Skip to Navigation

Travtjänsten blogg

18 Sep (09:10)

Inga spelmässiga framgångar den här lördagen och utdelningen landade på drygt 7000 kronor. Vi ska som vanligt gå igenom omgången och börjar ifrån början.

 

 

Danne Edel var favorit i V75-1 och det var inget vi köpte. Nu galopperade dock vår tipsetta Vernin Starlight bort sig direkt i starten, Global Rebel fick öppna rätt så tufft och med två varv kvar gled Ulf Ohlsson till ledningen med Danne Edel. Han stånkade sedan på i sin lite speciella stil och kunde vinna ganska säkert. Global Rebel såg ut att ha lite sparat liksom Sambucus P.R.

Öppet på förhand i V75-2. Vinnaren All Time La Marc fick rygg på ledande Nerida där Jan-Olof Johansson ville köra i ledningen, ledaren föll på eget grepp på bortre långsidan och i samma läge hittade Henke Svensson ut i en perfekt lucka med All Time La Marc och segern blev sedan säker. Söderholm valde fel väg på bortre långsidan, fick lägga en speed med U.Bergs Oppzi och vinner kanske loppet om han sitter kvar i andra spår. 

Gulddivisionen i V75-3 och det här var sannerligen inte ett av dom bättre försöken som körts i Guld. Ulf Ohlsson blev tidigt släppt till ledningen med Shadow Woodland och sedan var loppet över och han vann enkelt. Sir Ratzeputz gjorde debut i högsta klassen och bjöd på en bra långspurt.

Dags för kallbloden i V75-4, Ulf Eriksson körde felfritt med Pave Faks, hittade snabbt ut från innerspåret och och kunde tidigt överta täten och var sedan helt ohotad. Art Nattfari gick bra som tvåa. 

Klass II försök i V75-5, Ola Montana har gjort det riktigt bra i nya regin, här kom tredje raka segern för Lindberg/Westerholm. Såg lite knepigt ut på tv bilderna när ledande Linus Boy galopperade och Westerholm fick fritt fram med Ola Montana, men domarna tittade kort på det och friade direkt. Vårt skrälldrag Survival Kit hängde lite för mycket töm men avslutade riktigt vasst!

Klass I i V75-6 och här tog vårt DD-drag Mellby Dealer enkelt hand om ledningen för Roger Nilsson, men han valde tyvärr att släppa till Jorma och Alan Wadd efter en bit och denne vann ifrån ledningen, Roger såg ut att ha lite sparat i rygg och det hade varit spännande att se den i tät. Hot Pride gjorde ett starkt lopp som tvåa efter att tidigt tagit dödens. 

Silverdivisionen i V75-7 och vi trodde som många andra att Emmett Brown skulle leda det här runt om, det blev dock galopp i spetskörningen. Istället Fantoccini till ledningen, Leo On Line hittade fritt från rygg ledaren in på upploppet och tog sig förbi ledaren, men kunde inte stå emot Special Promise och Jorma Kontio som spurtade bra ifrån andra utvändigt.

 

Dagens Betyg:

+++

Till Ulf Ohlsson som var dagens man med totalt fyra segrar och en dubbel på V75.

 

++

Nicklas Westerholm och Elinor Lindberg och har riktigt bra snurr på sitt stall för dagen och nu blev det V75 seger med Ola Montana. 

 

+

Pave Faks är bra för klassen och kan nog klättra en bit till uppåt.

 

Lira nästa gång: 

Survival Kit hängde ner lite för mycket men avslutade vasst och den är värd att passa upp med nästa gång!

580
10 Sep (20:03)

Favoritbetonad omgång på Hagmyren där sju rätt betalade runt 700 kronor, vilket innebär att vi får en trevlig jackpot att spela om nästa helg. Vi spikade Serious Try och fick kliva av direkt, men som omgången blev behöver vi inte ligga sömnlösa över det och det är bara att ta nya tag nästa vecka!

