Skip to Navigation

Travtjänsten blogg

23 Apr (18:55)

Umeåpubliken bjöds på härlig sport när Daniel Redén åkte upp med sina stjärnor Propulsion och Daley Lovin och det blev sevärda lopp. På spelet var det iskallt med en lax på sju rätt och jackpot på femmorna, något ATG knappast gråter över då final i Olympiatravet och lönehelg nästa vecka... 

Det kom en del regn innan tävlingarna och även om det torkade upp en del var banan något kladdig de första loppen, men personalen gjorde ett bra jobb och banan blev snarare något stum än tung mot slutet av tävlingsdagen.

Favoritseger i V75-1 där Erik Adielsson åter visade att han är bäst i landet från spår sex i voltstart. Pang till ledningen med Bravo Navarone och sedan hände det ingenting och hästen vann enkelt (tussarna satt kvar igen på honom). Vi gick emot då han vann utan att imponera senast, men det visade sig vara helt fel då han var finare idag på lättare balans. Tränare Lindgren hade ställt i ordning med V75-final Elitloppshelgen i sikte och gissa om det kommer jobbas på "nedre raden" på Kongressen sista helgen i maj, då kanske tussarna dras på hästen också inför storpubliken...

Tekno Odin infriade sitt favoritskap och loppet avgjordes kort efter start då Ohlsson tog sig ut före Fjord Jerven och Myr Faksen. Tekno Odin kunde sedan glida till ledningen utan att behöva offra några krafter och stressa upp sig (snyggt av Ohlsson att inte förivra sig då han vet att spetshästen släpper). Härlig racing sedan då utvändige Fjord Jerven synade favoriten hela vägen, men det blev aldrig riktigt spännande då Odin och Uffe hade koll på grejerna och höll undan säkert före en strålande Fjord Jerven. ”Jag förstod att det skulle bli svårt att hålla ut Voje Nido, men jag ville inte gå ut med det i pressen för jag visste inte om Wollebaek hade koll på det och jag hade en tanke på att komma ut före honom”, kommenterade Ohlsson i TV om starten som blev loppavgörande.

Händelserikt i Guld där Venkatesh inte kunde försvara innerspåret och pullade bort sina krafter i invändigt läge, han gjorde ett fullt godkänt lopp med tanke på detta. Rocky Winner höll planenligt ut Ed You från start och Ulf Eriksson valde att backa sist med Ed You (något han säkert ångrade i efterhand då han troligen vinner loppet från andra ut). Istället var det Nahar som skickades fram i dödens och han var bara bäst då han krossade en usel Rocky Winner från dödens. Nahar visade återigen att han är effektiv när det blir kladdigt underlag, det var också ”maxat” med barfota runt om och halvstängt huvudlag idag, Bergh ville verkligen ha med en finalist i Olympiatravet nästa helg på nya hemmabanan. Visst var Nahar bra, men de ”obegränsade” hyllningarna i TV och på sociala medier direkt efter loppet köper vi inte riktigt, det räckte med 13,5/1000 för seger och övriga var ganska bleka…

Calle Laday fick en dryg inledning till ledningen, men fick dämpa på mellanvarvet och höll undan knappt efter att Ohlsson gjort allt och lite till (fick drivningsböter) för att hålla honom först på linjen. Reggae Hall gjorde en mycket stark upphämtning efter galopp och visade att han duger även på lördagar.

Propulsion är en undantagshäst och det var klassblandning i Silverloppet. Aktionsmässigt flöt det inte perfekt i svängarna och den kladdiga banan passade honom dåligt, men han avgjorde på klasshästens vis och visade att den långa distansen inte är några som helst problem, det var oryckta snören och krafter kvar i mål. "Han var lite loj i värmningen efter första långresan, men har skön inställning", kommenterade tränaren efter loppet. Fortsättning följer för den här kanonen!

Våldsam körning i Berth Johanssons där Volstead lyckades hålla ut Michelangelo Ås i en 06-öppning. Bergh tog sedan upp kraftigt i dödens och fick böter för tempominskning som stört medtävlare. Volstead höll tappert efter den stygga öppningen, men kunde inte freda sig mot lille knatten Daley Lovin som avgjorde på snyggt vis efter en stark slutrunda. Fire To The Rain fick visserligen ett tungt lopp men var en besvikelse.

