Skip to Navigation

Travtjänsten blogg

04 Dec (16:26)

En minst sagt annorlunda V75-omgång där det blev två superskrällar och 5 favoriter. Värdet var rekordhögt efter första två loppen och vi minns inte om det varit så högt nångång?!

V75-1: Galoppkaos minst sagt. Face Ribb hade problem i starten och orsakade en första omstart och när det inte lyckades även i andra omstarten så blev många hästar uppskruvade. På kör hoppade sedan flera ekipage bort sig, bland annat Mellby Drake och New Moon Pellini. Ritzo kom till ledningen, men fick tuff press hela vägen och var slagen kändes det som redan när Adrian inte nöjde sig med rygg på ledaren. Efter alla galopper och den tuffa körningen så vann Flo Rida Sea tillslut. Det hade dock inte blivit hårt i mål om Staro Ivy League inte galopperat, den gick i 08-fart från 700-400 meter kvar. Lövgren var ruskigt besviken efteråt.

V75-2: Rekord Rune svarade spets och Bullseye Pellini och Peter Untersteiner synade dödens. Och väl där krossade duon ledarhästen, och var strålande. Men hästen fick ge sig mot omöjliga Bonnies Celebrity som fick smyga med och Eriksson körde ett perfekt lopp. 0 procent! Trav är svårt…

V75-3: Wow, läcker insats av Stepping Spaceboy som verkligen utvecklats på slutet. Fick öppna relativt snabbt för att hitta ledningen och sedan var tempot uppskruvat. Men Stepping Spaceboy gjorde ett topplopp och stack undan enkelt i ledningen. Bra!

V75-4: Snabb inledning av Hot Chocolate som öppnade de första femhundra metrarna på 10-blankt. I andra ytter smög favoriten Coin Perdu med och denne hade inga som helst problem att följa med och snacka om uppvisning! Cooooooin Perdu la i en extraväxel och Adielsson satt bara och åkte. En fantastisk häst och vi undrar när en 2-åring var så bra senast. Bara gratulera Adielsson och Båth som fortsätter vinna storlopp efter storlopp!

V75-5: Tjacko Zaz runt om. Vad finns det mer att säga? Tjacko Zaz var dock inte lika övertygande som på Solvalla men höll ändå undan bra. New Star Power visar härlig form. Snabba Cash svag återigen.

V75-6: Det blev stenhård körning i det här loppet mellan ledande Napoleon C.D. och utvändigt pressande Tripolini V.P. Det gav Isor Håleryd en enkel resa för första gången på LÄNGE och det tackade Isor för och åkte ifrån till en enkel seger. Hästen värmde strålande och det här kommer bli spännade nästa år. Kapaciteten är enorm.

V75-7: Galopp för Nahar direkt och då kunde Takethem köra sig resolut till ledningen. Steen Juul la inga fingrar i kläm och var riktigt heroisk i ledningen. En kanoninsats och hästen visar att han även funkar med skor. Som vi nämnde i en pod för några veckor sedan så tror vi att Takethem är en av hästarna som är med i Elitloppet nästa år. Dansk dynamit behövs.

Helgens plus:

Coin Perdu – magi!
Stepping Space – Ruskig kurva på honom. Bra.
Takethem & Isor Håleryd. Starka insatser.

Helgens minus.
Galopperna – mängder av galopper i flera lopp.
Snabba Cash – var inte alls på hugget igen.
Nahar – blev för laddad och galopperade.

Spela nästa gång:
Staro Ivy League.

595
26 Nov (19:31)

V75 omgång med finaler den här veckan och det blev en svårfunnen rad, speciellt i inledningen av omgången. Utdelningen blev hela 3.144.380 kronor på sju rätt, ingen spelmässig framgång för oss! 

Banan verkade tungsprungen, speciellt på innerspår och flera gav sig ifrån ledningen. 

 

Vi tar det som vanligt ifrån början och det inleddes i V75-1 med en riktig stjärnsmäll när Torbjörn Jansson satte dit nollprocentaren Orkide C.D. Rygg ledaren på Adrian Kolgjini och Pandora Face, var segerreceptet och det var stor segerglädje från kretsen kring hästen, med tränaren Cathrin Bergström i spetsen. Långresa hämmade inte den här hästen som vann tvåhundra tusen på ett bräde! 

Vinnaren i V75-2 varnade vi för rejält på slutspelet efter en bra värmning och det var Island Life som bara var bäst den här dagen trots att det strulade lite på vägen och det blev vida spår i sista sväng. 

