Skip to Navigation

Travtjänsten blogg

21 Feb (17:03)

Jackpot V75 - är det något som du känner igen? Ja, tänkte väl det. Återigen blev det jackpot på fem rätt, och något måste göras. Inflationen på jackpotar retar upp spelarna, och det är ingen hållbar situation.

Storfavoriten Miss Sue V. föll i V75-1. Hon var inte på tårna bakom startbilen, och tog till galopp i första sväng. I stället kunde chefen i stallet, Daniel Redén, köra sig till ledningen med Bostonz Credit som sedan defilerade hem loppet i pigg stil. Daniel såg helt slut ut efteråt - då hon innan och i loppet var väldigt pigg. Stora plus till Bostonz som blir läcker att skåda i år, men vad var resten av motståndet? My Golden var tvåa...

Il Sånna tog vi upp i podcasten i måndags som en "passas nästa gång" och han löste enkelt sin uppgift i V75-2. Tog direkt hand om ledningen, och då flera motståndare galopperade blev det inte ens spännande och han gick undan på ett rejält vis. Razor Kronos höll okej, men räckte inte mot en fin vinnare.

Digital Ink fortsätter sitt segertåg - och har redan tjänat en halv miljon kronor i år. Örjan körde ett perfekt lopp med honom, då han först backade så att han ej skulle bli het och efter ett varv övertog han ledningen och vann sedan i mycket enkel stil. "Inken" gör topplopp hela tiden, och det är svårt att ställa av honom då, men vill Melander ha en Elitloppsvinnare senare i år kanske han ska låta stjärnan få en liten paus snart. "Tarzan" har nog koll på situationen - var så säker.

Highspeed Call spurtade ner alla i Silverdivisionen. Han var inte med i någon spetskörning, men tog dem på styrka och snabbhet till slut. Loppet höll ingen hög klass, men "Hajen" var bara bäst och trots att Queasy fick ett drömlopp i rygg på vinnaren kunde han inte utmana. Vi träffade Nicklas Pettersson i onsdags på Solvalla, och han var inne på att nu ställa av hästen för att satsa på sommarens fina lopp. Klokt tankesätt, och han kommer få en rolig framtid med Highspeed Call som absolut kommer räcka i Gulddivisionen.

Närby Kalabalik var draget i V75-5, och han var ytterst nära att hålla undan men den offensiva taktiken från Peter Eriksson gjorde att han fick mjölksyra till slut och Mel Odin tog sig förbi. Härlig slutstrid mellan två fina kallblod, och Mel Odin är härlig. Men utan galopp för Algot Ålj i sista sväng hade segern gått till Dalarna. Angelica Klockar körde in en lucka som inte riktigt fanns, vilket gjorde att hennes fina häst klev upp i vagn och galopperade. Givetvis inte bra gjort, men samtidigt minus till Peter Eriksson som vinglade ut - inte snyggt det heller. Hur som helst: Oerhört surt för Klockar som har sin häst i ett mycket fint skick. Kanske är det guldhuvan som gör det?

Ready For More är ett stort löfte - och här snackar vi hyllningar på hög nivå! Han lekte hem V75-6, och Reijo Liljendahl och Ulf Ohlsson är fullkomligt lyriska då de pratar om hästen. Han springer mest och klipper med öronen, och får äntligen visa vilken fin häst det är. Västerbo Carrera spurtade ursinnigt, men åt vinnaren fanns ingenting att göra. Stort löfte!

Jorma Kontio avslutade omgången med finske Extreme Luca som visade fin styrka och inställning. Han glänste inte innan loppet, men svarade för en mycket stark insats. Certification tvåa från ledningen, och i det här loppet hände det grejer på upploppet. Super Otto galopperade bort segern, och Pedro Bi störtdök efter att Ulf Ohlsson snävt tagit sig ut 100 kvar. Dramatik - och det är så det ska vara på V75

Toppen:

+++

Bostonz Credit - det är en häftig madam!

++

Ready For More - det är ett häftigt löfte!

Digital Ink - det är en häftig häst!

