Skip to Navigation

Travtjänsten blogg

25 May (09:11)

Oj, oj, oj! Mosaique Face - vilken insats! Han dundrade runt på 1.09,0 i Prins Daniels lopp och bara gratulera Kolgjini och kresten runt hästen till en plats i Elitloppet! Förutom den sportsliga höjdpunkten så var detta dock en kall dag spelmässigt och inte mycker i övrigt att ta med sig...

...men vi tar det som vanligt ifrån början. Shadow Woodland tävlade barfota runt om och dundrade undan i spets på 11.9/2140am. och han var helt överlägsen. Favoriten Kemas Magic hamnade en bit bak efter att Takter hittat ut och han var chanslös utmana sedan och galopperade lite smått uppgivet i sista sväng. Arn Hammering spurtade bra som tvåa och fortsätter att leverera gång på gång!

M.T.Insider höll spets i V75-2 och sedan spårade Olle Alsén hela vägen. Vår vinnare Klöver All Over valde Ulf tyvärr fel väg med i sista sväng, annars undrar vi hur det hade gått...Surt, men kul se Alséns glädje och segergester gillas alltid! Många som svek i detta race i övrigt och inte mycket att ta med sig - Dream Trotter såg fin ut i skymundan vilket dock ska noteras.

Diamond Of'Em hittade, i alla fall enligt oss, lite oväntat till ledningen i stoloppet, och höll knappt undan till seger. En iskall vinnare för vår del då vi trodde att hon skulle få svar och det här loppet vill vi helst glömma bort fort. Ninepoints Lucy knappt slagen tvåa efter en grym insats då hon fick dra tåget i tredjespår sista varvet. Erica var vår skrällidé och höll mycket tappert efter ett tungt lopp medan stallskriket Trinity Zet galopperade direkt.

Tango Lavec var omgångens stora favorit och det var inte någon vi litade på - men han fick spets och lyckades sedan "krypa undan" och vann knappt ifrån spets. Han är bra, men vi hävdar fortsatt det var en iskall favorit... Bison Spiro gjorde en stark slutrunda ute i spåren och Ochongo Face såg mycket fin ut som fastlåst i övrigt, i ett rätt så dåligt race ska tilläggas!

Tangen Haap var vår givna etta i kallblodsloppet och han gjorde oss i varje fall inte besvikna! Han var grymt bra trots att han blev över ifrån början och segerglädjen hos Björn Karlsson gick inte att ta miste på över linjen - kul att se! Här noterade vi en mycket taggad Eldvin som satt fast efter galopp bakom hästar.

Sedan kom då Guldloppet som alla väntat på och segerreceptet blev enkelt - Mosaique Face spets och slut! 1.09,0 stavades segertiden till! Smaka på den. Kolgjinis springare har återigen rest sig på nio och visat vilken kanon det är och även om vi inte hade rätta feelingen inför detta så är vi de första att lyfta på hatten och gratulera till en plats i Elitloppet! Ludde i Elitloppet är alltid en välkommen krydda! Bakom så var Maven bra som tvåa efter att hon fick dra tåget sista 700 och Papagayo E. var smått fantastisk som trea då han fick dåliga ryggar och tvingades ut i fjärdespår (!) runt slutsvängen...Den norsken är också grym! Creatine var återigen blek och vi blev grymt besvikna och nu får denne visa mera innan vi hyllar till nästa gång...Panne De Moteur ska nämnas i övrigt då Örjan körde snällt och aldrig pressade hästen. Han blir livsfarlig nästa gång!

Oliver Kronos tog hem avslutningen och det är fortsatt bara att lyfta på hatten för Ulf Stenströmer som gör ett grymt jobb med hästen. Björn tog dödens i rätt läge och kunde sedan jobba in en knapp, men säker, seger över upploppet. Rocket Zet trodde vi massor på, men han var inte i närheten av att hålla ledningen knepigt nog och även om han hittade ut sedan så sågs han aldrig med chans...Venkatesh såg grymt läcker ut bakom hästar utan att få chansen!

Låg utdelning innebar att det blev JACKPOT på fem rätt och de pengarna flyttas vidare till Elitloppslördagen - snacka om att det kittlar i speltarmen! Ni har väl kollat in listorna? Vilka lopp! Då är vi laddade med nya batterier.

Du missar väl inte vår PODCAST? Varje måndag efter lunch! Eftersnack-V75 och Elitlopphelgssurr denna vecka!

Dagens betyg:

+++ Mosaique Face (V75-6) var grym på 1.09,0!

++ Sahdow Woodland (V75-1) var helt överlägsen i inledningen!

+ Tangen Haap (V75-5) visar att han kommer fortsätta klättra i klasserna och svarade för en vass insats!

Floppen:

Creatine (V75-6) svek rejält, igen...

Trinity Zet (V75-5) galopperade direkt...

