Skip to Navigation

Travtjänsten blogg

08 Feb (09:39)

Skrällarna duggade tätt under lördagen på Jägersro men tyvärr blev det spelmässigt ingen succédag för vår del - däremot sportsligt så var det flera sevärda race och som vanligt ett gäng "nästa gång-are" att ta med sig. Kanske fick vi rent av se en Elitloppsdeltagare visa upp sig?

...Men vi tar det som vanligt ifrån början och det blev skräll direkt genom Mr Arkansas Rose som visade att form slår klass och inledde genom att ta hem V75-1. Peter Ingves körde offensivt då han fick chansen och då det strulade för de bättre hästarna som blev fast med krafter kvar så var överraskningen ett faktum - surt för oss dessvärre då han lämnades i reservrutan trots intrycket i dimman senast. Panoramic fick chansen för sent efter att ha blivit över ifrån spår ett och Vivo Per Lei galopperade i rygg ledaren i sista sväng. Underbetyg till Nelle Atticus Jake medan Tor Mento satt fast med rubbet kvar och såg grym ut. Men det var vi nog inte ensamma om att notera...

...Digital Control hade ingen bra dag och galopperade dubbelt i V75-2, och istället blev det seger för Hank Von Håleryd efter att ha varit "stallskriket" i flertalet omgångar. Ett rätt dåligt race i våra ögon som inte läggs på minnet.

Gulddivisionen däremot blev sevärd och till slut så var det bara en häst på banan trots sämsta utgångsläget - nämligen Dreams Take Time! Peter Untersteiner avancerade framåt inför slutrundan och sedan bara åkte man ifrån övriga över upploppet - intrycket i sista sväng var magiskt och man verkligen hör hur mycket Peter gillar hästen. Frågan är om det här är en Elitloppsdeltagare sista söndagen i Maj? Bakom skötte Edward Ale sig bra som tvåa och går framåt med ytterligare ett race i kroppen, medan vi var besvikna på Allaballakaitoz som vek ner sig i ledningen och såg ut ha en bit kvar till toppformen.

Spets och slut i V75-4 där Miss Prelong och Marc Elias var överlägsna och både häst och kusk svarade för en snygg insats. Kaxig segergest av Marc sedan när man passerade linjen, och återigen visade två kuskar sitt missnöje med SHL-loppet då nämnde Marc samt Admir Zukanovic körde i sina ordinarie dressar. Vinnaren var bra, men i övrigt som vi skrev på förhand var detta ett dåligt stolopp med tveksamma favoriter i Ellix Rhyme och Teehee även om de såg bra ut och skötte sig fint - vi tar med oss Play It Diablo och Google bakom till nästa gång.

Enjoy Chocolate skrällvann V75-5 efter en bra resa tillsammans med Christoffer Eriksson. Här trodde vi mycket på Rico Leejs som skulle sitta i ledningen vilket också blev fallet, men denne vek ner sig till slut och Bacio förde en anonym tillvaro nere i kön efter att ha blivit hängande och pressades aldrig av Örjan.

Beverly Boulevard fick ett bra lopp och visslade till sina konkurrenter i V75-6 och var riktigt vass, men bakom spurtade Jetset strålande efter att ha fått dåliga ryggar och var loppets intryck. Jäklar vad hon kan flytta på sig! Vi trodde här att Countrygirl Ås skulle hålla ledningen och spåra runt om, men så blev ej fallet och hon såg dessutom inte vidare bra ut någon gång under loppet...

Örjan Kihlström avslutade omgången med strålande körkonst när han satte dit Georgie Mai i avslutningen. Han bevakade värsta konkurrenten Augustus F., vilket för övrigt var vårt drag, och måttade in segern ifrån dödens och bara lyfta på hatten för Örjan som är ruskigt vass i sådana här lägen. Nämnde Augustus F. trodde vi på och han såg mycket fin ut som tvåa där han fick chansen sent och ska ut i V75-finalerna till helgen, medan favoriten Dream With Me N.L. galopperade bort sig direkt ifrån start och troligt var lite väl laddad för dagen.

