Skip to Navigation

Travtjänsten blogg

14 Oct (20:35)

Härlig sport den här lördagen på Åby där Readly Express stack ut med en toppinsats i SM och Sofia Adolfsson blev dagens drottning då hon plockade hem dubbla SM-Guld i monté! Spelmässigt fick vi ett DD-netto på 2.836 kr, sju rätt på både rank och spel och det reducerade förslaget men bara kaffepengar tillbaka på den spelformen!

 

 

Vi tar lite kort från V4 till att börja med. Ryttar-SM till Sofia Adolfsson och Supreme Court som ledde runt om i fin stil. Ungdoms-SM till Henriette Larsen med arbetsgivaren Peter Untersteiners Rex Lane. Oskar J avslutade sedan V4 med att ta sitt andra guld i Lärlings-SM med favoriten Sambuca Knight som han körde åt Robert Bergh, överta ledningen 1500 kvar och sedan ett ryck in på upploppet var segermelodin för det ekipaget!

 

Över till V75 som inleddes med Handsome Brad vann ganska enkelt till slut efter att ha fått överta ledningen ifrån en för het Pharaon Face och Adrian Kolgjini, Brad hade en bra uppgift på papperet och han levde upp till favoritskapet! 

 

I V75-2 var det så dags för det omtalade monté-SM som tagit plats på V75 och det blev favoritseger även här genom Candor Hall och Sofia Adolfsson som fick attackera redan 1200 kvar från kön då Nantucket läts bestämma i ledningen. Candor avgjorde sedan tämligen enkelt och han ser ut att trivas kanon under sadel. Nantucket höll till andrapriset men bröt en hel del under vägen och väldigt mycket över upploppet vilket drog ner intrycket på honom.

 

Sto-SM gick till järnladyn Super Ariel som gjort det bra i Frankrike under ett par år, men det var väl ändå lite oklart vart hon skulle vara på formstegen inför den här starten.. De frågetecken som fanns rätade Ariel ut och hon spurtade enkelt förbi Nancy America när hon vreds ner på open-stretch. Härlig segerglädje hos tränaren Kennet Häggström, kusken Micael Melander och skötaren Evelina Månsson som har hand om hästen, som till vardags står på Jörgen Westholms filial på Grosbois. Withma höll farten bra från tredje invändigt och är värd att se upp med framöver. Galactica fick förvisso ett tufft lopp men stumnade rejält den sista biten och har en bit till toppformen. 

 

V75-4 var ett försök i Klass II och här blev det seger för Anders Svanstedt med hans egentränade Viking’s Topline. Satt en bit bak i loppet men via 12,9/1000 mestadels ute i spåren kunde man fånga in ledande Chianti en bit innan mål.

 

Klass I i V75-5 och här fick Magnus Jakobsson låna Masterglide av Peter Untersteiner och det slutade på bästa vis med att man ledde runt om. Peter själv körde Magic Happens från sämsta läget och han gick i mål med gott om krafter sparade och såg väldigt bra ut över mål, pass upp för den framöver. 

 

Russinet i kakan den här lördagen var SM som kördes som V75-6 och Readly Express startade som megafavorit, han fick dock ingen lugn väg till segern utan fick en het Digital Ink utvändigt som höll tempot uppe. Readly avslutade sista varvet på i underkant 10,9 och 11,8/2640a var alltså bara en tiondel över hans eget världsrekord. Där bakom var Västerboonthenews bra som tvåa och superskrällen Rapide Du Pommeau höll rätt så bra som fyra och borde duga bra i ett mer lämpligt gäng. 

 

I avslutningen V75-7 trodde vi mest på Cab Hornline och han var riktigt bra när han efter en tuff öppning stod hela vägen hem på för klassen och årstiden riktigt fina 10,1/1640a! Furious Francis spurtade bra som målfotoslagen och Rolex Bigi höll bra från dödens till tredjeplatsen. 

 

 

+++ Readly Express som var grym ifrån ledningen!

 

++ Sofia Adolfsson som befäste sin plats som sveriges bästa montéryttare med dubbla SM-guld!

 

  • +Cab Hornline fick verkligen göra skäl för havren i avslutningen och stod för en riktigt bra insats!

 

Lira nästa gång: Magic Happens. 

646
08 Oct (11:13)

Det var gyttjigt, hård bana och riktigt svårt då V75 avgjordes på Skellefteå på lördagen. Till slut fanns bara två system med sju rätt, de belönades med drygt 20 miljoner på sju rätt. För vår del var det ömsom vin, ömsom vatten men till slut blev det bara en hög med femmor på det reducerade systemet och på Slutspelet-V75.