Passas nästa gång:

Ochongo Face (V75-4) och Venkatesh (V75-7) var de två vi fastnade allra mest för!

488
17 May (18:35)

Hemmaseger i Finlandia Ajo som blev något av ett "skämtlopp" där Bret Boko fuskade bort loppet från spets på 12,2. Oasis Bi tog inte en längd från start och det såg inte snyggt ut när Björn tog upp honom kraftigt, vilket störde David Sisu till galopp. Oasis Bi fick sedan gå sin speed i tredjespår på baksidan och var chanslös på segern. Loppets utropstecken var Univers de Pan som såg dunderfin ut som fastlåst efter en "grodätarstyrning" av Philippe Daugeard som aldrig deltog i loppet. Visst, hästen ska ha krafter kvar från tredje in där man varvar på 1.14, men jäklar som han såg ut när han åkte förbi Bret Boko efter mål och Univers de Pan vill vi givetvis se i Elitloppet! Grym spurt av Vincennes som flög fram sista biten efter passiv styrning av Örjan och hon är Elitloppsaktuell. Moving On var bara dålig från dödens och Pascia Lest kunde ingenting från rygg på ledaren.

I övrigt fick vi se ett favoritfall i V75-1 där Super Photogenic galopperade dubbelt. "Banan var för stum för honom", berättade Erik efter loppet. Segern till en smygkörd Thula Sana.

Styrkedemonstration i nordisloppet där Suivikas bara var bäst trots att han fick göra jobbet i tredjespår sista 1400 - ruggigt bra insats!

Vi spikade Victory Bonsai på allt, men han galopperade bort sig tidigt och det blev svensk seger då M.T.James spurtade till seger. Victory Bonsai gick som ett skott efter galoppen och såg dunderfin ut som helt opressad över mål - vilket skjutare! Victory Bonsai vill vi se på Solvalla om två helger (vi har redan börjat samla tomburkar så vi kan kliva in på toton!).

Bästa hästen vann i V754 där Nieminens "tanks" Begemot Frido krossade ledande Graffiti Artist från dödens, intrycket när han satte kniven i ledaren 700 kvar var mäktigt!

Golda Mercury såg inte bra ut innan loppet, men sedan man lagt på boots efter provstarten fungerade hon bättre i loppet som hon bombade hem på 12,3 full väg.

Absolut Newport såg jättefin ut då hon vann enkelt från ledningen med norsken oryckt - Elitloppshelgen nästa!

Spelmässigt var tyvärr söndagen helt iskall för oss och bara att erkänna att vi var snett ute - nya tag nästa vecka då vi har jackpot både på V86 och V75 och då tar vi snabb revansch! Mer om helgen och tips om kommande vinnare får du i "podden" som vi släpper runt lunch imorgon.

487
16 May (17:14)

1x2x3x1x4x1x1 = 24 rader var vår vassa V75-rank, men tyvärr valde vi att spika i fel lopp och stannade på sex rätt. Staro Fendi - Volstead (16,42) var en "rak DD" på Rank & Spel med nettot 4.226 kronor! 

Ruby Trap var bara bäst i Drottningens där Takter körde fram i dödens och Ruby, med sin fina löpskalle, plockade säkert ner ledande Jetta Palema. Som vi nämnde i vår podcast efter försöken så har Ruby tävlat med skor och fasta tussar tidigare och nu var det läge att dra ett par växlar, barfota slog väl ut och hon avgjorde säkert när Takter drog tussarna.

Favoritfall i V75-2 där Greenleaf Slim inte var i balans, orsakade en omstart och blev för vass i ledningen. Han var slagen i sista sväng och segern till Super Otto som det äntligen löste sig för och han fick betalt på sin fina form. Tapperhetsmedalj till Paparazzi som var enormt bra med forcering till dödens efter tidig galopp.

Vi fick tyvärr kliva av i V75-3 där vår spik Furious Francis felade bort sig direkt från start. Segern till Oscar Ribb (3%) som släpptes till ledningen och vann överlägset. Vi hade vinnaren tredjerankad och plussade kraftigt för honom som skräll i analysen så det kändes snopet (och onödigt!) att kliva av här...

Magic Tonight infriade sitt favoritskap och fixade en plats i Elitloppet, men Reven d´Amour tog nästan en hel längd på honom på upploppet och vi har högre krav än så på Magic Tonight. Örjan var av samma åsikt och menade i TV-intervjun att det inte var rätta klöset i honom från start och att det var en 90%-ig insats. Gör han om dagens prestation är han chanslös i Elitloppet, men Walmann har två veckor på sig att vässa till det som saknas. Inget ont om Reven d´Amour, stallet gör ett kanonjobb med tioåringen, men det kändes ändå skönt att det var Magic Tonight som vann då han var den enda i fältet som kan räknas som ett segerbud i Elitloppet.