Nästan 650.000 kronor till de som lyckades med sju rätt, men som nämnt var vi inte nära denna lördag och får istället ladda vidare för helgen då det är V75-finaler på hemmabanan Solvalla som gäller. En riktig toppdag där vi dessutom ska kora V75-champions för både proffsen samt lärlingarna!

Missa inte vår PODCAST som dyker upp under måndagen där vi går igenom lördagen och mycket annat surr - denna gång dessutom med en gäst som har en spännande fredag framför sig då han är nominerad till Årets KometHästgalan.

Dagens betyg:

Dreams Take Time (V75-3) var strålande bra!

Georige Mai (V75-7) vann på ett mycket fint vis ihop med Örjan!

Miss Prelong (V75-4) var överlägsen och åkte ifrån sina konkurrenter!

Floppen:

Digital Control (V75-2) hade inte sin bästa dag och galopperade dubbelt.

Countrygirl Ås (V75-6) såg inte vidare bra ut och var aldrig med chans sedan hon blev av med ledningen.

Dream With Me N.L. (V75-7) var borta direkt...

Passas nästa gång:

Tor Mento (V75-1) såg grym ut som fastlåst!

Bobbery (V75-2) hade nog kunnat vinna om inte Örjan valt att gå ner invändigt å bortre långsidan. Krafter kvar!

Play It Diablo och Google (V75-4) satt båda fast och såg fina ut!

Jetset (V75-6) flög fram som tvåa!

Augustus F. (V75-7) fick inte chansen förrän det var för sent...

540
30 Jan (23:44)

Favoritfall i V75-1 där Windy Ways togs lugnt från start och fick för långt fram. Trots ett bra slutvarv fick hon nöja sig med andrapriset bakom skrällen Wariner (bild Kanal75, rankad trea av oss) som fick betalt på sin fina form och ordnade Martin P Djuses första V75-seger som tränare. John Östman valde att köra 70-oddsaren B.B.S.Mandarino i ledningen i V75-1 vilket var förvånande och hästen stannade i god tid och fick startförbud för dålig prestation...

"Krile Söder" ser man inte i vinnarcirkeln på V75 varje lördag precis, men nu fick han sätta dit Myr Faksen (femma i vår ranking). Krille körde smart, invändigt, fick chansen när Tomtegubben stannade och hästen avgjorde på bra vis. Tekno Odin hamnade ruttet till från dubbla tillägg men avslutade enormt bra till andraplatsen. Vi trodde på Sjö Odin som kastade in handduken från ledningen och var en besvikelse.

On Hold (vår tipsetta) tog en välförtjänt seger i Gulddivisionen från ledningen där Ed You aldrig kunde gå i riktig närkamp från dödens. Loppet blev billigt och prestationen ska inte överskattas, men tränare Berne gör ett kanonjobb med hästen som ser jättefin ut och Jakobsson visar fortsatt storform i sulkyn. Han kör med en annan pondus än tidigare Magnus och är på väg att etablera sig i kuskeliten.

Withma (tipsetta och utgångshäst) var bara bäst i V75-4 och blåste runt dem i fjärdespår med norsken oryckt. Oskar J Andersson fortsätter att övertyga i sulkyn och tog en dubbelseger den här lördagen. Följande gick att läsa om vinnaren i vår loppanalys:

Lärlingslopp i fjärde och vi är helt inne på att bästa ekipaget vinner detta och spelar utgång med 13 Withma (16%) som har en intressant uppgift då vi tycker hästarna med mest pengar på sig står billigt inne i loppet och Withma har t.ex tjänat nästan 300.000 kronor mera än flera av konkurrenterna och fick spår 13 i spårtrappan vilket är ruggigt underskattat. Bra startryggar dessutom och med bästa kusken så tror vi det är dags för Withma att segerdefilera. Hon satt fast med rubbet sparat senast och liksom stora delar av Westholms stall så är hon kraftigt på gång formmässigt då vi vet man haft en del problem med foder osv under en period, och vi tror hon på ren klass spurtar ner övriga till slut. Distansen gynnar de bästa i fältet och hon är van tuffare hästar än dessa och i vår bok bör hon vara favorit med tanke på läget och räknar med att Oskar J löser biffen utan strul under vägen. Utgång! 