Det blev en riktig kalldusch direkt för V75-spelarna då förra Åke Lindblom-hästen Loving You Deeply vann till drygt 90 gånger och 0,30 procent på V75. Vi hade garderat loppet med åtta hästar men fick inte med vinnaren som stod galet hårt inne i loppet. Tapio Kalaja lyckades fint med styrningen och fick fjärde ut. Loving You Deeply fick sedan bra draghjälp av Malgomaj B. varvet från mål och efter attack i sista sväng blev det full attack och segern blev enkelt efter 14,0 sista varvet. Vi hade So Nobel Gede med på lappen, efter en perfekt styrning av Daniel Wäjersten gick hon bra på stretchen som tvåa, spelad på 1,67 procent. Det var verkligen en sur inledning.
Favoriten Eva I.H. fick ett tufft lopp men var inte speciellt bra heller, Greece Boko stannande helt och Baby’s Baby utgick felfri.

Kört som vi tänkt oss
I V75-2 blev loppet kört ungefär som vi hade tänkt oss, Assault öppnade bra och Örjan var vaken och körde till ledningen efter 450 meter. Örjan satt lugn på första långsidan så det såg ut som om Assault, svårt att säga dock då de envisas med att pajasfilma framifrån, var hotat. 300 kvar ryckte Örjan alla grejer, Assault ryckte direkt åt sig några längder och vann smått överlägset före Minnestads El Paso som avslutade bra. Assault var favorit men det inte så stor och det var en bra spik.

Sattes inte på prov
I kallblodsloppet var det spets och slut för Lome Brage och Ulf Ohlsson. Ohlsson körde i 22-fart runt om, släppte aldrig konkurrenterna i farlig närhet och segern var aldrig i fara feter 20/800. Lome Brage blev aldrig satt på några prov så han behövde aldrig visa skallen. Storfavoriten Månprinsen A.M, såg seg ut mest hela vägen i tredje ut, han blev lite generad då han var gåendes sista sväng men han var chanslös på upploppet. Norheim Faksen blev snackhästen och Olsen var offensivt utvändigt ledaren men Norheim Faksen orkade inte. Odin Tabac satt fast länge men det löste sig i sista sväng och han galopperade kort då han skulle försöka gå i närkamp med ledaren knappa 100 kvar.

I V75-4 kom så nästa jättesmäll. John Östman revanscherade sig från V75-1 och satte dit El Muro B.R. från rygg ledaren och lucka 250 kvar. Annars hade Stricker avgjort loppet. Stricker hittade loss från femte in 850 kvar och attackerade på sista långsidan, han sköljd över konkurrenterna och hade avgjort in på upploppet men 75 kvar tappade han stilen helt och blev upphunnen av skrällen från nordnorge.
Vi trodde mycket på Flash Hammering men han var bara usel även om han satt fast sista biten. Inte heller Antonio Trot svarade för någon bra insats.

Reste sig direkt
I V75-5 tog Angle of Attack som väntat hand om ledningen och storfavoriten T.Red D.K. smögs upp på utsidan via tredjespår efter 500 meter. T.Rex bröt och krånglade så han kunde aldrig gå i riktig närkamp med Angle of Attack som vann lätt för Ulf Eriksson. Linus Boy avslutade bra som trea från kön som trea. Förra lördagen galopperade Angle of Attack som trött och slagen i sista sväng, veckan efter står han som suverän V75-segrare efter en vass prestation. Vi påpekade det i analysen då vi har sett det förr, Robert Berghs reser sig ofta blixtsnabbt efter en knock, väldigt starkt gjort.

Det blev favoritseger i V75-6 då Jaques Noir höll undan från spets. Han tog ledningen med lite flax, Lukas Bris var lite snabbare första biten och Gianluca Boko var ytterligare lite snabbare men med hjälp av solfjädern höll Jaques upp och sedan fick han varva på 17,0. Trots det blev utmanad sista biten av Lukas Bris från rygg ledaren. Det stämmer nog som Ulf Ohlsson sa efter seger, Jaques var nog lite missgynnad av att han drog ner tempot och körde på speed, han är nog bättre med högre tempo men det var inte bra prestation. Vi trodde mest på Gianluca Boko då vi var inne på att Lukas Bris skulle ta sig förbi från start och släppa. Det upplägget sprack, Gianluca galopperade då han inte kom till spets men han reparerade bra som femma.

