Skip to Navigation

Travtjänsten blogg

21 Nov (23:37)

Spelmässigt en härlig lördag då vi gästade Norge med succé på både V4 (+ 26.272 kronor) och DD (+ 14.686 kronor) och den sportsliga godbiten stavades Buzz Mearas som joggade runt på 1.10,4/1609am. Så lyder den korta versionen ifrån Bjerke denna dag!

...Men vi tar det som vanligt ifrån början när vi går igenom omgången och för vår del började det faktiskt redan på lunchen och V4:an där vi lade upp systemet perfekt och satt kvar med draget Sugarbaby (9%) spik i V4-4. Hon gjorde oss inte besvikna när hon blåste till konkurrenterna, och därmed började denna dag strålande med V4-nettot 26.272 kronor! Hoppas ni ryggade!

V75 sedan och där tvingades vi tyvärr kapitulera direkt - men skulle senare visa oss komma tillbaka och gå hem rakryggade. Skräll genom Call Me Hanover (4%) blev svaret i prologen och även om denne var rankad femma hos oss så valde vi att gå kortare både på Rank & Spel samt Slutspelet-V75 vilket blev ödesdigert, särskilt för Rank & Spel som slutade på tre sexor och ett gäng femmor, efter att resten satt där det skulle. Favoriten Punk fick tuff press av en het Order By Keeper utvändigt och åkte dit mot skuggan som liftat med i rygg - och som trea gick Tripolini V.P. mycket bra efter att ha haft dåliga ryggar ute i spåren.

Ordet milimeterstyrning brukar ibland användas och Örjan Kihlströms styrning med Pantarei Ans i stayerloppet stämmer verkligen bra in på den benämningen. Efter perfekt resa slog man av favoriten Bula Bula Am precis innan linjen och i övrigt glömde vi det här loppet rätt så fort då resten var utklassade tidigt och det här var inget bra race då mer än hälften av hästarna hade problem redan 1500 meter kvar och kippade efter andan...Wizard Simoni svek efter att ha fått trava i dödens och The Last Ticket fick aldrig chansen förrän det var för sent och får passas en annan gång.

Spets och slut blev receptet i Gulddivisionen där Tycoon Conway Hall blev rätt svar sedan Steen Juul satt full gas ifrån start och man vann säkert. Mångas vinnare i sista sväng lär dock ha varit Magiccarpetride som smög med i andra ytter, men denne var förvånande nog chanslös att utmana vinnaren. Här tar vi återigen med oss Underpaid Hanover som allt blev fel för - hängandes ifrån början, och sedan valde man att backa sist. Hästen visade dock fortsatt form och satt fast bakom konkurrenterna upploppet ner.

Olivia Trot (4%) var en vass A-häst som vann V75-4 efter att tidigt ha tagit hand om ledningen. Men...det var en del tur med i bilden. För Dex Dexter plockade ner henne i sista steget - innan han snöpligt galopperade över mållinjen. Bakom så var favoriten Kax The Flax urusel och vi var även besvikna på New Star Power som fick ett bra lopp - men som bara var seg och tråkig likt stallkamraten i Guld...

Global Republic hade en bra uppgift på förhand och gjorde inte favoritspelarna besvikna och vann säkert i V75-5. Oddset 6,56 på tvillingen med Cinnamon Prince som fick rygg ledaren var bra och något vi förordade i Rank & Spel. I övrigt dock inte mycket att ta med sig härifrån - Protector som vi tyckte var överspelad galopperade som slagen mitt på upploppet.

Buzz Mearas var omgångens bästa spik och gjorde oss inte besvikna - herregud vilken uppvisning! Man brakade till front och sedan kunde Adrian Kolgjini sitta och finåka hela vägen som det såg ut. I sista sväng kollade man åt alla möjliga håll efter någon som kunde utmana, men det fanns bara en häst på banan denna dag och segertiden helt fantastiska 1.10,4/1609am. Vi tackar för showen och tror Buzz Mearas dyker upp bland de sexton i Elitloppet nästa år! Daley Lovin höll bra som trea, men var chanslös utmana och Bjerkeovalen var verkligen inte något som Daniel Redén tyckte passade hans hästar. "Som en dålig kväll på Örebro" löd uttrycket och även om Daley säkerligen slet hårt på banan så tror vi han oavsett haft svårt utmana Buzz så bra som denne var. Explosive De Vie återigen bra då han lade beslag på andraplatsen ifrån rygg ledaren.