Ridå direkt för vår del alltså då vår spik Serious Try var chanslös att hålla ut Ajlexes Cubano från start vilket blev loppavgörande. Ajlexes var fin och vann enkelt på 11,3 och trots en bra avslutning i spåren var vår spik aldrig med chans som tvåa. Sugarmakesmecrazy höll starkt som trea efter tredjespår till dödens.

Ulf Ohlsson var orolig efter värmningen då Casmira hade ”skummat upp” och varit stressad, men i loppet var hon lugn och fin och efter avancemang till dödens var det spel mot ett mål. Hon är en tanks med härlig styrka, Casmira, och bara att erkänna att vi underskattade hennes vinstmöjligheter. Vår skrällidé Racer Rose var snabb efter galopp och får en ny chans nästa gång.

Ny favoritseger i Guld där B.B.S.Sugarlight (bilder Kanal75) lyckades komma till ledningen och vann på nytt banrekord, 10,7, före Coldtown som åter visade att han duger bra även i högsta klassen. Galoppen var inte dock långt borta på Sugarlight, både från start och in i första sväng, men häst och kusk löste det och infriade favoritskapet.

En av våra A-hästar, Björs Frei (10%), blev svaret i nordisloppet där det löste sig bra med högt tempo och fina ryggar. Björs Frei avgjorde snyggt mot favoriten Ossmann och har mycket pengar att hämta framöver om han får hålla sig skadefri.

PU och första bike gav bra effekt på Önas Igor som avgjorde säkert från rygg ledaren på topptid. Etosha Boko öppnade snabbt, drog i hårt (1.11 på varvet) och höll tappert som tvåa. Fasta tussar på Etosha som det finns att göra saker på, vinner nästa gång!

Erik Adielsson prickade perfekt (som vanligt) från springspår med Seedorf O.M.F. och i spets var loppet helt slut. Han såg väldigt fin ut Seedorf som vann utan att plågas. Märklig manöver på upploppet av Klaus Kern som lämnade ryggen på Seedorf med Lets Dance och släppte fram Jetset…

V75-epilogen till Ottens Casher där Kenneth Haugstad körde snyggt fram i dödens och kontrollerade loppet. "Kenta" får ibland kritik för att han är för passiv i loppen men här körde han med pondus, bra!

Toppen:

Önas Igor/Etosha Boko (V75-5) får dela på toppbetyget, båda kom hem på låga elvatider i lägsta klassen.

Botten:

Bloody Valentine (V75-5) var bara seg och dålig från kön.

Spela nästa gång:

Victor A.U. (V75-1) satt fast med sparat och såg fin ut.

Dirty Dancing In (V75-2) avslutade bra, en positiv debut i ny regi.

Explosive de Vie (V75-3) kom inte förbi snabba hästar, backades sist och avslutade storstilat.

Jetset (V75-6) satt fast med norsken oryckt. 

Vi laddar om för söndagens trav, vi har tips till både V4 Vaggeryd och V5 Dannero. Mer eftersnack från helgen i "podden" på måndag!

579
05 Sep (08:31)

Favoriten höll för trycket i Derbyfinalen. Efter tidig ledning var loppet över och sedan var det ren och skär magi när Readly Express tackade för sig och lämnade de övriga konkurrenterna i utgången ur sista sväng. Segertiden 1.12,7/2640am. och det är bara lyfta på hatten för Timo Nurmos som återigen gjort ett strålande jobb med en fantastisk häst. Jorma Kontio satt som vanligt i sulkyn bakom fyraåringen och gjorde inga misstag - Readly Express väg mot stjärnorna lär fortsätta och vi säger stort grattis till hela kretsen runt hästen!

Otrobanda höll upp ledningen i Derbystofinalen, och sedan var segern aldrig i fara efter att man fått bestämma tempot efter behag där framme. PU ryckte ner det norska huvudlaget i sista sväng och sedan höll man säkert ifrån sig övriga till slut. "Hon var liten och oansenlig tidigare, men har utvecklats fantastiskt fint och det är underbart kunna få betalt i den här typen av lopp", sade en mycket glad Peter Untersteiner efteråt.