Floppen:

Caramella B.F. var återigen helt under isen, hon behöver nog en paus.

Passas nästa gång:

Västerbo Carreras avslutning var inte att leka med. Wow!

Venkatesh brottades Örjan som vanligt med, men när han fick luckan spurtade han rappt.

Super Otto är i superform, han galopperade av ren friskhet och vinner med rätt resa nästa gång.  

Rocky Winner avslutade väldigt bra i Gulddivisionen

Missa inte podcasten, den kommer ut på måndag förmiddag! 

465
15 Feb (12:37)

Nej, det blev ingen större framgång på V75 den här veckan.

Favoriterna var bara bäst – IGEN, och vi hamnade snett på det från start.

Ända ljusglimten var att spiken levererade och att vår stora värmningsvinnare på Slutspelet krossade allt i form av Naglo Del Nord.

 

V75 på Kalmar. Alla var taggade från topp till tå. Omgången var ”omöjlig” att lösa och favoriterna var kassa.

Det blev precis tvärt om. Här följer eftersnack och vad vi lirar kommande tävlingsdagar!

V75-1: Vi trodde mycket på Aristocat Boko, men hästen galopperade direkt i starten och blev lite för hetsig när Jansson laddade iväg med honom. Kim Eriksson svarade fräckt ledningen och det var ett drag inte många trodde. Lord Rocket höll OK i spets men ”dog” totalt 150 meter från mål. Som väntat var det då den stora värmningsvinnaren, Naglo Del Nord som enkelt spurtade till seger. Att ta med sig till nästa gång är att Zinedine Bob såg fin ut och fick aldrig chansen. Västerbo Highflyer kommer mer och mer, men fortsatt tung i kroppen. Vårt jättedrag, What Love Can Do spurtade återigen mycket vasst och såg ruskigt formstark ut... Passa den framöver.

V75-2: Flex Lane var favorit och denne trodde vi mycket på. Men vi var oroliga då Erik Adielsson släppte ledningen till Staro Hollywood men luckan kom tillslut och favoriten sköt till vasst. Loppets negativa prestation var Staro Hollywood som borde vunnit från spets. Där stod nog inte allt rätt till... Positiva överraskningar var Il Sånna som sköt till vrålsnabbt och den vinner lopp när som helst. Såg riktigt läcker ut över mål, liksom Max Not Sand fick dra tåget och höll strålande. Darius Boko hamnade åt råttorna och Redén körde bort honom.

V75-3: Spiken Dreams Take Time vann, men det såg inte ut att vara mycket sparat...Hästen höll med nöd och näppe undan och svårbedömt hur mycket Takter hade kvar. Obi Wan visade form igen och det var nära att Flemming lyckades hinna dit. Vi tar även med oss Johnny B Kemp som värmde usel men i loppet såg lavad ut och med tidigare lucka, ja då vinner nog Adielsson med Johnny B Kemp.

 

V75-4: Folli överraskade oss med att lyckas hålla spets och därifrån var det sedan spel mot ett mål. Bakom var det inte mycket att hurra över, Flash Oak höll okej från utvändigt men det var inget riktigt drag. Folli var riktigt fin och här kommer nog Persson få flera vinster i år.

V75-5: Siri Lock skrällde rejält, men vad var det för lopp egentligen? Övriga var chanslösa och bara Det är KHK Boko gick okej bakom. Men när Dalborg tog tät lurade han sina konkurrenter och vann enkelt. Första tränarsegern för Mikael Wallgren på V75 på 30 år och det värmer såklart. Roligt för småtränare att kunna presentera sig i travets finrum. Vi kan väl nämna också att Take Tanic spurtade rappt bakom, men annars var det inte mycket att hylla över.