Tango Vang trodde vi hårt på i avslutningen och Jeppe Juel nådde mållinjen först med vår idé efter en perfekt resa i rygg ledaren. Men det ska tilläggas att det inte var med mer heller, och aningen förvånade att han inte vann enklare måste vi säga att vi blev med tanke på den drömresa man fick...För med blott en hals till godo höll man undan för Thunder Peak som stod för loppets prestation - jisses så bra han var! Störd till galopp i starten och tappade massor, men upphämtningen var svettig och hade det funnits någon rättvisa så hade Juuls springare hunnit dit. Hästen värmde bra och Slutspelet-DD hade fixat plusnetto även med honom, men att Tango Vang höll undan var bäst för oss och totalt hade vi 1400 kronor på den "raka" komben (11,99) vilket gav ett härligt DD-netto på 14.686 kronor! Bakom så gick Bruno Di Quattro bra som fyra och i övrigt noterar vi att Habito, som värmde dåligt och inte gillade banan senare var urusel i loppet och inte borde ha startat...

Med fortsatta spelframgångar i Norge med inslag på både V4 och DD tar vi nu sikte mot kommande vecka, och då är det dubbla V75:or som gäller där Jägersro (Finalen i Uppfödningslöpningen bland annat!) och Örebro (Extra-V75) drar till sig de största blickarna. Väl mött då!

Missa inte vår PODCAST som dyker upp under måndagen precis som vanligt!

Dagens betyg:

+++ Buzz Mearas (V75-6) var strålande bra och vi tackar för showen!

++ Thunder Peak (V75-7) gjorde en fantastisk insats efter startgaloppen!

+ Tycoon Conway Hall (V75-3) var duktig som enkelt höll ifrån sig övriga i Guld!

Floppen:

Order By Keeper (V75-1) blev het utvändigt ledaren, och agerade mest löpförstörare tills bensinen tog slut...

Kax The Flax (V75-4) var en märklig favorit och kröp imål...

Habito (V75-7) borde med facit i hand inte ens kommit till start...

Passas nästa gång:

Tripolini V.P. (V75-1) lär vinna lopp nästa gång.

The Last Ticket (V75-2) fick inte chansen i tid och lär vara en vinnare i Norge nästa gång.

Underpaid Hanover (V75-3) fortsatte visa form bakom hästar.

Thunder Peak (V75-7) lär nog fler än vi vilja spela nästa gång...

Pilgrims Power (V75-7) fortsatte visa strålande form som fastlåst! "Bonnhästen" lär bli svårtuggad hemma på Leangen framöver...

528
15 Nov (22:43)

Topphästarna avlöste varandra på Solvalla och spelmässigt blev lördagen även det en höjdare för vår del sedan Orakel Face - Sauveur lagt beslag på DD-loppen. 14.991 kronor i snyggt DD-netto och lördagen blev verkligen något att minnas både spel-, men framförallt sportsligt sätt då godbitarna radade upp sig!

...Vi tar det som vanligt ifrån början där Takethem var hästens på alla läppar inför Bronsfinalen. Efter loppet pratades det dock bara om en annan pålle...för jisses så bra Usain Henna var! Favoriten Takethem fick visserligen lägga en del kraft för att komma till spets, men var oavsett chanslös stå emot Oskar Svanbergs stenkross som efter att man attackerat framåt och tog dödens bara var bäst. Oerhört stark insats och vi lyfter på hatten! Segertiden fina 1.12,4/2140am.

Global Respons bjöds ut i vårt Nyhetsbrev och det var härligt se tipsettan svepa fältet på bortre långsidan i V75-2. Björn Goop gjorde som oftast inget misstag och segern blev enkel!

