Skip to Navigation

Travtjänsten blogg

17 Jun (23:19)

Propulsion svarade för en grym prestation då han vann raka segern i Norrbottens Grand Prix på Boden på lördagen. Denna gång vann han från utvändigt ledaren och Daniel Redéns stjärna svarade för en grym prestation. I sulkyn som vanlig Örjan Kihlström.

Oasis Bi tog programenligt ledningen och Mosaique Face hann före Propulsion in i första sväng och fick ta över. Örjan ville sedan inte släppa ner Anna Mix framför sig utan valde dödens. Propulsion såg ut som en tiger hela loppet, krossade Mosaique Face 250 kvar och kunde även svara Oasis Bi som Kim Eriksson kryssade fram över upploppet. Det såg ut som om det skulle bli hårt men då Örjan drog ner norsken på Propulsion sträckte han på sig och vann säkert. Han är helt enkelt ruggigt bra.

Häftig duell
Efter strul på atg.se inleddes V75 men en häftig duell där favoriten Whitehouse Express till slut drog det längsta strået för Örjan Kihlström men Officer C.D. var väldigt stor i nederlaget

Officer C.D. blåste till spets, Kihlström blev tvingad att attackera från tredje ut 1 200 kvar och var framme hos ledaren 1 050 kvar. Då Bergh ryckte norsken och huvan på Officer 450 kvar fick han direkt två längder, det gick otroligt fort och det blev direkt 20 meter till tredje häst. Örjan gick ner i rygg, styrde på 150 kvar och Whitehouse avgjorde knappt men säkert. Dessa båda var helt i en klass för sig.

Skrällvärmningen vann
Vi var inne på Nouvelle Avenue på förhand och efter en vass värmning trodde vi än mer på henne och utnämnde henne till dagens skrällvärmning. I loppet fick hon ledningen efter 75 meter sedan Lacouer and Lace galopperat. Rikard N Skoglund fick köra sakta första 500 innan favoriten på nytt anslöt på utsidan. Det gick ganska fort från 1500 kvar och i sista sväng lämnade Nouvelle Avenue konkurrenterna och vann lätt till 10,27 i odds. Lacquer and Lace var duktig trea men fungerade inte optimalt på barfotabalansen, något vi var inne på och hade ingen feeling för henne. Även Geisha Sund galopperade bort sig tidigt.

I V75-3 vann favoriten Gianluca Boko sedan han blivit släppt till spets per omgående. Det gick fort på sista långsidan då Jacques Noir pressade på men över upploppet gled Gianluca undan enkelt för Robert Bergh. Jacques höll bra, Lugnets Sardonyx fick lite sparat som trea och Julius Leejs avslutade bra. Gianluca hade åter tussarna kvar i öronen och han är under häftig utveckling.

Dramatiskt
Kallblodsloppet, V75-4 blev både rörigt och dramatiskt. Segern gick till Art Nökkve och Håkan Skoglund men först i mål var Storsjarmören och Ove A Lindqvist. Denne kom ut ett spår i en trång situation i sista sväng och tog sig loss på upploppet, båda gångerna blev Tangen Haap generad. Domarna valde att diska jätteskrällen Storsjarmören, det kändes rätt men vi såg aldrig domarnas bilder vilket gör det svårare att ha en klar uppfattning. Art Nökkve behöver dock inte be om ursäkt. Det strulade 1 300 kvar och han fick gå slutvarvet i tredjespår utan rygg. Travet flöt inte perfekt men han visade som vanligt ruggig styrka. Tangen Haap fick också ett struligt lopp och fullföljde bra men var aldrig med riktig chans.

Smällen i femte
V75-5 kom istället smällen då Grand Ale var helt omutlig i spets. Han fick press hela vägen och travade inte perfekt men kunde ändå hålla undan i tapper stil för Hannu Hietanen. Här var vi helt inne på Louie Brodde men denne galopperade direkt från start. Duktig tvåa efter en vass avslutning var Annabelle Dimanche och tapper trea efter att ha pressat utvändigt ledaren var Nochebuena Face.

