Skip to Navigation

Travtjänsten blogg

26 Jul (18:26)

Det är sällan en rank stämmer så bra som vår V75-rank gjorde då Bollnäs körde på lördagen. 6-1-1-1-1-1-1 satt vinnarna rankade och även om det var betrodda hästar så var det inga megafavoriter som vann. Tyvärr lyckades vi inte lägga pusslet rätt då vi nöjde oss med fem hästar i V75-1 på alla system. 15 sexor och 305 femmor och 5.095 kr plus var en ganska klen tröst.

Vi sprack alltså direkt då Robis Salvation satt i reservruta 1. Vi hade kläm på att det skulle bli barfota runt om och jänkarvagn till skillnad mot senast men det stod dödens skrivet i programmet och vi trodde inte riktigt att han skulle mäkta med att vinna därifrån. Nu blev de dödens på Shockwave istället för B.B.S.Pelleshan och då hon var dålig för dagen avgjorde hemmahästen snyggt och svarade för en stark insats. Bakom ”flög” Quantanemera i avslutningen till andraplatsen då hon gick utrustad med jänkarvagn. Favoriten B.B.S.Pelleshan fick luckan från rygg ledaren men det var inget riktigt tryck i honom sista biten.

Bara bäst!
I V75-2 trodde vi klart mest på Roxie Lavec och sedan Kenneth Haugstad lyckats få iväg henne från start bombade hon till ledning efter 700 och sedan var hon ruggigt bra och helt överlägsen. En slutrunda i trakterna kring 1.11,5 gjorde givetvis konkurrenterna helt chanslösa. Spit for Spat var hygglig som tvåa från rygg ledaren och Circles spurtade vasst som trea från sjunde in men hästarna i spåren var chanslösa i den snabba avslutningen.

Rätt uträknat
I V75-3 hade vi räknat ut att Standout högst troligt skulle hålla upp ledningen. Det blev strid mot Up Date Hoss medan Kadett C.D. var chanslös från start och kröp ner i rygg. Örjan Kihlström fick dämpa farten till 1.15 första varvet och då var konkurrenterna givetvis chanslösa. Även här var det innerspår som gällde, Kadett C.D. tvåa från rygg ledaren och Herr Ratzeputz trea från tredje in.

I V75-4 var det dags för nästa idé för vår del, Primo Valentino att vinna från spets för Tony Wallin. Det var strid om ledningen och tempot var högt. Dessutom blev Primo Valentino störd av utvändige M.T.Insider 450 kvar och det höll på att sluta med galopp för båda. De fixade det dock och stred sida vid sida upploppet ner där Primo avgjorde med hals.

Bättre än de andra
I V75-5 tyckte vi Titan Tabac var klart bättre än övriga, det gällde bara att han skulle sköta sig. Staffan Falk körde på säkerhet första biten och hittade ut direkt. Han körde till och fick överta efter 700. Under slutrundan drog han konkurrenterna sönder och samman, bara innerspårets Pave Loma och Rigeljerven kunde haka på till andra och tredjeplatsen, känns det igen?

Inte konstigt att han vann
I V75-6 blev scenariot ett annat än det man tänkt sig då Troels Andersen valde att köra i spets med Chip Dealer. Robert Bergh serverade Paying Guest ett bra lopp i andra ut och han fick attackera 650 kvar. Efter prestationen i Axevalla i lördags var det inte konstigt att han levererad och avgjorde snyggt. Åge Hornline fick chansen från rygg ledaren men kunde inte riktigt hota, däremot avslutade Mellby Vargtass lysande från femte in medan Pleasure Kronos tröttnade helt utvändigt ledaren.

Ramlande undan
I V75-7 var Tresor d’Inverne väldigt stor favorit på kvarvarande system och efter att ha fått bestämma räddade han sig undan med knapp marginal. Navigator Sib fick luckan från rygg ledaren någon tiondel för sent och hann inte fram. On Hold går ett starkt slutvarv som trea.

Toppen
+++Roxie Lavec fick en tung inledning innan hon kom till ledningen, sedan drog hon konkurrenterna sönder och samma och var helt överlägsen. Mycket bra insats!