Delicious U.S. var ute på en joggingtur i Guldfinalen och efter tidig ledning var hon inte i närheten av att bli hotad av övriga. Lördagens insats sade inte särskilt mycket rent prestationsmässigt, men...INTRYCKET! WOW! Kan det bli så att vi får se "super-ponnyn" i Prix D'Amerique?

Stoloppet i V75-4 blev en rörig historia med många galopper och hästar som underpresterade och det var här också en hårsmån ifrån olycka då startförsök nummer ett skulle iväg...När loppet sedan kom iväg så blev vinnaren till slut Felicia V.E. som gynnades av nämnda galopper då hon hade dåligt läge, och spurtade sedan bäst över upploppet.

Sedan fick vi se nästa världsstjärna visa upp sig - NUNCIO! Stefan Melanders springare fick en mycket tung inledning med tredjespår i hårt tempo innan man satt i spets efter drygt 700 meter, men trots tufft inledningsvarv och tempo så sträckte han säkert på sig den sista biten. Detta före en mycket bra tvåa i Daley Lovin som provade utmana hela vägen in! Härligt race!

Orakel Face galopperade bort segern på Eskils förra lördagen, men fick snabb revansch denna gången då han efter bra resa tillsammans med Adrian Kolgjini enkelt spurtade ner övriga över upploppet - detta trots att favoriten Fossens Bonus fick smyga med bakom. En härlig idé som vi fick betalt på!

Silverfinalen avslutade omgången och frågan är om det finns några superlativ kvar? Men ja, Sauveur...faktum är att det bästa trots allt sparades till sist denna lördag. Trots dödens i tufft tempo så var Åke Lindbloms springare bara bäst! Segertiden 1.11,5/2140am. och frågan är vart det ska sluta? Han hade i varje fall inte gjort bort sig i Gulddivisionen denna lördag, om vi säger så...

Sportsligt en av de bästa V75-omgångarna vi har sett och mycket mera snack om loppen dyker som vanligt upp i vår PODCAST! Notera: Denna gång dyker podcasten upp på tisdag istället, då vi återigen har med en gäst i veckans podd!

Dagens betyg:

+++ Sauveur (V75-7) var grymt bra som trots dödens i hårt tempo hade lekstuga med konkurrenterna!

++ Usain Henna (V75-1) krossade Takethem från dödens och vi lyfter på hatten för Oskar Svanberg som är grym på att ställa iordning!

+ Nuncio (V75-5) infriade spelarnas förtroende trots en tung inledning och Stefan Melanders topphäst fortsätter imponera!

Floppen:

Titan Lavec, Joy Ribb, Total Value och Venkatesh floppade hela högen...

Passas nästa gång:

Legoholm Zon (V75-4) såg mycket fin ut och hade varit farlig med klaff...

Financial Secret (V75-2) skrällvarnade vi för. Men han fick backa sist och loppet var redan där egentligen bara att glömma. Men skötte sig godkänt i skymundan sedan och ska ej dömas för hårt på insatsen. Fortsatt form...

526
08 Nov (19:25)

Oj, jisses vilken travhelg!
Fantastiska lopp och härliga prestationer har vi fått se.
För vår egen del var vi sånär på att kamma hem storvinsten på V75 – men Ariel Boko svek och vi fick nöja oss med + 8.432 kronor.

Vi kör eftersnacket från både V75 i lördags och i söndags, och sammanfattar godbitarna.

