Skip to Navigation

Travtjänsten blogg

26 Jul (11:11)

V75-spelet blev ingen succé för oss även om vi rankade in alla sju vinnare på under 300 rader, men tyvärr fick vi inte med Travelling Man i ”låset”. Men i stället tog vi härlig revansch på DD-spelet och vår stora idé Listas Rafiki vann till finfina 17,25 i odds och nettot fina 11.169 kronor! Vi säger även grattis till de kunder som hört av sig och tackat för ”sjuan”! Det värmer!

V75-1: Ett kaoslopp blev det där tre av de mest betrodda galopperade bort sig och det var upplagt för Errol Boko som såg helt bländande ut. Hästen, med Kilas i sulkyn, körde sig resolut till ledningen med varvet kvar och sedan var det spel mot ett mål. Efteråt var Kihlström smått chockad över att hästen inte vunnit innan! Men det är knappast sista segern för Errol Boko som är en härlig travare.
Queer Fish galopperade bort sig direkt och trots att hästen gjorde en storstilad upphämtning.

V75-2: OJ OJ OJ! Snacka om att Nikita Broline stod för omgångens insats! Via tredjespår halva loppet mosade hon alla och var helt enorm, och vilket jäkla intryck! Vi rankade upp som etta efter värmningen och med barfotabalans blev det ingen match! Grym insats och den här märren tillhör toppen felfri.

V75-3: Daniel Olsson vs Daniel Redén. Det slutade med en vild körning i 600 meter och Daniel Olsson gav sig inte i spetskampen, trots att Democrats skötare ville se honom i ryggar. I stället fick Democrat syrgas 400 kvar och var sist i mål med stor marginal. Shaq Is Back var tapper, men chanslös när Travelling Man kom med en häftig spurt och vann överlägset. Skönt även att se att Blended Scotch var tillbaka på allvar. Passas framöver.

V75-4: Spets och slut - hämta ut! Lass North Star stod för en härlig insats och vann loppet från ledningen. Rickard Svanstedt satte på jänkarvagnen och drog sedan undan och hästen såg jättefin ut. Spiceman som vi trodde på körde sig Örjan fast med och var aldrig med chans.

V75-5: Torbjörn Jansson och kallblod - en duo som alltid klickar! Här visade han prov på samma fina skicklighet som alltid och serverade Solör Stegg en härlig resa i rygg på favoriten. Och när upploppet nalkades var skrällen starkast och avgjorde lätt. Tangen Haap var inte som bäst i loppet och slängde in handduken 500 kvar.

V75-6: EN NY VÄRLDSSTJÄRNA!! Nimbus C.D är en häst som vi alltid gillat, men nu, som han ser ut, och som han agerar på travbanan är fantastiskt. Vilken galen och enorm speed hästen besitter och med sin startsnabbhet kommer hästen tjäna massa pengar framöver. Det här kan vara Elitloppsvinnaren 2016. Och man hör på Örjan hur mycket han gillar hästen: ”Den värsta löparen jag har kört”…

V75-7: Här sjöade vi in stort på Listas Rafiki och med finsk dynamit i sulkyn blev det spets och slut. Listas Rafiki var riktigt bra och nettot blev fina 11.169 kronor på dagens dubbel.

502
19 Jul (19:52)

Många spännande race och massvis av glada vinnare, men ingen var gladare än Veijo Heiskanen efter att ha vunnit Stochampionatet med storfavoriten Some Summit. Efter att tidigt ha tagit hand om ledningen blev resten rena rama uppvisningen och vi liksom många många andra lyfter på hatten för Veijo! Väl värd segern! I övrigt en hel del annat sportsligt att ta med sig från lördag och söndag, där vi dock är aningen besvikna över att inte lyckats sätta sjuan någon av dagarna...