Othello C.D. gick vi emot då vi tyckte att han blev för stor favorit, men han fick ett passande lopp i rygg på ledaren i högt tempo och avgjorde säkert via open stretch. Han var bäst i loppet, men en iskall vinnare för vår del och den stora favoriten var faktiskt den sämst rankade vinnaren i omgången (vi lade ner honom som fyra i ranken på det låga spelvärdet). Vi hade skrällfeeling för Seek And Destroy från rygg ledaren, men Marcus Hultman hukade sig och körde i spets i högt tempo vilket blev för tufft. Calvados In testades barfota men såg dålig ut och var stort slagen - inte roligt att se!

Staro Fendi ser ut som en ny häst hos Peter Untersteiner och vann Bronsloppet trots kort galopp från start - imponerande utveckling på honom! Snoopy var ruggigt bra från dödens som tvåa - snacka om moralisk!

Vi nämnde Ruby Trap som vinnare av Drottningens i vår podcast efter försöken och även Volstead - det lönar sig att lyssna på "podden" varje måndag efter lunch. Volstead var bara bäst i Kungakannan där han matade ner allt i tredjespår sista 700 där favoriten Al Dente skuffade helt från ledningen.

Toppen:

Stall Melander - vann båda årgångsloppen! Roligt att se "Cattis" glädje på stallbacken, det smittar av sig!

Kenneth Haugstad tog en V75-dubbel och vann även ett lopp utanför V75-kupongen. Snyggt, och roligt för "Kenta" som inte riktigt fått till det på V75 tidigare.

Floppen:

Souchong (V75-1) värmde bra, tävlade barfota och i bike. Örjan körde perfekt, men hästen var usel och det var inte första gången hon svek i en stor årgångsfinal. Även Al Dente (V75-7) svek totalt och det är stora frågetecken kring dessa två, som sågs som kullettor inför Oaks/Kriteriet...

Greenleaf Slim (V75-2) var alldeles för stressad och vek ner sig från ledningen. Han måste lugna ner sig för det här beteendet håller inte under finalerna med allt "stim och ståhej" som är den helgen.

Flemming Jensens styrning (V75-6) med Even´s First Boy (enormt tapper som trea!) där han sänder i tredjespår i högt tempo med en hetsig häst i dödens. Inte så mycket "Icemanden" över den styrningen och som V75-kusk är han sårbar, Flemming...

Spela nästa gång:

Jonathan Palema (V75-6) såg lavad ut som fastlåst.

486
10 May (21:05)

Copenhagen Cup blev ett rivigt lopp - där till slut blev italiensk seger i form av Robert Bi som satte världsrekord! Segertiden blev enorma 1.10,0 - och han spurtade bra efter en fin resa. Banks bombade till spets, men kusken där hade inga som helst planer på att svara då Johnny Takter kom i full fart med Maven som såg sagolikt fin ut för dagen. I sista sväng stack Takter, och såg ut att gå mot en säker seger men på några steg var hon stum och upploppet blev långt, för långt, för stoet som ändå gjorde en fin insats. Voltigeur de Myrt stred bra efter ett tungt lopp - och slutade trea. Support Justice däremot agerar rätt så stinglöst, och nu är Geir Vegard Gundersen smått desperat och ska testa helstängt och barfota i Elitloppet - det får bära eller brista!

I övrigt:

D'One tog hem V75-6. Hon höll undan från ledningen där Örjan Kihlström pressade värsta konkurrenten, Fleetfoot Hanover, i galopp efter cirka 800 meter. Red Rose America var DD-draget från vår sida, och hon störtdök från rygg ledaren men hann inte ikapp men ska passas i alla sammanhang framöver. Det är superform på den kanten för tillfället!

Alfas da Vinci visade Harper Hanovers-form i V75-1, då han i ett huj avgjorde och vann mycket enkelt. Han står tufft till i Harper Hanovers, och Joakim Lövgren väljer mellan det loppet och att åka till Frankrike. Alfas är en häftig stayer, som vi hoppas få se under Elitloppshelgen.

Nok'en Fräkkert har vi varnat för flera gånger på sistone - och nu fick han äntligen sätta pricken över I:et. Han spurtade till säker seger i V75-5, och såg fin ut. 

Magiccarpetride US var tillbaka i fin form - och tog enkelt hem V75-4. Erik Adielsson berömde hästen efteråt, och nu siktar kretsen kring hästen eventuellt på Sweden Cup under Elitloppslördagen.

Amour du Coglais är en helmysig häst, som enkelt vann V75-3 från ledningen med krafter kvar. Marcus Lindgren var på väg mot en stalldubbel, men hans styrning British Steel galopperade i sista sväng.

Rene Jonassen vann V75-2 med The Great Elkaer som avgjorde knappt efter fin resa mot Sun Esterel. Favoriten Four Strong Winds var vi tveksamma till - och 1.40-favoriten var slagen tidigt. 