Roger America spurtade starkt till seger i V75-5 (tredjerankad av oss). Benji Dana fortsätter att visa form, knappt slagen efter en stark avslutning.

Digital Archive och Linslusen A.U. infriade sina favoritskap i DD-loppen från ledningen (inga bra vinnare för oss, rankade fyra- respektive trea). Vi rankade vinnarna 3x5x1x1x3x3x4, men stannade på fem rätt. Nya tag redan idag söndag med Extra-V75 på Solvalla - tipsen finns att köpa här!

atg.se strulade igen och man valde att skjuta på starten av V75 med 50 minuter. Tillsammans-systemen gick inte att lämna in efter kl 1620 och såväl spelare- som aktiva blev drabbade. Bl.a. Daniel Redén och Reijo Liljendahl visade sitt missnöje på sociala medier och vi är inte ensamma om att kräva bättring framöver!

Kollega Mattias Spante var på Bergsåkers stallbacke den här lördagen och vi snackar mer om V75-omgången i vår podd som släpps på måndag efter lunch.

Spela nästa gång:

Raz Mackenzie värmde strålande och spurtade starkt som trea.

Traveling Man satt fast med norsken oryckt. Tävlade med plastskor som inte var intakta efter loppet och därmed böter. Även Lady Lee satt fast och vinner snart i sin ordinarie klass.

Catch The Cash såg lavad ut i biken och sköt till bra som tvåa.

Merry Broline värmde bra och spurtade starkt, liksom Premier Kronos i epilogen.

Iponema och Hero Sjöhammar satt fast med sparat.

539
25 Jan (10:48)

V75-1: Vi spikade Tack Wee på rubbet och efter 18/400 m i strålande stil i värmningen var det inget snack. Tyvärr bröt han ner i sista sväng och tappade fart och mark på det, men Diggers Elias vann med norsken oryckt från spets och den når Tack Wee inte ändå. Grattis till första V75-segern David Persson och snyggt jobbat!

V75-2: Här fick vi lite revansch när Matchmaker As spårade runt om. Efter repriser och granskning för måldomarna friades Jansson för den tajta situationen i första sväng. Även Uffe Ohlsson bakom Packleader ansåg det var lugnt. Dock passas Packleader framöver. Gick ruskigt efter galoppen. Kul även för Jansson att vinna V75.

V75-3: Nahar och Robert Bergh vann efter ett lopp i fjärde invändigt. Food Money trivdes inte på banan och var slagen i på upploppet. I stället var det gamlingarna Nahar och Spring Erom som gjorde upp. Nahar är en mardröm för spelarna att räkna på. Bergh dömde ut banan igen - men det räckte ändå efter en smart styrning.

V75-4: Grymt lopp av Montana Crown! Hästen fick backas sist, men kunde ändå stå för ett ruskigt bra slutvarv och spurta bäst. Det var välförtjänt. Sirol Axe gjorde ett topplopp men blev avslagen sista biten. Kemas Barolo passas framöver. Fast med gott om krafter kvar.

V75-5: Sömnpiller och Say That Again rann undan i ledningen. BG fick bestämma och konkurrenterna la sig på rygg. Väldigt bra insats (loppets bästa) stod ändå Alleyeson för. Hästen avslutade strålande och vi fick faktiskt upp lite feeling i sista sväng! Passas framöver.

V75-6: Snacka om häftig effekt på Hela Palema i biken första gången. Trots omgångens snabbaste öppning var det inget snack om att Helga bara rusade undan i spets. För oss förvånade då vi inte trodde hon hade "kepsen" att stå emot alla efter en så pass tuff inledning. Men hästen var grymt bra och när Torbjörn Jansson satt kvar med vår idé Let It Happen så suckade vi djupt, men det visade sig vara rätt taktikval då hästen var klen. Juvels Boy passas framöver. Värmde fint med kördes sedan snällt.

