Skip to Navigation

Travtjänsten blogg

22 Jan (10:54)

Slutspelet-V75 satt kvar till den sista avdelningen på V75, men tyvärr höll det inte hela vägen denna lördag där On Track Piraten i övrigt återigen glänste på V75-spelet och joggade till seger.

...V75 inleddes med seger för Önas Igor och dessvärre klev vi av direkt på de flesta systemen då vi tyckte denne var överspelad på grund av att vi hade svårt se honom komma till ledningen. Det visade sig dock fel när han, överraskande, tog en längd på Charming Soldier och sedan var segern aldrig i fara och man vann säkert. Vårt grundlås blev det fel för där Global Signature hamnade "åt råttorna" i tredjespår och Kenneth Haugstad fick ge upp loppet då Pharaon Face och Linus Svensson inte ville släppa ner denne framför sig i dödens. Den sistnämnde var dock blek, och stannade tidigt och var klart sämre än vad vi hade trott på förhand...

Tournado Dream hade vi högt i ranken som skräll i V75-2 vilket visade sig helt rätt. Ulf Eriksson tog dödens när tillfälle gavs och sedan var hästen bara bäst och höll undan över upploppet före vasst spurtande favoriten Titan Brodde som hade haft dåliga ryggar. Hästen är dock långtifrån enkel och det blev lite för mycket den sista biten och han galopperade som tvåa - vår känsla var dock att han ej hunnit fram till seger oavsett.

Gulddivisionen blev som väntat en joggingtur för On Track Piraten. Löpscenariot blev inte som de flesta trodde på förhand - det blev en lugn start för att sedan ta dödens varvet kvar istället - men det spelade ingen roll, och "Sveriges bästa dalahäst" bollade med Royal Fighter, som trots allt var positiv som tvåa.

Billy Svedlund var offensiv med Gärdsjö Aragon vilket visade sig helt rätt i Kallblodsloppet då det blev loppavgörande och man höll sedan övriga ifrån sig ifrån ledningen upploppet ner. Favoriten Hallsta Vinnex blev kvar i ryggen och när man väl fick chansen till slut sedan så kunde hästen inte hålla ordning på benen och galopperade även han som tvåa.

Slutspelet-V75 spikade Thai Navigator efter infon om att Magnus Jakobsson inte skulle ladda ifrån start med Fossens Bonus - det visade sig helt rätt då Björn Goop fick bestämma tempot framme i ledningen, och segern blev sedan väldigt enkel då favoriten inte hade sin bästa dag. Thai Navigator såg ut fungera klockrent i biken och gav verkligen ett fint intryck! Nämnde Fossens Bonus var som nämnt ej som bäst för dagen och kanske blir det en tids vila nu?

Full körning ifrån start i V75-6 där Barkevious Mingo aningen överraskande blåste förbi allihopa ifrån start och hittade till ledningen. Väl där var segern aldrig i fara och hästen dansade undan i biken (info som kom fram väldigt sent) och såg grymt läcker ut. Tränare Nils Norelius var överlycklig efteråt och det var härligt se hans känslor efter segern! Favoriten Lincoln Lawyer fick dödens och att han därmed åkte dit var inte särskilt förvånade även om han höll okej - vårt skrälldrag Peder Mykla fick aldrig chansen och satt fast. Honom passar vi fortsatt framöver!

Slutspelet-V75 satt vi kvar med spik på Takeaway efter att ha lagt upp systemet rätt, men dessvärre fick vi bli grymt besvikna på henne...Hästen fick ett perfekt lopp och i sista sväng var det läge "gå till luckan" och hämta ut, men hästen agerade tråkigt och gick "ingenting" till slut, och henne lovar vi vara försiktiga med framöver...Istället blev det lilla Baharat som flög lågt den sista biten och spurtade förbi rubbet den sista biten! Fin form på henne och Carl Johan Jepson tog därmed en dubbel på V75-spelet genom att vinna båda DD-loppen. Snyggt jobbat! Ett stolopp som dock inte höll alltför bra klass, ska tilläggas...

