Skip to Navigation

Travtjänsten blogg

30 Aug (10:18)

WOW! Ja, så kan man enkelt sammanfatta lördagens V75-omgång på Bergsåker och då tänker vi främst på storloppet Sundsvall Open Trot som blev något alldeles, alldeles extra...Fartfest var bara förnamnet och när krutröken lagt sig stod en liten liten donna och skrattade åt de övriga efter att i bländande stil blåst ner rubbet över upploppet. Hon må vara liten, men hon är naggande god, och Delicious kunde återigen notera ett världsrekord efter att ha vunnit på 1.10,0/2140am! Vilken häst, och vilket lopp!

...Men vi tar det som vanligt ifrån början där omgången inleddes med en av våra A-hästar i Regent Zet och Björn Goop som spurtade bäst över upploppet. Ett lopp som präglades av omstarter och strul innan det kom iväg (Ja, eller kom iväg och kom iväg...Det kom i varje fall inget "kör" ur högtalarna då starten gick...) och sedan var det väl inte direkt ett av de bättre V75-loppen som körts även om vinnaren var duktig. Juno F. och Pastor Dee satt fast och såg fina ut. Favoriten Exceed'Em missade starten och var sedan heller aldrig aktuell och det var en märklig favorit...

Sedan kom omgångens stora smällkaramell då Usain Swing och Jens Eriksson blåste ner rubbet över upploppet i V75-2. Efter en vass avslutning var denne bara bäst och denna "nollprocentare" behöver verkligen inte skämmas för segern och kul då det dyker upp andra namn än de "vanliga" i resultatlistorna för V75 även om vi liksom många andra klev av på den här skrällen! Favoriten Order To Fly tyckte vi var kall på förhand och då han dessutom reste dåligt till Bergsåker och sedan inte övertygade i värmningen, så var det inte förvånande att fuxen förlorade. Sedan bidrog inte direkt Per Lennartssons usla styrning heller... Skrällen Comeonhill varnade vi för och denne hade vunnit loppet med lucka i tid. I övrigt var det många som var bleka och borde kunnat bättre.

Månprinsen A.M. hade som väntat lekstuga i SM och "vann med hundra meter" utan att se det minsta plågad ut och det finns inte mycket mer att säga om Melanders stjärna som helt enkelt är grymt bra. Ni som missade det fantastiska reportaget om Gunnar och Månprinsen som gick på TV bör kolla in det! Där snackar vi kärlek till hästen och reportaget berörde verkligen! Bakom noterade vi en stark insats av Myllarfaks som slutade tvåa trots startgalopp, men det var i skuggan av en överlägsen vinnare.

Lasse Lindbergs Minne präglades som vanligt av en drös med omstarter bland lärlingarna, men när loppet till slut kom iväg så belönades kyla och skicklighet som ofta i lärlingsloppen, och vem passar bättre in på det än Oskar J Andersson? Han gav Ninepoints Lucy ett perfekt lopp och efter att skickligt valt invändigt i sista sväng så kom luckan in på upploppet och redan där var segern klar, och han kunde kosta på sig en rejäl segergest när han för andra gången (Victoria Fame 2012) tog hem Lasse Lindbergs Minne. Segertiden 12,5/2140m. vilket var tangerat svenskt rekord! Unique Julia var bra som tvåa, liksom favoriten Bethel Hanover som slutade trea och den sistnämnde hade definitivt kunnat köras lite kyligare än man nu gjorde. Rubriken en av omgångens mest överspelade satte vi på Livacious Lindy (14%) som kördes i ledningen, trots att hon i våra ögon är bäst på kort distans, och vi undrar lite lätt om denne kommit imål ännu efter att ha kastat in handduken 800 kvar?

Daddy's First var vårt stora drag i V75-5, men efter att ha haft en massa hästar i vägen så räckte det inte trots en stark avslutning och istället var det Make It Quick som avgick med segern efter att ha plockat ned Space Photo över upploppet. Tunt V75-lopp i övrigt och vi lämnar det så.

