Skip to Navigation

Travtjänsten blogg

24 Jul (16:39)

Galactica (bild Kanal75 AB) vann ett sevärt StoChampionatet och visade åter sin härliga styrka och inställning när hon tuggade ner dem under slutvarvet på nytt svenskt rekord. Vi skickar ett stort grattis till kretsen kring hästen med Malin Bergström och Lars-Åke Söderholm i spetsen - en seger för bredden i svensk travsport med en amatörtränad häst som vinner storlopp! Pasithea Face var moralisk (grymt tapper i dödens) och Adrian var förståeligt förbannad på Örjan efter loppet som svarade ledningen med In Toto Sund. "Jag borde ha lagt upp det annorlunda, ett dåligt upplägg av mig", erkände Örjan efter loppet. Härligt med känslor och en rolig vinnare för sporten.

I övrigt noterar vi att Coldtown fick en välförtjänt seger i V75-1 och Trovatore gick ner i klass och blåste till dem på långsidan i V75-2. Windy Ways såg klar ut i V75-3, men trots att hon avslutade snabbt fick hon ge sig mot en raketspurtande Patricia Hastrup som snuvade en snopen Örjan på linjen. Salma Silvio vann tröstloppet till StoChampionatet efter en bra styrning av underskattade Christoffer Eriksson och välkörande Håkan B Johansson vann amatörloppet med Brilliance. Sevilla avrundade från ledningen där vi tar med oss Slide So Easy till nästa start.

571
23 Jul (19:25)

Some Summit var storfavorit i V75-1 och även vi trodde stenhårt på henne, men trots att hon gjorde ett kanonlopp efter tappstart (1.11 i 2000 meter med under 1.10 första varvet!) fick hon ge sig sista biten mot Nancy America. ”Hon tvekade och skulle galoppera i starten och vi tappade 20 meter. Jag är jättenöjd med hästen”, kommenterade Veijo till TV4 efter loppet. Med facit i hand hade Veijo säkert kört lite lugnare, nu blev det för tufft. Vinnaren var bra och Flemming körde smart som inte bråkade med Veijo varvet kvar, men även tvåan Oh Goodness förtjänar överbetyg efter hennes starka långspurt.

Oerhört tråkigt i V75-2 där Mouron Rouge föll ned och avled på banan - vi lider med kretsen kring hästen och det är alltid tråkigt när sådant här händer. Minnestads Dubai värmde dunder och vi spikade på Slutspelet. Mattias Djuse körde till ledningen (även i det avblåsta loppet) och hästen var bara bäst. Härlig styrka i honom och ett Derbyhopp för framtidsmannen Djuse. Favoriten Pardon var utan chans och galopperade på upploppet.

Hemmatränaren Sofia Aronsson hade ställt i ordning Anna Mix och med Erik i en jänkarvagn var Anna Mix ensam på banan och vann enkelt på nya världsrekordet 12 blankt över lång distans med oryckt norsk sedan hon övertagit ledningen från Spring Erom 1600 kvar. Favoriten Call Me Keeper fick ett fint lopp i andra utvändigt och gjorde det bra som tvåa, inget att säga om att han inte kunde slå en grym vinnare, men vi saknar ändå det rätta trycket i hästen, han kan ännu bättre!

Pampalo blev över från start, men hade tur och fick lucka i sista sväng vilket blev loppavgörande och han avgjorde enkelt. Please Mr Please slog på en galopp 1200 kvar men gick som ett lyse i vida spår efter felet och han är riktigt bra – vinner nästa gång, men den såg alla så oddset lär bli därefter... Passa Playboy Face nästa gång, han kom aldrig till men avslutade bra.

”Under tio procent på honom är ett skämt trots bricka tolv! Visserligen var han aningen seg senast, men han går framåt med loppen - ska nu testas med ett norskt huvudlag vilket känns mycket intressant, och Kevin Oscarsson tillhör loppets vassaste drivers. Pass upp ifall det klaffar!”

Ja, det läste vi in om vinnande Global Respons och det var en snygg A-häst till 5% som blåste runt dem i spåren sista varvet och var riktigt bra. Roligt för Kevin som gästade vår ”podd” för ett par veckor sedan - en talang och ett framtidsnamn!