...2x1x3x4x3x1x4 = 288 rader var våran rank under lördagen där V75:an gav nästan en halv miljon kronor, men dessvärre lyckades vi inte komponera systemen rätt vilket hade inneburit fullt pott! Storfavoriten Furious Francis svek oss direkt i första avdelningen och därmed var vi borta, och då hjälpte det inte vi hade vinnaren Only One Winner rankad tvåa...

Omgångens största skräll var 2%:aren Sheer Bliss, men henne hade vi kraftigt feeling för och hade henne som trea i A-gruppen!

Vi skrev följande i vår analys: "Ännu mindre streck är det på 1 Sheer Bliss, men vi vill varna kraftigt för henne då skrällarna i denna typen av lopp brukar sitta på innerspår! Hon är mycket bättre än raden och bör kunna få en perfekt resa då hon är snabb ut. Hästen gick bra efter sen lucka senast i uttagning till Amatör-SM, såg mycket fin ut inför start på Åmål men galopperade då snöpligt direkt och innan dess satt hon fast med rubbet sparat i ett lopp som vanns av Ursula Knick. Sheer Bliss vann enkelt på Mantorp och att hon duger mot dessa tvivlar vi inte en sekund på och hoppas det klaffar, då kan Fredrik Berg få överraska på hemmaplan!"

Ja, precis så blev det och den 33-oddsaren hoppas vi att ni var med på!

I övrigt imponerade Star Advisor Joli stort då han hade lekstuga ifrån spets på 1.11,8/1640am., Mellby Viking vann direkt i sin gulddebut sedan Erik Adielsson kört upp i dödens (barfota och jänkarvagn på Vikingen denna gången!) och han var givet streck för oss efter bra träningsrapporter! Vi lyfter även på hatten för mercan Lotuscherie (tipsetta) som klev runt övriga damer trots tillägg och att hon inte var som bäst för dagen i V75-2! En annan som förtjänar rejält överbetyg var Montdore som trots dödens bara var bäst i det avslutande Silverdivisionsförsöket som höll mycket bra klass!

Sportsligt många godbitar, men surt spelmässigt då vi efter bra rank var förtjänta av ett bättre utfall!

Some Summit som nämnt den stora höjdpunkten under söndagen där Veijo Heiskanen var ett enda stort leeende efter att han satt dit storfavoriten och vunnit Stochampionatet. Hon var precis så överlägsen som det spekulerades om på förhand och på segertiden 1.13,6/2640am. var hon ensam på banan! Det märks hur populär Veijo Heiskanen är då applåderna och hyllningarna nästan inte ville ta slut efter loppet och vi liksom många andra lyfter på hatten för Veijo! Fantastiskt kul att han fick vinna ett större lopp igen efter en tyngre period där det varit mycket strul!

I övrigt under söndagen imponerade Eketorpets Tess stort då hon dundrade hem stoeliten på 1.11,4/1640am. trots tufft tempo, och det här är verkligen en riktig "bössa" och Untersteiner hyllade hästen kraftigt efteråt! Falcon Håleryd och Scellino Luis var två andra som svarade för fina insatser och i övrigt så var vi spelmässigt med till den sista avdelningen på Rank & Spel där det hade blivit full pott (89.579 kronor) ifall Napoleon C.D.  vunnit, men tyvärr räckte han inte hela vägen efter en offensiv styrning där Comte Du Pommeau istället stod som vinnare efter en virvlande spurt. Vilket intryck det var över mål på denne! Bästa vi sett av sexåringen som trots galopp blåste till övriga! Men tyvärr inte fullt pott denna dag heller, trots att ranken denna söndag var än bättre...3x2x1x7x1x1x3 = 126 rader!

Sportsligt lägger vi därmed en fantastisk helg bakom oss där vi hade fina spelframgångar under fredagen (läs mer på förstasidan), men tyvärr trots bra ranking så hade vi som nämnt inte stolpe in under resten av helgen. Rankingen är dock något vi kan vara stolta över och helt enkelt bara spotta i nävarna och ladda vidare för en ny spelvecka, då spelformen fortsatt verkar bra med flera vinstinslag på slutet!