Inte riktigt vår dag denna lördag även om det kunnat bli succé för Slutspelet-V75 och vi får ladda om för en ny spelvecka. Nästa helg är det Bergsåker som gäller!

Missa inte veckans podcast där vi går igenom lördagen och dessutom bjuder på massa annat "travsurr" ifrån den gångna veckan samt kommande speldrag! Varje måndag efter lunch!

Dagens betyg:

+++ Ulf Erikssons styrning med Tournado Dream (V75-2) var klockren och blev vinstgivande.

++ Barkevious Mingo (V75-6) såg jättefin ut och dansade ifrån sina konkurrenter.

+ On Track Piraten (V75-3) hade på nytt uppvisning och tog sin 21:a seger på V75. Fantastisk häst!

Floppen:

Charming Soldier (V75-1) var utan "drag" denna dag och blev av med ledningen och var sedan bara seg och inte alls bra den här dagen även om han blev fyra. Pharaon Face i samma race var också en stor besvikelse och slockade helt ifrån dödens.

Fossens Bonus (V75-5) var blek och inte alls som bäst för dagen.

Takeaway (V75-7) fick ett bra lopp, men svek oss rejält i avslutningen...

Passas nästa gång:

Mellby Drottning (V75-2) värmde bra och galopperade med krafter kvar in på upploppet.

Peder Mykla (V75-6) fick tyvärr inte chansen, men ska passas framöver...

602
14 Jan (20:59)

Jätteskrällen Obi Wan (1%) blev för svår för oss och vi fick nöja oss med sex rätt på ena "bongen". För de som pricka in ”sjuan” blev utdelningen fina 60.522 kronor, trots att "megalampan" Aron The Baron stod pall för favorittrycket.

V75-inledningen stod på förhand mellan två hästar - Aileron och M.T.King Of Cash. Bergh i spets och Johan utvändigt var det givna scenariot och så blev det även. Johan fick en dryg inledning med tredjespår genom första sväng med M.T.King Of Cash, medan Robban tog hand om ledningen på ett behändigt sätt med Aileron. Tempot vreds upp med varvet kvar och tidigt såg man att det var en duo som skulle göra upp om segern. Väl in på upploppet var det inget snack - M.T.King Of Cash kopplade enkelt grepp om ledaren och seglade iväg till en enkel seger. Ingen skugga över Aileron som kämpade hela vägen, men fick helt enkelt se sig besegrad av en bättre häst. Där bakom var det inte direkt någon att ta med sig - jätteskrällen Morpheus värmde väldigt bra, men var tidigt slagen från rygg på ledaren. - ”Det har jag svårt att tro”, svarade Johan på frågan om han hade någon starkare häst i stallet och inte är det omöjligt att vi får se Ready Cash-sonen i Harpers sista helgen i maj..?

Lärlingsloppet i V75-2 blev en rivig historia där favoriten Bellino B. tog hand om ledningen - klockan visade 09,2 första 500 och det var riktigt starkt att han stod pall hela vägen. Fantastiskt kul för duktige Henriette Larsen som tog sin första seger på V75, henne kommer vi få se mycket mer av i framtiden, var så säkra! Vi trodde mycket på Hank Von Håleryd trots det tuffa utgångsläget. Kevin styrde på med 1400 kvar - hitta ned utvändigt om favoriten med 700 kvar och var ruggit tapper som trea! Vi hade 13,1/1400 och med ett annat loppscenario hade kanske resultatet blivit annorlunda.. Där bakom spurtade skrällen Rainbow Of Nando bra in som två efter en vass slutrunda, bra form! 

Gulddivisionen blev inte riktigt som vi hade tänkt oss.. Takter till ledningen och Örjan i dödens trodde vi - istället blev det galopp direkt från start för Västerboonthenews och gasglade Ludde hittande istället till tät med nollprocentaren Olympic Kronos. Väl i ledningen finns det oftast bara ett läge för Kolgjini, men tanken var tom redan i sista sväng och istället flög "jättesusaren" Obi Wan (1%) längst ut i banan till seger.. Trav är knappast lätt alla gånger.. Vi klev av spelet och lite besvikna vart vi på Claes Boko som borde gått bättre efter den fina resa han fick. Bakom gick Dreams Tike Time bra till en andra plats och besitter fortsatt god form. Anna Mix sladdade bak i kön och var aldrig med chans. Såg annars fin ut och det blir väldigt intressant att se hur hon lyckas i Prix d'Amérique!