Bara bäst
I V75-epilogen blev det som väntat tuff körning. Rebecca Dahlén körde vaket då hon blev av med spets, gick ut direkt och tog över i första sväng. Inte helt oväntat blev öppningen lite för tuff för Klöver All Over som var slagen in på upploppet. Istället såg Mellby Demon aktuell ut men kort senare klev Voulez Vous in i matchen och vann lätt. Han gick 11,5 sista varvet i tredjespår och då han sköter sig är han riktigt bra. Hagentoy var väldigt tapper som fyra.

Ingen häst vann via open stretch-spåret, nästa lördag avgörs V75 på Åby, då räknar vi med minst ett par vinnare via stretchen och vi laddar mot den SM-omgången!

Tummen upp
+++Voulez Vous tog sats från absoluta kön varvet kvar, han fick visserligen lite draghjälp på slutrundan men han såg verkligen mäktig ut då han klev förbi på upploppet, det var dagens prestation.

++ Loving You Deeply gick i tredjespår med rygg hela sista varvet, tidigare har hon visat dålig inställning men nu stack hon ifrån med flera längder till slut till dryga 90 gånger pengarna.

+ Angle of Attack hade inga problem att ta ledningen och sedan gav han inte storfavoriten T.Rex D.K. en chans att utmana. Rejäl insats.

Tummen ner
Baby’s Baby var en riktig skuffelse som utgick felfri. Den var trist. Månprinsen A.M. var aldrig aktuell även om han blev trea i mål. Flash Hammerning var långsam ut, trög i ryggar och tidigt slagen

Lira nästa gång
My Gifted My satt fast och såg ut att han en del sparat, Merry Broline har tokform, Gianluca Boko är en vinnare med spetsläge liksom Hagentoy.

645
02 Oct (09:51)

Toppsport hela helgen och vilka prestationer vi fick se..!

En duell mellan Rigel Face och Tellmeastory inledde där den sistnämnde kunde sätta nosen först. ”Såg fin ut i inledande bakvarv, men var sedan grov och slafsig i aktionen på 25/400, han värmdes i långvagn ska sägas och det är ingen glänsare normalt, men Ulf kollade på hästens ben och vi har sett honom bättre, givet att gardera efter den värmningen”, skrev vi efter värmningen på Slutspelet-V75 vilket också visade sig rätt. Han såg inte bra ut under loppet och det var på ren skalle han var nära att kontra till seger när Uffe chansade och släppte av honom hundra från mål. Kapabel häst, men som har en del att slipa på..

Ready Express infirande allas förväntningar och hade lekstuga i V75-2, spets och slut! Vi nämner Treasure Kronos som värmde bra och såg fin ut som tvåa bakom. 

Goop lämnade inget åt slumpen, styrde fram utvändigt ledaren i V75-3 med varvet kvar och vi fick en ny favoritseger i Zenit Brick som är ruggit bra för dagen. Passas nästa gång är utan tvekan Cab Hornline som blev kvar med gott om krafter efter att ha fastnat bakom Officer C.D., han vinner lopp snart! Plus också till tappre Queer Fish som återigen fick göra grovjobbet och var jätteduktig som tvåa. 

Born In The U.S.A. (V75-4) var chanslös på ledningen och när Global Trustworthy galopperade från start kunde Vercruysse spåra runt om med Drole De Jet som tog hem Grand Prix De L’uet.

Inte mycket att orda om i V75-5, M.T.Joinville var nämligen bara bäst och vann säkert. 

Geeneral Bianco gynnades av stenhård körning och vann pliktskyldigt i V75-6, men det var utan att imponera. Det var inte långt ifrån att han bromsade bort segern och PU var tvungen att rycka norsken kort före mål. Linus Boy var utropstecknet som var tvåa trots en rejäl galopp 1100 från mål. Plocka med bakom? Super Zantos klättrade i rygg på favoriten och Merry Broline såg helt obrukad ut i mål efter att ha serverats en snäll resa av Örjan

Vi tycker att en häst sticker ut och då strecken ser ut som de gör är det rätt att ta ställning. Vi väljer att spika 10 Vamp Kronos. Hon var ruggigt läcker då hon plockade ner Run Chica Run via 09/800 från utsidan näst senast. Senast på Vincennes mötte hon hingstar, gick utvändigt ledaren sista 8-900 och Björn Goop såg segersäker ut mest hela vägen. Segern blev enkel och Vamp Kronos imponerade. Hon är mycket tuff till slut och då loppet är öppet lär det bli körning första varvet vilket passar. Vi tippar att övriga är chanslösa då BG trycker på gasen på sista långsidan”. Så löd analysen till V75-7 och det visade sig vara helt rätt. Vamp Kronos var ensam på banan och via 08,6/800 (!) krossade hon övriga, utan tvekan lördagens stora utropstecken!