Ny värmningsvinnare
I V75-6 gillade vi verkligen intrycket på Etosha Boko i värmningen och trots att han tidigare underpresterat bakom spelade vi med honom på Slutspelet-DD. Det visade sig helt rätt för i ett rörigt lopp var han klart starkast i spurten efter attack i sista sväng från tredje ut för Ulf Ohlsson medan Mattias Djuse tränar. Don Juan Sisu var duktig tvåa från utvändigt ledaren medan formkortet Malekeh såg ut at ha krafter kvar från rygg ledaren. Även här galopperade favoriten Holdyourhorses från start och kort senare på väg mot ledningen galopperade Västerbo Groisbois.

Louie Broddes galopp spolierade alla våra chanser att få sju rätt på V75. Det som räddade oss var Slutspelet-DD där nettot blev 6.520 kr!

Toppen
+++ Propulsion är en grym häst som vinner på 10,8 full väg från dödens med huvan kvar.

++ Art Nökkve är en riktig hårding. Han travade inte perfekt och kunde inte svara Storsjarmören men fick segern och svarade för en urstark prestation.

+ Whitehouse Express såg häftig ut och gjorde ett mycket bra lopp vid andra raka seger.

Floppen
Make it Quick har fått många tuffa lopp på slutet och denna gång var han riktigt usel. Det var en uppgiven galopp på sista långsidan.

Svante Båth hade två favoriter i Louie Brodde och Holdyourhorses men båda galopperade direkt.

Atg.se la ner timmen innan spelstopp för V75 och många av våra kunder hörde av sig och var frusterade då de inte fick in sina spel. Vi förstår och kan bara skicka en tumme ner till ATG.

Lira nästa gång
Lugnets Sardonyx såg frän ut i biken och Nochebuena Face svarade för ett mycket starkt lopp från utvändigt ledaren och Angle of Attack pullade sig i galopp i sista sväng. Med framspår har han mycket bra chans i nästa start.

627
11 Jun (17:56)

Vi sammanfattar helgen som inte bjöd på några spelmässiga framgångar för vår del, även om Canari Match var en bra spik under söndagen. 

Två storlopp har avverkats i helgen, Jämtlands Stora Pris och Oslo Grand Prix. Om vi börjar på lördagen så ledde Västerbo Highflyer runt om i Jämtlands Stora och det var en rörd Per Linderoth som fick vinna det här loppet åt Daniel Redén på platsen där allt en gång började. Tvåa i loppet var en viss tolvåring Spring Erom tillsammans med Christoffer Eriksson, som istället fick stå högst på prispallen i ett storlopp under söndagen när han vann Oslo Grand Prix tillsammans med storskrällen Twister Bi. Christoffer gjorde alla rätt i sulkyn och Twister Bi kunde fånga in en tapper Lionel i dom sista stegen.

 

                                             

 Per Linderoth

 Foto (Claes Kärrstrand, Kanal 75)

 

I övrigt från lördagen är det inte så svårt att välja vem som ska lyftas fram i rampljuset, Magnus Träff och hans familj hade en stor dag när man tog en dubbel på V75 med Survival Kit och Queer Fish, Erik Adielsson vikarierade förtjänstfullt för Kaj Widell bakom båda dessa hästar och han passade på att tacka för dagen avstängde Kaj i vinnarcirkeln för vissa råd han fått om hästarna. Träff har endast sex hästar i träning och att ta två segrar på V75 under samma dag med så litet material är en bedrift som inte kan hyllas för mycket. Segerprocenten för stallet är över 40 under det här året och det är det inga många stall som ståtar med. Oskar J dirigerade lärlingsloppet från start till mål med First Love Boko som stod för en bra insats. Pave Faks var vår förstahäst i kallblodsloppet och över sju gånger på vinnarspelet var väldigt bra betalt, segern blev till slut enkel och Jomar Blekkan visade prov på sin fina körkonst. Voulez Vous tyckte vi inte värmde som bäst och han kändes inte som bäst för dagen enligt Ove A, men det löste sig perfekt och han skrällde till i avslutningen. 

 

 

Under söndagen har vi redan berört Canari Match som Örjan körde sig till ledningen med och segern blev ganska enkel till slut. Samma segerrecept var det för Shadow Gar som imponerade under elitloppshelgen och även om det inte var lika imponerande idag så höll hon undan tillsammans med Erik Adielsson. Månprinsen A.M. var tillbaka som kung igen och hade bästa spurten bland kallbloden. Den stora skrällen i omgången utöver Twister Bi var Rekord Rune som spurtade vasst tillsammans med Carl Johan Jepson. För den som lyckades hitta sju rätt under söndagen så blev utdelningen fina 293.234 kr!