Seedorf O.M.F. testades barfota runt om vilket slog väl ut och hästen var ruggigt bra och vann på 11,5! Trots att han varvade upp sig efter en återkallad start hade han styrka och mod att plocka ner Nadal Broline över upploppet. 6% var i underkant och han var given i A-gruppen för oss. Nadal Broline gjorde ett bra lopp som tvåa efter starka sista 1500, men han är bankänslig och behöver fäste och trivdes inte perfekt på den något lösa banan. Han vinner nästa gång istället, Nadal.

Furious Francis fick äntligen sin V75-seger i V75-7, men han räddades av linjen när Stay Alert och Vernin Starlight störtdök den sista biten. Vi hade sjöat på DD med Vernin Starlight (totalt 300 kronor till 95 ggr på 1-2) och det var surt att han inte kom ut på sista långsidan. Han går knappt framåt i loppen Vernin, men jäklar vad han svarar på norsken!

Trots ett par fina speldrag i Global Respons (5%) och Seedorf O.M.F. (6%) samt stabil rank (2x1x3x2x2x2x3 = 144 rader), räckte vi inte hela vägen fram utan fick nöja oss med sex rätt på Slutspelet (vi sprack på spiken Some Summit). Nya tag redan på söndagen med Extra-V75 och StoChampionatet - tipsen finns att köpa!

570
17 Jul (09:14)

Han gjorde det igen. Med en lättare ansträngning så avväpnade han de andra i Årjängs Stora Sprinterlopp och det är bara lyfta på hatten för fantastiske Nuncio. Han bara leker! Tredjespår fram till dödens och sedan måttade Örjan Kihlström in segern till publikens jubel, ett nytt härligt travkapitel i sagan om Nuncio! I övrigt så var det spelmässigt annars en kall omgång, som slutade med jackpot till Axevalla!

Thomas Uhrberg hade uppvisning i den högre skolan hur man kör ifrån springspår i inledningen. Pang!, lät det och sedan satt Takethem i ledningen i V75-1. Man tilläts sedan bestämma tempot helt efter behag och joggade undan före övriga och sällan har ett V75-lopp vunnits enklare. Uhrberg hade för övrigt en toppendag då han sedemera satte dit Conrads Definitif och Västerbo Exact och tog en trippel på V75, och var ju även tvåa med Tycoon Conway Hall i Årjängs Stora. Snyggt jobbat!

Steinfaks rundade övriga trots sina tillägg precis som vi var inne på i kallblodsloppet. Klockan visade 22,3/1500 och hästen var bara bäst! Här har Ronnie Hansen och Geir Vegard Gundersen en häst som blir mycket spännande att följa framöver.

Beverly Boulevard var tillbaka i vinnarcirkeln i V75-4 - detta trots att Johnny Takter valde ett tidigt avancemang och satt i spets med varvet kvar. "Hon spottar alltid ut bettet sista 100 så jag var orolig!", sade tränare Öhman efteråt - men bensinen räckte hela vägen, före vår idé Undimede som var duktig tvåa.

Othello Face galopperade i V75-5, och istället blev det Cab Hornline som ledde runt om. Ett lopp som i sig blev rätt tråkigt och händelsefattigt, men vinnaren var fin.

Vår Podcast har sommaruppehåll och återkommer vecka 33!

Dagens betyg:

+++ Nuncio (V75-7) - vem annars? Kommentarer överflödiga.

++ Steinfaks (V75-3) klev runt övriga och har mycket hämta framöver!

+ Västerbo Exact (V75-6) fick full utdelning och var tämligen överlägsen i Klass I-försöket och därmed fullbordade även Thomas Uhrberg sin trippel på V75!

Floppen:

Smokey Herman (V75-2) galopperade bort sig direkt.

Oki Doki Face (V75-6) fick inte ens vara med och ströks av veterinären.

Mellby Club (V75-6) motsvarade inte spelarnas förväntningar och slocknade tidigt!

On Track Piraten (V75-7) hade vi förväntat oss mera av, trots att han var fyra imål. Han sågs aldrig med chans denna dag!

Passas nästa gång:

Coldtown (V75-1) såg grym ut som fastlåst och håller toppform.

Gene Kelly Am (V75-6) såg fin ut med krafter sparade och ser laddad ut för dagen.

