Skip to Navigation

Travtjänsten blogg

25 Oct (15:02)

On Track Piraten - är det världens bästa häst?! Frågar du tränare Hans R Strömberg så blir svaret ja, för han finner snart inga ord för hur bra hans häst är. Återigen vinner han, från ett svårt spår, och utklassade de andra i Müllers Memorial och tjänade 400 000 kronor. Mosaique Face kom till ledningen, fick bestämma men var tidigt slagen. I stället kopplade Nahar grepp in på upploppet, men fick ge sig den sista biten mot Dalarnas stolthet On Track Piraten. Nu vill Johnny Takter åka till USA och tävla med hästen, och varför inte? Vilken atlet han är, Piraten!

Inför V75-1 hade Conrad Lugauer show, och visade hur man INTE ska göra för att förbereda en häst inför ett lopp. Lugauer värmde den klara favoriten Calvin Borel utan tussar, gick all in i 400 meter och körde tre galopper. Efter värmningen var tränaren inte missnöjd, och menade att han visste vad gränsen för hästen gick. Snacka om dumstrut på - då hästen knappt tog ett travsteg i själva loppet och försvann direkt och var alldeles för spänd. Inte konstigt, med den mycket, mycket märkliga uppladdningen. Vem vann då? Jo, vår spik Augustus F. som ledde från start till mål. Vi hade räknat rätt på loppet, och det blev aldrig speciellt spännande med Lugauers häst borta efter värmningen...

Vi var för flera månader sedan förtjusta i Paduca Dream, och hon har utvecklats enormt den senaste tiden. Hon tog hand om ledningen i V75-2 - fick press hela vägen men vann ändå säkert och såg inte helt bottnad ut i mål. Riktigt starkt gjort, och stoet kommer slå sig in i stoeliten under nästa år om hon fortsätter i den här stilen. Imponerande!

Tungt favoritfall i V75-3, där Västerboonthenews blev för het och första varvet gick alldeles för fort. Ingves häst drog iväg med 1.10,5 det första varvet, och det gynnade hästarna från bakspår där Jeppe Juel och More Than Enough spurtade till enkel seger och var starkast. Eketorpets Tess är ett grymt sto, som var med i den hårda körningen men ändå hade lite krafter kvar i mål. Hon har varit urtapper utan seger på sistone, vinner igen vilken vecka som helst...

Robert Anderssons sto Silver Annie har gjort en riktig sagoresa, och är nu drottning på V75. Under lördagen vann hon V75-4 från ledningen. Hästen såg väldigt seg ut på sista långsidan, men när Erik Adielsson ryckte tussarna blev det en grym effekt och vann sedan enkelt och kusken hade pisken bakåtvänd över upploppet. Glädjescener efteråt, och underbart när amatörer vinner på V75 och visar glädje! 

Robert Bergh har fått väldigt fin stil på Speed Delicious, som tidigare var "en vanlig" häst men nu har han blivit en riktigt bra V75-springare. Bergh körde upp i dödens med varvet kvar i långloppet, och vann sedan enkelt med tussarna kvar. Väldigt bra insats, och framgångarna lär fortsätta för fyraåringen som har en härlig kurva för dagen. 

Flemming Jensen var väldigt optimistisk kring Red Rapide innan V75-6, och efter ett fint lopp vann ekipaget enkelt - och såg ruskigt fin ut. Känslan var att de kunde kört hur som helst. Red Rapide hade mycket problem i början på sin karriär, men tränaren har gett honom gott om tid vilket ger utdelning nu. Det är en härlig maskin, som vi tror kommer klättra fort genom klasserna. 

Toppen: 

+++

On Track Piraten (V75-7) - sagan fortsätter och han blir bara bättre och bättre!

++

Red Rapide (V75-6) är riktigt vass, framgångarna lär fortsätta...

+

Paduca Dream (V75-2) går från klarhet till klarhet. 

