Skip to Navigation

Travtjänsten blogg

28 Mar (17:17)


Som vanligt då det handlar om V75-finaler på Solvalla haglade det av topprestationer även denna lördag. Maven och Digital Ink var två hästar som imponerade stort och båda fick faktiskt Elitloppsbiljetter direkt efter segrarna.

Maven var inledningsvis makalöst bra. Hon inledde i tredjespår första halvvarvet innan hon fick ta över ledningen. Hon fick inte vara ifred där framme och då Your Highness galopperade utvändigt i sista sväng stack Maven undan via 1.11,5/700 med både tussar och norsken oryckt. ”Jag har nog aldrig kört den här tiden så enkelt på 2 140” slog Johnny Takter fast efter loppet. Det ska bli spännande allt följa Maven framöver och hon fick också en inbjudan till Elitloppet direkt efter loppet, bra jobbat Solvalla! Bakom var Youana dukig, Stylish Hanover satt fast och Eketorpets Tess såg inte helt tom ut.

Johnny vann ytterligare ett V75-lopp, med skrällen Flex Lane, en 20-oddsaren som var högt rankad hos oss.Johnny serverade hästen ett perfekt lopp. Rygg och fint framdragen av Fossens Bonus kunde Takter vänta med att spela ut speeden till upploppet och Flex Lane bara blåste förbi konkurrenterna med gott om krafter sparade. Royal Prince var duktig tvåa från utvändigt ledaren medan ledande Il Sånna rullade över i passgång in på upploppet.

Ytterligare en väntad skräll
Varningen i loppet utfärdas på 3 Usain Henna som är streckad på ofattbara 2% och det känns inte klokt. Han var ruskigt fin i Halmstad när han avslutade 11,6/1000 utan att brukas av Örjan och inför senast hade han vaccinerats och behövde få tempo i kroppen och dessutom skor på hovarna. Han avslutade ändå 09/800 i tredjespår och gick ett starkt lopp och med den lungöppnaren och dessutom barfota nu och bort med bootsen, så kan vi inte nog poängtera hur spelintressant han är!!

Usain Henna skrällde i V75-2 men även det var ett givet streck för oss. Oskar Svanbergs häst gjorde ett kanonlopp. Han gick först i tredjespår sista 900 från tredje ut, gick 1.09 sista 800 och plockade ner duon Ready for More och Wilda Tigern Jack den sista biten. En treprocentare som satt fint för oss. När det gäller Ready for More gjorde även han ett riktigt bra lopp. Det blev tredjespår första 700 och sedan dödens. Han såg slagen ut 100 kvar men kontrade och det var verkligen tight i mål mellan ettan och tvåa. Folli var lite av en besvikelse, han blev perfekt framdragen av vinnaren men tappade på upploppet.

Elitloppsbiljett även till "Inken"
Digital Ink vann sin sjunde raka gulddivsionssegern. Han såg bättre ut än på Sundbyholm och han gjorde en mycket stark prestation. Förvisso fick han hjälp av att konkurrenterna kivades om ledning och det gick under 1.08 första 500. Örjan Kihlström körde fram utvändigt ledaren inför slutrundan, på sista långsidan tog Digital Ink över och sedan defilerade han ifrån konkurrenterna och såg maffig ut! Både Obi Wan och Porthos Amok gick bra bakom medan Västerboonthenews blev väldigt trött efter sin tuffa öppning. Även Digital Ink blev inbjuden till Elitloppet efter segern.

Utdelning för Felicia
V75-5 var scenförändringarnas lopp. Inledningsvis såg det ut som om Trinity Zet bara skulle leka sig till ledningen sedan Björn Goop prickat perfekt Trinity tappade dock stilen helt efter 100 meter och var inte körbar på 4-500 meter. Hon fick därför gå utvändigt om Staro Hollywood. Denne klappade dock igenom helt, då tog Trinity över och såg klar ut 300 kvar. Då tog Felicia V.E. sats från femte ut och för Peter Untersteiner avgjorde hon lätt efter 1.11,5 sista varvet sedan ledaren stumnat. Pinyata Gel följde vinnaren och gick bra som tvåa medan Trinity Zet blev fyra. Trots den tunga resan var hon en besvikelse.