I övrigt har det en rät tunn V75-omgång som blev favoritbetonad, vilket innebär att vi har JACKPOT till V75 på Hagmyren den kommande veckan. Nya tag då!

Lyssna på vår podcast där vi sammanfattar helgen - måndag efter lunch är det som gäller!

Dagens betyg:

+++ Readly Express (V75-6) höll för favorittrycket och hade uppvisning i årets Derby!

++ Target Kronos (Lopp4) var strålande bra när han bombade runt på 1.10,0 i ett lopp innan V75!

+ Sylvester D.K. (V75-4) var bara bäst i finalen utav K.G.Bertmarks och vann välförtjänt trots tufft tempo!

Floppen:

Timbal (V75-5) såg inte vidare rolig ut i provstarten inför Derbystoet och galopperade som slagen 500 kvar...

Passas nästa gång:

Venkatesh (V75-1) spurtade rappt som tvåa och såg dessutom betydligt lugnare ut än tidigare. En bra debut i ny regi och blir spännande följa fuxen framöver!

West Wing (V75-3) flög fram invändigt till slut och satt fast med krafter kvar efter positionsstrul under vägen. Se upp i nästa start!

578
04 Sep (08:37)

Inga spelmässiga framgångar på Jägersro även om vår "poddvinnare" (Lobster's Sam 4%) återigen levererade denna lördag, däremot fick vi se ett par fina prestationer - där främst Nadal Brolines seger i Gulddivisionen imponerade!

Tar vi det ifrån början så trodde vi hårt på favoriten Conrads Definitif, men denne blev av med ledningen och då Uhrberg satte sig lugn utvändigt ledande Ymer Brick - så fick istället denne bestämma tempot och höll sedan undan säker upploppet ner. "Jag hade släppt ledningen om någon av de bättre provat, men nu trodde nog Thomas och de andra att jag tänkte köra i front vilket blev vår lycka idag", sade Ken Ecce efteråt.

"Ni som lyssnar på vår podcast vet att vi varnar för 8 Lobster's Sam (4%) som är kuskförstärkt och bättre än raden".

Ja, så skrev vi i analysen och den skrällen var en fin vinnare för vår del. Kevin Oscarsson vred på först i tredjespår 800 kvar och sedan var hästen bara bäst till slut och plockade ner favoriten Flirt Fortuna som travat i ledningen. (Blev för laddad av omstarterna?)

Gulddivisionen blev lördagens höjdare, även om vi spelmässigt provade att fälla vinnande Nadal Broline. Men oj så bra han är! Via en stark slutrunda och vassa sista 500 så plockade han ner ledande Quick Fix på klasshästens vis och här har Team Liljendahl/Ohlsson ett spännande tillskott i eliten. Västerbo Highflyer såg fin ut där bakom och visade formen fortsatt sitter där.

Rörigt lopp är det minsta man kan säga om V75-4 där vi kunde ha haft hela fem olika vinnare, men galopper för To Be Or Not To Be i ledningen och Gambino Degato i sista sväng (båda hade kunnat vinna) samt Tudor Kronos som klar mitt på upploppet gjorde till slut att Tuffetto Jet stod som segrare. En skräll vi rankat högt!  Samtidigt så kollade domarna dock på löpningsfilmen och vi hade inte blivit helt förvånande om man diskat vinnaren, då det var en lurig situation att bedöma där tvåan imål, Sangria Knight, inte var långt efter...

Mera Team Lugauer i V75-5 där Celebrus Nova svarade för en bra insats och klev runt övriga trots bakspåret efter att ha blivit gynnad av högt tempo. Ett lopp som vi för övrigt inte tycker var vidare bra, även om favoriten Brosa Am höll bra ifrån spets efter det tuffa tempot.