Floppen:

Mosaique Face (V75-7) och Conrad Lugauer (V75-1)

Passas nästa gång:

Miss My Money (V75-2) spurtade riktigt vasst mellan hästar, och André Eklundh har bra snurr på hästarna.

Staro Bobcat (V75-3) avslutade fint, vinner lopp i lämpligare omgivning inom kort. 

Queen Koea (V75-6) trodde vi en hel del på, och hästen såg peppad ut som fastlåst. 

439
19 Oct (17:36)


Semifinaler till Breeders´ Crown, de flest av landets bästa 3- och 4-åringar mönstrades, då det kördes extra V75 på Solvalla på söndagen. Det bjöds mycket bra travsport och flera överraskande vinnare. Utdelningen på V75 blev 74 173 kronor medan vi åter var utan framgångar.

I V75-inledningen visade sig Sto Championats- och Stoderby-vinnaren Neo Princess åter bara bäst. Peter Untersteiner körde fram utvändigt om favoriten Air Frame 1 300 kvar och sedan tassade hon bara förbi över upploppet. Hon är verkligen läcker. Air Frame blev trea och var inte som bäst även om öppningen kostade. Wingait Ida spurtade till andraplatsen från rygg ledaren och Mellby Briolett visade åter form då hon spurtade till fjärdeplatsen.

Serverades ett fint lopp
I V75-2 trodde vi mycket på Marcus Lindgrens fina Alkalazier Am och Johan Untersteiner serverade hästen ett helt perfekt lopp. Han fick fin draghjälp av Reckless sista 600 och klev ganska enkelt förbi över upploppet. Maverick Man gick fram utvändigt ledaren och bra som tvåa. Reckless gick bra som trea medan Givemeheaven Sisu smög till fjärde finalpatsen. Poochai hade dåligt läge och var inte på topp så det blir ingen final för hans del.

V75-3 blev ett ganska tunt lopp då Face’em la bort 50 meter på startgalopp och Diamond River fick springa 2 400 meter i full fart då hon la ruggigt många meter på konkurrenterna innan bilen släppte. Vann gjorde istället Iponema trots att hon blev över från start, fick backa och satt sist till 300 kvar. Hon är läcker den här lilla märren men segern ska inte så mycket. Face’em reparerade vasst till andraplatsen, Candy Store var hygglig i spets som trea och Baharat blev fyra efter att ha gått fram utvändigt ledaren.

Krafter kvar
I V75-4 gjorde favoriten Al Dente bort sig kort efter start då han var på väg att vinna spetskampen. Det gick dock väldigt fort i det läget och Al Dente såg inte heller denna gång som bäst ut, fick startförbud efter loppet. I spets satt därmed Conlight Ås och Erik Adielsson fick dämpa till 1.16 första varvet. När Erik smackade till på hästen i sista sväng blev det längder till konkurrenterna och han vann med krafter kvar. Psycho gick bra som tvåa, Digital Frame var hygglig men inte på topp som trea från dödens medan Partyboat Hanover smög med till fjärdeplatsen.

Nikita slog sig förbi
I V75-5 var det ytterligare en favorit som svek, Amazon Am trots att hon fick nöja sig med andraplatsen. Hon öppnade bra, kom ut efter 200 meter och satt i spets efter 400 meter. Robert Bergh kunde dämpa till 1.16 första varvet och i sista sväng så hon helt ”klar” ut. In på upploppet var det dock tomt i tanke och Nikita Broline, som Ulf Ohlsson skickat fram utvändigt ledaren 1 300 kvar, gick i närkamp. Amazon Am bröt ut och fick se sig slagen på linjen. Ninepoints Lucy var inte riktigt med från start och fick en tuff inledning men hon var bra som trea medan Perfect Cash, som släppte ledningen till favoriten, satt fast som fyra.