Tredje V75-segern i år
I V75-6 blev det utdelning för Mind Your Face. Vi hyllade honom efter senaste starten i Eskilstuna och med lopp i kroppen blev det pott för Lars Friberg och Erik Adielsson. Mind Your Face var bra med från start och då den värsta körningen lagt sig kunde Erik köra till och tog över täten varvet kvar. 500 kvar försökte Zonguldak utmana men han galopperade 300 kvar, såg inte som bäst ut i travet strax innan galoppen. Bakifrån attackerade On Hold som gick 1.11,5 sista varvet men var chanslös mot vinnaren då han inte fick travet att flyta helt perfekt. Det var så enkelt att Mind Your Face bara gick undan och vann årets tredje V75-seger i övertygande stil. Riktigt bra som tvåa spurtade Falcon Håleryd som hade en del positionsbekymmer i sista sväng.

Rocket dominerade loppet
I avslutningen blev det revansch för Daniel Redén och Björn Goop då Rocket Zet dominerade loppet mest hela vägen. Rocket öppnade vasst och kunde ta över ledningen efter 400 meter. Björn kunde dämpa till 1.13 första varvet och sen var konkurrenterna chanslösa att utmana även om Djali Boko svarade för en mycket vass långspurt som tvåa. Om Mind Your Face nämndes i vår podd efter starten på Eskilstuna var det inget mot vad Rocket Zet gjorde i den senaste podden så det är alltid värt att lyssna på dessa!

 

Nästan 800 000 kronor blev utdelningen på sju rätt, vi var bra med i många lopp men fick klen utdelning trots att det var en rad som inte kändes helt omöjlig.

Tummen upp
+++ Maven såg lysande ut och hade gott om krafter sparade.

++ Digital Ink fick hjälp av inledningstempot men han såg helt lysande ut vid sjunde raka guldsegern.

+ Rocket Zet såg även han riktigt maffig ut då han

Tummen ner
Staro Hollywood stod ju inte alls att känna igen och hon måste ha varit sjuk. Vacqueyras klappade även han igenom, låt vara efter ett ganska tufft upplägg. Folli var också sämre än förväntat efter en bra resa.

Lira nästa gång
Stylish Hanover börjar hitta stilen på allvar. Hon ser fin ut. Eketorpets Tess såg inte tom ut och fick ett lopp i kroppen. Gaia Sund har utvecklats och hon sköt till bra mellan hästar efter sen lucka. Falcon Håleryd kom på vingel i sista sväng men gick väldigt bra mellan hästar på upploppet. Han ser riktigt bra ut för dagen.

474
21 Mar (15:04)

Vi satte sjuan på första förslaget, och fick ett V75-netto6.467 kronor! Lars Anvar Kolle hade på förhand varit optimistisk kring möjligheterna med Rafolo i V75-1, och han tog smärtfritt hand om ledningen men valde direkt att lägga sig på rygg och vinkade fram Naglo'del Nord som sedan var i mål. Hästen vann från täten, men var inte lika fin som innan och svarade inte lika bra på "norsken" denna gång. Dock gick det fort det sista varvet, och vi måste medge att det är svårt klaga på en V75-vinnare men lika bra som innan var han inte. Rafolo avslutade rappt efter sen lucka. 

Rio Grande är en rejäl sak - som tog femte raka segern. Thomas Uhrberg körde vaket till ledningen, och hade sedan inga som helst problem med att gå undan över upploppet. Erik Adielsson hamnade långt bak med favoriten Scellino Luis, som gick mycket starkt över sista långsidan men hade inte kraft att utmana den sista biten. Ändå pluspoäng till Adielssons häst. I övrigt var det ett rätt så blekt lopp, med väldigt ojämna hästar.

Miss My Money var ett av våra stora drag, och det satt klockrent i V75-3! André Eklundh fick rygg på ledaren, och när luckan kom i sista sväng såg stoet smått slagen ut men hon visade bra inställning och kämpade sig först till linjen. Simb Ruby spurtade vasst en bit ut i banan, men André höll igång sin häst över Momarkens långa upplopp och vann knappt men säkert. Anders K Brekke prickade starten fint med Stepping For Money, men hans häst hade inget svar den sista biten men var ändå bra och såg fin ut. 