++ Robis Salvation avgjorde från utvändigt ledaren och att göra det i V75-konkurrens är alltid väldigt starkt även om det gick sakta första varvet.

+ Paying Guest avgjorde snyggt efter tredjespår sista 600 och visade 1.10,7 sista varvet. Rejäl insats av en formstark häst.

Floppen
Shockwave var en stor besvikelse, efter 1.14 första varvet var hon slagen redan i slutsvängen.

Fonzan Sund travade dåligt och såg helt slagen ut då hon galopperade 900 kvar.

Pleasure Kronos verkar hata att gå i dödens. Det blev en ganska lugn dödens denna gång men hon stumnade helt på upploppet.

Lira nästa gång
Quantanamera svarade för en av dagens vassaste avslutningar. I vanliga gäng hemma i Värmland blir hon svårslagen i dagens form.

M.T.Insider gjorde ett mycket bra lopp utvändigt ledaren men fick inte slag på ledande Primo Valentino som även han var mycket bra. Båda dessa hästar duger fin i klassen.

Mellby Vargtass avslutade sylvass och såg väldigt taggad ut för dagen.

On Hold svarar för en stark slutrunda och Fredrik Laday gick väldigt fort över mål. Det var två starka prestationer i skymundan i V75-7.

418
20 Jul (22:13)

Sportsligt sett blev Axevallahelgen med Stochampionatet en ren och skär uppvisning av den allre största inom svensk travpsort för tillfället, Peter Untersteiner, då stallet främst under söndagen fullkomligen sopade rent med Neona Princess seger i Stochampionatet som höjdpunkt! Spelmässigt för vår del blev helgen dessutom en mycket lyckad sådan då vi på Slutspelet-DD satte komberna på DD samtliga tre dagar (!) med snygga nettona 4.142 kronor, 9.396 kronor samt 16.515 kronor, och här kan man verkligen snacka toppform!

Men vi inleder väl med att sammanfatta Axevalla och helgen ifrån i fredags där vi främst kommer ihåg Carelins snygga sista 700 då han äntligen fick vinna lopp igen & Slutspelet-DD plussade för Saphire Bi i värmningen som sedan övertygade i Treåringsstoet vilket slutade med ett netto på 4.142 kronor! Peter Untersteiner (vem annars?!) vann Heatloppets Final där Trust Launcher slog Remember My Name i skiljeheatet och det var ren och skär uppvisning ifrån början till slut, snacka om att röd kusk kan lägga sig ner i biken!

Lördagen började bra för oss i och med triospelet där Jörgen Westholms Bart Nyto var en snygg vinnare och att inleda dagen med en triovinst på 7.802 kronor är inte fy skam! Du ryggade väl?!

Jeppas Maxi inledde sedan V75-omgången och imponerade stort återigen då han krossade samtliga på 12,6/2140am, detta trots att vi tyckte värmningen var klart tveksam. Därav så tog vi en rå på Slutspelet-V75 och spikade Acriter som var tapper som tvåa, men det är dock inget vi bryter ihop för då Jeppas Maxi inte såg som bäst ut i loppet heller vilket ju var rätt - det var dock helt enkelt bara så att han vann i alla fall. Bara lyfta på hatten för en grym prestation och framtiden är spännande för Ålands stolthet!

Snoopy D.K. (8%) var en snygg A-häst i Lärlingsloppet innan Solvato sedan hade lekstuga i Gulddivisionen efter att ha fått ta över täten. Intrycket på Solvato Ingves lättade på tömmarna mitt på upploppet var magiskt och han ser ut att vara i bättre skick än någonsin och skall bli mycket intressant följa framöver fortsatt!

Succé blev det sedan på Slutspelet-DD efter värmningsintrycken! Vi bankade Time Machine efter värmningen där vi hyllade kraftigt och skrev:

"10 Time Machine barfota runt om idag! Tränar fint enligt Westholm som är optimist. Värmde grymt fint! Avslutade först lugnt på 25/400 utan att pressas i fin stil, sedan tryckte Westholm till rejält efter mål där "Timen" lade sig ner i grejerna strålande bra på 12/400, detta i helt avstannande stil och det gick betydligt fortare däremellan! Stora, stora plus och vi bankar på Slutspelet då vi tycker det är bästa hästen - upploppet är långt! JOBBA JW!"