569
09 Jul (20:47)

Dags att summera V75-cirkusen i Halmstad. Vi tar lördagens omgång först – för att sedan avrunda med vad som egentligen hände i Sprintermästaren…

V75-1: Nej nej nej, Fridericus…Vad gör du? Galopp redan lång innan start och den stora favoriten kom inte ens till start. Hästen var chanslös och galopperade hejdlöst bort alla sina möjligheter. När Jorma sedan valde rygg på ledaren (kunde tagit lugn dödens) fick vi en skräll och Örjan Kihlström serverade King City en drömresa och spurtade bara bäst. Plusbetyg även till Only One Winner som gick bra i spåren och Divisionist såg grym ut hela vägen… Det är bara lira nästa gång!

V75-2: En mycket bra prestation av Peter Untersteiner och Isor Håleryd. Men det såg länge nattsvar ut då Isor Håleryd hamnade långt bak efter start. Hästen var även riktigt nära på att bli påspungen in i första sväng, men Peter Untersteiner lyckades reda ut situationen. Det var Peters ENDA seger under helgen på V75. En missräkning - så klart.
– I torsdags hade vi flera hästar som gjorde bra lopp, men det blev ingen seger. Det är inte så lätt att vinna på beställning, hela eliten ä rpå plats och de gör allt för att jag inte ska vinna. Jag har sagt hela veckan att jag har haft den bästa hästen, nu fick han verkligen visa att det var det. Vi fick lägga en extrem speed på långsidan, men han var bara bäst i dag, säger Peter Untersteiner.

V75-3: Treasure Kronos var bara bäst och vi bugar och bockar för uppvisningen. Hästen var totalt överlägsen och dirigera loppet från dödens. Det här är en kanon. Wow! Stort grattis Jerry Riordan och Christoffer Eriksson. Bakom var inga riktigt nära och det var väl bara Bacio som gjorde det bra men alla var egentligen helt chanslösa.

V75-4: Vi trodde hårt på Bula Bula Am i lärlingsloppet och Oskar J Andersson gjorde oss inte besvikna. Men herregud, vad var det för insats? 12,2 vinner man på och Oskar var åkandes över mål med Bula Bula Am som verkligen utvecklats på slutet. Snyggt tränarjobb av Marcus Lindgren och Bulan kommer tjäna bra med pengar framöver när hon visar den här speeden. Snow Angel gjorde det okej i skymundan även om det var mil bakom….

V75-5: Kalle Kalas, favoriten, grejade det och var bara bäst. Vi trodde massor på Calle Laday och vi får säga att båda får plusbetyg. Riktigt bra insatser där Adielsson lyckades hålla spets och kunde sedan vinna. Men Calle Laday har toppform och fick ett tungt lopp. Det såg annars ut som att Lill Hugo skulle tänkas skrälla från rygg på ledaren, men attacken uteblev.

V75-6: Vi gick all in på Mellby Viking och firmo Nurmos/Kontio. Men det är bara att erkänna att vi blev lurade upp på läktarn för Vikingen var totalt värdelös och det måste varit något som inte stod rätt till. Men vi frågar oss vad egentligen som har häst med den finska superduon? Jorma har en seger på V75 i år men blir alltid hårt betrodd. Kan vara läge att tänka om där för just nu är han en av Sveriges mest formsvaga kuskar, speciellt på V75-spelet. Vikingen lär dock komma tillbaka… I stället var det Harry Haythrow som stal showen och var grymt läcker när han från rygg på ledaren kunde spurta till seger. Skoj! Spring Erom bra som tvåa och det var ny succé för Halmstad-tränarna.

V75-7: Bravo Navarone startade med toppchans och Erik Adielsson gjorde inte oss besvikna.
Från start tog duon enkelt ledningen och svarade för en bra insats, även om hästen inte var körbar de sista metrarna. Men enligt Erik fanns det gott om krafter kvar. Officer C.D fick ett fint lopp och spurtade in bra som tvåa. Den vinner nästa start om framspår! King Sir Kir gick en snabb slutsväng och var okej!

V75-omgången var ingen höjdare för oss och många fick chansen att sätta 7 rätt då favoriterna radade upp sig. Det innebär jackpott till nästa helg! 39 miljoner kronor i potten.