Vi trodde hårt på Magnifik Brodde i avslutningen och när vi fick honom till spets gick vi mot luckan, men även om han fick öppna 1.10 för spets borde han ha hållit undan för att få överbetyg. Segern till Salong som var segermogen med lopp i kroppen.

Spela nästa gång:

Queer Fish (V75-1) såg jättefin ut, men fick aldrig chansen sedan Sören valt att sitta kvar i rygg på Bravo Navarone.

Global Revenge (V75-5) tävlade med skor och gjorde en stark årsdebut. Blir giftig nästa gång.

Michelangelo Ås (V75-6) kom inte till ledningen och sedan var loppet över för hans del. Han ser ruskigt fin ut och tänk er honom i ledningen med helstängt huvudlag sista söndagen i maj… Hua, vilken löpare!

552
16 Apr (19:47)

Vi hade en härlig lördag där det mesta gick in! Eldrick Boko var en riktigt bra spik och på Slutspelet V75 spikades även Tellmeastory. Duon Pepe di Jesolo och Radysin America värmde båda vasst så Slutspelet-DD klämde till med 200 kr på den komben. Nettot på V75 och Slutspelet-DD blev 73.599 kr!

Det började riktigt bra för vår del i Derby Trial där vi idé Tellmeastory vann från utvändigt ledaren för Veijo Heiskanen. Efter en långsam start gick Veijo fram utvändigt ledaren två varv från mål. Det såg ut som om ledande Pajas Face skulle bli svårslagen men runt sista sväng tog Tellmeastory tag i bettet ordentligt. På upploppet avgjorde han snyggt och hade inga problem att hålla Breidabliks Nubbe bakom sig. Där körde Conrad Lugauers smart och sparade sin häst för framtiden då han gav honom ett snällt lopp.  Tellmeastory visade 13,1 sista 200.

Tipsettan från spets
I V75-2 avgjordes mycket i en omstart där Björn Goop var för tidig med Say That Again. Detta innebar att han inte kunde ladda lika hårt i den giltiga vilket utmynnade i att Target Kronos lyckades svara upp ledningen med minsta möjliga marginal. Björn kröp ner i rygg och då Wollafur utvändigt stannade in på upploppet fick Say That Again luckan. Det blev en väldigt tuff duell sista 100 och med minsta möjliga marginal höll vår tipsetta Target Kronos undan före favoriten. New Revolution satt fast som trea.

Mosaiquen överlägsen
I V75-3 vann Mosaique Face från ledningen. Han öppnade bra och tog över in i svängen. Efter 700 blev han överrumplad och fick släppa till Tiger Woods As men Lutfi Kolgjini var vaken, styrde ut direkt och fick överta. 500 kvar lämnade Mosaique Face konkurrenterna och vann lätt efter 10,3 sista varvet. Spartan Kronos spurtade vasst på avstånd som tvåa och även Västerboonthenews var positiv.

I V75-4 hade vi läst loppet helt rätt. Spiken på allt, läckre Eldrick Boko, öppnade bra och kunde köra sig till ledning i första sväng. Trots tuff öppning gled Eldrick undan i klassig stil och den här snyggingen blir spännande att följa framöver. Danske Ymer Brick avslutade bra som tvåa medan många gjorde bort sig.

Speedkula ensam till slut
I V75-5 blev det en lite märklig inledning där Kirin de Zeun och Eternal Sunshine såg ut att göra upp om ledningen men det blev Caddie June till spets som i sin tur släppte till Corinne af Solnäs. Tilläggshästarna Beverly Boulevard och Jetset kom kanonbra på det i andra och tredje ut. Beverly Boulevard hade ingen bra dag och var slagen 500 kvar medan speedkulan Jetset vann lätt och övertygade stort. Eternal Sunshine kom tillbaka vasst efter ett struligt lopp som tvåa och Ladyofthelake höll strålande som trea.