I V75-3 blev det planenlig ledning för Target Kronos och Uncle Lasse tog Örjan dödens med. Banan såg ut att ta ut sin rätt på båda dom här två och det blev istället finske Workout Wonder som kom med en sylvass spurt ute i banan och han såg riktigt läcker ut på barfota balans och med helstängt norsk!

I V75-4 hittade Ulf Ohlsson till ledningen med Top Of The World och han fick för första gången se sig slagen i den positionen. Carabinieri hade vi surrat med skötaren om innan och han hade på känn att han var på väg mot formen och det hade han rätt i, han gick klart bäst till slut och vann enkelt. Vi trodde mycket på Slide So Easy som galopperade när Johnny hastigt försökte slänga ut honom i andraspår in i första sväng, efter att ha blivit av med ledningen. Fossens Bonus bjöd även han på en bra spurt. Stay Alert var helt ostreckad men fick mängder med sparade krafter i mål och är värd att passa upp med framöver. 

I V75-5 fick Johnny Takter överta ledningen med Aron Palema och sedan vann han tämligen enkelt, före bra spurtande Coal Trader som hade sin egen fanclub på plats som ni kan se bild på, på vårt instagram konto. På slutspelet spelade vi utgång med Mellby Drake, men han kördes passivt av Örjan som satt kvar när tåget gick. Spurtade vasst sedan och är värd att passa nästa gång. 

I V75-6 var det dags för världens bästa dalahäst On Track Piraten att besöka vinnarcirkeln ännu en gång, tillsammans med tränaren Hans R Strömberg, skötaren Maja Bäckman och körande Johnny Takter. Först utmanade Explosive De Vie i spetsskörningen, men galopperade, Shadow Woodland hittade då till ledningen, men galopperade även han i samma veva och då satt Piraten i ledningen och anförde sedan hela vägen. Bra betyg även till Nadal Broline som värmde bra och gjorde jobbet utvändigt i loppet. 

I ett galoppfyllt V75-7 där bland annat favoriten Thaiger Exclusive gjorde bort sig direkt, så visade sig Björn Goops Heartbreaker V.S. bara vara bäst när han vann från dödens och enkelt knäckte ledande Victor A.U. 

 

Dagens Betyg:

 

+++ Intrycket på Workout Wonder som var läcker när han dansade barfota. 

 

++ On Track Piraten , som fortsätter att leverera och åttaåringen ser inte ut att ha några ålderskrämpor.

 

  • Segerglädjen efter skrällsegern i V75-1

 

Lira nästa gång: 

 

Enprocentaren Stay Alert hade gott om krafter sparade vid målgång i V75-4.

 

Mellby Drake spurtade vasst.

 

Ola Montana avslutade bra och räcker långt i något vanligt lopp. 

594
19 Nov (19:49)

Sju rätt på Rank & Spel där spiken Twister Bi infriade våra förväntningar, men bottenutdelning och inte mycket att skriva hem om. Lunchen var desto roligare där vår V4-banker Colonel Cantab (24%) åt upp och sket ut favoriten från dödens och Always On Time (5%) var en snygg tipsetta. Vi rankade in vinnarna på tre rader (1x3x1x1) med lunchnettot 12.542 kronor!

V75-1 till Nahar som är still going strong och Bergh körde ett perfekt lopp. Han hade dock fått sträcka vapen för Fire To The Rain om denne stått på benen, men en upploppsgalopp kostade Reijos häst segern. Thai Broadway fick bestämma i ledningen, men gav sig alldeles för enkelt - en flopp!

Calizza Boko var överlägsen i V75-2 och krossade allt via tredjespår, men frågan är hur det hade gått om Ragazzo da Sopra inte galopperat på sista långsidan?, Björn hade inte börjat köra på honom i det läget.

Treasure Kronos (bild Kanal75) såg skitfin ut vid plättlätt seger i V75-3 och i V75-4 var Avery bra och vann från ledningen där Pokemon Ås hamnade illa till men avslutade strålande.

Tripolini V.P. lyckades hålla "tånaglarna" före Fossens Bonus i en våldsam spetskamp och "dansken" höll sedan undan före en bra avslutande Bruno di Quattro.

Twister Bi var vår idé och loppet blev perfekt med rygg på favoriten Cruzado dela Noche och Twister Bi avgjorde enkelt - segergest från Christoffer och en snygg dubbel till stall Riordan!