SPRINTERMÄSTAREN (TORSDAG)

Vi måste bara avsluta helgens eftersnack med Sprintermästaren. VAD VAR DET SOM HÄNDE? Helstängt och barfota på Uncle Lasse som blev en ny häst efter att sett formlös och rent ut sagt dålig ut i försöket. Vi har på många år inte sett någon likt Uncle Lasse vinna ett travlopp. Intrycket när han lämnade startbilen var helt sjukt och att se Örjan sitta säkert med ledning med 40 meter var otroligt häftigt. Kanonen Cruzado Dela Noche var chanslös att ens utmana och det är bara lyfta på hatten för Stefan Tarzan Melander. Vilket tränarjobb! Vilken häst. Uncle Lasse mot Nuncio över 1640 meter. Den duellen ni…
Annars var det en bra speldag för oss då vi på slutspelet lirade Some Summit som utgång och spiken Soutthwind Mozart vann säkert. Nettot blev över 25 lax och spelformen har varit riktigt bra under juli. Vi jobbar hårt för nya vinster!
I veckan är det V86 Visby som gäller och där har vi redan hittat flera drag. Mer om det i podden på måndag…
Trevlig helg vänner!

568
02 Jul (18:41)
 
Självklart måste vi inleda eftersnacket med Policy of Truths uppvisning i E3-finalen. Trots att han såg ut att lägga bort onödigt mycket krafter i dödens bara svarade han Makethemark över upploppet och intrycket sista 100 var helt enkelt ruggigt! Explosive Matter-sonen har haft problem med sitt temperament och kommit igång sent och man kan lugnt säga att han gått framåt mycket för varje lopp han gjort. Grym insats och snyggt tränarjobb av Stall Reijo Liljendahl. 
 
Reijo vann även V75-1 där Ready For More följde upp en fin värmning (spikades på Slutspelet efter det intrycket) med att vinna enkelt från ledningen via 11,5/1000 - roligt att se honom tillbaka i gammalt gott slag. Favoriten Sir Ratzeputz galopperade hejdlöst från start. Enligt Erik var han mer stressad än vanligt innan loppet, var missgynnad av en omstart (Fire To The Rain ville inte vända) och Erik var även inne på att han hörde när Tony Wallins häst galopperade invändigt, berättade Erik för TV4 efter loppet. 
 
Ojämnt stayerlopp i V75-2 där favoriterna var alldeles för bra. Alfas da Vinci drog tåget och höll starkt på det något krävande underlaget via 12,7/2000, men bakom liftade Amaru Boko med och avgjorde enkelt. Han har nio liv Amaru och nu vann han över tre varv, vilken pålle!
 
Skräll i E3-finalen för ston där Christoffer Eriksson gav Uncertain Age ett perfekt smyglopp, gick ut vaket 700 kvar och avgjorde säkert efter fritt på upploppet. Favoriten Undine fick göra jobbet i tredje sista 6-700 , men orkade inte stå emot den smygkörda vinnaren. 
 
Ceasar Sisu höll ut Kalle Kalas från start i V75-4 vilket blev loppavgörande. Björn gjorde ett segerryck i sista sväng och hästen var riktigt bra, vann på 12,6 full väg. 
 
Flemming Jensen hade ställt i ordning Slide So Easy i V75-5. Vässade i jobb och det var spets runt om. Favoriten Whitehouse Express avslutade bra, men fick aldrig slag på vinnaren.
 
V75-avslutningen till Othello Face som höll sig lugn i ledningen och höll undan enkelt. Stallkamraten Tellmeastory galopperade bort sig men såg finfin ut i skymundan med bra steg över mål. 
 
Spela nästa gång:
 
I V75-1 satt Fridericus och Coldtown fast bakom vinnaren. Cantabs Fortune sköt till piggt efter sen lucka.
 
Stall Warning räckte inte mot kanonerna i V75-2, men såg laddad och fin ut.
 
Unstirred Drink (V75-3) avslutade bra och vinner loppet om Ohlsson hinner ut före Stoffe på sista långsidan.
 
Faloria Boko (V75-4) såg inte tom ut vid galoppen 400 kvar.
 
Västerbo Exact (V75-7) var med och körde om spets men kom inte förbi och Erik fick backa sig sist. Satt sedan fast över mål.
 
Toppen:
 
Inte så svårt den här veckan... Policy of Truth, vilken skjutare!
 
Floppen:
 
Nakoda Goj (V75-2) fick det inte alls att flyta idag och galopperade utan chans 850 kvar.
 
Dixi Sisu (V75-3) galopperade i en provstart och Ready Cash-dottern var alldeles för vass. Skrynklade inte oväntat ihop sig från ledningen och hon hade en gjuten plats i kategorin "Mest överspelade". 
 
Louie Brodde (V75-6) fick bestämma med 1.15 på varvet, men var slagen tidigt. 
567