens höjdpunkt! Reijo Liljendahl har hittills vunnit sex lopp i år, totalt har samtliga segrar inbringat 765.000 kr, vilket ger ett snitt på 127.500 kr/seger… Häftigt! 

Månprinsen A.M. höll för favorittrycket i V75-4 trots att det såg tufft ut 400 kvar.. Känslan är dock att resultatet hade kunnat bli annorlunda om Smedsbo Faksen hade blivit släppt till ledningen.. Inget tar dock ifrån favoritens insats som var bra! Men bojkotten från Melanders sida..? Löjligt! 

Disco Volante tog sig till ledningen, men lyckades inte hålla reda på benen in i första sväng och visade återigen att han inte är att lita på.. Istället kunde Rushmore Face vinna från dödens efter en perfekt avvägd styrning från Adrian - snyggt!  

Galoppfyllt i V75-6 där hela sju av tolv hästar gjorde bort sig med galopp. Vann det gjorde Niagara Broline som för första gången gick med ”bike” vilket gav fin effekt! Plus även till Man At Work som drog fram vinnaren och såg finfin ut på barfota balansen. Favoriten Test Drive blev alldeles för pigg i ledningen och galopperade även som slagen med halvvarvet kvar. 

Inget snack om vem som var ”kingen” i avslutningen! M.T. King Of Cash var bara bäst och plockade ned Donato E kort före mål. Snöpligt för profilstarka Nils L Norelius som äntligen hade köpt sig sin jänkarvagn, men som tyvärr fick punktering efter 200 meter.. Trist! 

Inga framgångar får vår del och vi får ladda om inför en ny rolig vecka där vi b.la. kommer få se Propulsion på lördag..!

Spela nästa gång:

Checco Boko: Hade inte startat på nästan två år, men satt fast med gott om krafter kvar över mål och blir definitivt att passa framöver! 

Pandora Face: Spurtade vasst in som trea från ett hopplöst läge. Spetsläge på henne (där hon har vunnit samtliga lopp) blir hon att se upp med. 

Floppen:

Disco Volante: Grymt kapabel häst, men visade återigen att han inte är att lita på.. 

617
08 Apr (18:36)

Innan vi börjar med eftersnacket från V75 måste vi bara nämna Rajesh Face, för hua, vilken prestation hästen stod för i Derbytestet där han gjorde sitt eget lopp i ledningen om kom hem på 12,6/2640a (!) före en (också) duktig Springfield. Grymma djur vi har i svensk travsport! Det gick ruskigt fort i loppen (oljade klockor på Jägers?!) och det blev sevärda lopp. 

Spelmässigt började dagen bra för vår del då vi hade en ”femhunka” på en rak LD till drygt sju gånger pengarna där vi jobbade in Spring Moon när hon fångade in rusaren Quantum Le Monde kort före mål. 

På V75 blev det tyvärr för svårt för oss trots att D.D.'s Hitman infriade förväntningarna som omgångens bästa spik. På det reducerade spelförslaget fick vi sex rätt och ett gäng femmor vilket åtminstone räddade hem ett plusnetto totalt på V75. 

Favoritseger i V75-1 där ”Ludde”, i sedvanlig stil, körde till ledningen och drog hårt och Ulisse Kronos var aldrig hotad på fina 13,8. Han värmde bättre än tidigare Ulisse som blir bättre och mer fokuserad för varje lopp. Cantona America var det mycket snack om, men han övertygade inte innan loppet och i loppet blev det galopp efter hundra meter.