Stan Libuda skuffade från spets i V75-7 där Say That Again vann och därmed fastställde bottenutdelning på V75. Vi får en smaskig jackpot att spela om i finalerna på Solvalla på lördag - det blir mumma det!

593
12 Nov (19:10)


Vi bjöd på ganska bra rank och satte det Reducerade förslaget då V75 avgjordes på Bergsåker. Nettot där blev 11.952 kr! Bland de aktiva var Ulf Ohlsson mest framgångsrik med tre vinster.

V75-1 blev förryckt av omstarter och galopper men ingen skugga över Bungle Rain som vann loppet. Han öppnade hyggligt och blev släppt till ledningen efter 200. Sedan körde Ulf Ohlsson 16,5-tempo. Han blev lite utmanad av värmningsvinnaren Jim Sånna in på upploppet men hade inga problem att avfärda denne och vann lätt. Favoriten Pikachu Face kunde inte försvara spets, gick ut i dödens men började bryta 900 kvar, tappade travet och galopperade kort senare. Mellby Don Juan la bort alla sina krafter innan loppet och Mathias Andersson lyckades inte med styrningen bakom Doctor Doxey Zenz om vi ska utrycka det snällt.

Jäkla tryck i Racer Rose
I V75-2 skrällde Ulf Eriksson med Racer Rose. Loppet kördes i högt tempo med Islamorada i ledningen och Robert Bergh var offensiv med favoriten Donna Mearas som inte alls pallade för det. Från femte ut styrde Ulf Eriksson ut i tredjespår 1050 kvar och fick rygg direkt. När han styrde på i sista sväng var det ett jäkla tryck i Racer Rose som enkelt kopplade greppet och vann med huvan kvar. Mellby Darling gjorde också en mycket bra insats från åttonde ut och tredjespår sista varvet som tvåa. Orkide C.D tråcklade sig fram på upploppet och avslutade bra mellan hästar. I det slagna fältet satt Carisma Mearas fast med krafter kvar och såg bra ut.

Häftigt intryck
Angle of Attack var i våra ögon omgångens bästa spik och han tog hand om ledningen som vi var inne på. Robert Bergh valde självmant att köra i ett högt tempo i täten och in på upploppet lämnade Angle of Attack konkurrenterna och vann överlägset. Det var ett väldigt bra intryck i 4-åringen denna gång. Bakom avslutade Forecast bra från fjärde in och Akropolis Scandi gick också positivt som femma medan Island Life galopperade efter sedan han öppnat bra.

I V75-4, kallblodsloppet, gick till Sjö Odin och Ulf Ohlsson. Han började invändigt innan han gick ut i sjätte ut. Han svarade sedan favoriten Tangen Haaps attack dryga varvet kvar och fick rygg direkt. På sista långsidan satte Ohlsson allt på ett kort och blåste till ledningen. Blås Undan kom ner i rygg och Tangen Haap hade svårt att följa. Sjö Odin var stum på upploppet men Blås Undan fick inte chansen i tid för att hinna utmana. Vi hade med båda så vi jobbade på Blås Undan men det räckte alltså inte. Tangen Haap var lite uddlös medan Pave Faks än en gång galopperade, denna gång dubbelt.

Tung resa
I guldloppet blev det som väntat rejäl körning. Knows Nothing fick tredjespår första 500 innan han kom ner utvändigt ledande Increased Workload. Ännu värre var det för vår spik på Rank och Spel, Montdore, han blev hängande i tredjespår hela loppet men blev ändå femma. Increased Workload var väldigt positiv i ledningen men Knows Nothing plockade ner honom 50 kvar och precis som vanligt var den snygge Kadabra-sonen riktigt bra då han återkom efter vila. Västerbo Loveboat avslutade bra som trea men borde ha plockat ner vinnare för att få toppbetyg.

I V75-6 pressade sig Flip a Coin till täten efter 250 meter och ”Rogga” Nilsson var bra med på det i tredjespår, körde till ur svängen och kunde ta över med Raz Mackenzie efter 500 meter. Då såg det väldigt bra ut för Raz som efter ryck 300 kvar vann lätt före Beppe Am som gick fullt godkänt från andra ut och attack 300 kvar. Order by Keeper öppnade snabbt, fick tredje in och avslutade bra som trea medan Premier Kronos, som var draget på Slutspelet-DD, blev över från start och fck aldrig chansen.