Efter en vass värmning placerade Björn Goop Pepe di Jesolo utvändigt ledaren efter 400 meter och den lille krigaren plockade ner ledande Officer C.D. kort före mål i V75-6. Orakel Face fick luckan sent som trea medan Protector såg mäktig ut som fastlåst.

Fin resa bäddade för Radysin
I V75-finalen rusade Tack Wee i ledningen. Favoriten Even’s First Boy satt bra på det i tredje ut men valde att attackera 1 300 kvar. Då smet Christoffer Eriksson ut i tredje ut med Radysin America och sedan gick han med i rygg på Flemmings favorit som blev hängande. Radysin kopplade enkelt grepp in på upploppet och vann säkert före en bra spurtande Go Green Pellini. Radysin var en riktigt bra vinnare för oss, hon var tidig på alla spel och rensade även en del som åttaprocentare.

Toppen
+++ Mosaique Face
gjorde ett riktigt bra lopp trots att han inte är helt på topp. Han blir spännande i Olympiatravets final.

++ Tellmeastory krossade konkurrenterna utvändigt ledaren och han imponerar stort.

+ Jetset är häftig. Hon flög förbi konkurrenterna och vann hur lätt som helst, låt vara efter en fin resa.

Floppen
Falk on Hil
l var en stor besvikelse, han tappade massor från tredje ut.

Qahar Q.C. gjorde bort sig på nytt och nu måste han kvala.

Beverly Boulevard tog bensinen slut för direkt hon hade attackerat och hon stannade helt.

Lira nästa gång
New Revolution
såg väldigt bra ut. Spartan Kronos blir ett tillskott i högsta eliten, detta var blott hans 18:e start! Trion Eternal Sunshine, Ladyofthelake och Kirin de Zeun visade storform liksom Protector som man måste börja ta på största allvar.

551
11 Apr (08:19)

Som väntat hög utdelning på Skaraslätten, där höjdpunkten föga förvånande blev uttagningen till Olympiatravet där B.B.S.Sugarlight dundrade undan på 1.10,8 ifrån ledningen!

Men om vi tar det ifrån början så blev det skräll direkt, eller ja...skräll och skräll beror på hur man ser det. Top Yllit gick nämligen in som förstareserv då sent strukna Nosy Face åkte av banan efter provstarten (värmde uselt), och därmed blev renset i kuponghögen inte alls lika stort som det blivit annars. Top Yllit gjorde en riktigt stark prestation och plockade ner ledande Whiskey Akema som var tvåa - i ett lopp där de flesta övriga svek, ska tilläggas.

Favoriten Sounds Good var ej i fas och galopperade bort sig i andra, och istället blev det Mads H Nielsen som skrällvann med Tumble Dryer (femma i vår rank) efter ett fint smyglopp. Även här en hel del hästar som floppade, men fint intryck på Javier Palema som satt fast liksom Poseidon Dream och bra avslutningar ifrån New Revolution (form!) samt Carlos Greenwood.

Next To None Sib var vår kompletterande spik i omgången och gjorde oss inte besvikna - han tog planeligt hand om ledningen och spårade sedan utan problem runt om. Bakom så var Blue Martini Ås positiv som trea (andra barfota runt om i karriären).

Rygg ledaren och slut blev segerreceptet för Topgear i fjärde. Han höll som vi trodde inte upp ledningen, men det löste sig över upploppet och sedan fick Hans G Erikssons häst utdelning på formen vilket var välförtjänat! Bakom så gick vår idé Target Kronos mycket bra som trea, samt tvåan Gucci Degato, men det blev på tok för långt fram. Tänk om Adrian fått åka fram i dödens direkt? Nu tog Kaj Widell istället chansen framför med Spitcam Jubb och var sist imål felfri...

Stora stallskriket Angel Rain svarade för en mycket bra debut hos Robert Bergh, men hon fick ge sig i sista stegen för vasst spurtande Dark Chocolate som skrällvann ihop med Johnny Takter.