Flo Rida Sea höll enkelt upp ledningen med Örjan, vilket vi var helt inne på i analysen. Samtidigt löste det sig väldigt bra för favoriten Valentino Strix som hittade andra ut tillsammans med Söderkvist. Vi var länge inne på att göra något av Flo Rida Sea, eftersom det var upplagt för ledningen samt att de värsta motbuden hade dragit dåliga spår. Vi hejdade dock oss eftersom vi inte vågade lite på honom den sista biten, vilket visade sig vara helt rätt. Uhrberg tryckte upp farten sista varvet med Young Farmer som dock galopperade in på upploppet. Istället flög förra veckans ”komunare” Frankie Brodde lågt över upploppet och spurtade enkelt till seger. Minus till Valentino Strix som travade illa genom sista sväng och var aldrig med chans trots fin resa. Väldigt kapabel i sina bästa stunder, men det är bara att inse att han är svår att hålla fräsch och bör forsatt behandlas med försiktighet i framtiden. 

Spets och slut i avdelning fem med Uhrberg och Replay Pellini”Han har aldrig haft framspår och inte laddats från bakspår men känslan är han är snabb och Uhrberg är också inne på det. Det är inte omöjligt att han tidigt sitter utvändigt ledaren och då är det inte omöjligt att både 1 och 2 släpper. Replay har gått riktigt bra i spets tidigare och med detta upplägg är det toppchans.” skrev vi i Rank & Analys och visst fick vi rätt - utgång spelades och den satt som ett smäck! I övrigt var den stora snackisen huruvida Ingves kom ut från rygg på ledaren på ett reglrätt sätt eller om några oschysstheter hade förekommit. Efter videogranskning menade domarnämnden att Ingves inte hade rent mjöl i sin påse och istället för en andra plats blev Quattro Töll nedflyttad till en fjärdeplats (då han hade slutat trea om han hade suttit kvar). Surt för kretsen kring hästen och Ingves.. Men domarn dömmer som den kloke brukar säga.. 

Aron The Baron höll för favorittrycket i DD-1 och trots att pilsnabbe Orizzonte Trio med Söderkvist lyckades snuva fuxen på ledningen. Örjan är säkerheten själv - flyttade "bara" ut Aron i andraspår och övertog sedan ledningen utan några bekymmer. Vann sedan enkelt, även fast det kanske inte riktigt var samma tryck i honom som i tidigare starter? British Steel spurtade vasst till en andraplats och bör fortsatt passas framöver, tokform på honom! 

Uhrberg från ”springen” skojar man inte bort och det var inget snack - Mulligan bombades till ledningen och PU fick nöja sig med rygg på ledaren med favoriten i V75-7. Örjan synade dödens med Red Rose America varvet kvar - kikade över axeln ut ur sista sväng och kopplade enkelt grepp på Mulligan över upploppet. Riktigt starkt insats av hästen och vi lyfter på hatten för Jeanette Hansen som tog en dubbel på V75 samt lyckades även vinna ett på lopp på V4:an, snyggt! Applåder även till Örjan Khilstöm som spelar i en klass för sig.. Kör i princip alltid helt prefekt och har redan lyckats vinna fyra V75-lopp i år och vi har inte ens hunnit skriva in februari i kalendern.. Vilken kusk! 

Som sagt, sex rätt för oss på ena ”lappen” och sjävklart hade vi högre förhoppningar än så! Vi knyter näven i byxfickan och kommer igen, det lovar vi! 

Imorgon bjuds vi på en öppen V64-omgång och vi spelar med en mycket stark spik! Glöm inte heller att podden släpps i vanlig ordning på måndag runt lunchtid!

Dagens betyg:

Tummen upp

+++ M.T.King Of Cash fick vandra utvändigt ledaren genom hela loppet men var bara bäst, ruggig styrka i honom!