Ready For More floppade sedan oväntat för vår del i V75-6. Han kom planenligt till ledningen men "kotade över" enligt Ulf Ohlsson och galoppen var oundviklig för storfavoriten med dryga varvet kvar. Därmed var det bäddat för skräll där Aristocat Boko spurtade bäst och istället blev den hästen Reijo fick se besöka vinnarcirkeln ifrån hans stall. Montdore var mycket tapper som tvåa och i övrigt noterade vi en mycket blek Venkatesh i skymundan - han var sist imål felfri.

Sedan kom då Sundsvall Open Trot...Tråkigt nog skulle det inledas med en omstart efter att hela tre (!!) ekipage varit för dåligt anslutna bakom bilen och att start nummer två sedan släpptes iväg förstår vi heller inte mycket av...Vad är det för bedömning? För den starten var då inte alls särskilt mycket bättre...

När racet väl kom iväg var det sedan bara hålla i hatten! För den körningen som blev hade knappast någon trott på förhand! 1.05,2 första 500 (jo, du läste rätt!), och sedan varvpassering på 1.07,9 (!!) visade klockorna efter att Tillman, Takter och Bergh gått "all in" på ett eller annat vis ifrån början och uttrycket att "de körde som de stulit hästarna" har sällan passat in så bra...Givetvis fick dessa krypa ut bakvägen och efter den körningen som blev så tyckte vi mycket talade för On Track Piraten som satt bra placerad av övriga, men i rygg satt en viss donna som hade andra planer...On Track Piraten var bra som tvåa, men när Örjan som smugit med i rygg med Delicious vred ut in på upploppet fick publiken se den vindsnabba "ponnyn" bara blåsa förbi de övriga och intrycket är smått omöjligt att beskriva! Med bakvänt spö hos Örjan joggade hon ifrån övriga med full fart över linjen och segertiden stannade på grymma 1.10,0/2140am (ny världsrekordnotering av Delicious!) efter ett av de absolut mest sevärda travlopp vi sett någonsin! Stort grattis till Daniel Redén och hela Stall Zet, vilken fantastisk häst ni har! Och vilket race det blev!

Allt om storloppet, de övriga racen i omgången och mycket mer dyker som vanligt upp i vår PODCAST under måndagen. Varje måndag efter lunch!

Spelmässigt var lördagen ingen succé för oss och vi laddar vidare mot Derbyhelgen på Jägersro där det väntar dubbla V75:or!

Dagens betyg:

Delicious (V75-7) var fantastisk att skåda i Sundsvall Open Trot! Och vilket race det blev!

Ninepoints Lucy (V75-4) vann på tangerat svenskt rekord i Lasse Lindbergs Minne efter perfekt styrning av Oskar J!

Aristocat Boko (V75-6) var duktig då han skrällde i Silverdivisionen efter att stallkamraten gjort bort sig som storfavorit!

Floppen:

Order To Fly (V75-2) föll tungt...

Ready For More (V75-6) var en annan favorit som floppade...

Passas nästa gång:

Pastor Dee (V75-1) såg fin ut som fastlåst. Fortsatt form!

Comeonhill (V75-2) visar även han form och vinner snart igen!

510
22 Aug (18:08)

Lördagens V75-omgång blev ingen enkel historia, då det smällde flera gånger om i början på omgången och massor av rekord sattes.

Det började med Ochongo Face som Erik Lindegren ryckte skorna på, körde till ledningen och sedan vann enkelt på ett nytt svenskt rekord, 1.13,2 över 2 640 meter. Favoriten El Cantante orkade inte hålla upp innerspåret, och obesegrade M.T.Joinville fick ett tufft lopp utvändigt om ledaren och orkade inte men stretade ändå emot riktigt bra och gav sig aldrig. 