Sedan kom då höjdpunkten...och vilket race det blev! B.B.S.Sugarlight och Peter Untersteiner hade show när man bombade runt på 1.10,8 full väg och snacka om intryck! I finalen får övriga hålla i hatten - det särskilt då tränare Solberg innan loppet ju meddelade att hästen bara hade typ 90%-ig form...Sauveur gjorde ett fantastiskt lopp som tvåa efter att ha fått springa ute i spåren under slutrundan, medan Papagayo E. svek och ej kändes som bäst enligt Ohlsson.

Avslutningen blev ett rivigt race med högt tempo trots att det handlade om lång distans och via en mäktig svepning så hette vinnaren till slut Bartender In. Johan Untersteiner har fått härlig snurr på hästen och intrycket i lördags var bästa hittills via en mäktig sista 700! Bakom gick vårt skrällbud Roses Glory bra som tvåa, medan flera betrodda här också svek. Valeur t.ex. var sist imål...

754.573 kronor belönades de som satte sjuan med - vi var dock inte särskilt nära denna lördagen och får ladda om till Jägersros V75-omgång på lördag - listorna dit ser smaskiga ut!

Missa inte vår podcast under måndagen där vi snackar igenom omgången samt mycket annat som hänt i travets värld!

Dagens betyg:

+++

B.B.S.Sugarlight (V75-6) - Vem annars liksom?

++

Bartender In (V75-7) avgjorde via en mäktig spurt!

+

Next To None Sib (V75-3) visar härlig form för dagen!

Floppen:

Stronghold, Sounds Good, Valeur svek samtliga...

Vem kom på idén med att köra ett gäng rallybilar på banan innan Olympiatravsuttagningen? Nu fick starten skjutas upp för att banan var usel...Pinsamt!

Passas nästa gång:

Javier Palema (V75-2) ska bli intressant att se i nästa start nu med två lopp i kroppen hos Bergh. Mycket krafter kvar denna gång...

Target Kronos (V75-4) blir mycket intressant i nästa start. Ser ännu finare ut i år än ifjol!

550
03 Apr (22:06)

Spelmässigt var det inga framgångar för oss under lördagen på Solvalla, men sportsligt var det en härlig finaldag med många bra prestationer och det känns verkligen att våren är på gång. Hästarna presterar grymma segertider och det var en hel hög som imponerade under lördagen!

Vi tar det som vanligt ifrån början och omgången inleddes planenligt för vår del när det blev spets och slut för Donna Di Quattro som ännu en gång imponerade med Björn Goop i vagnen och noterade den fina tiden 1.10.9! Windy Ways gick dock riktigt bra som tvåa och Daniel Redén hade verkligen kryddat försnacket inför det här loppet när han lämnade klart på henne efter det sista jobbet. Nu räckte hon inte hela vägen, men det var helt klart uppfriskande när han stack ut hakan i försnacket och vi förstår varför!

I andra avdelningen blev det seger för Veijo Heiskanens snackhäst Fridericus som var lite het i värmningen och Veijo var inte helt nöjd med det uppträdandet, i loppet uppträdde han däremot riktigt bra och vann trots att Veijo satt och sov varvet kvar, som han själv uttryckte det, och höll på att bli överrumplad av Erik Adielsson och Scellino Luis. Erik ångrade den manövern i efterhand men det var inte många centimeter ifrån att det gick hem och då kunde det blivit succé.
Navigator Sib gjorde ett bra lopp och tog lite överraskande hand om andrapriset i Örjans händer.

Sedan var det dags för gulddivisionen och On Track Piraten visade att han utvecklats ytterligare ett snäpp den här säsongen som det känns. Vi trodde att han kunde få svårt med dom här förutsättningarna och provade att fälla som stor favorit. Han visade sig dock vara ensam på plan den här lördagen, Johnny tog initiativ i rätt läge i loppet och fick en bra rygg att gå på, men sedan blev det tredjespår genom sista sväng och en lite trång situation in på upploppet.
Det hindrade dock inte Piraten från att bara gå undan till enkel seger och han blir väldigt spännande att se i Olympiatravet! Härliga segerkänslor också från tränare Hans R Strömberg och skötaren Maja Bäckman.