++ Bellino B & Hank Von Håleryd två topp prestationer från de bägge favoriterna i lärlingsloppet!

+ Jeanette Hansen & Örjan Khilstöm: Topptränat och grymma styrningar, härlig lördag för båda två! 

Tummen ned 

Valentino Strix & Claes Boko bägge fick fina resor i den främre träffen men var trots det aldrig med chans, tveksama insatert helt klart..

Spela nästa gång

Britsh Steel håller superfrom för dagen och bör passas framöver!

601
07 Jan (19:56)

Superskrällen Kenzi blev för svår för dom flesta med Claes Sjöström som tillsammans med Örjan Kilhström blev dagens mest framgångsrika tvåbenta då dom tog en varsin dubbel på V75. Utdelningen blev 232.778 kronor!

 

Vi börjar som vanligt ifrån början. Omgången inleddes i V75-1 med ett försök i silverdivisionen, det blev favoritseger genom Beppe Am och Örjan Kihlström som vann bekvämt och såg fin ut med sparade krafter. Skrällen Diggers Elias plockade vi med på Slutspelet då han värmde bra och han avslutade bra som tvåa. Nakoda Goj såg ut att ha en hel del sparat och ska passas framöver.

Lördagsloppet i V75-2 och här värmde Jager Oaks riktigt bra, det klaffade också perfekt för honom i loppet och han såg läcker ut när mållinjen nåddes. Osbourne Cox sköt till bra efter sen lucka och vinner snart lopp. 

Klass II i V75-3 och här kom omgångens riktiga smäll då Kenzi vann till under 1% tillsammans med Sjöström. Såg slagen ut redan på bortre lång men hittade nya krafter och avgjorde i sista stegen mot Lövdala Principito. Sebastian Journey såg stenklar ut i slutsvängen, men där tog krafterna slut på ett steg in på upploppet och han var inte på topp för dagen. 

Kallblodslopp över lång distans var det som gällde i V75-4 och det blev favoritseger för Moe Svarten, på i tredjespår 1400 kvar och visade prov på rejäl styrka när han vann enkelt. Både Reiug och Trippa Undan gick bra som två och trea. 

Klass I i V75-5 och Nicklas Westerholm är en kille vi verkligen gillar och han har framtiden för sig, här blev det seger med egentränade Ola Montana som han fick överta ledningen med i första sväng, dirigerade sedan och vann ganska klart till slut. Vi trodde mycket på Forecast som fick ett bra lopp, men var inte som bäst för dagen och var i det slagna fältet. 

I V75-6 blev det revansch för firma Kihlström/Walmann, när favoriten Ioana Hanover vann. Fick överta ledningen 1500 kvar och vann bekvämt, vi varnade på slutspelet för skrällvärmningar av Irene Sund och High Expectation och dessa gick riktigt bra som tvåa och trea efter invändiga lopp och kan vara värda att passa framöver. 

Bronsdivisionen avslutade i V75-7 och här tog Claes Sjöström sin andra seger på V75 då han vann med egentränade Cut Him Some Slack, gick på först i tredje 800 kvar och plockade ner Queer Fish den sista biten. Queer Fish värmde väldigt bra, men fick gå en rejäl repa på bortre lång och blev stum den sista biten. Snyting avslutade vasst som tvåa.

Innan V75 fick vi se On Track Piraten vinna enkelt i Gulddivisionen och det var en walk in the park, den härliga sagan om världens bästa dalahäst fortsätter…

 

 

Dagens Betyg:

 

+++ Moe Svarten som visade härlig styrka.

 

++ Kihlström/Walmann och Sjöström som tog en varsin dubbel i travets elitserie. 

 

  • + Nicklas Westerholm som gång på gång visar upp hästar i bra skick och visar gott kunnande som både tränare och kusk. 

 

Lira nästa gång: Osbourne Cox, Irene Sund, High Expectation, Nakoda Goj och Snyting. 

600
01 Jan (10:22)


Tanken var att vi skulle avsluta 2016 med en dundersuccé på V75 och vara med och hugga på jättepotten på 87 miljoner kronor som fanns att spela om på Mantorp. En omstart gjorde dock att de drömmarna gick i kras.