 

 

626
30 May (07:44)

Shadow Gar (foto Lars Jakobsson, Kanal75) imponerade stort när hon blåste till dem i Lady Snärts lopp i en visslande avslutning - vilken bössa! 

Uppohoppa vann V75-2 i tankad stil via starka sista 800 och Örjan var mycket nöjd med hästen efter loppet. Rushmore Face höll tappert som tvåa.

Klass I-finalen till Niagara Broline som avgjorde säkert från rygg ledaren. Dream Lane har höjt sig i "biken" utan skor och spurtvann Diamantstoet och i V75-5 var Queer Fish vara bäst där flera av de betrodda kom bort. 

Aron Palema var vår stora spelidé och vi ett mycket starkt slutvarv avgjorde han säkert över upploppet för en duktig Moni To Spare. Det löste sig bra för Sauveur i Harpers, men vinner man på världsrekord behöver man inte be om ursäkt.

På V75 fick vi nöja oss med ett gäng femmor (11.653 kronor i netto på det reducerade förslaget), men DD var desto bättre med 12.646 kronor i totalt netto. 

Timoko och Björn Goop (bild MA, Kanal75) vann Elitloppet efter en pangstart till ledningen i finalen och lätt undan. Timoko, en riktig champion och Björn fortsätter att imponera i sulkyn. Bold Eagle svarade för en makalös prestation i försöket, men det satt i benen till finalen där han inte kom till i loppet.

Det blev favoritbetonat på V75, men även på söndagen blev DD bra för oss. Umaticaya och Love Matters var båda tipsettor med totalt 9.832 kronor i DD-netto. Lägg därtill fredagens lunchsuccé med 103.608 kronor i V65-netto så kan vi och våra kunder summera en riktigt bra spelhelg på Solvalla. Videokullen bar frukt då bl.a. Alessandro Gocciadoros hästar hade imponerat på oss - hårt jobb lönar sig!

Nu laddar vi för V86 på Boden på onsdag. Vår "Norrlandsman" är i toppform och är taggad inför omgången. På lördag är det V75 på Mantorp som gäller, kryddat med jackpot, och i vår podcast bjuder vi på mer utförligt eftersnack från helgen samt två tidiga speltips. Du lyssnar på "podden" här

625
20 May (19:31)


Det blev en skön lördag för vår del då vi satte sju rätt på Rank & Spel och plussade 51.510 kr på det systemet. Vi bjöd på bra spikar i form av Autobahn och Whitehouse Epxress, utgång på Art Nökkve och så heltäckte vi Prins Daniels lopp på garderingslappen.

Här vann Workout Wonder och Tommi Kylliäinen som var spelad på två procent och gjorde att utdelningen sköt i höjde. Segern gav också en inbjudan till Elitloppet på söndag men kretsen kring hästen valde att tacka nej.

Osannolik avslutning
Workout Wonder svarade för en smått osannolik avslutning. Han satt sist invändigt, backade sig loss 450 kvar, attackerade 275 kvar längst ut, tog 20 meter på Shadow Woodland och en dryg längd på Wild Honey över Gävles korta upplopp och vann säkert. Enligt våra klockor gick han 07,6 sista 800 kryddat med 07,0 sista 400. En fantastisk prestation av en ruggigt bra häst. Han gick barfota runt om näst senast då han galopperade i sista sväng och han var chanslös senast. Med tanke på det och att han hade spår 8 var han svår att hitta och vi hade rankat honom femma. Men eftersom vi hade alla på en lapp på Rank & Spel var han streckad.

Bakom gick Wild Honey också mycket bra till slut från fjärde ut och Rod Stewart gjorde ett mycket bra lopp i spåren sista 400 som trea. Shadow Woodland var en besvikelse för oss medan Twister Bi satt fast och inte heller Highspee Call var tom i mål.