Ready For More - det är en helt fantastisk häst! Han fullständigt krossade Gordonston från utvändig position, och intrycket på sista långsidan då Ulf Ohlsson la press och hans häst fick huvudet före Gordonston. Det var mäktigt, och Ready Cash-talangen sprang och spelade med öronen och såg fullständigt magisk ut. En elithäst, som mycket väl kan räcka i den yppersta eliten senare i år. Wow - och det var rysningar på hans prestation och utstrålning. Travsport när den är som bäst. 

Lannem Silje tog hem V75-5 med en gäspning. Tor Wollebaek körde till ledningen med varvet kvar, och kunde sedan glida undan i ohotad stil. "Silje" utmärker sig inte innan loppen, men har ruskigt lätt för sig och vann direkt i sin V75-debut. Bakom avslutade många bra, men Lannem Silje vann busenkelt.

Frode Hamre tog hand om ledningen med Relight My Fire i V75-6, och vann sedan mycket enkelt. "Cirkushästen" Venkatesh skötte sig inte - han var lugn i värmningen men hanterade inte innerspåret och var borta nästan omgående. Dernier Viking var seg, och hanterade inte Momarkens lite annorlunda bankropp. Send In The Clowns fick ett perfekt lopp i rygg på ledaren, och vi trodde det skulle smälla till när luckan kom men han var inte i närheten den sista biten.

Oasis Bi fick ett för tufft lopp senast på Halmstadtravet, men fick nu ett vilsamt lopp i rygg på ledaren och vann då V75-7, dagens huvudlopp på Momarken. Han såg riktigt fin ut innan - och när luckan kom sköt han till rappt och avgjorde mot Mr X.F. Royal. B.B.S.Sugarlight rullade över i galopp i första sväng, gick sedan bra men lite oroande att han galopperade i det läget men svängarna på Momarken är inte enkla för hästarna att hantera. Stefan P Pettersson var dagens gladaste man på Momarken, efter att Oasis Bi vunnit! 

Toppen:

+++

Ready For More (V75-4) är redo för större uppgifter. Wow!

++

Oasis Bi såg mycket fin ut, och Stefan P Pettersson visade härliga glädjescener i tv!

+

Lannem Silje joggade hem V75-5. Häftig häst! 

Floppen:

Gordonston (V75-4) förlorade visserligen mot en kanon, men vek ner sig för enkelt. Dernier Viking (V75-6) var stinglös och trivdes inte i Norge. 

Passas nästa gång: 

Rocket Zet kördes snällt i V75-1, och han såg fin ut med krafter kvar. Kommer vara riktigt laddad och bra i finalen nästa helg - var så säkra! Seaborn Simona (V75-3) hamnade hopplöst på det, men avslutade bra i skymundan. Love Voice (V75-6) spurtade riktigt bra. 

Återigen jackpotV75, och nästa veckas omgång avgörs på Solvalla med V75-finaler. Läckert!

Vår populära podcast fyller ett år, lyssna på den på måndag där vi har med en högaktuell kusk som gäst.

470
14 Mar (19:07)

V75 på Eskilstuna blev en favoritparad och Stepping For Money spikade vi på slutspelet. Hästen såg outstanding ut men det blev galopp.

Dock var vi sånär att sjöa stort på Dagens Dubbel då vi spikade Folli (6.91) och stormvarnade för Super Otto...Och alla som sett sista loppet vet hur vi känner oss!
Men vi tar det från början!

V75-1: Stepping For Money var storfavorit och efter värmingen kunde vi inte annat än att spika. Hästen värmde lysande och såg ut som en rund miljon. Men Söderkvist laddade järnet mot Arby's Amalia i inledningen och galopperade hejdlöst. Hästen var sedan riktigt loj hela loppet och visst stod det inte rätt till?

Stefan Söderkvist sa sähär efter misslyckandet:

– Det gick fort in i svängen därav galoppen, hon rullade över. Sedan ställde hon sig men var lite loj tycker jag. Då slutade jag att köra för det fanns inte mycket att ge. Hon var inte motiverad att springa där jag satt nu, då slutade jag att köra, säger Stefan Söderkvist.

Tränaren Anders K Brekke var dock inte orolig över att det skulle varit något fel på hästen.
”Allt verkar dock normalt efteråt”, sa tränaren Anders K Brekken.

Istället vann Wingait Ida och Björn Goop som enkelt fick dirigera i ledningen.

