Skip to Navigation

Travtjänsten blogg

27 Feb (08:38)

Vi bjöds på ett gäng sportsliga godbitar den gångna helgen där det var dubbla V75:or - Eskilstuna och Gävletravet var det som gällde och det finns en hel del att ta med sig även om helgen spelmässigt tyvärr inte var någon succé för vår del.

...På Eskilstuna var uppvisningen av Rigel Face i V75-6 det vi gillade allra mest - trots stentuff körning första varvet höll han undan före övriga och svarade säkert hotet bakom till slut. Tvåan imål, Uppohoppa, ska också ha toppbetyg för sin insats och här fick vi se två hästar som kommer klättra i klasserna!

Blue Star Champion avgjorde i snygg stil i V75-5 efter en smygresa och Svante Ericssons talang visade att det finns mera pengar att hämta framöver.

Man At Work utsågs till bästa spiken av Rank & Spel och denne gjorde oss inte besvikna - On Track Piraten tog ytterligare en seger på V75 och trots ett småsegt intryck så blev det seger för Pasithea Face i sin comeback i Stoeliten. "Jag har aldrig tränat ett sto med bättre kapacitet än henne", berömde Ludde efteråt.

...Gävletravet bjöd på en mera svårlöst omgång där utdelningen drog iväg till strax över miljonen - Pointillist var söndagens höjdpunkt. - jisses vilken insats! Stenhårt tempo i dödens för hans del, lägg därtill att favoriten Malkin N.O. satt i rygg i andra ytter (!) - men det spelade ingen roll. Femstjärnig insats av Stall Oscarssons pålle!

Sambuca Knight och Genuine Boko var två andra som imponerade - särskilt den förstnämnde som dansade undan i biken var svår att inte gilla och Janne Norberg kunde finåka över upploppet!

Till helgen väntar jackpot på V75 - Kalmartravet är det som gäller och vi tar nya tag då! Listorna ser på förhand spännande ut! Veckans podcast dyker som vanligt upp under måndagen där vi går igenom helgen och bjuder på tidiga spelidéer!

Helgens betyg:

+++ Ponitillist (V75-6, Gävle) var rå då han krossade rubbet ifrån dödens!

++ Rigel Face (V75-6, Eskilstuna) imponerade vid sin V75-seger!

+ Sambuca Knight (V75-5, Gävle) dansade undan på 1.12,5 i fin stil!

Helgens floppar:

Lukas Zaz (V75-2, Gävle) galopperade bort sig direkt och "kotade över" bakom startbilen. Därmed var den dagen förstörd innan loppet ens hade börjat.

Aileron (V75-3, Gävle) såg bedrövlig ut i provstarten, galopperade direkt i loppet och såg sedan fortsatt dålig ut - där var något inte som det skulle denna söndag.

Springover (V75-7, Eskilstuna) fick svar om ledningen och var sedan inget extra då han fick chansen till slut.

Lira nästa gång:

Amphibian Madness (V75-2, Eskilstuna) gick en vass slutrunda i skymundan och har fortsatt form.

Önas Igor (V75-5, Eskilstuna) såg pampig ut hela dagen och spurtade rappt vid sen lucka - han passar vi!

Sugarmakesmecrazy (V75-7, Eskilstuna) var det låga rapporter på inför comebacken. Han såg dock fin ut som fastlåst och ska passas då det lär bli barfota framöver.

Yes We Can (V75-1, Gävle) såg fin ut utan att få chansen och kanske kan skrälla i ett enklare gäng nästa gång?

Lindeberg (V75-5, Gävle) gick imål med rubbet kvar imål.

Scoccans Finest (V75-7, Gävle) sköt till bra efter sen lucka och spurtade fint.

607
19 Feb (19:05)

Axevalla stod värd för V75 tävlingarna den här veckan och på förhand handlade det mesta av förhandssnacket om fenomenet Nuncio som skulle göra årsdebut och till viss del banan, som inte var helt lätt bemästrad och efter V75-1 fick banpersonalen jobba en hel del med att få första sväng i kördugligt skick. Utdelningen den här lördagen blev 241.936 kronor! För er som köpt in er i vårt tillsammans-system så blev det full pott och den totala vinsten blev 315.220 kronor!