Favorit i inledningen
Det började med en favorit då Floyd P.Boko satte huvudet först kort innan mål efter sista 1300 utvändigt om ledaren. Floyd var chanslös att svara Västerbo Groibois från start och Örjan Kihlström gav upp alla planer på spets. Istället blev det fjärde in innan han gled ut utvändigt ledaren efter 800. Han började köra i sista sväng och kort före mål kopplade han ett säkert grepp på ledande Frisco Flame. Största bekymret för Örjan var nog att hålla fast Västerbo Groisbois i rygg, den hade mycket sparat.

Frisco Flame var tapper efter en stentuff öppning, DiNozzo Yamoz och Scarlet Ribb avslutade hyggligt medan So Gå Ilkaros var en besvikelse och Express River var tveksam.

Oceanic starkast
I V75-2 såg det upplagt ut för en ny favorit med nummer 6 då First Love Boko utan problem spetsade. Det var en del positionsändringar utvändigt så tempot var hyggligt. I fjärde ut avvaktade Erik Adielsson med Oceanic Clearance. Han blev utstött 850 kvar men fick rygg direkt på Elita Memphis. 350 kvar styrde Adielsson på och även om First Love Boko höll farten starkt hela vägen in fångade Oceanic Clearance in henne kort före mål och vann andra raka segern. Elita Memphis visade knallform som trea och Chenin Blanc såg fin ut över mål efter en kort startgalopp och en smygare.

Läst loppet rätt
Autobahn
var en bra vinnare för oss då vi spikade på Rank & Spel. Som vi hade läst loppet var han först framme till ledande Raclette och fick ta över ledningen. Erik Adielsson, som därmed tog en V75-dubbel, fick dämpa till 15,3 första varvet. Sete utmanade lite in på upploppet men sista biten stack Autobahn undan lätt och var aldrig i förlustfara. Sete gjorde det åter bra som tvåa men i realiteten var detta ett ganska billigt lopp där vi var helt rätt ute.

Bara bäst
I V75-4 vann storfavoriten Art Nökkve och Håkan Skoglund och han visade att han bara var bäst. Han kom som väntat inte iväg så bra men hittade tredje ut. Han attackerade 1350 kvar och kom ner utvändigt ledaren 850 kvar. Han tog sedan över på sista långsidan och gled undan säkert för våra två skrällbud Billbo B.S. och Kolbergs Lillefot medan andrahandsfavoriten Vestpol Gladiator som väntat fick göra jobbet och var chanslös. En som kan vara värd att ta med sig framöver är Lill Micke. Han var inte helt tom i mål och har härlig form för dagen.

Dubbel Redén/Kihlström
Whitehouse Express var i våra ögon omgångens i särklass bästa spik. Lite puls fick vi då betrodde Regent Zet spetsade utan strid och fick öppna 13,2 första 500. Örjan insåg faran och attackerade efter 600. Han blev sedan släppt till ledning dryga varvet från mål och sedan var det rena lekstugan. Whitehouse Express vann med massor sparat och därmed bokförde sig Redén/Kihlström för en dubbel tillsammans. Duktig tvåa var Make it Quick från utsidan medan övriga inte var mycket att skriva hem om.

Segerglädje
I avslutningen blev det hemma härlig segerglädje då sympatiske Olle Alsén fixade hemmaseger men sin fartfyllde M.T.Insider. Han tog sig inte förbi Önas Igor från start men kröp smart ner i rygg ledaren i första sväng. Luckan kom som på beställning 200 kvar och M.T.Insider stack ifrån till lätt vinst. Vi fick lite puls då Forecast slank loss 250 kvar men han var chanslös att utmana och blev tvåa. Med honom som vinnare hade utdelningen drygt tredubblats. Annars var vi inne på Mellby Demon här men effekten på ny kusk och helstängt uteblev helt.

Toppen
+++ Workout Wonders avslutning var smått osannolik.

++ M.T.Insider avslutade klart bäst av alla trots en snabb öppning. Alsén hade ställt i ordning!

+ Art Nökkve är häftig. Han fick ett tungt lopp men vann ändå med krafter kvar.

Floppen
Explosive River gjorde inte mycket väsen av sig trots att han serverades ett perfekt lopp. Serious Try fick inte riktigt chansen men det var inget roligt intryck på honom och Shadow Woodland borde ha hållit lite bättre trots öppningen.