V75-2: Ny succé för firma Goop och Stefan Persson. Zonguldak vann bergsäkert från spets och det här kan vara en ny kanon. Han verkar växt in sin stora kropp och vår analys var glasklar med att BG fick överta ledningen tidigt. Sedan var det spel mot ett mål! Zonguldak var överlägsen och gick ifrån säkert. Plus även till Aristocat Boko som återigen visade form och spurtade enormt. Zinedine Bob gick bra bakom och passas framöver med barfotabalans. Annars var det väl Västerbo Highflyer som underpresterade.

V75-3: Goop tog återigen ny seger, men denna såg vi inte komma på det här viset. Visst, vi hade strålande info på Royal Prince, men att vinna från dödens på det sättet var imponerande. Mellby Cheeky hade vi också stor tro på med jänkarvagn och rycktussar första gången. Hästen såg okörd ut i sista sväng men är knepig och galopperade på nytt. Att BG är den bäste i vanliga lopp är inget snack...Bara Goop kan hålla igång hästarna så som han gör! Otroligt imponerande...11 Scarpia trodde vi var klar när luckan kom men han kunde inget! Minus!
 

V75-4: Digital Ink såg återigen inte som bäst ut men vann pliktskyldigt igen och tog sjätte raka segern. Örjan tog över spets från Riff Kronos som fick öppna tufft och sedan var det Inken som tampades mot Candor Hall, (ja ni läste rätt), över upploppet. Candor Hall såg bra ut och någonstans fick vi känslan att Inken skulle torska, men Örjan hade mycket sparat och han gick ifrån säkert. Det som oroar är att Örjan måste vara på honom mycket och aktionen är inte optimal...Men stallet är riktigt nöjda och han lär vinna flera lopp framöver! Riff Kronos har det fortsatt tungt även om det kanske var något bättre nu! Nja, dags att Veijo sköter träningen igen kanske?

V75-5: Allt annat än vad ett lärlingslopp brukar bjuda på fick vi se här. Renda L.B bombade till ledningen och var sedan överlägsen. Många hästar underpresterade enormt och Renda L.B vann med halva upploppet. Reims Gasti passas framöver då han ändå höll okej. Men annars inte mycket att skriva hem om.
 

V75-6: Folli gillar vi skarpt och vi bankade rakt ut på DD. ”6 Folli – såg väldigt laddad och fin ut. 23/300 meter. Stora plus!”skrev vi och väl i loppet var han bara bäst. Det märks att Takter älskar hästen och han körde resolut upp i dödens och vann åkandes. Det här är en ruskigt bra häst alltså! Vi spikade och kopplade greppet på DD. Passa även Wilda Tigern Jack framöver, den spurtade frenetiskt i spåren.

V75-7: Vi hade riktigt rolig feeling för Super Otto på slutspelet och vi vet vad han kan...Och efter att Tillman vägrat släppa ledningen, vi frågar oss varför eller hur gick det? Jennifer Tillman körde och körde i spets men var slut in i sista svängen. Super Otto kopplade nämligen greppet och gick en slutsväng som vi inte sett på väldigt länge! Hästen sköljde fältet och var helt enorm! Tills 50 meter kvar... Då stannade han helt och började skita mitt på upploppet mitt i allt! Vi stod och jublade in 55 lax men blev mer o mer rädda när Talk The Talk kom närmare och närmare. Helt sjukt så kom Örjan och tog sig förbi! Snacka om att bli rånade på 55 lax...Oerhört tungt!

HELGENS PLUS:

4 ZONGULDAK har växt in i sin stora kropp och det ser ut att finnas ruskigt mycket att köra med.

7 ROYAL PRINCE stred tappert och var bara bäst.

6 FOLLI visar vilken bra häst det är. Krossade allt igen utvändigt ledaren.

HELGENS FLOPPAR:

3 STEPPING FOR MONEY fick det inte alls att stämma. Såg loj ut och funkade inte alls. Nja, där vill vi se snabb revansch.

4 RIFF KRONOS värmer bättre än någonsin men vart är draget? Visst, det gick undan idag och han var okej. Men vi vet att hästen kan mycket bättre.

11 SCARPIA tävlade barfota fram och med jänkarvagn. Fick perfekt lopp och såg jättefin ut hela vägen. Men inget drag alls i avslutningen och borde vunnit det där loppet så som det blev kört.