Rivigt i lärlingsloppet där Flashing Victory planenligt spetsade, men fick en het Likasi över sig, man bytte positioner, men sedan kom Ulriika Highness i full kastrull och Maxime fick släppa så allt blev fel för Flashing. Vi fick feeling för Ilona Håleryd efter en toppvärmning och spikade på Slutspelet, men trots en stark insats med 09/800 i tredje-fjärdespår fick hon nöja sig med andraplatsen bakom Dear Friend som smög med i ryggen på Ilona och nöp henne kort före mål på 12,2 (!). Plusbetyg till dessa två och även till Ulriika Highness som höll tappert som trea efter tuff forcering i tredjespår och 1.12 på varvet…

Tungt favoritfall i Gulddivisionen där Fire To The Rain oväntat höll upp ledningen och det blev helt fel för Mosaique Face. Oskar J Andersson valde att svara dödens med Rocky Winner och därmed fick Kolgjini backa ner i andra utvändigt. Mosaique attackerade runt sista sväng men hade inget att ge över upploppet och var en besvikelse. ”Han var seg. Nästa gång rycker jag skorna”, sa Kolgjini efter loppet. Segern till hedershästen Spring Erom som fortsätter att imponera i Widegrens regi. Hästen med nio liv vinner Guld som tolvåring – häftigt!

”Ludde” tog snabb revansch i V75-4 där Friend Of Nature spetsvann i ett galoppfyllt lopp. Inte mycket att skriva hem om annars från det här loppet...

I V75-5 visade vår spik D.D.’s Hitman sin höga kapacitet då han avgjorde med en gäspning via 10,8/1200. ”Han har konstig teknik, men ett fantastiskt löphuvud och han bröt inte idag som han gjorde senast”, kommenterade Takter efter loppet. 

I V75-6 orsakade Ken Ecce en omstart då han var för tidig med vår idé Amazing Dynamite och i det giltiga körde han brasa - gonatt! Det dröjer ett tag innan vi hamnar på en dansk kusk från springspår igen... Men Ken var inte ensam om att köra dåligt i det här loppet. Stefan Söderkvist gick ut i andraspår med Eldrick Boko och provade för ledningen, men fick svar av Christoffer och valde då att gå tillbaka på innerspår. Med värsta hoten Amazing Dynamite och Clemenza Am borta var det ett märkligt taktikval, han borde givetvis blivit kvar i andraspår för då vinner han det här loppet. Nu gick segern till Västerbo Arthur där Kim Eriksson vaket höll inne favoriten runt sista sväng och hästen avgjorde på bra vis.

Iago Zon (V75-7) som vi "sjöade" på i Kalmar var åter i segertagen och spetsvann V75-7 på 11,1. En riktigt fin sprinter, Iago! Vi måste nämna Coffie U.N.G. som såg snuskigt fin ut med bike, barfota och halvstängt, men det blev troligen "för bra" för han galopperade efter hundra meter. 

Toppen:

D.D.'s Hitman! Det finns fortfarande detaljer att slipa på, men det är en jäkligt bra häst med härlig inställning. 

Floppen:

Mosaique Face givetvis. Marc Elias svarade sent mot Ilona Håleryd med Red Hot Metalimo och fick böter för det. Även Stefan Söderkvists passivitet bakom Eldrick Boko förtjänar en "slev". 

Spela nästa gång:

Eldrick Boko såg fin ut som fastlåst. Montana Crown i samma lopp likaså. Coffie U.N.G. som han såg ut! 

616
01 Apr (20:10)

En på förhand ganska lätt omgång blev istället allt annat än det och en ensam vinnare plockade hem dryga 22 miljoner kronor på sju rätt!

 

Vi tar det som vanligt ifrån början och omgången inleddes med favoritseger i V75-1 där världsstjärnan Delicious U.S. blev släppt tidigt till ledningen och brisade sedan undan i en snabb avslutning och såg lika fin ut som vanligt. 

I V75-2 kom den första skrällen i omgången, när Oskar J Andersson satte dit 1% Radjah D’Inverne i ett öppet lopp. Oskar serverade hästen ett perfekt lopp och man hade det bästa spurtkrutet till slut. Trot Kronos höll bra som tvåa efter ett tungt lopp. Gravity Falls dansade barfota och fick en hel del sparat mellan hästar. 