Poet Broline var "allas" vinnare i V75-2, så även våran och hästen tog hand om ledningen och allt kändes lugnt. Runt sista sväng gick det lite på nålar, och i början på upploppet kastade sig hästen i galopp vilket gjorde att Kenneth Haugstad och Heavy Sound blev ensamma på plan. En stor seger för Kenneth - som kört hästen i varenda lopp och satsningen på jänkarvagn och barfota runt om funkade utmärkt. Peter Untersteiner trodde att det var segern som rök i och med galoppen, men kunde inte säga vad galoppen berodde på. 

Det blev vild körning i V75-3, och när mållinjen skars stod jätteskrällen Royal Blessed som vinnare tillsammans med rutinerade kusken Wilhelm Paal som körde vaket. Arazi Boko sköt till bra när luckan kom efter att Christoffer oväntat släppt ledningen, men hann inte ikapp vinnaren. I det här loppet såg vi en häst som bara måste liras nästa gång, det får du inte missa under "passas nästa gång". Där finner du även vår flopp.

Princess Face är en riktig prisessa - för vilken insats hon gjorde i E3-finalen för ston! Adrian Kolgjini lämnde inget åt slumpen och körde fram utvändigt om ledaren. Sedan då? Adrian Kolgjinis häst krossade de andra, och vann på fantastiska 1.11,1. Efter loppet gav Adrian sin häst en kärleksförklaring, vilket man kan förstå. Hans häst vann säkert, och bakom där avslutade Toohotforyou och Ninepoints Gaagaa bra men orkade inte utmana efter fina resor. 

Björn Goop körde till spets, och gjorde ett mäktigt speedryck med Only One Winner mitt i slutsvängen och vann V75-5 överlägset i avstannande stil. I ärlighetens namn höll loppet ingen högre klass, men ingen skugga över vinnaren som såg mycket fin, kanske bättre än någonsin? Toppinsats. 

Peter Untersteiner tog revansch i V75-6 tillsammans med Allaballakaitoz som var enorm från ledningen! Hästen är oerhört startsnabb, tog sig direkt till täten och vann sedan enkelt på ett mycket imponerande sätt. Time Machine fick vandra utvändigt om ledaren, men var slagen tidigt och får inte godkänt. Mind Your Face och Explosive de Vie avslutade bra bakom vinnaren - men orkade inte utmana. 

Men i V75-7 var det dags igen. Peter Untersteiner hade greppet med Mc Steamy, men hästen hoppade när det skulle avgöras. Surt då hästen gjorde ett jättelopp. Björn Goop vann med Dominator men det satt verkligen hårt åt. Hästen såg slagen ut redan 500 kvar, men Björn höll igång honom och han vann knappt före Premier Kronos som håller toppform. 

Toppen:

+++ 

Princess Face var enorm i stonas final.

++

Heavy Sound är läcker, häftig modell av travhäst.

Only One Winner såg kanske bättre ut än någonsin, och rycket genom sista sväng var häftigt. 

Floppen:

Beau Mec fick det inte att stämma, såg inte som bäst ut.

Passas nästa gång:

Thai Brodway klättrade i ryggar över upploppet, såg ruskigt formstark ut.

Missa inte podcasten - kommer ut på måndag!

509
16 Aug (10:19)

Född i dödens, ja Mosaique Face vet knappt inget annat än att springa i den positionen.
Efter en ny heroisk insats åkte han dit på nytt sista 50 metrarna – och Ludde var rejält besviken.
Även vi suckade djupt då vi hade Mosaiquen som utgång på allt.

V75-1: BBS Sugarlight tog enkelt en längd på Royal Fighter som inte alls kunde öppna lika bra som förr. Jennifer tog säkert en safe-start för att hålla hästen i trav. BBS Sugarlight drog på i front när Ludde kom farandes. Vi trodde först att han skulle släppa, men Peter valde köra i ledningen, ett beslut som båda hästarna föll på. Mosaique Face såg grym ut hela vägen, krossade BBS Sugarlight och gick mot segern. Men då fick Västerbo Highflyer upp farten rejält och flög lågt över upploppet.
Segern till Daniel Redén alltså i försök A. Ruskigt surt för vår del då Mosaique Face var en viktig faktor i våra system.