Sedan var det dags för Noomi Skift att skrälla till för Hans-Owe Sundberg, Noomi tog lång tid på sig att avlägga maiden och det här var alltså karriärens blott andra seger i en diamantstofinal.

I den femte avdelningen höll Bravo Navarone tät som vi var inne på, och vann sedan före en vilt spurtande Wollafur! Fast i rygg på ledaren satt Reorder, med till synes en hel del krafter sparade och den här fyraåringen blir intressant att följa framöver.

I den sjätte avdelningen spurtade Protector förbi en stark Juvels Boy i dom sista stegen och Peter Untersteiner fick återigen sträcka högernäven i skyn och hälsa hem till Johan, som ju nuförtiden dock inte sitter hemma i soffan och följer V75 särskilt ofta, utan t.ex denna gång själv var med i racet. Alltid lika kul se PU sträcka armen i skyn och visa glädje!

Erik Lindegren var confident när vi snackade med honom i veckan, och både han och vi hade helt rätt om Ochongo Face som bara var starkast den här dagen, och Erik var av förståeliga skäl rörd av hästens prestation.  Vackert och vi lyfter på hatten! Favoriten Michelangelo Ås gick bra, men fick för långt fram.

Dagens Betyg:

+++

Kan bara gå till On Track Piraten den här lördagen, som fortsätter att imponera och kanske kan ge Hans R Strömberg seger i Olympiatravet?

++

Segerkänslorna som trion Strömberg, Bäckman och Lindegren visade upp var härlig och visar att travet verkligen berör!

+

Donna Di Quattro och Fridericus får dela på den här platsen, och vi ser fram emot att följa dem vidare den här säsongen.

Floppen:

Alfas Da Vinci var en skuffelse denna dagen och där stod inte allt rätt till.

Marta Chip var blek ifrån täten!

Passas nästa gång:

Bikini So Teeny
Reorder
Wollafur
The True F.

Bobbery.

549
28 Mar (20:49)

Påskens alla godsaker är över – så även för oss travälskare. För snacka om att vi fått uppleva travgodis av yppersta klass. Vi har lite att gå igenom, V75 på Färjestad under långfredagen, V64 under lördagen och V75 Romme söndag.

Vi börjar med långfredagens högklassiga race.

V75-FÄRJESTAD:

V75-1: Roses Glory spikade vi rakt ut på slutspelet då Veijo var rejält nöjd med hästen som tränade fint och vi fick mer och mer feeling för hästen ju längre dagen gick. Och hästen kom bekvämt till ledningen efter 500 meter då Erik Adielsson släppte ledningen med Evelina Palema. Roses Glory var ju klar i spets - trodde vi och många andra.
Men Trinity Zet och Örjan Kihlström (vem annars) vann från dödens och stod för en frän comeback. Överraskande för både oss och tränaren som låg mycket lågt på förhand.

V75-2: Nio galopper räknade vi till och det var surt att vårt stora drag Pirate Broline galopperade direkt. Hästen hade annars tagit spets rätt enkelt och då hade det blivit spännande. MT Kingofthehill vann i stället och såg ruskigt förbättrad ut i travet kontra i fjol. Den här kommer bli bra i år och Goop log rejält efteråt.

V75-3: Under fredagens V75-tävlingar fick Johan Untersteiner skrällvinna med Kolnes Tom.
Från ledningen fick Johan ordentligt snurr på hästen som ledde från start till mål. Hästen var riktigt bra och krigade på rejält. Men även här var det flera tveksamma prestationer. Tangen Stegg funkade inte alls i travet trots BG upp och det blev ett tungt favoritfall. Finnskogs Fokus passas, var riktigt bra.

V75-4: Grattis Niclas Benzon! Snacka om att vinna sitt första V75-race någonsin med KLASS! Bättre resa kan knappast gå att ge en häst och Västerbo Starlit stod för en grym spurt och vann enkelt. Niclas är en mycket underskattad kusk - men hans kvalitéer är riktigt bra och vi tror han kommer få mycket framgångar framöver…

V75-5: Wow, om vi var besvikna på Roses Glory i första tog Lovely Sky enorm revansch åt Veijo här. Snacka om kross. Hästen pulvriserade sitt motstånd och krossade allt. I övrigt inte mycket att hurra över.