Lira nästa gång.
Chenin Blanc och Lill Micke i lite enklare gäng är värda att nämna. Make it Quick fick lite poäng och kan fortsätta starta på i V75, han är kvar i klassen och vinner ett silverlopp i sommar.
Bilder från Kanal 75 tagna av Micke Gustafsson.

624
16 May (14:41)

Mycket fin sport bjöds vi på den gångna helgen och Åbyloppen med Kunga- resp. Drottningkannan blev rafflande värre där båda vinnarna faktiskt vann ifrån spår tolv...Cruzado Dela Noche vann Copenhagen Cup under söndagen och tog plats i Elitloppet - i en omgång som annars innehöll många skrällar, och ingen lyckades med bedriften att sätta sjuan.

Helgens betyg:

+++ Cash Crowe (V75-1, Åby) var strålande bra när hon vann Drottnings Silvias Pokal! Via 1.09,8 sista varvet krossade hon sina konkurrenter och var otroligt imponerande - vilken bössa! Petri Puro har gjort ett strålande jobb med hästen som ska bli mycket spännande att följa under resten av säsongen.

++ Cruzado Dela Noche (V75-7, Charlottenlund) svarade för en mycket stark insats när han blev vinnaren utan Copenhagen Cup - dock inte helt utan dramatik då målettan In Vain Sund galopperade kort före mål och blev diskvalificerad. Cruzado Dela Noche gjorde dock loppet och i och med segern är han nu även klar för Elitloppet efter att ha fått en inbjudan. Och visst får vi se Per Linderoth i jollen även då?!

+ Diamanten (V75-7, Åby) körde slalom bakom konkurrenterna över upploppet och kunde plocka ner Deimos Racing kort före mål i Kungakannan - även han vinnare ifrån bricka tolv! Barfota runt om blev en succé för Robert Berghs häst och Christoffer Eriksson kunde därmed ta hem ytterligare en stor seger, dessutom hat-trick på V75!

Cash Crowe!

I övrigt noterade vi att:

Fredrik Wallins Inga In Heaven lade beslag på andraplatsen i Drottning Silvias Pokal. Fredrik gör ett mycket bra jobb med ett relativt litet material och nu fick man fin utdelning genom andraplatsen som var värd närmare 500.000 kronor. Fin story bakom hästen dessutom, då hon är döpt efter Fredriks mormor Inga som stod honom mycket nära!

Bravo Navarone (V75-3, Åby) glänste vid segern och joggade ifrån sina konkurrenter via ett snabbt slutvarv. Blir spännande se i V75-finalerna Elitloppshelgen!

Ålder är bara en siffra - tioåriga Patrcia Hastrup (V75-1, Charlottenlund) och Spring Erom (V75-5, Åby) vann båda lopp den gångna helgen. Tio resp. tolv år gamla! Den sistnämnde tog även plats i Elitloppet och vi hälsar Dan Widegren och kresten välkommen dit - snacka om friskhetstecken för svensk travsport!

Spring Erom blir en av de 16 deltagarna i Elitloppet 2017!

Flopparna:

On Track Piraten (V75-5, Åby) var vi tveksamma till på förhand och han sågs aldrig med någon större chans i loppet och var blek - blir det vila nu måntro?

Springfield (V75-6, Åby) var omgångens största favorit, men kunde ej försvara ledningen och sedan var han mest bara seg och tråkig. Den storfavoriten föll tungt!

Christophe Martens (V75-1, Charlottenlund) satt och sov med favoriten Diadora B.R. när attackerna kom i tredjespår och sedan kunde man inte hinna fram till seger. Men driva rejält på hästen över upploppet, det kunde han...

Hillman (V75-3, Charlottenlund) galopperade återigen bort sig och uppträder knepigt, men visade på nytt fin fart i upphämtningen och är en spännande häst följa framöver om han sköter sig.

Makethemark (V75-7, Åby) floppade återigen i en stor final och galopperade som slagen i sista sväng. Surt på så rara ärtor!

Liras nästa gång:

Officer C.D. gick starkt efter galoppen och visade härlig form.

Sorbet var positiv och närmar sig alltmer toppformen.

Dino Baggio spurtade starkt som tvåa och måste få vinna lopp snart igen.

622