V75-7: Snacka om förvandling. Bergshults Leffe blir man bara mer och mer imponerad av. Ny seger på V75 och hästen var ju också riktigt bra. I början kunde October Kronos inte alls svara upp ledningen och hästen skyggade för vingen. Mr Vox brakade i stället till ledningen och tempot var uppskruvat. Sedan kom "Leffe" med sin attack och det bet riktigt bra. Det var många som trodde på en repris från Åby, där Pebbe SImoni smög med i ryggen. Men Leffe höll undan och det var mycket bra! Vi trodde på Jonathan Palema mycket men där körde man snällt. Har dock toppfom!

Helgens plus:
Helga Palema
Diggers Elias
Matchmaker As
Alleyeson

Helgens minus:
Food Money
October Kronos.
Axevallas bana.

Passas nästa gång:
Packleader
Alleyeson
Juvels Boy
Kemas Barolo 

538
17 Jan (11:43)

V75 blev en miss, men vi tog betalt på DD-spelet, både via Rank och Spel och via Slutspelet.
Så här var omgången lopp för lopp – och vi ställer oss även frågande till en av de största kuskarna någonsin.

V75-1: Usain Swing var vårt stora drag i omgången och vi jublade i kapp när Jens Eriksson tog sig förbi Coco De Vie i starten och tog behändligt över ledningen. Men Jens Eriksson i front tyckte att hästen hade fått offra för mycket - och släppte till favoriten Coco De Vie! Gav han bort loppet? Vi tror så! Coco De Vie vinner i alla fall aldrig utvändigt om Usain Swing och visst fick Eriksson luckan osv men det är ingen häst du bara speedar med hur som helst. Nu vann i stället Coco De Vie äntligen och det var hon värd efter den här vintern. Scellino Luis höll mycket bra och var tapper efter ett tufft slutvarv via tredje och andraspår. Att passa framöver var 8 Cao Dai som flög fram tillslut. I billigare gäng kanske det är dags snart?

V75-2: Här trodde vi stenhårt på Alfie och Örjan Kihlström. Kusken gav hästen ett drömloppet och luckan kom sedan in på upploppet och då trodde vi verkligen att Alfie skulle växla ner gänget. MEN i stället fick vi en tung käftsmäll emot oss på Valle Jerven, som vi däckade i ranken, vann efter en sylvass spurt. Det kunde man inte tro varvet kvar då hästen låg sist i fältet och hade 14 hästar att runda… Bra insats och tredje raka! Alfie får godkänt men borde vunnit med den resa för att vi skulle varit nöjda. Passa framöver: Liheim Svarten som såg dunderfin ut och fast med massor krafter kvar.

V75-3: Snacka om uppvisning! Ed You och Robert Bergh krossade allt i comebacken och vi var rät ute då vi ej spikade Piraten på V75. Ed You var ruskigt bra och trots 10-fart första 500 var Bergh överlägsen och gav inte favoriten en match.
”Det har känts så bra i träningen så det var roligt att det fungerade. Som det fungerar nu hemma har det nog aldrig gjort tidigare. Det vore läckert om hästen kunde kännas så här nu”, sa Bergh efteråt. Kanske är det dags för Ed You den här säsongen? Han verkar verkligen fått nystart med flytten till Åby. On Track Piraten var bra såklart, men kanske inte rätta trycket i honom? Men det gick undan…

V75-4: SHL-loppet blev en mindre flopp och fick inte alls det där ”trycket” som vi trodde det skulle få. Det är helt enkelt för dålig marknadsföring. Kihlström tog andra för dagen med Celebreightr och det var en mycket bra insats. Hästen var tokhet i värmningen, men Örjan behöll sedan lugnet på hästen och i loppet gav han hästen ett perfekt lopp i andra utv. Hästen visar prov på otrolig kapacitet och lär klättra genom klasserna. Vi trodde hårt på Sally Steel, men där kan vi säga att vi blev besvikna. Hästen var slagen i sista svängen och får ej godkänt.