Det blev nämligen en omstart i gulddivisionen då Allaballakaitoz och Francais du Gull krokade ihop. Många hästar var uppspritsade eftersom det var kort distans. En som inte klarade omstarten var vår spik och storfavoriten Attack Diablo, han såg ut att slå sig på ett knä eller något och galopperade precis då bilen släppte.

Som tur var blev det inga jättepengar på V75 så på så sätt var det inte mycket att gräma sig över men trist att inte få chansen.

Nu gick segern istället till Claes Boko, Stig H Johansson tränar, som kördes avvaktande i kön av Örjan Kihlström, klev in i handlingarna först 250 kvar och avgjorde med säker marginal efter 12,5/800. Hästen var bra och styrningen kylig men det var ganska lätt att speeda förbi det här gänget på upploppet. Förutom Attack Diablo blev även Royal Fighter för laddad av omstarten, det har han visat förr, och rullade över i galopp efter 200 meter.

Mästerlig styrning
Örjan Kihlström vann en dubbel då han även satte dit Indoor Voices efter en mästerlig styrning samt en del tur. Hästen har försatts i väldigt fin författning av stall Roger Walmann men hon är inte enkel. Hon bryter svårt i svängarna. Därför sladdade Örjan sist så han kunde gå ner på innerspår i svängarna. Efter attack 700 kvar kom de runt ”packet” innan svängen och det var flyt då Oskar J Andersson gick ner på innerspår i sista sväng så Indoor Voices kom ner i andra. Hon var sedan svår att få ut på upploppet men det lyckades och hon avgjorde säkert efter 11,5/800. Vi trodde väldigt mycket på Takeaway men hon var en besvikelse som trea.

Vasst av André
André Eklundh vann med storfavoriten Bowling Triple X. som Christina Medin tränar, i inledningen. Bowling Triple X. vann lätt från ledningen där han utnyttjade sin styrka och snyggt av André att hålla hästen på benen efter 200 meter, det var ytterst nära galopp där.

Dubbel till Christoffer
Christoffer Eriksson tar för sig alltmer, nu vann han en dubbel. Han skickade formstarka Hall of Fashion till spets, grymt tränarjobb där av Dan Widegren, och trots press på vägen vann Hall of Fashion lätt före vårt skrälldrag Nils Oscar Blanche som gick bra från rygg ledaren.

Springover gjorde debut för Tomas Malmqvist som låg lågt på förhand. Efter en fin värmning blev han riktigt aktuell och efter en fin resa i tredje ut och full attack 500 kvar blev segern säker. Det var dock nära galopp 150 kvar, snyggt av Christoffer Eriksson att inte förivra sig i det läget.

Imponerade
Pharaon Face som tränas av Linus Svensson och hans sambo Cajsa Friberg svarade för en av nyårsdagens bättre prestationer då han höll ett högt tempo i ledningen och fick gå en riktig mjölksyrespeed för att svara på sista långsidan. Axevalla-paret har gjort ett grymt jobb med Pharaon som lär vinna fler V75-lopp.

Där gick det verkligen undan
En vass prestation svarade även Staro Ivy League för. Joakim Lövgren skickade iväg honom i fjärdespår på sista långsidan och det gick verkligen undan där. Han avväpnade sedan en tapper Önas Igor över upploppet efter 12/700. Staro Ivy League var verkligen värd den här V75-segern.

39 137 kr blev utdelningen på sju rätt. Vi tar nya tag, närmast med  V64 och jackpotomgången från Sundbyholm och V75 nästa lördag avgörs på Romme.

Tumme upp
+++ Pharaon Face fick inte vara ifred i ledningen trots att han var storfavorit. Han var trött till slut men gick ändå undan snyggt och imponerade.

++ Staro Ivy Leagus sista långsida var inte att leka med. Den bär honom upp genom klasserna.

+ Claes Boko har hittat tillbaka efter skadeproblem. Nu blev det billigt men han ser fin ut.

Tummen ner
Supreme Court var det givetvis något fel på, han var riktigt blek efter ett fint lopp. Caviar Sisu var märkligt hårt betrodd i avslutningen och hon blev också väldigt trött från spets.