 

V75-6: Ett ord. WOW! Vilken jäkla uppvisnig av Geisha Sund som fullständigt pulveriserade allt. Lovely Buv svarade ledningen och då trodde vi Geisha var blöt, men Jansson bara finåkte och såg oslagbar ut hela vägen. 600 kvar hade hon krossat allt och vi väntade på att någon smygkörd häst skulle närma sig ledaren, men nej, Geisha Sund var otäckt bra och stod för omgångens prestation. Bakom? Svårt att bedöma insatserna men Unique Gowan närmar sig formen rejält och Kimono Pearl gick ok långt ner. Vårt drag, Britt Palema galopperade med Fredrik Persson...Det är lite skillnad med Takter vs Persson där bakom...

 V75-7: Dagen började som en mardröm för Per Nordström och kretsen kring den kapable, men osäkra hästen Djali Boko. Efter en tidig värmning galopperade hästen hejdlöst och Per Nordström var riktigt irriterad att hästen inte fick testa startbilen flera gånger. Men väl i loppet var Djali Boko bara bäst. Han tryckte sönder Zonguldak, som vi trodde hade bra segerchans när den kom till spets, men Nordström visste vad han hade att åka med och Stefan Persson fick tillslut släppa. Dernier Viking försökte i spåren, men det var inte alls nått drag i henne. I stället var det show och Per Nordström åkte ifrån till överlägsen seger med Djali Boko. Och snacka om att tränaren hyllade efteråt...

Jag hade kunnat köra ett varv till i samma fart, jag menar allvar. Det är ett monster till häst, och det är ett monster att ta hand om också. Han är otroligt het och laddar upp sig enormt. Det känns som efter en förlossning nu, när allt har gått bra och så. Det är riktigt roligt och skönt att han fick visa hur bra han är, sa Per Nordström efter segern...

Topparna:

1. Naglo Del Nord värmde ruskigt läckert och Veijo lämnade klart. Och väl i loppet var hästen bara bäst och vann åkandes efter bra tempo där framme.

2. What Love Can Do var uppanmäld men spurtade fortsatt jättefint och tog in många längder över upploppet. I ett vanligt lopp, eller i rätt klass på V75 vinner hon lopp snart... Pass upp!
3. Folli: Visade enorm startsnabbhet och Takter vann enkelt. Mycket intressant häst framöver.
4. Geisha Sund: Omgångens sjukaste insats. Vilken märr! Fantaskt.
5. Djali Boko har få övermän i sin klass när han väl fungerar. Tog sig samman och krossade allt. Mycket bra!

 

Flopparna:

1. Staro Hollywood borde bara vunnit loppet om den varit på topp. Vek ner sig alldeles för lätt.
2. Dernier Viking var det inget drag i alls. Var dock svårt att ta något från kön, men vi väntar oss mer från denna märr framöver.

3. Tärnan trodde vi på, lät ruskigt bra med barfota och Johan Untersteiner. Men det var tyvärr inget att hurra över. Tärnan var aldrig med chans och spurtade inte märkvärdigt.

 

Lira nästa gång:

Zinedine Bob satt fast med mycket sparat och What Love Can Do spurtade sylvasst.

Max Not Sand är riktigt bra för klassen och Il Sånna måste få vinna start.

Johnny B Kemp såg lavad ut. I ett passande lopp med spetsläge igen så vinner han nästa lopp. Såg läcker ut.

464
07 Feb (17:47)


Förväntningarna var stora på förhand då det handlade om V75-finaler på jackpot på Solvalla. I de sex första avdelningarna var det ganska favoritbetonat innan Peter Ingves satte de flesta förhandsspekulationerna på skam och vann med Erik Lindegrens Bolt Boko i V75 Champions i den avslutande avdelningen.

Bolt Boko fick ingen bra start och satt inledningsvis utvändigt utan rygg. Han blev avlöst 1 300 kvar av Pantarei Ans och i rygg såg Bolt Boko riktigt taggad ut hela vägen. Ingves hittade luckan och lyfte ut hästen 300 kvar, han avgjorde i ett nafs och vann väldigt enkelt som tvåprocentare. Bakom gick Pericle Bi åter bra som tvåa medan Tomorrownland inte har något flyt i Sverige. Denna gång blev allt fel då Jaguar Broline stannade på sista långsidan men han kom tillbaka starkt som fyra medan Dixie Exclusive satt fast.