Ivar och Charrua övertygar
Ivar Sånna visade återigen att han är ruggigt bra. Från utvändigt ledaren gjorde han slarvsylta av Happy Days på sista långsidan och sedan gled han retfullt enkelt undan från konkurrenterna över upploppet. Thomas Uhrberg gjorde sitt jobb och lämnade inget åt slumpen. Sir Ratzeputz och West Side Story var förbättrade som tvåa och trea. Även Västerbo Loveboat gjorde det bra som fyra medan Ni Talar Bra Latin galopperade utvändigt ledaren efter 400 meter.

 

Charrua Forlan övertygade stort även han. Det blev en frän spetskamp och Leif Witasp fick offra massor för att komma till ledning efter 450 meter med Cool Keeper medan Sundberg tog det lugnt med Charrua för att istället gå fram utvändigt ledaren efter 700. Redan 500 kvar syntes det att Charrua hade grepp på favoriten och han gick sunda undan snyggt före positive Rokkaduo, Västerbo Fantast som också var med i öppningen liksom Angelo Am medan Archangel Am på nytt galopperade i slutsvängen.
 

Utanför V75 spurtvann Florida Queen för Andre Eklund och Je t’Amie Express för Peter Untersteiner. Xenia G.T. vann från utvändigt ledaren för Per Lennartsson innan Emmett Brown vann från ledningen innan Danielle och Jim Oscarsson blåste förbi alla från kön i det sista uttagningsloppet.

Toppen
+++ Ivar Sånna var strålande från utvändigt ledaren.

++ Charrua Forlan var även han ruggigt bra från utvändigt ledaren.

+ Neona Princess vann även hon från utvändigt ledaren och såg läcker ut.

Floppen
Säsongen har varit lång och det märks på många hästar. Kullarnas toppar har gjort många tuffa och mycket bra lopp. Så här sent på säsongen får vissa av dem betala för det. Några att nämna i den kategorin är: Poochai, Spring Kronos, Al Dente Amazon Am, Happy Days och Cool Keeper.

Lira nästa gång
De som gör bra prestationer i skymundan som trea, fyra ska ju ut i respektive final nästa gång och då slå ur underläge men en som vi har lite feeling för i finalen är Perfect Cash. 

438
18 Oct (23:29)


Efter att ha haft fina spelframgångar med vinstinslag, i stort sett varje dag, senaste tiden, så kan vi kort och gott konstatera att lördagens omgång på V75-Örebro inte föll oss i smaken och vi var faktiskt långtifrån att sätta sjuan denna dag. Sportsligt sett bjöds vi på en rad fina insatser vilket var kul att se, men det var en annan historia...

...Om vi tar det ifrån början så var det tack och godnatt direkt för vår del då vår spik Klöver All Over inte hittade till spets som vi trodde utan det blev istället favoriten Roto och Flemming som tog täten, och väl där var sedan det ekipaget aldrig hotade.


Tråkig start för oss, men Adams Pace var i varje fall ett snyggt drag till 7% i V75:2 och han vrålades in över upploppet! Dock dramatik då favoriten Panoramic galopperade kort före mål och blev diskvalifcerad då han precis såg ut att koppla greppet på vinnaren. (Skapligt vass kuskinsats av Kihlström hålla Panoramic i trav så pass länge då hästen tappade aktionen redan 700 kvar..)

Gulddivisionen blev sedan en rivig historia med tuff körning, galopper och när sedan Fawkes som kändes som vinnaren efter ett varv underpresterade så låg skrällen på lut och comebackande Going For Gold Zaz överraskade med att vinna direkt. En bra insats, men det ska tilläggas det blev passande kört och förutom att nämnde Fawkes underpresterade så körde Sanity och Chapeau tufft mot varandra, samt galopper för Standout och Nothing But Class.
 

Tunika infriade favoritskapet i Svampen och det är bara lyfta på hatten för en mycket fin häst som Tomas Malmqvist tränar. Att spika en tvååring lär aldrig bli vår grej och det ska noteras återigen vilket galoppfyllt lopp detta brukar bli, och var även idag. 8 hästar galopperade denna lördag...Dock ingen skugga över vinnaren som visar mycket bra kapacitet!