Vår populära Podcast dyker som vanligt upp måndag strax efter lunch med surr ifrån helgen och mycket annat! Håll utkik!

Helgens betyg:

+++ Some Summit (V75-6, söndag) var bara bäst och utklassade övriga i Stochampionatsfinalen!

++ Mellby Viking (V75-3, lördag) såg grym ut barfota runt om och i jänkarvagnen då han vann gulddebuten ifrån dödens!

+ Eketorpets Tess (V75-3, söndag) dundrade runt banan och var fantastisk som trots stenhårt tempo höll hela vägen!

Flopparna:

Furious Francis (V75-1, lördag) gjorde en okej insats, men vi hade förväntat oss mycket mera och det var aldrig något drag i storfavoriten!

Enrico Di Quattro (V75-4, lördag) körde Ingves visserligen inget vidare med, men hästen var heller ej bra för dagen och hade inte vunnit i alla fall...

Cab Hornline (V75-5, lördag) borde ha vunnit lärlingsloppet då man fick överta ledningen smärtfritt...

Oliver Kronos (V75-7, lördag) var inte alls som han skulle denna dag och slutade långt efter de övriga imål...

Stochampionatet Consolation (V75-2, söndag) var en sorglig historia, även om vinnaren Evasion Boko trots allt gjorde det bra...

Passas nästa gång:

Staro Italy (V75-1, lördag) körde upp i vagn strax innan mål, snacka om att sitta fast! Han såg grymt bra ut!

Ni Talar Bra Latin (V75-6, lördag) hade inte mycket flyt under vägen, men avslutningen var femstjärnig! Farlig nästa start!

Sir Corneliani (V75-4, söndag) hade otur och fick dålig rygg då favoriten stannade, men vilket intryck det var då luckan kom och han spurtade rappt som fyra!

500
11 Jul (18:48)

Omgången på Årjäng blev mindre lyckad omgång för oss då spiken Dominator inte alls fungerade.
Men det började dock på topp, när ”Venka” lekte hem segern från spets och vår fräcka utgång Ryan Kronos vann efter ett mycket bra lopp!

Så här var omgången, lopp för lopp.

V75-1: *7 Venkatesh* får ledningen så väljer vi att tippa honom. "Venka" rumplade till och galopperade 100 kvar senast, men gick återigen bra och har visat form på slutet. Han är dessutom mera reglerbar numera och inte lika "tokig" och därav tror vi Örjan provar i ledningen så länge inte Ludde testar för mycket, om man kommer dit. Venkatesh har tidigare öppnat bra med springspår och vi tror inte han blir lätt att passera i täten om han går felfritt”. Ja, så skrev vi om Venkatesh och analysen var glasklar. Örjan sände tidigt mot spets och trots omstart så behöll Venka lugnet och vann sedan i överlägsen stil. Favoriten Dante Boko kan inte känts bra någon gång då Ludde valde rygg på ledaren. Såg inte bra ut i travet någon gång i loppet. KLM Buymethemoon spurtade mycket raskt och den passas framöver igen.

V75-2: Vi trodde massor på Ryan Kronos och Ulf Ohlsson körde därefter. Hästen krossade favoriten via tredjespår sista 800 och insatsen var mycket plusbetonad. Det här är en riktigt bra häst som säkert har mer att hämta på V75 framöver. Bakom spurtade 10 Rigel L.B bra och i ett normalt lopp framöver sitter han där snart.