Lira nästa gång
Bonucing Hill avslutade kanske vassast på hela dagen efter en strulig resa. Startar han i Sverige nästa gång är vi med på toton. Anna klaffade det inte heller för men hon ser lysande ut. Med spetsläge är hon hyperaktuell nästa gång. Lincoln Lawyer ser allt bättre ut, denna gång var det mycket sparat. Minus till Örjan här som inte testade för spets i första sväng.
P-A Johansson, bild från Kanal 75 tagna av Malin Albinsson.

599
17 Dec (19:07)

Favoritbetonad omgång där utdelningen blev blygsamma 6.130 kronor för spelarna som lyckades pricka in ”sjuan”. Victory Kåsgård stod för omgångens prestation - trots galoppen korsade han mållinjen först och det var knappast slutsålt i mål! Vi fick även se urläckra Carabinieri vinna bakifrån trots dåligt tempo på loppet. Intrycket när PU sveper fältet genom sista sväng och krossar samtliga var magiskt, wow!

 

…V75-inledningen började med en omstart (vi börjar bli vana..) där Johan Untersteiner chansade och blev för tidig över linjen. I omstarten tog istället Lugauer hand om ledningen med Alleyeson för att sedan släppa till favoriten. Saul fick dock ge sig efter jämnt 14-tempo och istället kom PU längst ut i banan med Mellby Duke, som förmodligen var allas vinnare med 200 kvar. Muscle Hill-sonen slog i handbromsen kort före mål och istället kunde Adrian (10 miljoner inkört i år!) sätta nosen först med Face Ribb. Peter bjöd trots nederlaget på ett leende efter mål och verkade inte allt för förvånad över tvärniten.. Inte många att ta med sig i övrigt och det var stumma ben på de flesta över upploppsrakan, Kabal värmde bra och avslutade fint som trea.

 

Andrahandsfavoriten Master Crowe stod sedan för en klassisk "spets & slut" seger i V75-2. Han öppnade klart förbättrat kontra tidigare starter (något vi var inne på i analysen), men att det skulle räcka hela vägen till spets gjorde oss förvånade. Vi trodde mycket på Thaiger Exclusive som vi var inne på skulle få överta spets från Uhrberg efter en bit. Ibland blir det inte som man har tänkt sig, utan istället blev det galopp in i första sväng och han var aldrig med chans efter det. Två raka galopper nu på ”Tigern” och PU har lite att klura på framöver.. Young Farmer blev det skrik på med trolig rygg på ledaren - så blev det också men han kunde aldrig passera vinnaren som sträckte på sig och tog fjärde raka triumfen, imponerande!

 

”Poddraget” blev sedan lösningen i Gulddivisionen. Urläckra Spring Erom brottade ned samtliga konkurrenter över upploppet och trots sina elva år på nacken stod han som vinnare! Bakom ger vi stora plus till den andra ålderdomsmannen Nahar - Bergharn valde dödens med varvet kvar, slog ledaren (Volstead) och höll berömvärt till en hedersvärd andraplats. Det värmer verkligen i ett travhjärta när två elvaåringar står som etta och tvåa i Gulddivisionen - stort credd till kretsen kring dessa två herrar! Loppets och hela omgångens stora besvikelse blev Volstead som trots en något stökig inledning fick överta ledningen - bestämma tempot, men var ändå tidigt slagen.. Intressant att höra hur Melander tänker kring Frankrike framöver med tanke på den tveksamma prestationen..?

 

Pense Kloster höll sedan för det stora favoritskapet i avledning fyra. PU var tidigt framme för att överta spets och sedan var det inget snack om saken, bästa hästen vann! Bakom spurtade Önas Ida bra längst ut i banan och Annabelle Dimanche såg ut att ha gott om krafter kvar över linjen. 