V75-5: Premier Kronos var vår spik på rubbet och det löste sig nästan för bra för att vara sant… Hästen fick tredje utv som sedan blev andra utv. Men Ove A fick gå lite för tidigt och drog tåget i tredjespår. Hästen gick mycket bra, men kunde ej stå emot alla över upploppet. Surt, men Panoramic fick upp en häftig fart och spurtade som alltid vansinnigt. Vem som satt i sulkyn? Örjan Kihlström såklart.

V75-6: Scampi var vår stora värmningsvinnare för er som ryggade slutspelet DD. Hästen var även så bra som vi trodde och vi tog även betalt då vi spikade denna på DD. Ready Ribb såg inte alls ut att trivas på brodd och var aldrig med i matchen riktigt och Ready Ribb var tidigt slagen. Scampi har verkligen tänt till som valack och stammen är mycket spännande. Räkna med att Stig H har höga ambitioner på den här hästen. Above All Ås höll riktigt bra som tvåa.

V75-7: Zelma fick på sig ett helstängt huvudlag och Kaj Widell laddade rejält för ledningen men hästen slog ihop och galopperade. Passas framöver då det var en ruskigt fin värmning och hästen glänste hela dagen. I stället var det Jens Eriksson som kom att ta gruvlig revansch. Han fick en bra start och kom ner i rygg ledaren och första bike på den här hästen gillade vi och när hästen sedan gick ut utvändigt kändes det bra för vår del. Sambucas P.R var bara bäst och krossade ledaren Kulani. Snacka om revansch för Eriksson, efter fadäsen i V75-1. Vi gladdes även med en fin DD-vinst efter att Slutspelet-DD fyllt på Rank & Spels tidigare DD, så stannade vi totalt på 450 kronor på rätt komb under lördagen. DD-nettot därmed fina 8.824 kronor!

Till sist: Jorma Kontio, den flygande finländaren är i sällan iskallt slag. Inte en seger på V75 i år och allt verkar gå emot honom. Ser inte finländaren trött ut? Jorma upp är ofta kuskplus, men just nu verkar det vara tvärtom. Vi räknar dock med att Jorma Kontio kommer tillbaka i vinnarspåret snart igen.

HELGENS BÄSTA:
ED YOU - häftig comeback. Grym insats.
Celebreigthr - Kommer klättra genom klasserna.
Scampi - var inget snack, hästen var för dagen bäst och vann relativt enkelt tillslut.

HELGENS MINUS:
Usain Swing (Jens Eriksson) – släppte ledningen till värsta konkurrenten direkt. Tveksamt beslut.
Alfie – borde kunnat lite bättre efter drömloppet på innerspår i rygg på ledaren.
Ready Ribb - fungerade inte alls på banan.

PASSA FRAMÖVER:
Cao Dai - bra spurt.
Liheim Svarten - fast med rubbet.
Zelma - galopperade direkt. Men var dunderfin hela dagen.

537
09 Jan (21:52)

Snöoväder på Åby och rejält skitväder. Men det blev sevärda och inte minst roliga lopp.
För vår del vann omgångens bästa spik i Shogun DK. Resten blev nattsvart och vi har redan glömt resterande lopp.
Tur det bara är mindre en veckan kvar tills nästa V75:a!

V75-1: Dernier Viking fungerade inte alls. Nej, det gick verkligen inte i ovädret. Brodd i skorna gjorde det omöjligt för ”stålmormor” att fungera och tappade mycket mark och galopperade sedan helt uppgivet. Nu blir det vinterlov för henne som lär komma tillbaka starkt senare i vår.
I stället var det Candy Store som gjorde en bra insats. Hästen drog tåget och var förvånansvärt bra. Total usel var värmningsvinnaren Rya Spin, och Jorma fortsätter att ha det ruskigt tungt i sulkyn. Global Runaway passas i nästa. Fast med MASSOR krafter kvar.