Favoritparad på lördagen, men desto svårare på söndagen. Candy La Marc skrällde och tog hem Oaks. Serverades en perfekt resa av Erik och kunde enkelt avgöra när Örjan inte längre kunde hålla henne instängd med Dibaba.

William tog hem Kriteriet och vilken jäkla häst det här är! Nytt världsrekord,1.12,0 och Nurmos kunde knappt finna ord efter den uppvisningen, häftigt! Coin Perdu och Husse Boko var jättebra bakom medan Very Kronos tyvärr inte kunde hålla reda på benen bakom bilen. 

Toppenhelg och nu blickar vi framåt mot en ny spännande vecka! Glöm inte podden som alltid släpps måndag efter lunch. 

643
24 Sep (14:33)

Spelmässigt inga framgångar för vår del, spiken Handsome Brad kom aldrig till från kön och vi sprack även i nordisloppet. Utdelningen för sju rätt stannade på drygt 7.000 kronor, men tyvärr fick vi inte med oss någon jackpot. 

Vi sammanfattar omgången lite kort nedan och återkommer i "podden" imorgon måndag med mer utförligt eftersnack.

- Global Republic svarade allt i spets i V75-1 och vann på 11,4 full väg - tapperhetsmedalj och han är grym i spets! 

- Uncle di Poggio höll upp innerspåret och spetsvann V75-2 där Global Trackmaster gjorde en svettig upphämtning efter galopp. 

- Your Highness var tillbaka i gammalt gott slag och vann Guld från ledningen. Visst, det var en tunn guldsoppa, men hon glänste verkligen och fick välförtjänta klappar av Björn efter mål. 

- Odin Tabac (bild Malin Albinsson, Kanal75) vann Unionskampen där Oskar körde till och övertog från Lome Brage och sedan visade fjortonåringen inga ålderskrämpor när han sträckte på sig när Odd Herakles utmanade över upploppet. Hästen med bäst inställning vann, vilken kämpe!

- Wellino Avenue var chanslös att hålla upp innerspåret, men Magnus tog sig ut i andraspår och han krigade ner en tapper Flashing Boko kort före mål. Två riktigt bra hästar!

- Obi Degato gick med optimal utrustning och balans och vann V75-6. Starten blev fördröjd och Västerbo Exact gjorde bort sig med galopp, men flög sedan fram och är givetvis enkel att skriva upp i "Nästa gång-boken". 

- Aisha Simoni vann lekande lätt långloppet från ledningen och Örjan satt med fulla tömmar över mål. Där hade man inte fuskat med träningen!

642
17 Sep (08:06)


V75 på Bollnäs blev en rolig omgång där vi inte riktigt hade marginalerna med oss. Ett drag som kom till oss tidigt i veckan var Titan Arrow som spårade avslutningen runt om som sjuprocentare.

Titan Arrow var en snygg tipsetta och det var en snygg tränartriumf av Mats P Djuse medan Ulf Eriksson skötte kuskjobbet. Pastore Bob svarade för en bra slutrunda som tvåa medan Mellby Don Juan satt fast i rygg på allt sparat.

Trots den sköna avslutningen lyckades vi inte få med mycket rent spelmässigt, det blev fem rätt på de flesta system.

Lätt i spets
Men vi tar det från början. Inledningen blev odramatisk eftersom Ulf Ohlsson missade från springspår med vår spetsfavorit Nakoda Goj och fick nöja sig med dödens utvändigt om storfavoriten Springover. Peter Untersteiner valde att köra i ledningen och fick bestämma efter startrusningen. Han skruvade sedan upp farten själv och vann lätt efter 12,2/1000 med både tussarna och norsken oryckt. Antonio Tabac liftade med till andraplatsen, Nakoda Goj satt fast medan Bottnas Commandeur var lite av en besvikelse.