V75-6: Ingen kunde lura Micke J Andersson i loppet. El Cantante var heroisk, svarade allt som kom och gick undan till säker seger. Micke J var riktigt nöjd, men eloge till hästen som höll undan i mycket bra stil. Fortsatt obesegrad i spets. Candor Hall fick för långt fram (inte hans årstid längre) och Swing Kronos tappade travet in över upploppet.

V75-7. PROPULSION. Det räcker så. Här snackar vi en riktig stjärna. Sättet han vann på, från dödens på 11.3. Gåshud! Tänk er barfota runt om…
Efter fredagens godbitar fick vi se Timbal imponera stort på Gävle. Hästen krossade allt från dödens men fick ett tungt race. Snacka om bössa! Vi lyfter på hatten och imponeras enormt.

V75 ROMME:
Över till V75 på Romme och här smällde det hej vilt.

V75-1: Tekno Odin trampade luft i spåren och kom ingenstans…Nja, hans facit på svenska V75 kan man inte imponeras av. I stället stal Sjö Odin loppet från spets. Och hästen var mycket fin och förbättrad. Det märks våren är här då det går snabbt där framme och svårt att plocka längder.

V75-2: Bar Plombier trodde vi massor på - men hästen var blek. Så blek att något måste varit fel på hästen? För det var inget tryck i honom alls. Nej, det var skrällen Finish Future som rann undan återigen från spets. Det var en bra insats, men vad gör Scellino Luis för lopp? Jisses, satt längst bak i kön men gick som en kanon tillslut och visade fortsatt toppform. Värd att passa i V75-finalen.

V75-3: On Track Piraten. Spets och slut. Världens bästa Dala-häst! Wow, vilket intryck. Vinner han Olympiatravet nu också? Det är stor chans…

V75-4: Rivigt race och Melker vann återigen. Hästen är ständigt underskattad. Men gick en rejäl slutrepa och vann rätt säkert. Men vi tar med oss en häst. SUDBURY. Snacka om att sitta fast med ALLT. Vi spelar nästa gång! För det såg grymt lavat ut.

V75-5: Barfota, bike och rycktussar på West Coast. Vi spikade på rubbet och snacka om att hästen var grym. Örjan körde som han inte kunde förlora och han krossade Antonio Tabac från dödens. Men tillslut kunde duon inte stå emot en smygkörd Cigor Coyote som spurtade rappast in över linjen.

V75-6: Återigen Örjan Kihlström som serverade Super Photo Bood ett perfekt lopp. Vild segerglädje efteråt och hästen var jättebra. Men vi fattade inget av Coktail Bar som värmde strålande och fick ledningen. Men hästen måste varit rejält sjuk för så dålig är KNAPPAST hästen. Vi hoppas Coktail är snabbt tillbaka.

V75-7: Picasso Sama avslutade och gav en ensam vinnare 20,5 miljoner. Hästen öppnade bra till spets och Erik Adielsson bakom Hero Sjöhammar bråkade inte. Scampi höll mycket bra från dödens och utvecklas mer och mer. Men Robert Bergh har grym fart för dagen och vinner överallt.

Ja, det var en rivig helg med massor av godis. Om vi är mätta? NEJ. Det är ju allt riktigt godis börjar. Start nästa lördag med kval till Olympiatravet.

PÅSKHELGENS STÖRSTA PLUS:
1. PROPULSION - vilket magiskt intryck.
2. ON TRACK PIRATEN - såg makalös ut och finare än någonsin?
3. LOVELY SKY - grymt intryck. Det märks Veijo gillar hästen.
HELGENS MINUS:
1. ROSES GLORY - borde vunnit från spets.
2. TEKNO ODIN - trampade bara luft.
3. COKTAIL BAR - måste varit sjuk.
SPELA NÄSTA GÅNG:
1. SUDBURY
2. VÄSTERBO REALHIGH
3. FINNSKOG FOKUS.
 

548