V75-2: Snacka om att experterna gick på knockout. Inte många trodde på Yoggi Composite som tagit sina segrar i monté på slutet. Men med första bike och Örjan var det en kanoninsats och vann på linjen före Mellby Cieceron. Men undra hur Peter tänkte egentligen när han hamnade i femte inner? Hade hästen bara kört rakt fram så vinner nog Mellby Cieceron. Vi trodde på Breidabliks GT men hästen fick knappast fäste. Här fanns det inte mycket att passa framöver… Många var trötta över mål.

V75-3: Master Crowe stod för en ruskig bra insats. Master Crowe tog tidigt rygg på favoriten och värsta motståndaren, Wham Bam Boo. En vinstgivande taktik, minst sagt. Peter Ingves och Master Crowe kunde enkelt hänga med när Flemming Jensen attackerade med 800 meter från mål.
In över upploppet tackade sedan Ingves för draghjälpen – och försvann sedan i överlägsen stil över mållinjen. Vi måste bara hylla Petri Puro som ställer i ordning hästarna på ett lysande sätt. Snyggt! Vårt drag Barkevious Mingo höll riktigt bra och liras i mer passande gäng nästa gång.
V75-4: Äntligen börjar Tack Wee leverera. Det blev helt fel för UTAC som fick trava i tredjespår i 08,7 tempo och var ju slagen direkt. Vårt drag Beverly Boulevard trodde vi på efter resan hästen fick, men Tack Wee var för bra och gjorde en mäktig slutrunda. Nakoda Goj gick bra, men diskades. Den närmar sig formen. Annars tog banan ut sin rätt även här…
 V75-5: Wow, snacka om ETT MONSTER! Vi utnämnde Shogun DK till veckans bästa bank och visst var den så klar som vi trodde. Men på sättet han vinner är ju galet imponerande. Fullkomlig kross från utvändigt om ledaren och det var i ett rätt vasst gäng. Hästen går bara undan och vinner på 12,3 över 1640. Det var omgången insats och vi ställer oss i hyllningskören. Hur långt kan det räcka? Missa ej OPQC som fortsätter se ut som en kung, men får omöjliga lopp …
V75-6: Nahar såg ut som en dröm i värmningen. Vi spikade men kort före start gav Robban stort avslag för banan. Lätt i efterhand? Men Nahar fick det inte alls att fungera och Robert Bergh gav upp loppet direkt när han backades sist. Hedershästen Candor Hall vann igen men stilen är ju allt annat än bra. Goop fick gunga in hästen som var nära passgång under sista 100. Men styrka och hjärtat går inte att ta ifrån honom.
V75-7: Pebbe Simoni var en större smällkaramell för oss, men körspö och Magnus Jakobsson upp var riktigt bra. Only One Winner var svag och chanslös. Bergshults Leffe visade också fortsatt form men det var väl inte hans likör att dra i bra tempo framme i front. Poker Kronos kanske borde uppsöka doktorn? Tredje raka galoppen ger inga bra besked. Bergh hade ingen lyckat start på sin nya hemmabana. Jonathan Palema höll bra utvändigt om ledaren… Och Go Green Pelini såg jättefin ut hela loppet och värmde bra.
För vår del har vi packat ihop omgången redan…

HELGENS PLUS:
CANDY STORE - mycket vasst slutvarv. Fick utdelningen på sin form.
MASTER CROWE - Ruskigt mäktig att se när Ingves vrider på in på upploppet.
SHOGUN DK - vilken jäkla häst. Herregud! Skaplig kross.
HELGENS MINUS:
DERNIER VIKING - totalt iskall igen. Funkar ej med skor.
ONLY ONE WINNER - kunde inget i spåren…
NAHAR - funkade inte alls på banan.
LIRA NÄSTA GÅNG:
O.P.Q.C – GO GREEN PELINI – GLOBAL RUNAWAY

536