V75-3: Här dog omgången för oss när Peter Untersteiner och Gantab Håleryd galopperade. Han skulle enkelt ta hand om ledningen men det blev rulligt in i första sväng och när det gick som fortast slog hästen ihop. Ja hopp, då var hoppet Nose Gear, men han kom aldrig in i matchen och galopperade uppgivet i slutsvängen. I stället vann favoriten Global Patriot och han var riktigt bra! Men det blev aldrig något riktigt race det här…

V75-4: Oj, vilken succé för rikstravet. Conrads Wilhelm vann tillslut efter drama då Ready Ribb galopperade. Och vad säger man om Readu Ribb? Han är så skör att han kan kan galoppera precis när som helst och det är konstigt att inte spelarna tröttnar på honom snart… Hästen såg smällfin ut hela dagen men när BG begärde det där lilla extra slog han ihop och galopperade hejdööst. Lass North Star passas framöver som fastlåst. Såg ruskigt tankad ut i sista sväng!

V75-5: Magnus Jakobsson vet verkligen hur man ska vinna på Årjäng! Han pangstartade med Mino trots dubbla tillägg och var sedan framme och fick överta. Sedan var det spel mot ett mål och Mino vann enkelt. Fin insats!

V75-6: WOW, HERREGUD! VEM ÄR NADAL BROLINE EGENTLIGEN? Snacka om gåshud på sättet han vann och Reijo och Uffe jämför honom med Ready For More. Hästen har aldrig blivit trött enligt Uffe och hästen var grym när han krossade allt utvändigt om ledaren. Vi gick all in på BG och Dominator men hästen galopperade direkt. Dumstrut på! Ipod bra som tvåa, men när ska han få vinna?

V75-7: Delicious U.S! Vilken märr, även här fick vi gåshud! Både av Örjans styrning men också på sättet som Redéns sto vann på. Hon fullständigt exploderade när luckan kom och vann med tussarna otryckta. Royal Fighter såg bra ut där bakom och Mosaique höll bra. Peter Untersteiner från skämmas lite då han gick ut snävt och körde på Maven på botre lång. Det var inte snyggt! Takter var inte glad efter loppet… BBS Sugarlight var också blev och kanske hade man behövt det där helstängda huvudlaget…

Helgens plus:
Nadal Broline.
Venkatesh
Ryan Kronos
Delicious U.S.

Helgens floppar:
BBS Sugarlight.
Dominator.
Dante Boko
Gantab Håleryd.

498
04 Jul (17:19)

Halmstads V75-omgång på lördagen är avgjord och det blev två namn som dominerade. Adrian Kolgjini som vann två V75-lopp och Unstersteiners, Peter tränade två V75-vinnare, han körde en själv och Johan den andra.

I V75-1 vann andrahandsfavoriten Tokio Hotel Hall som hade satts i perfekt skick av Ulf Stenströmer och kördes suveränt av Björn Goop. En bra start och spets efter 200. Efter lugna första 500 ökade Björn farten konstant. Han körde 12,6 sista 2000 i ledningen och då var konkurrenterna givetvis chanslösa. Carabinieri blev allt fel för, men han visade fortsatt form i avslutningen. Peter Untersteiner borde ha gått fram efter ett varv för att ha någon chans men det var många som var angelägna och gick före och Peter satt kvar. Riktigt positiv bakom var Picasso som trea.

Strulade innan
I V75-2 spikade vi M.T.Jordan på Slutspelet V75 då vi fick klart för oss att han åter skulle tävla barfota runt om. Vi var dock rejält oroliga innan start då han bara visade passgång och galopp i provstarten. Man la på lätta boots samtidigt som hästen tog sig samman då han fick sällskap och det blev allvar. Magnus Jakobsson laddade och var så tuff i spetskörningen att Per Lennartsson kändes sig tvingad att släppa med Neutron Broline.  Efter 07,7/500 och 12,2 första varvet gick M.T.Jordan undan med krafter kvar och antingen går han med fast bomull eller så ryckte Magnus inte tussarna på honom. Man förstår varför Magnus Jakobsson åker land och rike kring bara för att köra honom. Favoriten Say that Again bråkade innan start, kördes offensivt och orkade inte. Istället var Anna åter positiv från tredje in och hästar som Antonio America, XLNT Chili Tripel och Daisy Boko satt fast med massor sparat.