Det intrycket visade sig stämma klockrent då Time Machine krossade favoriten October Kronos och vann på tangerat banrekord - då vi dessutom plussade för Borga Effekt efter hennes värmning i DD-1 så var dubbeln givetvis inga problem! "6 Borga Effekt ute i bike på 18,5/300, mkt fin! Plus!" skrev vi och oddset 54,48 får anses som mycket bra efter dom intrycken! DD-nettot för Slutspelet-DD stannade på mycket läckra 9.396 kronor och snacka om att vi hade en bra lördag!

Nämnda trion Jeppas Maxi, Solvato och Time Machine dyker samtliga upp i Jubielumspokalen senare i sommar som det låter, vilket race det kommer bli!

Söndagen sedan där vi kan sammanfatta hela dagen genom ett och samma namn - Peter Untersteiner! Den showen han och hans stall bjöd på var det längesedan vi såg och bara gratulera hela teamet till en fantastisk dag på travovalen!

Man inledde med debutanten Pense Kloster som lovade mera, Eketorpets Tess dundrade hem V75-1 och lyser av form och sedan hade Perfect Cash lekstuga i Stochampionatet Consolation! Vilket intryck på henne och helt klart så deltog ju hon i fel lopp denna dagen, hon hade inte gjort bort sig i finalen!

Digital Frame förtjänar en drös av lovord däremellan (vilket råämne!) innan Untersteiner-show fortsatte med läckra Snabba Cash som också är en häst för framtiden - den pållen lägger massvis av mark under sig! "Då han är 6-7 år ska vi skörda" sade Untersteiner då vi pratade med honom tidigare i veckan och här hörs det att man har stora planer!

Sen fortsatte dagen helt enkelt som den började - med Team Untersteiner! M.T.Harmony ledde Stoslaget ifrån start till mål och sedan kom så då den stora godbiten för dagen, Stochampionatet, där vinnaren också skulle visa sig finnas hos Stall Untersteiner.

Neona Princess hittade som vi var inne på till ledningen och väl i front så hände faktiskt inte särskilt mycket. Nissan Broline var ej fräsch för dagen och galopperade dubbelt, D'One baissade man på rejält formmässigt vilket visade sig rätt då hon slutade fyra efter en resa i rygg på ledaren och Lotuscherie orkade inte utmana efter en resa i dödens stora bitar av loppet samt att Fly The World galopperade i bra läge på bortre långsidan vilket gjorde att vägen låg öppen för vår tipsetta. För detta var en dag då i stort sett allt gick vägen för Team Untersteiner och Johan och Neona Princess satte pricken över i:et då man sprintade ifrån övriga och tog hem förstapriset på 1 miljon kronor! Segergesten efter mål var underbar att skåda då Johan Untersteiner skickade pisken upp i det blå!

Som nämnt inget lopp som går till historien som något av de bättre, men ingen skugga över vinnaren coh bakom måste vi också lyfta för hatten för Tomas Malmqvist som hade tvåan (Backfire) och trean (Donna Di Quattro) imål! Snyggt jobbat!

Neona Princess seger innebar Peter Untersteiners femte tränarseger (fyra som kusk) på V75 - något ingen annan lyckats med och det är en fantastisk bedrift! Hästarna ser strålande ut och det är bara instämma i hyllningskören till Peter och övriga teamet som för dagen fullständigt dominerar i Travsverige! Grymt imponerande!

M.T.Harmony - Neona Princess var vår raka DD på Söndagen vilket innebar ett fint netto efter att Slutspelet-DD fyllt på ytterligare efter värmningarna - totalt stannade DD-nettot på grymma 16.515 kronor och snacka om att vi hade en topphelg i Skara spelmässigt!

Alltid lika trevlig helg på Skaraslätten med massvis av folk, sportsligt en drös av nämnda godbitar och dessutom så fick vi med oss en Jackpot till Bollnäs nästa lördag då söndagens omgång blev lättfunnen. Då är det bara att ladda om!

Helgens toppar:

+++ Stall Peter Untersteiner (Vad annars?) dominerade på Skaraslätten och Neona Princess seger givetvis den stora höjdpunkten! Stort grattis också till Johan som skötte styrningen!