Ny smäll i V75-3 och duellen mellan Nuncio och On Track Piraten slutade med att det blev seger för Kadett C.D. Piraten var tidigt slagen i dödens och det blev långt fram för Nuncio där Örjan körde ganska passivt, men hästen såg inte som bäst ut idag. Vinnaren Kadett C.D. löste det sig perfekt för från rygg på ledaren och han är nu klar för Olympiatravet, dit även Nuncio fick ett Wild Card efter loppet.

V75-4 var Diamantstoets final och det var väl det här loppet i omgången som inte höll någon toppklass. Björn Goop hittade till ledningen med Hans Nilssons Dictionary, fick bestämma och höll undan i en tät slutstrid för Qatrine Gel som gick en bra sista sjuhundring ute i spåren.

Bronsdivisionens final i V75-5 och här var det dags för Goop igen, nu med Västerbo Hard Cash, trots startgalopp och dödens så vann han ganska enkelt och det var en riktigt bra insats. Skrällarna The True F. och Blue Star Champion hade båda lite sparat i mål. 

Klass I i V75-6 och här blev det seger för firma Granstedt/Modig med Sheriff Bi som tog sig förbi Linus Boy i en lite snäv situation in i första sväng och ledde runt om. Sadik America fick lite sparat som tvåa och The Swede avslutade bra efter lite struligt lopp. 

I avslutande V75-7 som var Silverdivisionens final var det dags för Robert Bergh och skötaren Isabella Bergh att ta sin andra V75-seger för dagen och den här gången var det Re Doc som var segervapnet. Ledning runt om var det som gällde. Vi hyllade värmningen på Cupido Sisu och spikade den på DD, han hängde på bra från rygg ledaren och hade sparade krafter som trea. Tvåa var Beppe Am som flög fram efter väldigt sen lucka. 

 

 

Dagens Betyg:

+++ Delicious U.S. som infriade alla förväntningar och såg jättefin ut och vi håller tummarna att hon får vara frisk hela säsongen, då får övriga världseliten se upp för det lilla stoet.

 

++ Västerbo Hard Cash som gjorde en grym insats.

 

  • Robert och Isabella Bergh som tillsammans tog en dubbel med Kadett C.D. och Re Doc. 

 

Lira nästa gång: Beppe Am, Cupido Sisu, The Swede, Gravity Falls

615
26 Mar (09:24)

Det såg favoritbetonat ut på förhand, men utdelningen landade på 721.668 kronor denna lördag sedan Team Kolgjini bränt med sina två storfavoriter - i övrigt så glänste Shadow Woodland i sin årsdebut, och sedan imponerade återigen Roger Malmqvists Dragster som vann på 1.11,2 över kort distans.

...V75 inleddes dock med en Kolgjini-seger vilket var helt i vår smak då Face Ribb fanns med i A-gruppen - 8% var ett fynd!

"4 Face Ribb (8%) står bra inne i klassen och såg stark ut senast trots dödens, men fungerade inte i "biken" och galopperade i sista sväng. Återgår till vanlig vagn nu och det blir barfota bak igen vilket är ett plus. Vi räknar med offensivt upplägg och att "Ludde" inte låter favoriten få bluffa bort loppet i spets. Kan krossa allt".

Så skrev vi i analysen och efter att ha snabbstartat och, lite överraskande, kommit till ledningen kändes loppet över - vilken uppvisning! Favoriten Sambuca Knight galopperade bort sig direkt...

Lärlingsloppet slutade med seger för Umberto Axe och Joakim Granlund som efter ett starkt slutvarv plockade ner favoriten Albatross D.K. kort före mål - en överlycklig Joakim Granlund tog sin första V75-seger och vi säger stort grattis även om det dessvärre innebar att vi klev av på V75-spelet.