7 RESEARCH galopperade direkt och det blev för mycket för Susanne Österling.

469
07 Mar (17:34)

Värmningarna blev avgörande för Slutspelet-DD som vände hemåt med DD-nettot 7.915 kronor denna lördag vilket var en skön avslutning på dagen på Bergsåker! Surt dock för oss på V75 då vår spik Rocky Winner torskade på målfoto, vilket gjorde att vi missade sjuan på både Rank & Spel samt Slutspelet-V75 & det var trist han blev avslagen kort före mål då vi hade satt rubbet annars...

...Vi tar det som vanligt ifrån början där det blev favoritseger direkt genom On Hold och Berne Gustafssons optimism visade sig stämma. Han tog som vi trodde hand om ledningen och vann sedan i bekväm stil efter att ha dragit musten ur övriga under slutrundan. Queasy var duktig bakom och fick dela andrapriset med Quick Razz som visade fortsatt form och sedan noterade vi en mycket stark upphämtning av Kung Töll som fyra. Trots galopp ifrån början återkom han med vass spurt till slut och måste passas framöver!

Pinyata Gel tävlade i jänkarvagn i V75-2 och slog av favoriten Quick On The Draw efter att ha släppt ledningen till denne med dryga 1500 meter kvar. Favoriten var okej i spets, men som väntat var distansen ingen fördel för fuxan och Pinyata klev säkert förbi. Snyggt kört av Sören Eriksson! Lynn Palema hängde med okej som trea och sedan spurtade Freia Bear hyfsat i skymundan och kan duga i enklare gäng framöver. Caddie Heart och Tequila Palema var båda två bleka och klara besvikelser...

Skräll i Gulddivsionen sedan när Indigo Broline slog av vår spik Rocky Winner den sista biten och den här guldsoppan var verkligen så dålig som det sades på förhand...Rocky Winner gjorde ett okej lopp ifrån dödens, men borde ha vunnit och Francais Du Gull gick ingenting, liksom övriga hästar, efter en resa i rygg ledaren. Lindegren fick visserligen svar av Kaka A.T. och Jansson första 500 (frågan är om Kaka A.T. är imål ännu?) men var blek och får inga överbetyg... Dock ingen skugga över Indigo Broline som trots allt spurtade vasst!

Tvåhästarsduell på förhand i V75-4 där vi tyckte omgångens bästa spik var Twigs Atkin och han gjorde oss inte besvikna! Trots hårt tempo och press höll han säkert undan och imponerade! Varför var inte han favorit undrar vi? Västerbo Carrera orkade ej efter en tuff resa och efter att ha travat utvändigt och galopperade som slagen, bakom var det vassa spurter av Victory Streamline och Tellmeabout Larry som återigen visade form! Mest intressant att ta med sig framöver dock troligen Treess Ribston som sköt till vasst i skymundan...

Uppvisning i körkonst av Robert Bergh i kallblodsloppet med vår tipsetta Lesja Kongen som reglerade fältet ifrån utvändigt ledaren. Bergh såg till att hålla värsta konkurrenten Åsakjappen instängd i rygg bakom och vi lyfter på hatten för en grymt snygg styrning! Lesja Kongen är väldigt läcker och ska bli spännande att följa framöver! Åsakjappen som nämnt fast med krafter kvar bakom och Stark höll bra som tvåa ifrån spets, men mötte övermakten. Tomtegubben galopperade i spets återigen...

Supervärmningar i DD-1Super Ariel och Super Otto där vi skrev förljande på Slutspelet-DD: "3 Super Ariel barfota runt om, ruskigt lavad i avslutning och såg smällfin ut, dubbla plus och skrällspelas!" och "5 Super Otto barfota runt om, plussar Schön för! 29/300 i smällfin stil, plus!". Båda dessa gjorde också upp där Super Ariel visade vinnarskallen och höll Otto stången ända in till linjen! Fashion Diva skötte sig okej som trea medan Rebellion slutade femma efter en resa i dödens. Favoriten Diego M.Boko såg återigen dålig ut och galopperade upprepat...