V75-2: Galopp för MT Jordan, hästen är allmänt osäker och det blev för mycket från spår 1. I stället kunde mycket fina Digital Product spurtvinna via Open Stretch. Hästen såg lite seg ut in på upploppet men Takter la sig ner i biken och vips så spurtade Visbyhästen bäst. Bra insats!

V75-3: Oj, vilket jäkla härligt upplopp! En-procentaren Funny Tornado gick sylvasst i spåren och först trodde vi att Elin Gustavsson hade hunnit dit. Men via OS kom norske succémannen från igår, Geir Vegard Gundersen och tog sig förbi i sista steget. Men beröm ändå till Moondancer som var grym utvändigt om ledaren stora delar av loppet. Global Patriot kunde inte varit frisk - usel från ledningen.

V75-4: Snacka om att avgöra på två steg. Venkatesh är något utöver det vanliga och trots mil fram till Oliver Kronos avgjorde hästen över upploppet. Vi fick in bra info på Oliver Kronos och att Quick Fix skulle släppa. Allt stämde och vi trodde knappast Oliver skulle lägga i ledningen, men hästen var lite sämre och såg inte Venka komma flygandes längst ut. När Venkatesh är i gott slag är han ruskigt bra.

V75-5: Tung galopp för Rue De Bac som i det här heatet gick barfota. I stället var det Support Justice som kunde avgöra den tunga vägen efter att återigen Mosaique Face fått göra grovjobbet.
I Skiljeheatet av Åby Stora Pris var sedan Support Justice överlägsen och vann storloppet. Grattis Norge - Grattis Geir Vegard Gundersen!

V75-6: Härlig duell, Nadal Broline värmde bättre än någonsin enligt Uffe, men regnet som kom gjorde det inte positivt. Hästen sprang utvändigt och höll tappert, men Ni Talar Bra Latin var grym igen och vann lätt. Det var länge oklart vilken balans Nadal Broline gick med, Reijo ändrade flertalet gånger….

V75-7: On Track Piraten var vår spik men tuff öppning satte sig i benen och Piraten var tidigt slagen. Knappast godkänd insats. Kanske var distansen för lång? Nej, det här vann Mellby Viking enkelt och vilket jäkla intryck hästen visar. När Alfas Da Vinci kom farandes trodde man att Vikingen skulle lämna in - men Jorma och Mellby Viking bara stred på i ledningen. Det här är landets starkaste häst! Ruggig prestation.

Helgens plus:
11 Venkatesh - strålande spurt. Klasshäst när han vaknat på rätt sida
7 Moondancer - stred tappert hela vägen, var värd en seger.
4 Ni Talar Bra Latin - såg ruskigt laddad ut, gav inte Nadal Broline en chans.
3 Mellby Viking - Sveriges starkaste häst

Helgens minus:
Nahar fick det inte alls att funka trots magisk fin värmning.
Oliver Kronos borde vunnit från ledningen.
On Track Piraten var bara OK men får inga plus.
Global Patriot måste varit sjuk.

505
08 Aug (17:36)

Det blev favoritbetonat på V75 på Dannero på lördagen men det var ändå ingen tråkig omgång. Vi hade en del bra idéer men var fel ute i andra lopp så det blev ingen utdelning att tala om för vår del

Bandit Hornline blåste till ledningen i V75-1 då värsta opponenten i spetskörningen, O.P.’s Flirt, galopperade. Montdore gick fram utvändigt ledaren 1 400 kvar. Med ett öppet huvudlag och skor bak var det aldrig något riktigt bett i favoriten som var chanslös att utmana även om han tidsmässigt gick starkt sista 1 500. Jan Norberg stack i sista sväng med Bandit Hornline och vann vattentätt före Pedro Bi som gick bra från andra ut. Bakom tar vi med oss Premier Kronos som blev störd i starten, satt sist och avslutade lysande som fyra.