Lätt från utvändigt ledaren
I Stosprinter blev det favoriten Heaven’s Door som vann väldigt lätt från utvändigt ledaren. Deepdish galopperade direkt från start medan Empress Brodda flög till ledningen. Empress ledde med en längd i sista sväng men hon började bromsa 350 kvar och galopperade i det läget. Ulf Ohlsson tyckte att han koll på henne i det läget och på upploppet var det inget snack. Bakom gick Diamond River bra som trea medan Spring Kronos återigen floppade i en final, den här gången var hon riktigt dålig. Snyggt tränarjobb av Reijo Liljendahl för Heaven’s Door har inte varit någon helt enkel häst inledningsvis i Sverige.

Revanschen kom
Peter Untersteiner revanscherade sig för Carabinieris förlust genom en tränarseger med Stay Alert som Johan körde till vinst. Stay Alert fick först tredje sedan andra ut och det var perfekt för det var ryggen på favoriten Spirit Real med Staro Italy i ledningen. Det gick inte speciellt fort i detta lopp och visst var känslan att tätparet skulle göra upp men Stay Alert avgjorde med minsta möjliga marginal efter attack 350 kvar. Vi blev faktiskt lite besvikna på både Spirit Real och Staro Italy trots att de var nära i mål. Bakom satt Beverly Bouleward fast med massor sparat precis som Desuper Filius.

Dramatiskt - Korrekt diskning
Om V75-4 var ett lite segt lopp var det desto mer dramatiskt i V75-5. Först i mål var Lovely Maise och Olof Thorson, spelad på mindre än en procent! Dock tog sig Thorson loss snävt från rygg ledaren mot Danne Edel på bortre långsidan och efter en rejäl funderare valde man att diska målettan för trängning. Efter att ha sett domarnas film kan man inte opponera sig mot det beslutet. Istället gick segern till XLNT Conways Class och en viss Peter Untersteiner. Från sjätte ut gick han med i ryggar på bortre långsidan, attackerade i sista sväng och tog sig kort före mål förbi Danne Edel och man kan konstatera att Danne hade vunnit loppet utan störningen 600 kvar. Epic Fearless kom loss sent efter att ha övertagit Lovely Maises position medan Legend Brodde slocknade helt efter en tuff dödens, Part Nan Angelen orkade inte efter attack varvet kvar.

Kolgjini tog över showen
Sen var det Adrian Kolgjini som tog över showen. Han hade två bra hästar i Quick Fix och El Mago Pellini och han svarade för två snygga kuskinsatser. Med Quick Fix tog han upp då han såg att han var chanslös att komma ner kort efter start, istället hittade han ner i andra ut. Efter attack 500 kvar plockade Quick Fix ganska enkelt ner Remember My Name den sista biten. Bakspårsduon Lightning Force och Coldtown gick bra men kom aldrig in i loppet medan Nok’en Fräkket satt fast med massor sparat.

Adrian valde ungefär samma upplägg med El Mago Pellini. Han laddade men såg direkt att det inte skulle gå att komma till så han tog upp och satt lugn i tredjespår första 400. Då hade spetsstriden lagt sig, han körde till och fick överta efter 700. Väl i ledningen var El Mago Pellini ensam på plan och han vann överlägset. I spets är det nog ingen häst i Sverige som slår honom över medeldistans. Nothing But Class spurtade bra som tvåa liksom Classic Son som femma medan Indigious var en stor besvikelse.

Utdelningen på sju rätt blev 31 052 kr och för vår del blev det ingen bra omgång. Det är bara att bryta ihop och komma igen.

Toppen
+++Adrian Kolgjini, vilka proffsiga styrningar och som han har utvecklats!

++ El Mago Pellini såg lysande ut.