Vi börjar med lördagen och Örjan Kihlström inledde omgången med jätteskrällen Long Night.
Efter ett passivt lopp i tredje invändigt kom luckan och Örjan Kihlström körde som vanligt elegant.
In i slutsvängen kom slutstöten – och Long Night forcerade fram över upploppet och slog klorna i storfavoriten Usain Henna. Över 1,2 miljoner system fanns med från början, men hela 1,1 miljoner system försvann direkt i V75-omgången Många förlitade sig på två hästar, dels jättefavoriten Usain Henna och sedan Next To None Sib. Vi lyckades få med Long Night på slutspelet V75 efter info från stallet.
I andra loppet fick vi se en ny stjärna. För HERREGUD vilken häst Day Or Night In är.
Treårige Day Or Night In stod för omgångens prestation på V75 när han krossade alla den tuffa vägen.Det mest anmärkningsvärda: hästen är bara tre år gammal. ”Det är en häftig känsla att sitta bakom. Man känner att det är en speciell häst. Det löste sig bra och jag kom fram utvändigt enkelt. Hästen kändes stark hela vägen och gick undan på ett bra sätt. Hästen har en fin kapacitet men inte färdig i kroppen, han är stor och klumpig, men det kan bli bra till nästa år. Då ska det bli åka av på allvar”, säger Untersteiner.
Vi tog ställning för Day Or Night In och hästen vann enkelt. Drömstart med andra ord.
Sagohästen Food Money slutar aldrig att imponera och under lördagen tog hästen en ny överlägsen seger i travets högsta division. Efter ett tufft lopp var Food Money bara bäst, krossade sina konkurrenter och sprintade undan in över upploppet. Vi säger bara, Elitloppet nästa!
Tobacco var en snygg vinnare av oss då Kenta gav hästen perfekt resa och hästen vann tryggt. Vi hade bra info och lirade utgång på Slutspelet och varnade kraftigt på Rank och spel.
Hoppet stod sedan till Ariel Boko. Vinner hon och sju rätt hemma. Vi hade nämligen alla gånger alla i sista två loppen. Men Ariel Boko var inte bra, tidigt slagen och fick inget fäste. Dernier Viking krossade allt.
Wow, vilka jäkla lungor. Even´s First Boy avslutade och sedan vårt dunderdrag, Spicy A. vann efter att kusken åkt slalom sista 600.  Sju rätt gav ca 630 000 kronor.

V75 SÖNDAG:
Breeders Crown finaler på söndagen och Björn Goop inledde. acific Broline, som inte rosat marknaden på slutet, testades barfota runt om. Ett genidrag av Björn Goop – för hästen svarade för ett riktigt bra lopp och slog klorna i megafavoriten Readly Express. Pacific Broline vann i och med segern 800 000 kronor. Vi ska säga också att vi står bakom Goop i det som hände under lördagen, då Goop utsattes för hotfulla SMS.
I Oaks stod Princess Face och Lutfi Kolgjini för ett makalöst lopp. Resultatet: tvåa. I Breeders Crown finalen för treåriga ston stod återigen Princess Face och Lutfi Kolgjini för ett fantastiskt lopp. Resultatet: tvåa. Ja du Lutfi, du har nog bästa hästen. Men sällan går det vägen… Treasure Kronos stod som segrare och var jättefin. En klasshäst framöver tror vi och vi trodde även mycket på denne.
Ochongo Face vann tryggt från ledningen i V75-4 och tog tredje raka. Såg bra ut och segern blev enkel.
Vi avslutar bloggen denna vecka med att ta hem V75-7, Breeders Crown för fyraåringarna. Nuncio var tillbaka som en vinnare och såg jättefin ut. Vi tror knappast att Tarzan begärde så mycket utan segern blev enkel och han lekte till sig segern. Tarzan var rörd efteråt så gissa hur hästen måste ha känts.
Start nästa lördag igen på Solvalla…
HELGENS PLUS

DAY OR NIGHT IN - Fruktansvärd bra häst.
DERNIER VIKING - Wow, vilka lungor.
TRINITY ZET - Såg superfin ut och vi spikade på allt på Slutspelet. Vann lätt.

HELGENS MINUS:

JOHAN ROC - blev ett skrik men gick knappt framåt.
BIANCA AM - Såg inte som bäst ut och var chanslös.
CASHIER CENTER - Trodde vi massor på och spikade. Men var usel.

SPELA NÄSTA GÅNG:
PERSSON BOJJE - galopperade men såg bra ut innan.
UNDERPAID HANOVER - satt fast och såg finfin ut.