 

Om vi tar det ifrån början så inleddes det med seger för Swimming Pool och Björn Goop. Efter en resa i tredje och fjärde utvändigt, sedan ryggar i tredje under slutrundan så var den Ulrika Wällstedt tränade hästen bara bäst över upploppet. Wällstedt bjöd i vanlig ordning på härlig segerglädje och tårarna sprutade. 

Stolopp var det som gällde i andra och här blev det seger för Petri Puro-tränade Othala. Tidig ledning, fick bestämma och rann undan till en enkel seger för Johnny Takter.

Lärlingslopp i tredje och här blev det en rejäl smäll i form av Önas Ida och Maxime Marais. 

Västerbo Realhigh var alldeles för het i ledningen och var av förklarliga skäl tidigt slagen. 

Pokemon Ås såg helt klar ut in på upploppet och även 100 kvar såg det ut som att det skulle bli enkel seger, men krafterna tröt rejält den sista biten och det var istället Maxime Marais som fick göra segergest.

I fjärde var det så dags för Nuncio att beträda ovalen igen och han hade som väntat lekstuga i gulddivisonen, tidigt till täten och sedan såg han läcker ut när han sprintade undan på lätta ben. Förhoppningsvis håller sig båda hästarna friska och har toppform den sista helgen i maj, för då blir det ett fantastiskt möte mellan fransmännens stolthet Bold Eagle och Tarzans Nuncio. Bakom vinnaren så gjorde Bruno Di Quattro det klart bra som överlägsen tvåa.

Femte var ett försök i Klass II och här trodde vi en hel del på skrällen Västerbo Highscore, något som visade sig helt rätt och han vann överlägset till slut, efter en resa en bit ner i andraspår. 

Lördagsloppet var inlyft på kupongen i V75-6 och här blev det seger för Robert Bergh och hans Balfour. Andra ytter inledningsvis blev sedan tredje ytter och över upploppet var det ingen som kunde stå emot Robert Berghs starke fux. Mood Indigo spurtade bra som tvåa och Campo Dell Oro fick gott om krafter sparade och kan vara värd att se upp med nästa gång.

Sliverdivisionen sist ut i V75-7 och här blev det favoritseger sedan Globalsatisfaction och Ulf Ohlsson hittat ut perfekt från tredje invändigt och fångat in Hertig Shim den sista biten. Emmett Brown gjorde ett bra lopp utvändigt om ledaren och galopperade i ledningen 150 meter ifrån mål.

 

 

Lira nästa gång: Campo Dell Oro, Mood Indigo och en Bruno Di Quattro som slipper Nuncio.

606
11 Feb (19:10)


Som vanligt häftig sport då det bjöds på V75-finaler på Solvalla på lördagen. Red Rose America, Carabinieri, Erica och givetvis On Track Piraten var vinnare som värmde i februarikylan.

Vårt V75-system räckte inte ändra fram utan det blev sex rätt då Indoor Voices inte var så bra som väntat och fick nöja sig med andraplatser.

Riktig holmgång
V75-inleddes med en riktig holmgång där Aileron till slut drog det längsta strået. Han testades i biken vilket vi påpekade i Slutspelet. Han kördes till ledning efter 600 men det kostade. 1400 kvar kastade Johan Untersteiner loss M.T.King of Cash men fick svar av en trög Face Ribb. Denne kom aldrig ner utvändigt ledaren utan var mest i vägen. M.T.King of Cash smet ner i andra ut en bit innan han attackerade i fjärdespår i sista sväng med Mellby Duke i rygg. Aileron stred som en tiger i ledningen medan Untersteiner-duon kom dundrande längt ut, linjen räddade Aileron men alla tre förtjänar högt betyg. Det gör även Forecast från dödens och efter ett ”tråckel-lopp” satt Xanthis Amazing fast i rygg på vinnaren. Värmningsvinnaren Star Ivy League galopperade tidigt och Ola Montana galopperade upprepat.