Favoriten Napoleon C.D. spårade runt om i V75-6 vilket inte alls var någon bra vinnare för oss - honom hade vi ingen feeling för trots spetsläge, Erik och Jägers "nedförsbacke". Heartbreaker V.S. värmde strålande och svarade för en vass insats via 10,2 sista 1000, men då gick det betydligt fortare sista 700 metrarna och på bortre långsidan när man "svepte fram" utvändigt ledaren...

Scellino Luis var storfavorit i sista och vi tyckte han hade en lämplig uppgift, men han kunde inte ta sig förbi vinnande Top Of The World över upploppet och istället fick Reijo Liljendahl ytterligare en V75-seger där Top Of The World än mer förbättrade sin fina spetsstatistik.

Som nämnt ingen spelmässig succé och nu laddar vi om för Derbysöndagen istället - det blir en höjdpunkt det!

Dagens betyg:

+++ Nadal Broline (V75-3) fortsätter övertyga stort och vann direkt i sin Gulddebut!

++ Napoleon C.D. (V75-6) var betydligt bättre än vi trodde och vann på fint vis ifrån ledningen.

+ Top Of The World (V75-7) trivs i spets och svarade ärligt upploppet ner. V75-dubbel till Reijo/Ohlsson!

Floppen:

Tudor Kronos (V75-4) gjorde en grym insats och hade segern klar när galoppen kom strax före mål...

Scellino Luis (V75-7) var vi besvikna på som ej kunde kliva förbi till seger och helt klart finns det en del att önska vad gäller "kepsen" emellanåt...

Lira nästa gång:

Global Response (V75-6) såg grym ut i både värmning och provstart och satt fast i loppet. Han vinner nästa gång!

577
27 Aug (19:52)


Det var en härlig lördag med V75 på Bergsåker, både sportsligt och spelmässigt.
Nuncio och Odin Tabac tjusade oss och på spelet satt vi dubbla sjuor på Rank & Spel, Slutspelet och det Reducerade! Nettot på V75 cirka 260 000 kr!

Part Nan Angelens seger i V75-1 var mycket bra för oss. Vi hade honom med på tre hästar på Rank & spel och spelade utgång på Slutspelet till nio procent! Han fick andra ut trots en trevande inledning och sedan klev Bergh på 750 kvar men körde inte i blåsten på långsidan. Runt svängen började han kräva mer av hästen och in på upploppet kopplade han greppet. Konkurrenterna kom stormande bakifrån men Part Nan Angelen gick undan snyggt. Bakom avslutade Digital Engine mycket vasst från kön samtidigt som Mr Jäger gick bra efter galopp medan Digital Yankee svek helt från spets.

Läckert intryck
I V75-2 blev det favoritseger genom Le Miracle och Erik Adielsson. Han fick ett bra lopp i femte ut medan det var tryck i loppet mest hela vägen. Dessutom fick han väldigt bra draghjälp av Cab Hornline på baksidan. Det var en bit fram då Erik styrde på 300 kvar men Le Miracle hade överlägsna spurtkrafter, han avgjorde i god tid och såg läcker ut över linjen. Picasso Sama fick inte vara ifred i spets och var rejält förbättrad jämfört med comebacken senast. Serious Try testade en bit från start men fick svar och ”Henke” Svensson backade ner i tredje in. Därifrån kom luckan senast och det var verkligen ett mäktigt intryck över mål.

 

Svante Båth har inte hundra nöjd med Le Miracle i värmningen men samtidigt finns det grader på skalan, det är nog så att Svante har oerhörda förväntningar på 4-åringen som har klass nog att vinna brons trots att han inte är helt på topp. Jos Verbeecks styrning med Stall Warning är så dålig så den orkar vi inte kommentera.