Trevlig vecka och nu jobbar vi vidare!
/ Redaktionen.
 

525
31 Oct (18:29)

Det började med Örjan Kihlström, som agerade skrällkusk bakom Peter G Normans Ryan Kronos som satte nosen först före en lite tveksam Unique Julia som inte kämpade till slut. Loppet innehöll massvis med galopper, och bland annat försvann Digital Collection som travade tveksamt och Ajlexes Cubano såg spänd ut och fick det inte att stämma. Märkligt lopp...

V75-2 bjöd på uppvisning av Tekno Odin, som fick ett helt perfekt lopp av Ulf Ohlsson och tackade för det genom att vinna på svenskt rekord - 1.21,5 och han var totalt överlägsen. Titan Tabac drog fram favoriten, men var chanslös till slut och trots att några hästar utmanade bakifrån så var favoriten ensam på banan.

Jorma Kontio har länge skrytit om Rocky Winner, och nu fick de tillsammans vinna Gulddivisionen. Rocky verkar gilla dödens, då senaste segern i Sverige (två år sedan) kom från just den positionen. Hästen såg slagen ut i sista sväng, men krigade bra och gick förbi favoriten Quid Pro Quo i de sista stegen och favoriten var inte på topp. Rocky la fram öronen precis innan mållinjen när han hade passerat motståndaren, vackert att beskåda!

Lärlingsloppet blev en rivig historia, där det först blev omstart då "alla" kuskar var för sena bakom bilen. Riktigt dåligt, och ingen bra pr... När loppet väl kom igång blev det full fart från början till slut och det vann Magic Number och duktiga Karin Nilsson på. Ekipaget avslutade bäst, och vann knappt men säkert och kusken slängde pisken i ren glädje. 

Salong har utvecklats mycket fint, och är som de flesta Love You-hästar stark men lite svår i travet. Örjan Kihlström körde som han hade bästa hästen i V75-5 och det visade sig vara helt rätt! Hästen krossade motståndarna, och vann i mäktig stil i ett dåligt lopp men vinnaren kommer gå långt.

Venkatesh är ingen enkel pålle - men oj vilken kapacitet! Motståndarna körde loppet i halsen på favoriten, som svepte alla på sista långsidan och vann enkelt på 1.12,2 med krafter kvar. Mäktig häst, som såg ut som vinnaren hela loppet igenom då konkurrenterna körde med huvudet under armen. 

Källna Orlando avslutade omgången, som Victor Lindenbaum tränar, född 1996, och det var hans andra (!) start som tränare. Erik Adielsson körde till spets - och sedan var det lugna gatan. Hästen såg fin ut, och sprintade undan på ett enkelt sätt. Favoriten Voulez Vous fick fritt sent, gick bra men hann inte ikapp vinnaren. 

Dagens betyg: 

+++

Venkatesh är mäktig.

++

Salong är även han en mäktig häst.

Rocky Winner tog en välförtjänt seger.

Floppen: 

Balero Mearas blev pigg i omstarten, stack iväg och var sedan långt, långt efter i själva loppet...

Passas nästa gång:

Höstbouffe blev väldigt laddad, släppte spets men blev sedan fast i trött rygg och såg fin ut.

Financial Secret avslutade rappt i sitt lopp. 

524
24 Oct (23:57)

Superlativen kan radas upp, men man kan kort och gott konstatera att storleken inte har någon betydelse.
Vinnarskalle och gudabenådad teknik - det räcker och blir över.

För "superponnyn" Delicious U.S., hon gjorde det igen!

Liten, liten - men ack så naggande god. Det är inte direkt svårt att förstå varför Daniel Redén älskar sin lilla springare. Hon svävar fram på en travoval och sättet Delicious U.S. lekte med konkurrenterna i C.L. Müllers Memorial under lördagens V75-tävlingar på Jägersro är travmagi som man inte ser alltför ofta.
Trots att hon, för hennes del, tvingades attackera redan dryga 1100 meter ifrån mål och köra fram i dödens i sin debut över lång distans så var konkurrenterna chanslösa.
Örjan Kihlströms lätt tillbakalutade stil i sista sväng påminde om de flesta i TV-fotöljen en lördagskväll och hans påhejningar för att avgöra och glida ifrån konkurrenterna var ungefär som att knäppa på fjärrkontrollen och byta TV-kanal.
Han rörde sig...knappt...någonting.
Segertiden blev 1.12,1/2640am vilket är nytt svenskt rekord för femåriga och äldre ston och Delicious såg ut som att hon kunnat springa både betydligt fortare - och ett bra tag till. Gåshud!