Mads H Nielsen bakom favoriten Albatross D.K. tycker vi körde på tok för offensivt och lade bort kraft i onödan, både 1200 kvar, 800 kvar, och 400 kvar så lägger han speeder med sin häst, vilket kostade till slut, och man åkte därav dit kort före mål - helt enkelt en bortkörning med fältets bästa häst. Pointillist kom tidigt till ledningen ifrån sitt bakspår, men var blek och stannade. "Lät ur halsen på honom efter mål", kommenterade Kevin Oscarsson efteråt.

"Jag tränar mina hästar så att dom ska tåla en frostnatt", sade Reijo Liljendahl och sedan så hade Shadow Woodland lekstuga i sin årsdebut. Och vilket intryck! Man tog emot El Mago Pellini hela vägen och vann åkandes på 1.12,5 full väg och den här blir spännande följa under resten av året! Snygg insats!

Target Kronos var storfavorit i V75-4 trots skorna på och medeldistans, men han orkade ej stå emot den sista biten efter en tuff öppning och fick ge sig emot In Toto Sund där Örjan körde snyggt och plockade ner favoriten strax innan mål. En mycket fin årsdebut av In Toto Sund där tränare Daniel Redén var smått chockad efteråt. "Det här trodde jag aldrig. Har tyckt hon varit rund om magen och behövde lopp i kroppen".

Om Örjan Kihlström körde snyggt i V75-4 så blev det mindre bra i V75-5 - där testade han för ledningen med Valeur och provade sig på en "kupp" emot Lutfi Kolgjini och favoriten Djali Boko. Man fick dock svar vilket innebar att Valeur var sist imål, och dessutom varvade Djali Boko upp sig rejält och drog iväg med flera längders ledning före övriga - det såg länge ut att gå vägen ändå för favoriten, men i sista sväng tröt krafterna och en tapper Djali Boko fick se sig besegrad av Order To Fly som skrällvann till 1%! Fuxen som provat V75 många gånger fick äntligen sätta nosen först i V75-sammanhang och här drog värdet iväg rejält.

Dragster imponerade i sin årsdebut och lördagens seger på V75 visade att det inte var någon tillfällighet - segertiden skrevs till 1.11,2 denna lördagen och får Roger Malmqvist den här femåringen att fungera fullt ut hela säsongen finns det mycket pengar att hämta. Vi trodde här en hel del på Malkin N.O., men han blev nedtryckt på innerspåret kort efter start - det spelade dock mindre roll då han saknade det där extra i spurten, och var helt klart en besvikelse i skymundan bakom favoriten....

National Prince har imponerat sedan han kom till Svante Båth och nu blev det seger på V75 också sedan man tidigt hittade till ledningen. Hästen fick sig en tryckare utav Veijo Heiskanen och Don Corleone Trot efter en bit - men hade ändå kraft att stå emot attackerna och denne till slut. Fler segrar lär följa för den här kapable fyraåringen! Där bakom fortsätter vi passa Dust Collector som gick bra efter en sen lucka, medan hårt betrodda Rushmore Face inte fungerade och galopperade under attack 1200 kvar...

Nästa vecka väntar V75-finalerna på Solvalla och det blir verkligen en härlig travdag det! Nya tag för vår del då och du missar väl inte veckans Podcast där vi går igenom helgens dubbla V75:or samt bjuder på tidiga spelidéer? Måndag efter lunch!

Dagens betyg:

+++ Shadow Woodland (V75-3) glänste i årsdebuten!

++ Dragster (V75-6) spårade runt om på härliga 1.11,2!

+ Face Ribb (V75-1) var förkrossande överlägsen i V75-1!

Floppen:

Sambuca Knight (V75-1) galopperade bort sig direkt i starten.

Albatross D.K. (V75-2) kördes för offensivt utav kusken Mads H Nielsen och förlorade loppet på det.

Rushmore Face (V75-7) fungerade inte som bäst för dagen och galopperade bort sig när man provade framåt.