++ Digital Frame ser fantastiskt läcker ut och här har Stall Melander verkligen en riktig läckerbit att åka med i framtiden!

+ Solvato, Time Machine och Jeppas Maxi - Jubileumspokalen 2014 kommer bli ett grymt bra lopp! Vilka hästar och insatser de svarade för i helgen!

Floppen:

Your Highness var blek efter drömresa då hon "bara" slutade tvåa och "grisade" bort segern!

Örjan Kihlström får ofta massvis av lovord, men nu skall vi gnälla! Digital Ink körde han dåligt med då man deklarerat att man skulle köra On Track Piraten i spets vilket gjorde att Kihlström drog Svarte Petter och med D'one förstår vi fortfarande inte vad han skulle ut i andraspår och göra då han hade bästa ryggen i Neona Princess med halvvarvet kvar till mål? Bättre än så kan du, Örjan...

Alphadoodle hade vi skön skrällfeeling för, men hon kunde ingenting efter drömresa och henne dröjer det innan vi spelar igen...Usch!

Passas nästa gång:

Maximilian Trotter (Untersteiner!) spurtade piggt efter sen lucka och sitter där snart!

Kennie såg fin ut utan att pressas och ska passas framöver...

417
12 Jul (18:20)

Vi var helt klart riktigt nära full pott på V75 då omgången avgjordes på Årjäng på lördagen. Arazi Boko var vår stora idé i omgången och han spikades på det mesta! På Rank & Spel missade vi Croque på tre hästar, han satt markerad som andrareserv. På Slutspelet-V75 spelade vi med utgångar, Venkatesh och Mosaique Face men båda dessa fick nöja sig med andraplatser.

Det blev ändå totalt fem sexor och 111 femmor så på V75 blev nettovinsten 66.908 kr! På DD spelade vi totalt 500 kr på komben Arazi Boko-Magic Tonight och nettovinsten på den spelformen blev 11.325 kr!

Hög sportslig klass
Det var dessutom mycket hög klass på omgången, speciellt Gazza Degatos Minneslopp, som loppet numera heter, som avslutade omgången. Här blåste Magic Tonight väldigt behändigt till ledningen och sedan såg det faktiskt ut som om han joggade ifrån konkurrenterna på 1.09,9/1640a. Roger Walmann hade försatt hästen i ett ruggigt skick, något Roger hintade om i vår intervju med honom. Ni läser för övrigt alltid våra intervjuer gratis här på hemsidan! Johan Untersteiner fick chansen i sulkyn och Johan och Magic trivs verkligen bra ihop! Närmast väntar Hugo Åbergs Memorial om drygt 14 dagar. Från bra spår känns Magic Tonight svårslagen även där.

Starten blev konstig, det såg inte ut som om vare sig Oasis Bi eller Mosaique Face var riktigt anslutna och Democrat tog utan strid ledningen. Han galopperade sedan då han var på väg att släppa ledningen. Mosaique Face fick gå fram utvändigt ledaren efter 500 meter och han fullföljde starkt som tvåa men var aldrig med segerchans. Extra bra med tanke på att han aldrig var riktigt rytmisk. Detta är två oerhört bra 5-åringar!

Tidigt bud
Om vi tar det från början så vann norske K.L.M.Buymethemoon för Erik Adielsson. Han var mycket tidig för oss då han mötte enklare gäng än han mött i V75 tidigare. Han gjorde ett klart bra lopp men det var samtidigt tur med i bilden då Paramount var först i mål men blev korrekt diskad för en snäv körning mot Kickstart My Heart på upploppet.

Dubbelseger för Johan
I V75-2 varnade vi kraftigt för Croque som 1.9 procentare även om vi inte hade med honom på det ursprungliga systemet. På Slutspelet-V75 plockade vi med honom på fem streck.