Village Surprise var bara bäst i Stoloppet med Erik innan Åke Lindblom hade show med Sauveur i V75-6! Man gasade till täten efter ett halvvarv, och sedan drog man ifrån övriga och vann i överlägsen stil på 13,3/2640am., och jisses så bra han är fyraåringen!
 

Värmningen skvallrade om en vass prestation vilket var rätt angående Sauveur och vi tänkte sedan jobba in vårt drag, Underpaid Hanover, i avslutningen för en ny härlig DD-vinst, men dessvärre för vår del blev svaret Food Money. Goop fick chansen med Underpaid i slutsvängen, men blev störd av en galopperande Royal Fighter (Avslag på Slutspelet efter värmningen!), och även om det är svårt att säga om man kunnat vinna utan den incidenten, så hade man i varje fall varit närmare imål. Dock bara att fortsätta imponeras av sagan Food Money som fortsätter!
 

36.285 kronor belönades de som hade sjuan med, men vi var inte nära då det som sagt inte alls var vår omgång denna lördag och ibland gäller det vara självkritisk och konstatera man var snett på det. Vi laddar istället om för Solvallas Breeders' Crowwn-semifinaler under söndagen och hoppas på snabb revansch!

Dagens betyg:

Sauveur (V75-6) såg grym ut!

Village Surprise (V75-5) var bra och klev runt övriga!

Roto (V75-1) såg ut att jogga till seger efter att man snott åt sig ledningen!

Floppen:

Örjan hade ingen toppdag och torskade med både Panoramic och Standout som galopperade...

Alvena Take It var en besvikelse ifrån spets...

Mycket surr om banan innan V75-1 skulle starta och det blev närmast rena sanningen att innerspåret skulle vara uruselt efter att de fyra V4-loppen körts trots att vi fått rapporter om att banan var riktigt bra för dagen och den lilla mängd regn som kommit ej skulle påverka särskilt mycket. Märkligt hur det blåstes upp i våra ögon, och Erik Adielsson var den enda aktive som uttalade sig i TV som tyckte annorlunda och sade att han ej trodde det skulle spela någon roll vilket han skall ha eloge för. Detta då 5 av 7 hästar vann ifrån ledningen och nästa gång kanske man avvaktar ytterligare något lopp innan liknande farhågor "blåses upp" och sätter grillet i huvudet på spelarna...

Passas nästa gång:

Burning Line Gral (V75-3) såg ut som en bomb som fastlåst!

Define'Em (V75-5) gav ett laddat intryck över mål!

Zonguldak (V75-6) avslutade rappt och vinner lopp snart!

I vår Podcast går vi som vanligt igenom lördagen, samt blickar framåt mot kommande vecka och surrar om andra intressanta lopp och händelser! Podden lyssnar du på här och den släpps som alltid på måndagar! Missa ej!

437
15 Oct (09:41)

Våra tipsexperter visade fortsatt form på liret igår med Queen Koea och Si See Sea som speldrag och drygt 20.000 kronor i V6-netto. Även sportsligt fick vi se ett par fina prestationer, bl.a. av "Luddes" tvåårsmärr Pecadille Face (Muscle Hill) som dundrade undan på nytt svenskt rekord, 14,7 via 13,5/800. Det var även kul att se Lönborgs tanks Photo Princess tillbaka i gammalt gott slag - hon är grymt bra när hon är i ordning!