Frän norsk duell
I kallblodskriteriet blev det helt väntat norskt seger men inte Tangen Piril som vi hade tänkt oss. Istället stod Galileo emot från ledningen. Första 200 gick det fort då Gnistas Adonis utmanade rejält. Sedan blev det lugnt till 700 kvar innan det blev en ruggig duell mellan de båda norska favoriterna. Trots att Galileo inte funkade klockrent, bröt utåt väldigt mycket även denna gång, höll han undan efter en ganska tuff drivning av skicklige kallblodstränaren och kusken Geir Flåten. Tangen Piril var mycket bra som tvåa och Sigmunn hakade på bra som trea. Tangen Loke var dock en stor besvikelse och slagen redan 700 kvar.

I guld var det ett härligt intryck på Nahar. Han öppnade bra och efter 500 meter anslöt han utvändigt om tidiga ledaren Knows Nothing. Robert Bergh tryckte till rejält och fick ta över täten. Väl i ledningen drog han i bra tempo samtidigt som han hade koll på på hästen i rygg. Nahar såg lysande ut och Luckycharm Hanover var urtapper utvändigt ledaren. Bra insats även av Blended Scotch som fick göra jobbet i tredjespår sista 800.

Stennöjda med spiken
Vi var väldigt inne på Antti Sisu och vi måste säga att vi är stennöjda med den spiken. Han höll upp ledningen utan större problem. Mattias Djuse drog sedan i bra tempo och konkurrenterna var helt chanslösa att utmana. Antti Sisu såg grym ut som fastlåst senast, han var lika fin i spets den här gången.

Guldtäcktet blev väldigt händelserikt med många positionsförändringar. Tangen Haap tog över 500 kvar och fick Mel Odin utvändigt. Som fyra anslöt Titan Tabac. I det läget var vi ganska säkra på att Mel Odin skulle vinna. Tangen Haap är dock en riktig krigare och bet ifrån sig men han kunde inte svara Titan Tabacs vassa slutstöt och det var Ulf Erikssons uppsittning som drog längsta strået.

Snygg Reijo-dubbel
I V75-6 trodde vi mycket på Caddie Hit som också öppnade sylvasst till ledning. Han var pigg i därframme och efter ett varv fick han Danne Edel utvändigt. Denne satte mördande press under slutvarvet, hade greppet redan 500 kvar och gick undan ursnyggt till seger. Bakom spurtade Magic Number bra som tvåa och Princess Sally som femma. Vi var lite besvikna på Caddie Hit och Part Nan Angelen såg riktigt tråkig ut och galopperade uppgivet på sista långsidan.

Ny seger för Reijo Liljendahl och Ulf Ohlsson i V75-7 då Nadal Broline återigen hade lekstuga med konkurrenterna. Uffe valde en oväntad taktik, han tog upp innan start och det såg till och med ut som om han var ute ett halvt spår då bilen släppte fältet. Det blev fjärde ut och ett litet störningsmoment 900 kvar innan Nadal Broline fick sätta full fart. Utan att pressas klev han runt fältet och stegade enkelt undan på upploppet. Norsken sparad på nytt och det blev en perfekt uppladdning inför V75-finalen på Åby på lördag. Då kan han dessutom gå barfota runt om (om han får för banveterinären). Bakom tar vi speciellt med oss Conlight Ås som såg ruggigt tankad ut som fastlåst.

Därmed blev det jackpot på femmorna till finalerna på Åby på lördag och 18 miljoner extra i sju rätts-potten då.

Imponerande kallisvinnare
I duellen mellan Månprinsen A.M. och Lannem Silje drog Månprinsen det längsta strået trots att han fick gå utvändigt i högt tempo större delen av loppet. Han vann på 1.19,4/1 640a.

I Kriteriestoet var Öysten Tjomsland Aase helt överlägsen och vann med uppåt 40 meter.

Toppen
+++ Danne Edel vann på nytt från dödens. Han gör ett urstarkt intryck för dagen och har verkligen utvecklats senaste två månaderna.

++ Nahar var det ett grymt intryck på den här gången och han var helt enkelt ruggigt bra.

+ Antti Sisu såg väldigt läcker ut i spets.