Croque kördes snyggt av Johan Untersteiner, som alltså tog en V75-dubbel. Johan testade för ledning men då han fick svar vek han ner i tredje in. Han kom fram i rygg ledaren 500 kvar och hittade fritt 200 kvar. Då trodde man det var helt klart men ledande Love You Silvio stretade emot väldigt bra. 75 kvar tappade denne travet och då syntes det att Croque skulle avgöra. Kort före mål galopperade Love You Silvio oturligt bort andraplatsen. Storfavoriten Archangel Am attackerade då farten bedarrade 1 300 kvar men blev hängande. Han gick bra runt slutsvängen men 250 kvar krängde han ner, alternativt att galopperande Thaitec bröt ut, hur som helst krokade de ihop och så var dagen förstörd för Archangel Am som dock högst troligt var slagen i det läget.

Välförtjänt
I V75-3 fick Dernier Viking välförtjänt revansch efter den mycket starka insatsen på V75 på Kalmar för två veckor sedan. Nu galopperade hon bort 30 meter i inledningen men krossade ändå konkurrenterna sedan Veijo Heiskanen kört fram utvändigt ledaren 1 400 kvar. Vi var rätt säkra på att Venkatesh skulle avgöra 250 kvar men han bröt utåt på upploppet och fick aldrig fatt i den mycket tappra vinnaren.

I V75-4 trodde vi 7-procentaren Hallas Judex hade toppchans på spets och att han sedan skulle bli svår att slå. Det stämde på pricken, han var oerhört tapper efter ganska tuff körning mest hela vägen. Att han ha honom streckad på blott två hästar på ursprungs-systemet var snyggt om vi får säga det själva! Erik Adielsson körde och han tog alltså en V75-dubbel. Oerhört bra som tvåa var norske Novel Broline. Det var han som testade ledaren första halvvarvet som gick 1.09 och utmanade även sista 700 så han var verkligen stor i nederlaget. Ingen skugga heller över favoriten Antonio Am som fick en del trafikproblem med vägen men gick bra som trea.

Flex och Jansson trivs ihop
I V75-5 visade åter Torbjörn Jansson vilken dagsform han har och vilken vass kallblods-kusk han är. Han snabbstartade med Flex och speedade förbi två av starthästarna runt första sväng för att vika ner i rygg ledaren efter 500. Sedan var han offensiv 700 kvar då han klev ut utvändigt ledaren. Flex fungerar perfekt för Jansson och han hade inga problem att avgöra mot favoriten Krusse in på upploppet. Krusse gjorde åter ett bra lopp som tvåa och Hulte Magnus gjorde det bra som trea medan Doktor Jaros kom på vingel och galopperade utan chans 500 kvar.

Härlig spel idé
Så var det dags för omgångens spelidé, Arazi Boko. Han blev ganska hårt betrodd innan det var färdigt men det var ändå en vass spik! Vi fick dock svettas en hel del innan det var klart. Det var ett väldigt struligt lopp med många galopper och Arazi hade ingen smärtfri väg framåt. Dessutom satt Örjan Kihlström kvar då Caramella stötte från kön 1 050 kvar. Arazi satt fast på sista långsidan men i slutsvängen löste det sig och det kändes klart 300 kvar. Arazi hängde dock ner på upploppet och var inte helt körbar. Dessutom var Nato Dream oerhört bra efter att han gjort grovjobbet sista 750 och det var inte förrän precis på linjen Arazi fångade in Nato. Arazi Boko tränas, precis som Hallas Jodex, av Henrik Södervall och vi lyfter verkligen på hatten för den V75-dubbeln!

Nato Dream var som sagt ruggig som tvåa och även Caramella B.F. gjorde ett mycket bra lopp som trea.

Toppen
+++ Magic Tonight var lysande ut. Han såg helt oslagbar ut hela loppet och vann överlägset med krafter kvar!

++ Dernier Viking galopperade i inledningen, gjorde allt grovjobb själv men vann ändå säkert. Oerhörd utveckling för den här 8-åriga märren!

+ Hallas Judex fick öppna tufft och blev utmanad sista 700 men gick ändå undan snyggt och det var en imponerande spetsvinnare.

Floppen
B.B.Tigger var en besvikelse. Olle Goop rundade vaket fram utvändigt ledaren då Dernier Viking kom tågande och fick på så vis andra ut men B.B.Tigger var slagen redan på sista långsidan och är vid sidan om formen.

Ridgehead Huricane gjorde inget väsen av sig. Han fick ett rygglopp mitt i men var aldrig aktuell och sist av de felfria.