Bäst trots att det blev fel
V75-2 blev också händelserikt. Mads H Nielsen tog en rövare med Red Rose America och körde på innerspår. De kom fram fint men luckan kom aldrig så det blev helt galet. Istället fick man backa sist innan man kunde styra på 900 kvar. Red Rose America gick ruggigt fort ut på sista långsidan innan hon fick rygg. Hon fick gå själv igen 400 kvar och hade inga problem att plocka ner ledande Qatrine Gel kort före mål, med tussarna kvar!

 

Vi trodde på Rainbow of Nando där Kevin Oscarsson gick fram utvändigt ledaren i rätt läge men hästen såg tidigt uddlös ut och var stenslagen i sista sväng. Oskar J Andersson gjorde en felbedömning då han gick ner i rygg på Kevins häst 450 kvar och hans Jetset galopperade då han försökte hitta luckan på innerspår 250 kvar.

Odramatiskt för Piraten
V75-3 blev odramatiskt. Som vi hade koll på släppte Jennifer Tillman utan strid ledningen till On Track Piraten. Väl i ledningen fick Johnny Takter dämpa tempot. Han ryckte undan in på upploppet och vann helt överlägsen. ”Det är så optimalt det kan kännas” sa Johnny Takter efter segern, det säger väl det mesta! Bakom avslutade Obi Wan åter vasst som tvåa, men det var på avstånd.

Fint tränarjobb
I V75-4 blixtrade Hall of Fashion till ledningen och i relativt jämnt tempo gick Halmstadhästen undan säkert. Han såg ruggigt bra ut för dagen och vi imponeras av Dan Widegrens tränararbete bakom den här hästen. Tournado Dream med ett halvstängt huvudlag gick fram utvändigt ledaren 1400 kvar, han utmanade ledaren men var chanslös att ta sig förbi. Han gjorde ändå ett mycket bra lopp som tvåa. Frantic uppträdde lugnare med nytt bett och avslutade sylvasst efter full attack 250 kvar från kön. Vårt drag i loppet var Replay Pellini, han blev avlöst utvändigt ledaren av Tournado Dream. Thomas Uhrberg försökte finta till sig luckan i sista sväng men man blev kvar i ryggar och Replay gick i mål med krafter sparat. Även Sadik America och Stella Newmen hade krafter kvar precis som Avec Wine, den sistnämnde såg väldigt maffig ut den här gången.

Uhrberg vill köra i spets
Storfavoriten Master Crowe fick bita i det sura äpplet i V75-5. Han tog sig fram utvändigt ledaren efter 400 meter men i spets satt Thomas Uhrberg med Young Farmer och ville köra i spets. Ingves såg ut som han skulle vinna loppet hela sista 500 men Master Crowe fick aldrig fatt i Young Farmer som fick en välförtjänt seger. Bakom avslutade Globalsatisfaction bra från kön.

Kalkelpapper på förra året
När det gäller V75-Mästaren kan man lägga kalkerpapper på fjolåret. Torbjörn Jansson styrde tempot i spets med Erica och gav inte konkurrenterna en chans att komma i farlig närhet. Han ökade farten i stort sett hela vägen och då
Erica var riktigt bra blev segern enkel. I samma lopp i fjol körde Torbjörn precis på samma sätt med Neon Face och även då blev Torbjörn V75-Mästare. Vi var helt inne på Indoor Voices, det löste sig bra för henne och hon kom smärtfritt fram utvändigt ledaren 500 kvar. Hon var dock inte som bäst och var chanslös att utmana. Betrodda Usain Henna kom på vingel men var, precis som vi meddelade i Slutspelet-DD, inte i speciellt bra form heller. Vårt skrälldrag Bouncing Hill hade en del otur på vägen och var inte tom i mål.