Floppen
Tangen Loke är visserligen orutinerad och det var tufft emot men han var långt sämre än vid segrarna och var en stor besvikelse.

Part Nan Angelen var bara tråkig. Han gick aldrig upp i rygg och galopperade uppgivet på sista långsidan. Efter segern i debuten för Bergh under Elitloppsfredagen har han inte gjort mycket rätt i sin nya regi.

Lira nästa gång
Premier Kronos var ”felanmäld” och det blev vingel mest hela vägen men avslutningen var grym. Har gjort två kanonlopp i skymundan och nästa gång vinner han.

Princess Sally har verkligen höjt sig och efter strul på vägen spurtade hon vasst mellan hästar. Hon är högaktuell i ett vanligt lopp i norr.

Conlight Ås är kanske inte segeraktuell i nästa start som troligen blir Derbykval men som han såg ut som fastlåst måste han tas på allvar framöver.

504
02 Aug (08:43)

En sportsligt mycket fin tävlingsdag på Rättvik lägger vi till handlingarna där Thomas Uhrberg var lördagens gladaste efter segern med Staro Italy i Sommartravets Final. Spelmässigt gick vi dessvärre lottlösa trots ett par snygga tipsettor och ny topprank med 120 rader på Rank & Spel, men vi tar nya tag...

...Vi det ifrån början där storfavoriten gjorde sin plikt precis som vi räknade med. Nimbus C.D. är hur läcker som helst att titta på och det hörs också på Örjan Kihlström hur mycket han gillar den bildsköne fuxen som återigen tidigt tog hand om ledningen och sedan bara joggade han ifrån de övriga till en plättlätt seger. Här kan vi verkligen snacka om att Stefan Hultman har hittat rätt med hästen och spännande att se vart detta tar vägen framöver...Bakom var Oliver Kronos grymt bra som tvåa efter att ha tagit dödens inför slutrundan och man provade verkligen att syna favoriten då man satte tuff press, men den här dagen var man numret för litet. Sir Ratzeputz bra som trea också medan vi noterade att Bear Dancer såg rapp ut efter sen lucka som fyra imål och Bandit Hornline satt fast!

Önas Jocke tävlade i jänkarvagn i V75-2 och efter en bra resa så visade han sig starkast över upploppet och härligt att se Fredrik Pedersens segerglädje över linjen! Denne var ett givet streck för oss då vi garderade, men på Slutspelet valde vi att ta ställning och spikade Digital Control som var vår förstahäst och efter att ha haft rätt i spetsstriden där vi hade feeling att man kunde svara upp innerspåret - så trodde vi att det skulle bli pott. Så blev dock inte fallet där Digital Control föll tungt och var slagen redan mitt i sista sväng. Favoriten New Kiss gjorde ett bra lopp som fyra efter tung resa, men hon var som vi skrev märkligt överspelad. Action Launcher blev fast då ledaren stannade och kan vara värd att passa nästa gång med framspår och läge för spets...

Standout höll upp ledningen i Gulddivisionen och "ramlade undan" sedan i en tunn guldsoppa. Ed You trodde vi skulle slå denne utvändigt om det krävdes, men var en besvikelse då han bara blev femma ifrån dödens och får komma igen. Utan galopp i sista sväng för Smilin Eli (Redén körde upp i vagn) så tror vi resultatet hade blivit annorlunda. Nu rann dock favoriten undan och vi klev gärna av på denne då vi tyckte han var överspelad...Daniel Redén kommer dock få tillfälle ta revansch med Smilin Eli, var så säker! Vilken skjutare det är!

Nicklas Westerholm andades optimism inför V75-4 då vi kollade läget med honom och han fick också sätta dit sin Persos Bojje! Hästen har verkligen utvecklats och håller grym form för dagen. Nicklas valde att sitta kvar i andra ytter då attackerna kom 800 kvar och hade troligen vunnit även om han fått gå först i tredjespår, men nu blev det en del spänning då man såg ut att sitta i säcken i sista sväng - kyligt så gick Westerholm dock ner invändigt där det sedan löste sig och man vann enkelt. Vackert tränarjobb med en häst som för inte alltför längesedan tillhörde gärdsgårdsserien! Bakom spurtade lille Topgear in som fint tvåa och favoriten El Cantante var vass som trea efter galopp i första sväng. Bakom tar vi med oss Adrians Girl som aldrig fick chansen i tid, men som återigen såg fin ut och hon vinner snart lopp...