Snygg styrning

I V75-2 kom en skräll genom Carja och Jessica Sidbäck som kom bättre på det än förväntat från spår 13 bakom bilen och det blev fjärde. Efter en tuff öppning blev det stiltje i fältet efter 500 och då attackerade Johnny Takter med Oceanic Clearance som kom fram utvändigt ledaren efter ett varv. Carja tog sats 700 kvar och fick gå i tredjespår utan rygg resten, trots det fångade hon in Oceanic Clearance kort före mål efter en stark avslutning. Diamondinthesky sköt till vasst som trea medan Fortune Teller satt fast med allt sparat och Firewire galopperade kort då hon skulle attackera från ryggen på Carja in på upploppet. Vi trodde inte Carja skulle komma till alls härifrån och stod över henne på Rank & Spel medan vi streckade alla på Slutspelet.

I V75-3 gick vi kort på tre hästar då vi inte trodde alls på favoriten Rebel Yell Face. Det var helt rätt för den var riktigt dålig i spets och galopperade som slagen i sista sväng. Vår tipsetta Jaguar Hill plockade ner ledaren men fick ge sig mot smygkörda They Don’t Know som hittade loss från tredje in i sista sväng, såg laddad ut då luckan kom och avgjorde säkert. Det var en riktigt smäll och surt att vårt drag Jaguar Hill inte fixade det. Trea blev Track Angel som vi också hade med medan Weekend Fun galopperade direkt från start efter att först ha orsakat en omstart.


Perssons 2000:e

I V75-4 spikade vi B.W.Sture på allt och sedan han kommit till spets efter 500 gick det också vägen även om det inte blev så lätt som vi hade förväntat oss. Han var hårt pressad av Gustav E. på sista långsidan. I sista sväng ryckte Persson åt sig en längd, sista biten närmade sig Gustav E. igen men Person lyckades bära in Sture till en säker seger. Därmed tog han sin 2000:e kuskseger och det var ett passande lopp att ta den i.

Inga problem för Nadal
I V75-5 lyckades Spitcam Jubb hålla upp ledningen mot Star Advisor Joli vilket vi var inne på. Kim Eriksson smet snabbt ner i rygg ledaren med Joli medan Charrua Forlan tog dödens med favoriten Nadal Broline i rygg. Nadal fick sätta in stöten 500 kvar och han såg ut som en vinnare redan i det läget. Han kopplade greppet in på upploppet och även om Ohlsson fick påminna honom mitt på upploppet vann han med tussarna kvar före mycket positiva Francais du Gull som smög i rygg på Nadal och fullföljde starkt. Charrua Forlan höll åter farten i mycket bra stil.


Peter chansade och lyckades

I V75-6 var vi, och många andra, inne på att det skulle bli vingel för favoriten Generaal Bianco då han gått bäst i ryggar och blivit het då han körts offensivt. Nu chansade ändå Peter Untersteiner första biten sedan bland annat Calle Laday galopperat. Generaal Bianco spetsade enkelt, fick bestämma i ledningen och hade inga problem att sticka undan sista biten. Sugar Daddy hakade på bäst från rygg ledaren medan Importedfrmdetroit snöpligt galopperade bort tredjeplatsen på upploppet efter ett lopp utvändigt ledaren. Dice Man var aldrig med chans från andra ut medan Magic Gwin galopperade under anfall på sista långsidan.

Tummen upp
+++ Peter Untersteiner som vågade testa Generaal Bianco i spets, det visade sig helt rätt då det blev en lätt seger.

++ Carja har utvecklats enormt hos Thomas Lönn, nu gick hon runt ett helt fält i tredjespår sista 700. Det såg man inte för ett par år sedan.

+ Titan Arrow fick en del press i spets men gick ändå undan säkert över lång distans. Där är formen verkligen på topp.

Tummen ner
Rebel Yell Face fick ledningen utan strid och fick varva på 16 första varvet men såg ändå slagen ut 600 kvar och galopperade som stenslagen i sista sväng. Dice Man gick med can’t see back och inte med helstängt som det var snack om. Han fick ett bra lopp i andra ut och även om han fick attackera tidigt var det inget tryck i honom och han var en besvikelse. Kung Edward var en annan dålig favorit, slagen 500 kvar från dödens.

Lira nästa gång
Vi var inne på Fortune Teller denna gång men det löste sig aldrig hon såg mycket bra ut över mål som fastlåst och kan absolut vinna nästa gång. Sippson såg fin ut i Björns händer och är värd att passa framöver. Mellby Don Juan såg ut att han massor kvar i rygg ledaren som trea.
Bilderna är hämtade från Kanal75 och tagna av Micke Gustafsson.

641