Häftig avslutning av Carabinieri
Avslutningen var häftig. Visst blev det några galopper men matchen mellan ledande Thai Navigator, bra spurtande British Steel och Carbinieri som vrålspurtade var verkligen häftig. Carbinieri hade en dålig rygg i Officer C.D. i sista sväng och det var många längder fram då Peter Untersteiner styrde på 350 kvar. Carbinieri avslutade otroligt fort och visade en härlig inställning som fångade in ledaren på linjen efter 09/800 kryddat med 08/400. Både Thai Navigator och British Steel var bra som tvåa och trea.

Det var långt ner till övriga, där satt bland annat Catch the Cash fast med krafter kvar.

Toppen
+++ Red Rose America är ruggigt bra. Allt blev fel den här gången men hon vann ändå lätt med tussarna kvar.

++ Carbinieri var lika bra, hans avslutning var otroligt vass. 

+ Erica spetsade, ökade farten efterhand och vann på 1.13,3/2140 med voltstart.

Floppen
Linus Boy såg inte som bäst ut i värmningen. Han trevande igång och då han blev överpigg efter ett varv kom galoppen inte oväntat. Banan eller den nya balansen? Rainbow of Nando var en klar besvikelse i V75-2. Usain Henna fick ett omöjligt lopp men han var också långt ifrån den form han visade på Romme för tre starter sedan.

Lira nästa gång
Det finns många att välja på, värmningsintrycket på Staro Ivy League var tilltalande, Frantics avslutning var vass, Bouncing Hill fortsätter vi att jaga men mest tar vi nog med oss intrycket av Avec Wine, han såg verkligen maffig ut den här gången.
Bilder: Lars Jakobsson, Kanal 75

605
05 Feb (12:06)

Flertalet vassa prestationer att ta med sig efter lördagens tävlingar på Åby - vi fick se härlig travsport i flera utav avdelningarna där M.T.King Of Cash och Master Crowes insatser verkligen var femstjärniga.

V75 inleddes med Origo Tilly som med en nos tillgå var först imål - Emmett Brown knappt slagen tvåa medan favoriten Even's First Boy var aningen blek som trea. "Jag är besviken och han kan bättre", kommenterade Flemming efteråt.

Favoriten M.T.King Of Cash hade vi räknat med skulle få en tuff resa och vi tyckte att han kändes som en sårbar favorit på förhand - det visade sig dock fel, för trots förväntat tufft lopp var han bara bäst och vann trots dödens och vi kan inte annat än konstatera att vi hade fel och lyfter på hatten för en mycket bra häst. Femstjärnig insats! Vårt stora drag i omgången, Global Signature, var en rejäl besvikelse - sprang och fuskade med travet och var långtifrån som bäst och slutade sjua långt efter vinnaren.

Stoloppet i V75-3 var blekt på förhand, och blev inget höjdarlopp att titta på heller. Många galopper och flera som svek där det tillslut var Makera som var först imål. "Liten men naggande god" stämmer bra in på den här lilla damen som visade bra vinnarskalle och höll ifrån sig Lonely Star till slut.

Basic föll som favorit i V75-4 och istället blev det Alwaysinblackpedia som spurtade förbi till slut - detta efter att Frode Hamre mycket förvånande släppte ledningen med varvet kvar. Genidrag eller idioti? Hursomhelst var man först imål och stoet såg mycket fin ut vid segern. "Hon var inte usel, men hon kan bättre", kommenterade Björn Goop om favoriten Basic efteråt.

Obi Wan blev svaret i Gulddivisionen efter att Flemming Jensen avvaktat i kön, och därefter så blev det seger för Magic Happens i V75-6 efter att han fått ett bra lopp i rygg på ledaren hela vägen innan vi sedan fick se lördagens läckraste prestation....

...Nämligen Master Crowe. Wow, vilken häst! Han fick dra tåget först i tredjespår sista 800 - men det spelade ingen roll, brodern till Commander Crowe bara gled runt konkurrenterna och Peter Ingves kunde sitta och finåka över upploppet. Snacka om toppintryck! Bäva månde konkurrenterna till V75-finalerna nästa helg...