Med vind i seglen laddar vi för en rolig spelvecka. SUPERJACKPOT med 15 miljoner kronor till en ensam vinnare ikväll lockar och vi spikar emot en av omgångens stora favoriter! I Armbro Keepsakes lopp (V86-4) har vi ett starkt lås där Call Me Hanover är given på kupongen. Vi slog en signal till tränare Marcus Lindgren som meddelade intressant info:

- Jag tycker att han gjorde ett strålande lopp senast och över ett drygt varv tror jag han kan springa riktigt fort. Han känns fin i träningen och nu blir det bort med bomullen i öronen för att väcka upp honom och det blir troligtvis även ett helstängt huvudlag. Barfota fram och Venator-vagnen tycker jag funkar bäst och även om jag inte tror vi kan spetsa mot Democrat så känns det intressant, säger Marcus Lindgren.

På lördag är det V75 på Örebro med bra klass på loppen och på söndag har vi Extra-V75 med fina Breeders´-semifinaler med bl.a. Ivar Sånna (bilden nedan). Våra experter har "låst in sig" i videorummet för att gnugga spetsstrider och hitta de bästa speldragen till helgens V75-omgångar.

Häng med vårt formgäng på travtjansten.se hela veckan och kom ihåg att "gilla" oss på Facebook och Twitter.

Vi ses i utbetalningsluckan!

/ Redaktionen

436
12 Oct (12:32)

Succé för vår del när Rank & Spel satte sjuan på Åbytravet och vi kunde vända hemåt med ett lördagsnetto på grymma 141.877 kronor efter att On Track Piraten vunnit SM ihop med Johnny Takter! En fantastisk speldag, men sportsligt sett fick vi också se massvis av grymma prestationer och lördagen var verkligen en toppdag på många sätt!

...Vi tar det ifrån början där vår spik, Västerboonthenews (26%), spårade hela vägen. Vi kunde aldrig tänka oss att favoriten Fleefoot Hanover skulle ta sig förbi ifrån början och att Untersteiners dam var favorit tycker vi var konstigt som uppgiften såg ut. Ingves hyllade Västerboonthenews efteråt och sexåringen var grymt läcker då han dundrade undan på 10,9/1640am. En snygg spik för vår del och skön inledning på omgången! Bakom var Mr Chicago urusel och sist imål och favoriten Fleefoot Hanover galopperade som slagen in på upploppet och såg heller inte som bäst ut. More Than Enough såg däremot vass ut i skymundan och värd att nämnda!

Lover Face var omgångens bästa spik och Veijo hade show under slutrundan med sin springare som vann hur lätt som helst, segern dessutom nu särskilt enklare eftersom man höll ett högt tempo där framme i täten. Lover Face är ruskigt bra och Veijo sade efteråt att det är en av de bästa hästarna han tränat, och det är bara hålla med! Spännande följa framöver, det är en ruggig skjutare! Plus till Paparazzi M. som höll tappert som tvåa och bakom dessa gick Alfas Dimitri vass i skymundan efter galopp!

Våldsam körning i Sto-SM sedan mellan Robert Bergh och Peter Untersteiner där klockan visade 1.06 första 500 (!!) innan Valnes Chilly satt i spets och att hon sedan slocknade och var sist imål var ingen skräll...Eketorpets Tess fick luckan och var grym som tvåa (vilken utveckling det varit på henne hos Untersteiner!) men orkade ej stå emot Jumble Ås och Flemming Jensen som flög lågt sista 400 och blåste till seger! Jumble Ås var vass och visade fortsatt mycket bra form! Ulf Ohlssons styrning med Canaka B.F. var däremot inte direkt den bästa då han satt och sov då Flemming kastade loss i fjärdespår 350 kvar och man blev kvar i rygg på Your Highness som galopperade, men var samtidigt ej rätta bettet i spurten hos Canaka som Ohlsson trodde eventuellt har litet formtapp...Nämnda Your Highness såg ej som bäst ut och galopperade och Stenströmer trodde efteråt att hon nog funkat bättre i vanliga vagnen än jänkarvagnen som man körde med nu.