"15 B.W.Modde (10%) är märkligt nog knappt streckad på 10% i nuläget vilket vi tycker är mycket konstigt - det här är ju bästa hästen! Han har galopperat i sista sväng två senaste vilket sätter en del frågetecken, men fartmässigt räds man ingen i det här fältet och spännande nu när JOP ska ändra i balansen till den här starten. Slår det det väl ut är han i våra ögon bäst i grunden och springspåret på tillägg passar perfekt då han tidigare öppnat bra därifrån och vi tror på vettig chans att man blåser till rubbet!"

Ja, så skrev vi om tipsettan i kallblodsloppet (V75-5) och efter att tidigt ha körts sig till ledningen så blev det enkelt! Bakom tar vi med oss skrällen Höstbouffe som fortsatt visade form i skymundan.

Ni Talar Bra Latin infriade favoritskapet trots att det fanns en hel del faktorer som talade för annat i V75-6, men efter att ha släppt till spets så joggade man undan och inget snack om att kapaciteten är fin hos palindrom-hästen. Predator Icon tog hand om täten, men Ingves provade inte ens tävla utan släppte välvilligt när favoriten kom och även om hästen bara var okej som trea sedan så tyckte vi att det var fegt då favoriten säkerligen inte hade trivts lika bra först utvändigt. Bakom gick Dominator bra i skymundan och Angel France såg också tankad ut innan hon galopperade...

Sommartravets Final blev ett rivigt race sedan det "brunnit" för Venkatesh som dundrade framåt och inledde första 1000 på snabba 1.11,0 (!) i volt och snacka om att det blev fartfest! När fuxen sprungit av sig framme i täten så var det till slut Staro Italy och Thomas Uhrberg som stod som segrare efter att ha fått ett bra lopp i draget och med den fina formen som hästen visade senast på V75 så var det inte jätteförvånade att den här kunde skrälla. Global Money flög fram som tvåa ifrån sina dubbla tillägg och gick 11.6/2180 meter, men det räckte inte...Vi trodde här massor på Comte Du Pommeau, men denne galopperade på upploppet som slagen och dessvärre gillade hästen inte banan och Peter G Normans springare får komma igen. Bakom nämner vi en häst med knallform som såg grym ut som fastlåst - Traveling Man! Han "styrde" de övriga imål...

Återigen bra rankat, men det gäller som ni vet komponera systemet rätt och vi får ta med oss de sportsliga godbitarna denna lördag och ladda om inför den kommande spelveckan. V75 avgörs då på Dannero och tipsen släpps som vanligt på fredag kl 15!

Missa ej vår PODCAST som vanligt på måndag efter lunch. Klicka här!

Dagens betyg:

+++ Nimbus C.D. (V75-1) ser fantastiskt bra ut och fuxen blir fortsatt spännande följa framöver!

++ B.W.Modde (V75-5) joggade runt konkurrenterna trots tillägg och visade att han är bra då han fungerar!

+ Persos Bojje (V75-4) avgjorde snyggt när luckan kom och snyggt tränarjobb av Nicklas Westerholm!

Floppen:

Digital Control (V75-2) var ett drag som föll tungt ifrån spets och han var vi grymt besvikna på...

Ed You (V75-3) hade vi förväntat oss mera av även om han fick dödens...

Passas nästa gång:

Smilin Eli (V75-3) galopperade snöpligt återigen, men då denne går felfritt nästa gång...Håll i hatten!

Adrians Girl (V75-4) är bätre än raden!

Dominator (V75-6) sitter snart där igen, bra spurt i skymundan!

Traveling Man (V75-7) lyser form!

503