 

Snacket inför V75-5 var huruvida favoriten Alorac Mathbell skulle klara av att gå med skor eller inte. Den fyraåriga valacken svarade alla tvivlare med att vinna via utvändigt om ledaren och prestationen var femstjärnig! Vi har varit inne på det tidigare och poängterar det igen - att skorna åker på behöver inte ha så stor betydelse som många vill få det till.. Att börja plocka bort hästar till höger och vänster p.g.a skorna tror vi knappast är något vägvinnande koncept! I övrigt blev vi lite besvikna på Sadik America som gav sig väl enkelt från ledningen. Vi tar dock inte allt för hårt på prestationen då innerspåret verkade mer och mer krävande ju längre dagen led. 

 

Seal Kronos var vår stora idé i DD-1 som vi trodde skulle hitta till spets och leda loppet bra länge. Han värmde ruskigt bra och till riktigt läckra odds så slog vi slag i saken och spikade på dubbeln. Ledning blev det och med varvet kvar började vi få riktig segervittring.. Tyvärr blev det en plötslig galopp med cirka 700 meter kvar, men det var knappast slut på krafter i det läget.. Hur långt hade det räckt felfritt..? Ja, det får vi aldrig veta men en sak är säker, vi kommer fortsätta passa honom framöver! Vinnare blev istället Flemmings Victory Kåsgård som stod för en makalös prestation! Trots galoppen kort efter start, så sprang han ikapp och rundade fältet ute i fjärdespår (!) genom sista sväng, ruggigt imponerade! Favoriten Juan höll bra som tvåa efter tufft lopp i dödens. Lita på att vi kommer sitta redo när det blir skoryck på denne..!

 

11 Caribineri såg riktigt läcker ut senast när han avgjorde från tredje ut, med en vass långspurt och avslutade 10,9/500 med tredjespår genom sista sväng. Skötaren låter smått lyrisk kring sin häst och hans feeling brukar vara bra. Skor på även för honom nu så klart, men han har gått bra med det tidigare, bland annat i december förra året när han gick utvändigt om West Wing och gjorde ett bra lopp som tvåa. PU bör syna dödens inför slutrundan och vi tror han krossar rubbet. SPIK!” skrev Rank & Spel om Carabinieri inför omgången. Någon dödens blev det aldrig, men prestationen var av bästa slaget och spiken satt som ett smäck! Tyvärr fick vi ingen utdelning med honom på varken V75-spelet eller dubbeln, surt sa räven.. Slide So Easy tog enkelt hand om ledningen och Flemming fick diktera tempot på egna vilkor. Trots den blygsamma farten på loppet kunde han inte stå emot Carabinieri, och om vi var imponerade av vår spik så blev vi knappast lika imponerade när det gäller favoriten.. 

 

 

Ingen utdelning för oss på spelet tyvärr, men vi kommer igen!

 

Nästa vecka på fredag (23/12) drar ”V75 sju dagar i rad”  igång med start på Örebro. Vi kommer ha tips till samtliga omgångar så någon julvila för redaktionen blir det inte! Glöm inte heller vår podcast som släpps varje måndag efter lunch. I senaste avsnittet bjöd vi på Spring Erom och nya vinnare utlovas, missa inte det!

 

Dagens betyg:

 

+++ Upphämtningen av Victory Kåsgård (V75-6) var smått fenomenal och den prestationen skojar man inte bort i första taget!

 

++ Carabinieri (V75-7) rundade samtliga trots dåligt tempo på loppet. PU litade på sin häst och höll sig lugn i andraspår och tog dem tillslut. Vilken kuse!

 

  • + Ålderdomsmännen Spring Erom och Nahar, etta och två i Gulddivsionen trots att båda är inne på ålderns höst.. Ruggigt imponerade!

 

Floppen:

 

Volstead (V75-3) kom till ledningen men var tidigt slagen. Förväntade vi oss betydligt mer av..

 

Passa nästa gång:

 

Önas Ida (V75-4) spurtade bra längst ut i banan och formen är verkligen på topp!

 

Annabelle Dimanche (V75-4) sprang och letade fritt hela upploppet. Kvar med mycket krafter över mål.. 

 

Seal Kronos (V75-6) var knappast slutkörd när galoppen kom.. Två raka galopper nu och raden blir allt mer spelstimulerande, felfri vinner hästen lopp när som helst!

597