Ingves ramade in
Peter Ingves vann även med Västeboonthenews i inledningen som storfavorit. Han öppnade vasst men då Rebellion och October Kronos hade en duell om täten tog Peter Ingves det lugnt in i första sväng och istället kunde överta efter 500. Sen var det väldigt lugnt ett varv innan Ingves lossade kanonerna sista halvvarvet och via 1.08/500 vann Västerboonhenews överlägsen. Efter seger berättade Ingves att han var lite tung och en galopp kort efter start var inte jättelångt borta. Häst och kusk redde dock ut problemen snyggt och Petri Puros tränarstatistik 2015 är grym! Queasy höll starkt som tvåa efter att ha knallat fram utvändigt ledaren varvet kvar.

Quick Fix går även bakifrån
Det smällde en aning i V75-2 där Quick Fix tuggade ner konkurrenterna i tredjespår efter attack från tredje ut 650 kvar för Adrian Kolgjini. Quick Fix avslutade 1.11,5 sista 800 och han visade med eftertryck att han numera klarar att gå bakifrån. Adrian menade även i segerintervjun efteråt att de gäller att hålla hästen på bettet så länge det går. Favoriten Calvin Borel värmde i laddad stil men i loppet galopperade han dubbelt. Först såg det ut som om han bromsade till och galopperade efter 700 och sedan galopperade han rakt upp 1050 kvar. Young Farmer var inte riktigt körbar i spets, Liberty Face orkade inte från utvändigt ledaren medan Spirit Real gick strålande efter en rejäl galopp in i första sväng.

Duon gjorde sitt jobb
Digital Ink och Örjan Kihlström gjorde sitt jobb som storfavoriten i guldfinalen. Digital Ink fick ta en lugn start medan Harry Haythrow spetsade. Frode Hamre var offensiv med Winmecredit och pressade sig till tät efter 350 meter. Då klev Örjan fram och fick ta över efter 600. Sen var det ganska lugnt, Örjan fick köra 1.13,5 första varvet. Han gav sedan marschorder till ”Inken” 150 kvar och då lunkade han undan enkelt med Winmecredit fint med i rygg.

Nadal med grejorna oryckta
I V75-4 övertygade storfavoriten Nadal Broline stort. Han tvingades gå utvändigt ledaren, varvet kvar började Ulf Ohlsson massera ledaren och redan i slutsvängen såg det klart ut. Nadal vann fjärde raka och han hade åter både norsken och tussarna oryckta. Man ska också ha med sig att tränaren Reijo Liljendahl är lite försiktig med hästen för att ha honom riktigt bra till det stora slagen i sommar. Stepping for Money var klart före övriga som tvåa från ledning och gjorde det bra men framför allt lyfter vi på hatten över Stefan Söderkvist körning från start, han ryggade Jetspirit satte in Steppings ben innanför Amor Winner efter 200 meter och kunde med hjälp av detta köra till spets från spår nio, vasst.

Timo körde bäst
V75-5, lärlingsloppet blev händelserikt, bland annat med många galopper inledningsvis. Bäst körde rutinerade Timo Nyman och då han hade en bra häst i form av Windy Ways kunde han vända tillbaka ”rätt väg”. Han smög första 700 och efter 800 kom den helt avgörande situationen i loppet då han hittade ut i andra ut framför Aroma Grim. Han kastade sedan loss 700 kvar och Windy Ways blåste till ledningen medan Aroma Grim försökte haka på. Hon fick aldrig riktigt fatt i vinnaren som vann ganska enkelt medan det var långt ner till trean.

Bästa hästen vann
Även V75-6 var händelserikt. Vinnaren Oliver Kronos var hängande i vida spår till en börja och fick köras fram utvändigt ledaren efter 700 meter. Han blev sedan avlöst och Erik Adielsson satt kvar på sista långsidan. På upploppet kryssade han sig till fritt och Oliver sköt till sylvasst och vann med huvan oryckt. Inget snack om att bästa hästen van detta lopp och Ulf Stenströmer har gjort ett grymt tränarjobb med hästen. Bakom var Alamo Boko väldigt bra som tvåa medan West Wing galopperade bort en trolig andraplats 100 kvar.