Passas nästa gång:

Charrua Forlan (V75-3) är helt klart på gång - gick bra efter sen lucka.

Nakoda Goj (V75-5) satt fast med sparat och såg fin ut.

Dust Collector (V75-7) gick bra till slut och värmde dessutom fint. Måste få vinna snart!

614
19 Mar (09:35)

Sju rätt för Rank & Spel efter att vi spikat Frankie Brodde (35%) och spelade utgång på Alvena Take It (15%), men tyvärr ute blev skrällarna där vi behövde dem och utdelningen stannade vid småpengar denna lördag vilket innebär jackpot till nästa helg på Mantorp - sportsligt sett fick vi se Mosaique Face tillbaka i vinnarcirkeln igen och "krigaren med nio liv" visade att han troligen kommer tillhöra eliten även denna tävlingssäsongen!

...Det började med seger för favoriten Frankie Brodde - en häst vi trodde mycket på i omgången och att han skulle vara bäst ifrån dödens under slutrundan, vad vi dessutom gillade var att han troligen skulle sjunka en hel del på strecken framåt spelstopp då känslan var att många skulle prova gå emot. Vi tycker dock att det var helt rätt att han var favorit och trots att han har en V75-final som väntar längre fram var vi inte oroliga - PU tog dödens varvet kvar och man såg ut att vara ensamma på banan fram till sista 50 - men då dök Emir La Brousse upp! Norsken hade galopperat ifrån början och tappat massor, men spurten vi fick se längst ute vid staketet var svettig värre, och hade det bara varit några meter till så hade vår spik åkt dit - men nu blev det seger och vi fick en skön start på omgången efter att Frankie Brodde återigen gjort en bra insats och han behövde verkligen inte skämmas för segern.

Tidigt till ledningen och slut var receptet i andra där Pandora Face ledde runt om tillsammans med Adrian Kolgjini. Man lyckades inte försvara spets direkt ifrån början, men tog sig ut (snävt?) - och kunde sedan köra sig till täten och sedan var segern faktiskt aldrig i fara och man vann i bekväm stil före Gematria som var tvåa. Trean Donnatella Center höll bra ifrån dödens medan Jetset galopperade i slutsvängen och såg inte som allra bäst ut för dagen...

Thai Navigator tyckte vi var för stor favorit i V75-3 och istället trodde vi hårt på Alvena Take It tillsammans med Peter Untersteiner trots att hon mötte hingstarna. Kort före start ströks Tonicetobetrue vilket gjorde att PU ändrade taktik och laddade för spets och när man lite överraskande kom dit så var loppet tidigt över. Man fick bestämma i behagligt tempo framme i ledningen och åkte ifrån övriga, och det hörs verkligen att Peter gillar den här. En härlig vinnare för vår del som dessutom var "poddvinnaren" i måndags - glöm inte lyssna!

Myhreng Jerker vann som favorit i fjärde vilket inte alls var någon rolig vinnare för vår del - vi tyckte han var överspelad och det var nära att det blev galopp i första sväng, men hästen höll sig i trav och kom till ledningen och sedan kunde man säkert hålla undan till slut på bra vis före Kolnes Kjell (som vi skrällvarnade för ifrån rygg ledaren) och Smedheim Solan (vår tipsetta) som gick bra ifrån kön, men det blev långt fram och strulade med en del dåliga ryggar och att vi hellre sett någon annan först över linjen än favoriten är ingen nyhet. Tekno Jerken såg laddad ut med sparade krafter medan det blev galopp för både Teddy Gutten Stöen och Solör Stegg, där den sistnämnde inte alls funkat bra i år och såg riktigt dålig ut innan galoppen kom...