+ M.T.Jordan är klassig och Heaven’s Door är nog långt ifrån ”färdig” men hon vann ändå Stosprinter från dödens.

Floppen
Al’s Winnermede var riktigt usel och mest i vägen. Spring Kronos var oduglig och hon är inte lätt att räkna på och Indigious stod inte alls att känna igen.

Lira nästa gång
Picasso avslutade sylvasst och börjar hitta tillbaka på allvar i Troels Andersens regi. Daisy Boko hade massor sparat, räkna med henne i ett stolopp på västkusten eller på Jägers. Beverly Bouleward måste ha bra chans nästa gång som hon ser ut.

497
28 Jun (11:14)

Surt sa räven, Eddie hade gjort så vi satte sjuan och vi nosade på "millen"... Men 6 rätt blev det och vi spikade Nimbus CD på rubbet! Sen lirade vi utgång på Poet Broline och skrällarna duggade tätt! Totalt fick vi in 6 sexor och 102 femmor, och finfina 75 960 kronor i vinst på Slutspelet V75!

Men vi tar det från början.

V75-1: Jorma Kontio tog enkelt ledningen med Tango Lavec och valde köra i spets hela vägen! Imperator och Haugstad tryckte rejält på första långsidan men när släpper Jorma i front? Utrdragen körning bäddade för skrällen Eddie som fick en smörresa! Vi satt o ”höll” i hästen hela dagen och var sånär att plocka med på Slutspelet. Men icke… Det kostade oss runt 1,3 miljoner.

V75-2: Nytt världsrekord! Räcker o skriva så? Uppvisning från Bergh och Timbal. Vilket härligt race och vilken jäkla merca den där hästen är. Vi trodde hårt på hästen som bombade till ledningen och utklassade sedan konkurrenterna. Tunika och Goop tog andraplatsen bakom, men hästen var också mycket mycket tapper från dödens.

V75-3: Hard Livin bromsade sig i mål efter att ha dragit tåget i ledningen. Men en smygkörd Arazi Boko, men formtoppade Christoffer Eriksson speedade enkelt till seger. Och snacka om att Eriksson håller hög klass för dagen! Han kör i trans!

V75-4: Äntligen fick vi betalt! Nimbus C.D trodde vi hårt på och lirade utgång samt spikade på rubbet på Slutspelet. Och Oliver Kronos hade inte en chans att utmana men aktionen stämde inte helt 100 den här lördagen. Kanske alla tuffa lopp satt sina spår? Nimbus C.D visar att han är en stjärna och med den startsnabbheten kommer han tjäna mycket pengar framöver.

V75-5: Wow, vilken jäkla insats av Global Revenge, som utvändigt om ledaren Emmet Brown tog ner honom och vann. Snacka om skalle och att kriga ner Emmet Brown är mycket starka papper. Kul även att Emmet Brown börjar se så pass bra ut i aktionen. Den här kan bli ruskigt bra framöver och man märker hur Stig gillar hästen.

V75-6: Uppvisning! Poet Broline vann E3-finalen för hingstar/valacker, och på vilket sätt han gjorde det. Trots en mindre bra värmning var hästen överlägsen! Peter Untersteiner visar återigen prov på sin grymma skicklighet som tränare.

V75-7: Och även här var vi helt rätt ute då vi ”vrålade” ut Love Dancer som omgångens bästa drag! Då Shiraz Brodde galopperade var det enkel match för Fredde B och vi jublade upploppet ner. Trots missen i första V75:an gjorde vi stor succé då vi fick vi in 6 sexor och 102 femmor.

Grattis alla som ryggade, men visst var det surt på Eddie….

Helgens plus:
Global Revenge
Nimbus CD
Poet Broline
Love Dancer

Floppar:
Hard Livin - borde vunnit i spets.
Knows Nothing - var ej bra och kunde inte ta något i spåren.
Shiraz Brodde - galopperade hejdlöst och gjorde många spelare besvikna som storfavorit.

496