Vi hade ingen lycka med oss då vare sig Quick Fix eller Bolt Boko var speciellt tidiga i våra beräkningar. Det lättar lite att vi satte tio V4:or och att det blir jackpot även på lördag på V75, då på Kalmar.

Tummen upp
+++ Nadal Broline vann från dödens med både tussar och norsken oryckt. Han är ruggigt bra den här hästen.

++ Quick Fix gick mycket starkt i tredjespår i tredjespår sista 700 och avgjorde väldigt enkelt. From Above-sonen har utvecklats snyggt senaste året.

+ Västerboonthenews stack iväg med 1.08/500 utan att se pressad ut. Han har ruggig kapacitet.

Tummen ner
Calvin Borel har fortsatt svårt att hålla sig på mattan och sköta sig i loppen. Nu blev det två galopper.

Shadow Woodland tvingades visserligen till en tuff öppning och det var inte konstigt att han var slagen in på upploppet men han tappade för mycket sista biten för att få godkänt.

Jaguar Broline stannade upp helt på sista långsidan och blev långt efter i mål. Han såg heller inte bra ut vare sig i värmning eller provstart så han var inte bra för dagen.

Lira nästa gång
Spirit Real gick strålande, visserligen invändigt, men ändå som fyra efter en stor galopp i första sväng.

New Revolution letade lucka och när den kom på upploppet blev det galopp. Han såg annars väldigt taggad ut i det läget och är absolut aktuell i nästa start.

Alamo Boko gick en tuff slutrunda i tredjespår utan rygg. Han var chanslös att svara vinnaren men han höll ihop aktionen strålande hela vägen in.

462
01 Feb (10:29)

Vi trodde nästan att det var något slags skämt när rapporterna kom om att det var valfri balans som gällde på Axevalla, men det visade sig faktiskt stämma och då banan var i toppskick var det givetvis inget beslut som diskuterades efteråt! Det gjorde däremot ett annat, gällande Lärlingsloppet V75-2, och det var nog främst det samt Fossens Bonus som vi tog med i oss i en övrigt rätt så kall omgång både vad gäller spelet och det sportsliga...

...Omgången inleddes med att Super Photgenic galopperade och därmed låg vägen öppen för Rocket Zet som Björn Goop skickade till spets och även om öppningen blev rätt så tufft då Jansson testade till, men främst ville ner i rygg, med Send In The Clowns så var "raketen" helt överlägsen och bara försvann ifrån sina konkurrenter till slut. Rocket Zet är verkligen en häst vi gillar och kul han är tillbaka i form nu! Jansson körde bort andrapriset med Send In The Clowns som backade sig ut istället för att köra i rygg på Rocket Zet hela vägen och bakom så spurtade Livacious Lindy mycket rappt längst ut i banan och skrällen What Love Can Do, som vi varnade för efter värmningen på Slutspelet, visade 11,5/800 och där snackar vi form!

Sen kom då det beryktade Lärlingsloppet, V75-2, och till att börja med så konstaterar vi att Frank Nilsson vann loppet med favoriten Asterix Hornline. Annars bakom var det inte särskilt mycket att skriva hem om förutom Network Broline som visade grym fart efter galopp. Vad som diskuterades flitigt var dock den situation i första sväng där Frank och Asterix tar sig ner i andraspår, på bekostnad av Network Broline och Oskar Kylin-Blom. Frank körde helt enkelt på Network Broline med favoriten och den stora frågan var sedan om domarna ansåg att detta påverkade ordningsföljden? Det tyckte man uppenbarligen inte då man friade, men att favoriten skulle ha vunnit efter att ha blivit hängande i tredjespår köper vi inte då favoriten ej var som bäst för dagen och vad som kan tilläggas är ju att det som skedde i första sväng ju gör att Networks Brolines placering enligt domarna då, när dem friar, innebär att de samtidigt tror att Network Broline fortsatt blivit oplacerad? Det tror definitivt inte vi och tycker domslutet var märkligt och att Frank Nilsson med sin manöver påverkade ordningsföljden på ett eller annat vis tycker vi var tydligt. "Hellre fria än fälla!" brukar det heta, men med en sån grej (Frank fick avstängning en månad) så tycker i alla fall vi att man nog borde luta åt det senare istället, för detta kändes inte rättdå favoriten knappast vunnit annars...Frank Nilsson var inte vidare självkritisk efteråt heller utan ville snarare skylla ifrån sig och han får Floppen av oss om ni läser vidare nedan.