Att Norge har fina fyraåringar är sen gammalt - vi hyllade ju Kriteriefinalen redan ifjol då det var flera mycket spännande hästar med där, och i år lär de bli att räkna med även som fyraåringar. Ferrari B.R. (som var favorit i Kriteriet, men galopperade) kom till täten via en tuff öppning, men det spelade ingen roll - han hade lekstuga trots detta! Han sprintade undan i smällfin stil i ledningen före en duktig Trot Kronos som blev tvåa och här har Norge verkligen en spännande häst för framtiden! Snacka om toppintryck!

Mosaique Face kunde Adrian Kolgjini köra sig till ledningen med varvet kvar i Gulddivisionen och sedan blev resten ren och skär uppvisning i årsdebuten - man vann säkert ifrån ledningen och att Mosaique kommer ha ytterligare en säsong i eliten är tydligt det. Man låter väldigt nöjda med hästen ifrån stall Kolgjini och hästen hade ju visat både i snabbjobb, och nu i loppet, att han vill springa och det var härligt se hästen så smidig och fin som han var den här dagen! Där bakom så var B.B.S. Sugarlight mycket positiv som tvåa, han fick dödens - men kämpade tappert hela vägen in imål trots att tränare Solberg låg lågt inför comebacken - men hästen var klart positiv och även här kan man fortsätta drömma om kommande storlopp efter den årsdebuten. Slutspelet-DD tyckte både Attack Diablo och King City värmde tveksamt, och de såg inte vidare bra ut i loppet heller - båda galopperade och de var inte alls som bäst för dagen.

Avslutningen blev inte mycket till lopp då Sheriff Bi kom till ledningen smärtfritt och fick bestämma - Tobias Modig kunde åka undan över upploppet sedan och segern blev mycket enkel och här har Louise Granstedt verkligen en fin reklamhäst i stallet. Där bakom spurtade vårt skrälldrag Carlos Milo in bra som tvåa och tipsettan Mr Creation höll okej ifrån dödens, men åt vinnaren fanns inget att göra denna dagen. Frascati B.R. var en annan häst som värmde tveksamt och vi varnade för galopp i Slutspelet-DD - mycket riktigt blev det så kort efter start, och förutom att vi var bra på det rankingmässigt denna dagen så var även värmningsögat på topp!

1599 kronor blev belöningen för sju rätt och då skrällarna uteblev så fick vi endast småpengar tillbaka på Rank & Spel, men vi får återigen ta med oss att vi var bra på det i Norge och de utländska omgångarna brukar oftast vara spelintressanta. Ingen utdelning på fem rätt innebär jackpot till Mantorp kommande helgen vilket lockar extra mycket - då körs dessutom det första meetinget inför Elitloppshelgen, så räkna med många fina hästar i startlistorna som vill vara med och jaga platser till dom V75-finalerna!

Vår podcast dyker som vanligt upp under måndagen efter lunch - missa inte! Denna veckan har vi dessutom tävling till V75-finalerna den 1:a April på Solvalla...

Dagens betyg:

+++ Ferrari B.R.  (V75-5) var mycket imponerande och blir inte att leka med för kullkamraterna i år!

++ Mosaique Face (V75-6) var tillbaka i vinnarcirkeln och glänste vid segern!

+ B.B.S. Sugarlight  (V75-6) höll duktigt som tvåa och var positiva han också.

Floppen:

Clemenza Am (V75-1) fungerade ej optimalt och galopperade som slagen in mot upploppet.

Jetset (V75-2) såg ej som bäst ut och galopperade utan chans på seger i slutsvängen.

Solör Stegg (V75-4) får det inte att fungera optimalt hittills i år och floppade.

Passas nästa gång:

Emir La Brousse (V75-1) - Frågan dock om inte hela Norden kommer lira nästa gång? Snacka om svettigt upplopp efter galopp...

Indoor Voices (V75-2) vägrar vi ge upp. Galopp i slutsvängen, men hon gick vasst över upploppet i skymundan och måste sitta där snart.

Carlos Milo (V75-7) har form och spurtade bra som tvåa. Nästa gång sitter han där!

Bilderna: Foto Roger Svalsröd.

612