Missa inte vår podcast som kommer ut måndag förmiddag. Där summerar vi allt, och blickar framåt!

484
09 May (16:45)

Coldtown var megafavorit i V75-1, och han grejade uppgiften utan större problem. Jorma Kontio var riktigt nöjd med honom i värmningen, och ekipaget kom omgående till ledningen. Daniel Redén tävlade med Rocket Zet - och det gick fort långsidan ner men Coldtown vann mycket enkelt före en väldigt bra spurtande Stein Daylight som återigen gjorde ett topplopp. 

Hanna Olofsson tog karriärens första tränarseger på V75 i den andra avdelningen, då hon på ett snyggt sätt styrde in Quattro Lane till seger. Hästen travade inte bra, men Hanna var kylig och avgjorde med säkerhet över upploppet. Vår idé, Hagentoy, galopperade dubbelt och fick det inte att stämma. Har haft stora problem med fräschören tidigare, och det kan vara så att allt inte står rätt till med hästen. 

Nahar floppade i Finland för bara en vecka sedan, men trots det var Robert Bergh inte orolig inför lördagens start. Som vanligt hade Bergh koll på läget - och tog chansen att få en biljett till Elitloppet. Nahar spurtade till säker seger, och slukade upploppet på tre steg. Mäktig insats och nu lär vi får se den forna Elitloppsvinnaren i Solvallas storlopp. Panne de Moteur körde Örjan offensivt med, och han höll bra som trea. Örjan var nöjd - Hultman lyrisk, och det är låga odds på att vi får se hästen i Elitloppet sista helgen i maj. En annan mycket positiv häst var Knows Nothing, som avslutade bra efter tuff inledning. Han tävlade barfota runt om, och är nu också aktuell för Elitloppet

Love Dancer har vi alltid haft ett gott öga till, men han har haft en del otur och blandat och gett. Nu föll allt på plats - och han fullkomligt utklassade konkurrenterna från ledningen. Spetsstriden blev så avgörande som vi trodde, och då Fredrik B Larsson kom till ledningen var loppet över. Love Dancer såg bättre ut än någonsin, och är nu klar för finalen under Elitloppshelgen. Favoriten Queer Fish gick mycket fort mellan galopperna. 

Anders Malmrot är delägare i Digital Collection, och det är en härlig liten krigare som tog hem V75-5. Hästen fick allt annat än ett enkelt lopp, och på sista långsidan valde kusken Jan Norberg att köra på chans. Det såg ett tag ut som att hästen skulle bli fast, men när Norberg tog sig loss var det bara en häst på banan. Ulf Eriksson tog ledningen med Wizard Simoni - men somnade in och blev av med ledningen efter 500 meter. Han var tvåa, och gjorde också ett bra lopp men var chanslös att stå emot vinnaren till slut. 

Cool Keeper - spets och slut. Ja, så enkelt blev det i V75:ans sjätte avdelning. Leif Witasp avgjorde spetsstriden direkt, och sedan var det ingen som ville hålla tempot uppe. Det gjorde att Witasp kunde glida undan till en enkel seger. Robert Bergh lossade av Creatine på sista långsidan, men då hade han redan lagt bort mycket krafter och det ebbade ut tidigt. Nu var Bergh sugen att åka till Åby nästa helg - då kan det bli andra bullar... Stora pluspoäng till tvåan i mål, Special Topgear, som stod stenhårt inne i loppet men stred berömvärt. 

Robert Bergh tog snabb revansch efter missen med Creatine och vann avslutningen med Montdore som var starkast till slut. Ett galoppfyllt lopp - och Berghs häst visade fin inställning, precis som vanligt. Hot Deposit kördes i ledningen, och höll bra men hade inte styrkan att stå emot till slut.

Dagens betyg.

+++ 

Nahar var tillbaka i fin vårform - och nu lär Elitloppet vänta på honom. 

++

Cool Keeper såg fin ut från ledningen, och blir ett intressant tillskott i eliten under året. Vilken läckerbit!

+

Digital Collection fick ett tufft lopp, men avgjorde enkelt på pigga ben och såg fin ut över linjen.

Floppen:

Månprinsen A.M. vann innan V75, och såg fin ut. Helt fantastisk häst - men ägarens attityd i ATG-live där hon försökte få gnällpoäng innan och efter loppet var under all kritik. Snacka om att göra dålig reklam för travsporten. Usch! 

Passas nästa gång:

Stein Daylight (V75-1) svarade återigen för ett topplopp. Vinner inom kort. I samma lopp såg Kung Töll och Kricken C.D. formstarka ut.

Nimbus C.D. (V75-6) körde Örjan Kihlström försiktigt med, och han spurtade väldigt bra och såg harmonisk ut.

483