Uhlan Noir kunde med en del tur ta hand om ledningen. Han fick sedan visserligen inte vara ifred men han var slagen redan 500 kvar och han var tveksam.

Lira nästa gång
Västerbo Paymyday såg bra ut och gjorde sitt bästa lopp någonsin bakifrån. Formintryck!

Novel Broline gjorde ett kanonlopp och lär vinna oavsett motstånd om han startar i sin egen klass hemma i Norge.

Nato Dream såg grymt bra ut och gjorde ett mycket bra lopp som väldigt knappt slagen tvåa efter att ha gjort allt grovjobb själv.

416
05 Jul (17:16)

Succé för Slutspelet-V75, som spikade Orecchietti - och fick sju rätt. Nettovinsten blev 32.305 kronor, och nu tänkte vi summera lite från dagen och plocka fram godbitarna.

Toppen:

+++

B.B.S.Sugarlight (V75-1) var magisk, fantastiskt, enorm och hade uppvisning igen. Denna gång fick han attackera bakifrån, men det bekom inte hästen som försvann ifrån sina konkurrenter då "PU" ryckte norsken och vilken effekt det blev. Motståndarna var helt chanslösa, och sagan fortsätter och Sugarlight är travets stora PR-häst för tillfället.

++

Orecchietti (V75-6) är tillbaka, och det är en fröjd att se honom tävla. Örjan Kihlström körde till spets, och hästen blev lite väl laddad och löpsugen. Han såg slagen ut 100 kvar, då Solvato var på väg förbi men han visade skalle och sträckte på sig. Vann säkert till slut - och även stora pluspoäng till Solvato som höll berömvärt.

+

Hemmaprofilerna Halmstadtravet hade en stor dag, både kuskar och tränare. De hade ställt i ordning sina hästar, och tog hem flera lopp. Kul - och extra stort för dem att få segerdefilera framför hemmapubliken!

Vi hyllar även Air Frame, som lekte hem Stosprintern från ledningen på en topptid!

Floppen:

Rolex Bigi (V75-7) var klar favorit, och han galopperade i loppet vilket inte var speciellt förvånande för oss då vi tyckte att han värmde sämre än normalt. Här har Anders Svanstedt ett problem, för hästen är inte sig lik. 

Passas nästa gång:

Neona Princess såg vass ut i Stosprintern (V75-3).

Valetta Strix höll bra efter ett tufft lopp i V75-5, blir farlig i nästa start.

Barracuda River (V75-6) gick bra som hårt anmäld. Aktuell mot sämre hästar nästa gång.

Mer eftersnack i podcasten på måndag!

415
28 Jun (17:52)


Efter flera skrällomgångar på Bergsåker blev det en ganska favoritbetonad rad då det avgjordes E3- och V75-finaler under lördagen. Utdelningen på sju rätt stannade vi strax under 5 000 kronor och det blev jackpot på femmorna. För vår del var det ingen lyckad omgång då vi inte satte spikarna på Rank & Spel medan vi fått in Slutspelet-V75 om Quid Pro Quo hunnit fram till seger efter sen korta galopp. Nu blev det en hedersam andraplats.

Om vi tar det från början var storfavoriten Jeppas Maxi ensam på plan för Torbjörn Jansson. Han såg som vanligt lite kantig ut i värmningen men såg allt bättre ut under dagen och i loppet såg han nära nog perfekt ut då han dansade undan i ledningen. Han har precis tjänat en halv miljon men tränaren berättade efteråt att han siktar på Jubileumspokalen. Det är knappt två månader dit och Jeppas Maxi känns som en spännande häst där.


Pekkas show

I V75-2, E3-finalen för ston, blev det stor show av Pekka Korpi som vann med Arctic Model och han tränar även tvåan Fashion Duo. Favoriten, och vår spik, Souchong svek kapitalt. Trots en bra resa i andra ut var hon stenslagen 500 kvar och givetvis inte frisk.

Pekka regisserade loppet perfekt. Han spetsade med Arctic Model och då Jorma Kontio kom med stallkamraten Fashion Duo släppte han välvilligt. Luckan kom sedan 175 kvar och Arctic Model avgjorde lätt medan Fashion Duo höll till andraplatsen. 1.2 miljoner in på ett bräde till den rutinerade finske tränaren som alltjämt kan ställa i ordning till stora lopp.