Såg lysande ut
Avslutningen blev helt odramatisk då Zenit Brick kunde ta hand om ledningen in i första sväng och fick dirigera där framme. Zenit ville ge de övriga chansen för han blev pigg efter ett varv och ökade farten självmant. Det spelade ingen roll för han var totalt överlägsen och såg helt lysande ut för Erik Adielsson.

Toppen
+++ Zenit Brick var verkligen läcker. Han ägde loppet från start till mål och såg väldigt bra ut.

++ Angle of Attack såg också mycket bra ut då han ledde sitt lopp runt om och det var härlig spänst över mål.

+ Knows Nothing slog inte det tuffaste gänget men han gick i tredjespår första 500 och sedan utvändigt ledaren så det var bra gjort.

Floppen
Unreturned Love blev väldigt stressad och bråkig i omstarterna. I loppet fungerade hon inte alls utan galopperade dubbelt. Hon kommer igen men denna gång var hon en flopp liksom Pikachu Face som tappade stilen helt ut på slutrundan.
Pave Faks är bedrövlig för dagen, denna gång galopperade han dubbelt. Voulez Vous fick en tuff resa men han såg tämligen stinglös ut hela vägen och stannade totalt 600 kvar.

592
07 Nov (08:48)

Topploppen avlöste varandra på Eskilstuna under söndagen och det blev riktigt härliga finaler i Breeders Crown som vi bjöds på!

...Duellen mellan Caddie Lisieux och Darling Mearas blev lika sevärt som väntat - men svaret på duellen...ja, det blev faktiskt Rhyme Broline efter en perfekt styrning av Erik Adielsson...Caddie Lisieux var tapper ifrån dödens, men åkte dit den sista biten och travet flyter dessvärre inte helt hundra för henne medan Oaksvinnaren Darling Mearas var väl blek ifrån spets och var slagen tidigt även om hon var trea imål.

...PANG! Ja, det small bara till ifrån start så satt Target Kronos i ledningen i V75-6 och sedan såg Adrian Kolgjini till att göra den Breeders-finalen till "sitt" lopp och via ett rykande slutvarv kunde ingen rå på dem över upploppet och Target Kronos var ruskigt läcker. Kaxig segergest av Adrian där han räckte ut tungan efter att ha lekt med övriga konkurrenter!

Reijo Liljendahl tog en tränardubbel i avslutningen sedan Grant Boko vunnit sin final före stallkamraten Policy Of Truth. Snyggt jobbat! Båda hästarna premiechansade vilket innebar 2,4 miljoner in till stallet!

Den fjärde finalvinnaren blev In Toto Sund efter att precis ha lyckats svara upp ledningen (hon uträttade nämligen sina behov då starten gick...), vilket blev loppavgörande - och höll sedan undan före en duktig Treasure Kronos över upploppet. "Känns så kul att hon fick utdelning nu efter en konstig säsong för hennes del", sade Redén efteråt.

I övrigt så fortsätter Nancy America att imponera och Globalsatisfaction svarade för sin karriärs bästa insats när han lekte med övriga i V75-1.

Mera om helgens båda omgångar i vår PODCAST - varje måndag efter lunch! Där snackar vi igenom helgen och bjuder på tidiga idéer till den kommande spelveckan. Missa inte!

Dagens betyg:

+++ Target Kronos (V75-6) var ruskigt läcker när han bombade hem sin final!

++ Grant Boko (V75-7) orsakade omstart i sin final och det var nära att det gick åt skogen då hästen galopperade. Men till den giltiga skötte han sig och ledde sedan runt om. Intrycket sista 100 då han lämnade konkurrenterna - WOW!

+ Nancy America (V75-3) fortsätter att imponera och joggade till seger trots bakskor på hovarna. Hon är riktigt bra fuxan!

Floppen:

Darling Mearas (V75-2) var slagen väl tidigt och även om hon höll till tredjeplatsen så var hästen inte lika bra. "Nu blir det vintervila", meddelade Stefan Persson efteråt.

Tobin Kronos (V75-6) blev för laddad och var borta innan bilen släppte fältet...

Passas nästa gång:

Babsans Lotus (V75-3) fick inte chansen och fortsätter visa form. Bör vinna lopp snart igen i lämpligt gäng!

Davy Jones Sisu (V75-5) såg ut att hänga med enkelt bakom vinnaren Stepping Spaceboy och bör duga gott i enklare konkurrens nästa start.

591