Vilken prestation!
Jörgen Westholm var påtagligt påställd när det gällde Odin Tabac då vi snackade med honom inför kallblods-SM och efter det samtalet fanns det inte på världskartan att spika storfavoriten Månprinsen A.M. Odin Tabac värmde vass men var så taggad att han högg i galopp från start. Han lyckades ställa sig, Jörgen var offensiv direkt, svarade ut favoriten och körde till ledningen. Odin såg ut som en kung hela vägen och synintrycket var att Månprinsen A.M. var slagen hela vägen. I sista sväng stack Westholm och Odin Tabac dundrade undan till överlägsen seger. En grym häst och ett grymt jobb av kretsen kring hästen.

I V75-4 blev det fyra omstarter innan man kom iväg. Favoriten Backorder blev av med ledningen och galopperade efter 150. Istället lotsade Ville Karhulahti snyggt Part Two till ledningen efter 700 och fick köra 15,5 första varet. Från absoluta kön attackerade Frank Nilsson 1100 kvar med Windy Ways som fick rygg på sista långsidan. Part Two ryckte undan 250 kvar samtidigt som Windy Ways kom fort i vida spår. Det blev stenhårt i mål och inte ens målkameran kunde skilja de båda åt utan det blev dött lopp. Bakom gjorde Rondine d’Asolo ett bra lopp som trea medan både Withma och Catch the Cash gjorde oss besvikna.

Givet streck
Prins Norrgård var en riktigt bra vinnare för oss i V75-5. Vi hade bra feeling för den är treprocentaren som var ett givet streck. Han började utvändigt ledaren men blev avlöst och fick tredje ut. Han klev på i tredje 700 kvar och tuggade ner ledande Castle Rose kort före mål. Betrodda M.T.Kingsize orkade inte efter ett avancemang till utvändigt ledaren och Island Life fastnade invändigt men såg inte körbar ut över upploppet.

Lekte häcklöpare
Nuncio spetsade och vann Sundsvall Open Trot programenligt men viss dramatik fanns ändå i loppet. Björn Goop testade rejält från start med Oasis Bi och utmanade om ledningen men Örjan såg inte speciellt orolig ut bakom Nuncio. Därmed var det mer kritiskt 750 kvar då Nuncio tog felsteg och Johan Untersteiner försökte kuppa sig till spets med Call Me Keeper. Enligt Örjan kom han för nära pinnarna och Nuncio skyggade för, och hoppade över dem men ändå höll sig i trav. Nu var det istället Call Me Keeper som galopperade och sedan var det lugnt för Nuncio. On Track Piraten såg lysande ut bakom och D.D.’s Hitman avslutade bra från andra ut. Den blir spännande med lite mer rutin.

I V75-7 höll Seedorf O.M.F. upp ledningen från innern och trots att det var tuff körning under vägen hade han inga problem att gå undan. Favoriten Michelangelo Ås kröp ner i rygg efter startrusningen och sköt till vasst efter sen lucka som tvåa.

Toppen
+++ Odin Tabac var ruggigt fin – vilket intryck!

++ Nuncio var hur läcker som helst och sättet som han fixade felstegen 750 kvar var troligt imponerande.

+ Le Miracle är en oerhört fin häst. Han fick ett bra lopp denna gång och avgjorde snygg med krafter kvar.

Floppen
Digital Yankee var en stor besvikelse då han vek sig helt i spets. Orutin och debut på distansen?
Jos Verbeeck gjorde en helt fruktlös attack mot ledningen efter 700 meter med en chanslös häst i V75-2.

Withma och Catch the Cash var två stora besvikelser i V75-4 men efter fyra omstarter är det lite svårt att bedöma prestationer.

Anna Mix fick en alldeles för tung resa men det var heller inget tryck i henne och hon såg ”mätt” ut efter urladdningen förra onsdagen.

Lira nästa gång
Serious Try såg grymt bra ut över mål efter sen lucka.  Det var minst sagt häftigt intryck på On Track Piraten då mållinjen passerades i Sundsvall Open Trot. Här körde dessutom Jos Verbeeck snyggt med Piraten.

Foton från Kanal 75 av Malin Albinsson.

576