Här blev det flera incidenter i sista kurvan, både Ashoka och Electric Image blev störda till galopp.

Perfekt styrning av Jansson
I V75-3 trodde vi stenhårt på Quid Pro Quo men han galopperade några steg från start och efter 100 meter var han säkert 30 meter efter Ed You. Denne kördes vaket till ledningen efter 450 och även om Quid Pro Quo plockade in 29 av de tappade metrarna efter en vass avslutning fick han nöja sig med andraplatsen. Ed You fick utdelning på den form han visat länge och Torbjörn Jansson som vann sin andra V75-seger för dagen körde ett helt perfekt lopp.

I V75-4 blev det tuff körning. Petter Lundberg är en offensiv kusk och då han höll upp ledningen var det ingen skräll att han körde i ledningen med Pompano. Tommy Enberg testade ändå med J.C.Memory som gick med skygglappar och blev vass. Det gick 1.12 första varvet och bakom skuggade Bandit Hornline för Robert Bergh. Favoriten Maverick Man klev först in i handlingen från andra ut och hade greppet i sista sväng. Bakom tassade Bandit Hornline och då Bergh ryckte tussarna avgjorde ”Banditen” ganska enkelt.  Pampero var tapper som fyra medan J.C.Memory utgick felfri.

Ingen match för Hannibal
I V75-5 tog A.Hannibal och Åke Lindblom över ledningen efter 300 meter och sedan fick Åke bestämma tempot. På sista långsidan skruvade han upp farten och över upploppet var A.Hannibal ensam på plan. En snygg utgång på Slutspelet-V75, som vi dock inte fick något betalt på. Bakom var det definitivt tunt med bra prestationer.

Al Dente kulletta
I E3-finalen för hingstar och valacker befäste Al Dente att han är bäst i kullen så här långt. Trots ganska tufft tempo i täten hade han för Örjan Kihlström inga större problem att lunka undan och han är verkligen läcker den här Scarlet Knight-sonen som Catarina Lundström tränar, men som är upptränad och formad av Tommy Hanné.

Björn Goops orutinerade Psycho spurtade vasst som tvåa medan vår idé Digital Frame verkligen fick göra grovjobbet och höll bra som trea

Caramella imponerade
I bronsfinalen fick vi se en ny imponerande slutrunda av Caramella B.F. Hon fick bra draghjälp på sista långsidan men runt slutsvängen gick hon i tredje utan rygg och hon fullkomligt pulvriserade hästar som Costatantisoldi och O.P.’s Flirt över upploppet. Reijo Liljendahl har gjort ett suveränt jobb med Amer I Can-dottern som är syster med Canaka B.F. och vi är väldigt spända på att se dessa toppstons syster 2-åriga Canmore B.F. som även hon tränas av Liljendahl.

Jackpoten flyttas till Halmstad omgång på lördag, dit även en eventuell jackpot på torsdag flyttas.

Toppen
+++ Jeppas Maxi är oerhört bra och han såg riktigt fin ut då han utklassade konkurrenterna.

++ Al Dente fick en hel del press i ledningen men han gick ändå undan utan större besvär och han såg ut att han en del sparat i mål.

+ Caramella B.F. svarade för en ruggig slutrunda och krossade konkurrenterna i bronsfinalen.

Floppen
Souchong var stenslagen 500 kvar trots att bra lopp och var självklart inte frisk.

Octopus var åter tveksam som favorit. Han är verkligen inte lätt att räkna på.

Duon Betterthancheckers och My Ovi var riktigt dåliga i avslutningen. När det gäller Betterthancheckers noterar vi återigen att Timo Nurmos stallform inte är den bästa för dagen.

Lira nästa gång
Drogba Bob spurtade vasst efter sen lucka.

Quid Pro Quo på nytt, han måste vinna första årssegern när som helst.

Pompano höll fullständigt suveränt, på nytt, från ledningen.

Digital Frame håller vi även efter denna E3-final som en mycket bra häst.

Paying Guest kom på vingel, attackerade först och fullföljde starkt som trea. Nästa gång är det nog dags för honom.

414