Bra läge för en fin DD-vinst för Slutspelet-DD därmed bara vi fick bort favoriten Sebastian Sund i avslutningen och det var inga större problem då denne såg ofräsch ut och galopperade upprepat, men felfri hade han knappast torskat loppet efter en offensiv styrning av Kihlström...Vår idé Harpos Blue Swede kämpade tappert i spets och det var surt att inte denne fick hålla undan då vi vunnit än mer på den DD-komben, men efter info om barfota och bikeEsprit Boko så hade vi spel även med henne och Linderoths dam klev förbi till slut efter att mest ha sett trög ut hela vägen...Plus också till So Gå Hero som värmde bra och som efter galopp även han svarade för en strong insats som fyra.

DD-nettot för Slutspelet-DD snygga 7.915 kronor vilket var en kul avslutning på dagen, men givetvis så var det surt med Rocky Winners målfototorsk då det kostade oss sju rätt på rubbet (två sjuor på Slutspelet-V75 dessutom då båda utgångarna vann).

Vi laddar dock redan nu om för Eskilstuna nästa helg och då hoppas vi ha marginalerna med oss hela vägen!

Du missar väl inte vår PODCAST? Lyssna här under måndagen!

Dagens betyg:

+++ Lesja Kongen (V75-5) hade lekstuga med övriga ifrån dödens och Bergh satt och finåkte!

++ Twigs Atkin (V75-4) gjorde oss inte besvikna trots tufft tempo som omgångens bästa spik!

++ On Hold (V75-1) fick äntligen besöka vinnarcirkeln igen och är häftig att se då han är på topp!

Floppen:

Stefan Hultmans två favoriter Diego.M Boko (V75-6) och Sebastian Sund (V75-7) hade inte sina bästa dagar och såg ofräscha ut...

Francais Du Gull (V75-3) var en blek figur i en tunn Gulddivisionssoppa...

Passas nästa gång:

Kung Töll (V75-1) var mycket vass efter galopp!

Treess Ribston (V75-4) sköt till rappt!

Rocky Reach (V75-6) avslutade bra i skymundan!

468
01 Mar (18:00)

Favoritparad på söndagen med jackpot på femmor och sexor, vilket betyder att återbetalningen blev löjligt låga 26%. Att det var ett misstag av ATG att plocka bort möjligheten att spela V7 (endast för sju rätt) blir extra tydligt en sådan här omgång...

Inte mycket att skriva hem om spelmässigt, men vi fick se flera fina hästar. Bostonz Credit (V75-1) kunde överta ledningen och höll undan säkert före en duktig Promise Me. "En stark rackare, lite trång i gången men med bra inställning", kommenterade Erik.

Trinity Zet (V75-2) trodde vi hårt på och hon gjorde oss inte besvikna då hon plockade ner Nirvana Broline från dödens. Tränare Redén siktar på StoChampionatet med henne och det är bra styrka i hästen. Nirvana Broline la en speed i en omstart och fick även press under loppet så hon kom undan med hedern i behåll i sin V75-debut.

Sciacallo O.M. (V75-3) satt tidigt i ledningen och var aldrig hotad. Han joggade 1.11 sista varvet och blir en hård nöt att knäcka i Kungakannan och Sprintermästaren. "Han går med skor och dövhuva så det finns att ta av", kommenterade Johan efter loppet. Positiv Sverigedebut av Daley Lovin från rygg ledaren.

Mr Perfect (V75-4) fortsätter att övertyga och visade åter härlig inställning då han avgjorde via spåren sista 6-700. Ruggigt slutvarv av Pacific Broline som tvåa, att springa i 12-tempo sista varvet som treåring i sitt livs tredje start är starka papper.

Zonguldak (V75-5) trodde vi stenhårt på senast men då galopperade han snöpligt med gott om krafter kvar. Nu fick han snabb revansch då han bombade hem loppet i spets på 12,6 full väg med volt och gav inte favoriten Lover Face en chans att utmana - grymt bra och Love You-hästarna är som fina årgångsvin, de blir bara bättre med åren...

Dagens Dubbel blev Örjan/Hultmans dubbel. Random Shot och Sebastian Sund är två maffiga hästar som båda vann från ledningen på bra vis och Sebastian är anmäld till Bergsåker lördag.

Toppen:

Sciacallo O.M. (V75-3) var snuskigt läcker...

Zonguldak (V75-5) var magiskt bra...

Spela nästa gång:

Origo Tilly (V75-3) hade svårt att följa i tempoökningen, men kom tillbaka bra över upploppet och har nu fått ett lopp i kroppen.

467