Silver Annie rankade vi tvåa och via en rykande avslutning hann man fram i sista steget i V75-4! Veijo såg helt klar ut framme i spets med Dencos Nemo Kilab, men man åkte dit sista biten och Veijo kanske inte direkt fick drivningsböter framme i spets heller om vi ska vara petiga...Tony Boy och Falsig trodde vi en hel del på, men han slutade bara trea och var en besvikelse då han satt flera längder bättre till än vinnaren in i sista sväng och han kan bättre. Favoriten New Steel galopperade tidigt.

Efter att samtliga av de fyra betrodda i Lärlings-SM underpresterade eller galopperade, så låg det skräll på lut och Electrifying och Sandra Eriksson blev svaret efter en vass spurt! Kul för Sandra som är vass att köra och vi lyfter på hatten! Favoriten Even's First Boy galopperade inte oväntat direkt med Frank Nilsson och är inte enkel ifrån start, Shiraz Brodde fick en bra resa i andraspår av Wäijersten och satt faktiskt före vinnaren i "tåget" i tredjespår, men kunde inget till slut och betrodda Hamilton As (spets) orkade inte efter öppningen och Going Ville som man trodde satt på leken då Oskar J Andersson tog dödens inför slutrundan var också sämre än väntat. Vinnaren Electrifying rensade skönt i kuponghögen för vår del då hästen var streckad på 2% och Rank & Spel satt nu kvar med 9x1 inför de två sista loppen!

Därför var vi inte direkt jätteglada då favoriten Bear Dancer hur enkelt som helst vann i V75-6, men det var inte mycket att säga om. Han var bara bäst helt enkelt och vann lätt ifrån ledningen. Bakom spurtade hästarna från alla håll där L'Heritier var rapp och även Trust Launcher såg laddad ut, även om han ej fick med sig några pengar hem.

SM återstod sedan där vi satt kvar med spik på On Track Piraten och precis som senast så gjorde han oss inte besvikna! Mosaique Face och Adrian Kolgjini höll lite oväntat ut de andra och tog spets, men Takter tog dödens i rätt skede och när man sedan bjöds på möjligheten att gå ner i rygg på ledaren så tog man den genom sista sväng och årets SM blev verkligen en tvåhästarsduell där vi vrålade in On Track Piraten före Mosaique Face! Grymt race och vi måste plussa Johnny Takter för en vaken styrning! Övriga var rätt chanlösa bakom, men Claes Boko samt Nahar skötte sig bra och i skymundan hade vi under 10 sista varvet på B.B.S.Sugarlight, men frågan var om inte Arazi Boko var den som såg allra bäst ut?! Han var grymt laddad för dagen och spurtade rappt som femma och måste vinna lopp snart!

Sju rätt för Rank & Spel (på Slutspelet låste vi tyvärr i fel lopp!) innebar en succédag på liret där nettot stannade på grymma 141.788 kronor och sportslig så var dagen också en riktig höjdare! Spelformen för vår del på topp med härliga vinster under veckan och nu laddar vi vidare för en ny och dubbla V75:or nästa helg med Örebro och söndag på Solvalla med Breeders' Crown-semifinaler! Avslutningsvis är dock frågan hur mycket V75:an kunnat ge om Bear Dancer åkt dit i sjätte, där vi satt med nio hästar? Dessvärre dock inget vi får svar på...

Dagens betyg:

+++ On Track Piraten (V75-7) är fantastisk och försvarade sin SM-titel!

++ Västerboonthenews (V75-1) dundrade runt på 10,9 och såg okörd ut!

+ Jumble Ås (V75-3) blåste till övriga i Sto-SM!

Floppen:

Fleefoot Hanover & Even's First Boy var två märkligt stora favoriter!

Passas nästa gång:

More Than Enough, Alfas Dimitri, L'Heritier, Trust Launcher och Arazi Boko satte vi samtliga i "nästa gång-boken"...

I vår Podcast går vi som vanligt igenom lördagen, samt blickar framåt mot kommande vecka och surrar om andra intressanta lopp och händelser! Podden lyssnar du på här och den släpps som alltid på måndagar!

435