Nog om det, men om det kort och gott var rätt domslut enligt oss? Nej. Hursomhelst så konstaterar vi att favoriten nu vann. Asterix Hornline som vi för övrigt trodde mest på och hade tipsetta.

Gulddivisionen blev en tunn soppa där Art On Line vann ifrån rygg ledaren. Food Money vek ner sig och Montgomery Hill gick bra som tvåa, men där var Erik besviken på sig själv efteråt då han troligen vunnit loppet om han tagit dödens och därmed stängt in Art On Line istället för att göra som man gjorde nu. Obi Wan var urusel efter att ha fått göra lite jobb och snacka om att vissa hästar i Guld numera verkligen visar att de inte kan göra minsta lilla jobb själv när det behövs, utan behöver "sitt" lopp...

Fossens Bonus var omgångens största favorit och gjorde sin plikt, men han fick verkligen plocka fram vinnarskallen den sista biten för att det skulle gå vägen och han imponerade efter ett tungt lopp! Om inte Love Palema hade tappat stilen den sista biten så hade favoriten dock förlorat, men nu fick en tapper Love nöja sig med andraplatsen. Segertiden för bildsköne Fossens Bonus fina 14,1/1640am. för dagen då banan hade börjat bli krävande. Härlig häst och han blir spännande följa framöver! Bakom dessa satt L'Amour fast med rubbet sparat och såg fin ut!

Rina Chen Hai skrällde i stoloppet efter en snygg styrning av Thomas Uhrberg och hon såg fin ut! Vi trodde mycket på Bethel Hanover som spurtade rappt som tvåa bakom och återigen surt för Pär Hedberg som fick räkna in en ny andraplats på V75 för hans hästar denna dagen. Sugary La Marc var blek framme i täten som hårt betrodd och slagen tidigt.

Mind Your Face trodde vi stenhårt på i Silverdivisionen och det visade sig rätt, men han fick också det perfekta loppet och behövde ej brukas för fullt. Stenhårt tempo framme i täten och Mind Your Face såg närmast ut att jogga till seger. Bakom spurtade Bear Dancer rappt mellan hästar och lär vara laddad till finalerna med full form såsom han såg ut! Denim Boko höll bra framme i ledningen efter tuff körning och bakom såg Allaballakaitoz laddad ut som fastlåst.

Avslutningen gick till Raggamuffin som tidigt hittade till ledningen och sen var detta loppet över och kul för duktige tränaren Lars Järpedal att få vinna V75! Wilda Tigern Jack provade Johan att hinna före med, men lyckades ej och hästen galopperade som slagen in på upploppet efter att ha travet i dödens. Vi trodde massor på Odin Töll här, men han förde en synnerligen anonym tillvaro i kön och det här loppet glömmer vi fort...Var ej mycket bakom heller att skriva hem om där t.ex. Journey även han var blek och osynlig i kön.

Låg utdelning innebär att det blir en spännande JACKPOT till V75-finalerna på Solvalla nästa helg och gissa om vi redan nu är laddade! En mycket rolig spelvecka med Jackpot på såväl V86 som V75, och vi tar nya tag då!

Glöm som vanligt inte att lyssna på vår PODCAST under måndagen! (Läggs ut runt lunch!)

Dagens betyg:

Fossens Bonus (V75-4) svarade för en strong insats och blir spännande följa framöver!