Spelmässigt för vår del var denna lördagen ingen succé - vi laddar istället om till V75-finalerna på Solvalla den kommande helgen!

Missa inte veckans podcast som dyker upp under måndagen där vi går igenom lördagen och bjuder på kommande spelidéer. Varje måndag efter lunch!

Dagens betyg:

+++ M.T.King Of Cash (V75-2) var råstark och bara bäst i V75-2!

++ Master Crowe (V75-7) åkte runt konkurrenterna på klasshästens vis och Ingves kunde finåka över upploppet!

+ Alwaysinblackpedia (V75-4) slog regelrätt favoriten Basic!

Floppen:

Even's First Boy (V75-1) var inget extra i inledningen.

Nothing But Class (V75-5) slocknade totalt till slut...

Can Lane (V75-6) galopperade direkt...

Passas nästa gång:

Diggers Elias (V75-1) blev det fel för, men han vinner lopp inom kort...

Pearl Face (V75-3) hoppade direkt, men svarade för en stark upphämtning och blir farlig i nästa start.

604
30 Jan (10:58)

Bergsåker lördag:

 Slutspelet-V75 spikade "Värmningsvinnaren" VästerboBlackMoney som planenligt spetsade hem V75-1 och sedan var sju rätt inga problem. V75-nettot på Slutspelet: 14.632 kronor! Vi var skeptiska till favoriten Aileron som hade visat sämre form i två starter och han kunde aldrig gå i riktig närkamp från dödens. 

- Angel Rain stod och "studsade" i omstart nummer två, men skötte sig i tre av fyra försök och efter avancemang till ledningen varvet kvar blev segern säker, men hon var lite seg och duktiga tvåan Qatrine Gel bjöd upp till strid. Iskallt för oss då vi sätter sjuan på Slutspelet även med 4%-aren Qatrine Gel...

- Västerbo Loveboat höll undan pliktskyldigt i Guld och i kallblodsloppet visade åter "Sir Toby" hur vass han är på nordisar då han vann med Ulsrud Troll där Jansson hittade till ledningen och aldrig gav hästen chansen att bromsa bort loppet. 

- Lövdala Principito var starkast där Showman Brodde skuffade i spets och i V75-6 höll Globalsatisfaction farten bäst där Digital Archive höll starkt efter ett tungt lopp. 

- Zenit Brick släpptes till spets och studsade undan i epilogen. 

Tyvärr var det för många "utfyllnadshästar" i loppen och därmed svårt att få upp utdelningen, nu brände Bergh med sina favoriten men ändå orkade inte utdelningen upp till tio lax. Comewithaflash och Mountain Cleaver skriver vi upp i boken att spela nästa gång. 

Solvalla söndag:

Actual Star - Enzo Boko (47,75) var en skön LD med nettot 6.413 kronor! Vi satte det reducerade V4-förslaget och totala lunchnettot blev fina 9.013 kronor!

- Erica var fin vid spetsseger och när "snackhästen" New Cash svek i V75-3 visade Hot Shot Luca att våra grannar från Finland är vassa på att ställa i ordning - fin häst!

- Udo´s Oiler ser rappare och bättre ut nu än innan han åkte till France och han var bara bäst i långloppet. Springover och Usain Henna genrepade inför finalerna och båda gjorde fina lopp. 

Bra spelhelg för oss då Dashing Kimberley (24%) spikades på allt i fredags. Spännande inför avslutingen då vi satt kvar med samtliga hästar, men tyvärr korsade favoriten mållinjen först.. Totalt V65, V4, Reducerade och LD-netto på fina 42.518 kronor!

Nu laddar vi vidare mot en ny spelvecka, fina tävlingar både på onsdag och lördag och vi bjuder på tidiga speltankar i vår podcast. "Podden" är inspelad (Samuel klipper ihop den just nu så den bör ligga ute på sajten i eftermiddag). 

603