Stort grattis till Daniel Redén, Örjan Kihlström, Stall Zet och kretsen runt hästen! Vi tackar för uppvisningen och håller tummarna för att man nu tar sikte mot Prix D´Amerique 2016!

V75-omgången i övrigt? Ja, det mesta bleknade faktiskt efter Delicious uppvisning, men vi fick trots allt se flera andra fina prestationer också:

Takethem var grym då han vann Bronsdivisionen (V75-6) ifrån dödens - krossade Scellino Luis, och stod sedan emot Napoleon C.D. som smugit med i rygg i en härlig duell upploppet ner.

Flemming hade uppvisning med häftiga Quintessense som trots hårt tempo bara brisade undan efter tidigt ha tryckt sig till ledningen i V75-5.

Alkalizer Am vann stayerloppet (V75-3) trots galopp och sedan blytung löpning via 12,4/2000. Där snackar vi vinnarskalle - som han krigade!

I övrigt var omgången kall rent spelmässigt sedan favoriten Shadow Woodland fick spets i V75-1 och vann enkelt. Zinedine Bob som hade utlovat svar galopperade, och sedan kunde favoritspelarna räkna in segern.

Victorious Star var bra i V75-2 då han ledde runt om, men hade flyt då Ritzo som var snabbast iväg hängde töm och ej kunde tas ner i banan vilket gjorde att Conrad höll spets. Att vår spik Total Value galopperade i första sväng underlättade ju sedan rejält det också...men vinnaren var bra - inget snack om det och ytterligare en streckfavorit vann.

Staro Hollywood som bjöds ut i Nyhetsbrevet blåste till övriga i Stoloppet (V75-4) och fick välförtjänt vinna V75 på hemmaplan. Hon är bra när hon fungerar!

Blygsamma 1000 kronor stannade lördagens utdelning på vilket innebär JACKPOT till nästa veckas V75 och vi konstaterar att sådana här omgångar helt enkelt inte är något för oss rent spelmässigt - vi siktar inte på kaffepengarna även om vi inte behöver skämmas över rankingen då vi hade fem av vinnarna i A-grupp. Det var sporten som fick vara godbiten denna lördag - nya tag till nästa helg på Bergsåker!

Mera surr om omgången, hästar som ska passas nästa gång samt spelkaoset på Atg.se får du i våran PODCAST. Den släpper vi efter lunch precis som oftast under måndagen!

Dagens betyg:

+++ Delicious U.S. (V75-7) - vem annars liksom?

++ Takethem (V75-6) - imponerade rejält ifrån dödens!

+ Alkalizer Am (V75-3) - vilken krigare som vann trots stentufft lopp!

Floppen:

Pharaon Face (V75-5) floppade igen och han får verkligen rycka upp sig...

Scellino Luis (V75-6) blev en mumsbit för Takethem och borde ha hållit bättre...

Calvin Borel (V75-7) galopperade dessvärre igen på svensk mark och fungerade inte...

Passas nästa gång:

Pelikan Trio (V75-1) gick bra i skymundan efter galoppen.

Crazy Foot Mambo (V75-2) såg smällfin ut bakom hästar och störtdök då luckan kom. Där snackar vi form!

Looking Lovely (V75-4) mötte alldeles för bra motstånd och sågs aldrig till i loppet. Men såg klart bra ut i skymundan via 13/600 och strul, och kan vara aktuell i enklare gäng nästa gång...

Tango Vang (V75-6) visade 08,5/400 för de som får chansen att spela honom i nästa start...

523