Rocket Zet (V75-1) gillar vi och han var löjligt överlägsen efter tidig ledning!

Art On Line (V75-3) avgjorde snyggt i Gulddebuten då han fick chansen och är fortsatt obesegrad med Johnny!

Floppen:

Frank Nilsson (V75-2) var smått löjligt nonchalant efter V75-segern med Asterix Hornline där han gällande diskningssituationen snarare ville skylla ifrån sig istället för att erkänna som det var att han körde på en konkurrent (i det här fallet den värsta). Han menade mest att det var en "olyckshändelse" och antydde att Oskar Kylin-Blom skulle sakna "bollkänsla" då Kylin-Blom, enligt Frank då, skulle vunnit loppet om han släppt ner Frank och fått rygg på Asterix Hornline med Network Broline och den kommentaren samt att spela på att Frank kört mycket mera lopp och själv "inte skulle gjort så" och försöka låta som att det var Kylin-Bloms eget fel att man blev påkörd är bara löjligt, arrogant och osportsligt beteende. Frank Nilsson hade inte vunnit V75 på fyra år och borde inte ha gjort det den här lördagen heller om domarna gjort sitt, borde stått för det fel han gjorde istället för att skylla på någon annan och ha en annan ton än att leka "Herr Överlägsen" vilket sällan klär någon...

Food Money, Sugary La Marc & Odin Töll fick inga överbetyg...

Passas nästa gång:

What Love Can Do & Livacious Lindy (V75-1) visade härlig form!

L'Amour (V75-4) satt fast med rubbet...

Bear Dancer (V75-6) spurtade rappt och kommer vara bra i finalerna kommande helg!

Allaballakaitoz (V75-6) såg fin ut utan att få chansen...

461
25 Jan (16:47)

I V75-1 gjorde Erik Adielsson ett vinnande drag då han "skickade" vår spik Leif i tredjespår och blåste förbi Ryan Kronos på baksidan. Leif såg klar ut i sista sväng, men drog på sig mjölksyra i speedrycket och Ryan Kronos kom tillbaka. Det blev en härlig fight där Leif sträckte på sig och höll undan på foto. Plusbetyg till Leif givetvis, men även till Ryan Kronos - två bra hästar!

Kalle Kalas blev ett stort stallskrik efter skoryck och bra värmning, men barfotabalansen och vässningen blev "lite för bra" och Kalle Kalas gjorde bort sig med dubbla galopper. Darius Boko galopperade i körning om ledningen i första sväng, ställde sig och fick tredje in och avslutade bra efter sen lucka. Segern till Amour du Coglais där Marcus körde till ledningen, fick bestämma och hästen stack undan enkelt på upploppet i fin stil. Vi gratulerar Marcus till första V75-segern som kusk!

Mr Perfect är en mysig helbror till Dreams Take Time och han vann treåringsloppet från dödens på snyggt vis. Han verkar ha helt rätt inställning hästen och det var en snygg tipsetta!

Coco de Vie övertog ledningen och var bara bäst i V75-4 och samma sak med Rub It Out i V75-5 där Erik Adielsson visade fin körhand som tog det lugnt i första sväng där det gick på nålar och inte förivrade sig.

I V75-6 körde Fredrik Pedersen vaket till ledningen med Certification och hästen höll undan säkert före Pericle Bi som smög med i rygg. "Han blir lite bekväm då han går i ledningen", sa Fredrik efter loppet och Pedersens framgångar fortsätter!

Långloppet vanns av Candor Hall som var ruggigt bra då han blåste runt dem trots startgalopp. Candor Hall ser ut som en "riktig häst" numera och är i riktigt fint skick. Favoriten Narold Vox kördes fram i dödens men var blek och Electrifying fick inte travet att stämma.

Spela nästa gång:

Ryan Kronos (V75-1) vinner snart lopp igen, han är bra

Kattens Chamsin (V75-1) såg fin ut som fastlåst.

Benita (V75-4) gick bra över upploppet och blir giftig framöver.

Duffman (V75-6) såg tankad ut!

460