Skip to Navigation

Travtjänsten blogg

17 Jan (17:13)

De inledande loppen på Åbys V75-omgång blev ett sömnpiller, men ingen skugga över Västerboonthenews som var magiskt fin då han ledde den första avdelningen hela vägen. Peter Ingves körde direkt till ledningen, och fick sedan bestämma som han ville. Det räckte med 1.13,8 det sista varvet för att segern skulle bli fullständigt överlägsen, men även om motståndet höll dålig klass var Petri Puros häst fenomenalt fin och imponerade. Läckert att se! 

Springover värmde vasst inför V75-2, och i Slutspelet pushade vi rejält för hästen. Christoffer Eriksson tog sig enkelt till ledningen, och höll sedan undan till seger. Raymond Palema försökte utmana från andra ytter, men orkade inte gå i ordentlig närkamp. Utan galopp för Il Sånna hade det blivit match - för hästen såg gott gåendes ut när han galopperade på open stretch. Springover är en talang, som har mycket ogjort på travbanan. Fin och rejäl individ!

Det var mycket snack om spetsstriden i V75-3, där Quick Fix eventuellt skulle få svar om täten men det sa pang från start och sedan satt Kolgjinis häst i ledningen. Sedan var loppet över - och Quick Fix gick ifrån till en enkel seger och snacka om form på Kolgjini-sönerna! I tisdags vann 15-årige Dante Kolgjini sitt första lopp i första starten, och efter V75-segern hyllade Adrian sin lillebror. Lutfi är stolt, och det förstår vi verkligen. 

Ulf Stenströmers hästar fortsätter prestera, och Network Broline fixade en spetsseger i V75-4. Trevlige Magnus Jakobsson skötte sig perfekt, och även om andra hästar inte höll någon högre klass gjorde Network Broline en fin insats. Vi hade feeling för Wingait Ida, och hon fick ett fint lopp som vi trodde men var riktigt svag. 

Linus Wibb höll sig i skinnet i V75-5, men hästen är mest seg för dagen och behöver nog lite vila. Han orkade inte, och vår vinnare Mind Your Face var ensam på plan till slut och bara försvann över upploppet. Mycket fin insats - och den här hästen hade vi rejäl känsla för och det blev helt rätt. 

West Wing lyckades svara ut Oliver Kronos från start i V75-6, men Björn Goop hittade snabbt ner i rygg ledaren och satt där till upploppet. Sedan tog han chansen - och avgjorde på två steg när hästen fick fritt spurtutrymme. Oliver såg mycket fin ut, och även om Johan Untersteiners häst gjorde ett fint lopp var han chanslös mot Oliver som kommer klättra rakt upp i Gulddivisionen om han får hålla sig fräsch. Stenströmers andra seger på V75 denna dag!

Harry Haythrow fick överta ledningen enkelt i V75-7, men med skor på hovarna var spänsten och trycket i steget inte lika bra och han orkade inte hela vägen. Kash's Cantab, som vi trodde en del på, smög med bakom och avgjorde via open stretch. Han tog en välförtjänt seger och har formen på topp. Kashens seger gjorde att vi fick ett fint DD-netto, och tipsformen håller i sig! 

Toppen:

+++

Oliver Kronos är en riktig skjutare. Snacka om ett succéköp under 2014 för ägarna!

++

Västerboonthenews slog dåligt motstånd, men gav ett fantastiskt intryck!

+

Springover är ett löfte. 

Floppen:

Linus Wibb och Wingait Ida var sega.

Skodebatten, den börjar bli kaosartad. Inför barfotaförbud december-mars. Punkt. Slut. Då vet alla vad som gäller, och det blir bäst för alla parter.

Passas nästa gång:

Odin Töll såg läcker ut i skymundan, och Montgomery Hill avslutade bra i V75-avslutningen. 

För mer V75-snack - lyssna på podcasten på måndag. Den kommer ut efter lunch! 

457
10 Jan (17:35)


Vi klarade de svåra förhållandena som rådde på Romme på lördagen på bästa sätt och Slutspelet-V75 prickade in sju rätt, hade totalt 21 sexor och 207 femmor så det blev nettovinst på 50.936 kr på det förslaget!

I övrigt var det spännande lopp, full körning och de svåra väderförhållandena spelade säkert vissa ett spratt.

Vi lärde oss också under dagen att det var viktigt att vara med där framme i loppen, i de sju första loppen vanns tre från spets och fyra från utvändigt ledaren.

Johnny het i inledningen
Johnny Takter var het i inledningen. Han skickade vår utgång Art on Line till spets i avdelning 1. Denne fick Candor Hall utvändigt om sig och Highspeed Call i rygg. Highspeed Call backades ut i sista sväng, Candor Hall såg inte ut att kunna utmana och då såg Art on Line ”klar” ut. Highspeed Call avslutade dock sylvasst och det blev hårt i mål men ledaren höll undan. Plusbetyg till de båda favoriterna samt Candor Hall, det var sedan mycket luft till övriga.

 

Johnny satte även dit Amor Winner efter en snygg kuskinsats. Hästen togs lugnt från start men Johnny körde fram varvet kvar och precis på linjen plockade han ner ledande Jetspirit. Favoriten Diable d’Inverne galopperade i ledningen efter 250 meter och Jetspirit tog över. Denne såg ”klar” ut ända till ungefär 20 kvar då Amor Winner utmanade, och slog sig förbi. Rocket Speed har, precis som vinnaren, utvecklats och gick rejält i spåren sista halvvarvet.

Inken imponerade på nytt
I V75-3 blev det tuff körning. Food Money blåste till spets, Rocky Winner galopperade då han försökte ta över i första sväng. Istället var det Digital Ink som var framme på utsidan och tvingades köra till rejält för att ta över. Han satt i ledning efter 700 och sedan var det ganska lugnt från hans del och seger blev säker. On Track Piraten var klart bra som tvåa och Goldomaster avslutade väldigt positivt som trea.

Vår spik på Rank & Spel, Rub it Out, gjorde ett topplopp i V75-4 från utvändigt ledaren efter en tuff öppning men hon kunde inte stå emot smygkörda Stepping for Money den allra sista biten. Stepping blev fint framdragen på sista långsidan och hon avgjorde snyggt och välförtjänt sista biten. Bra avslutning även för Raffinos som kördes passivt av Örjan.

Perfekt styrning av Jessika
Raske Rutger var vår fräcka idé i ”Kallisloppet” och vi spelade utgång med honom på Rank & Spel. Spelad till sex procent fick han också segerdefilera sedan Jessika Sidbäck kört ett snyggt lopp och smugit maximalt. Först i mål var dock Monster Monsun men han blev diskad för galopp. Han galopperade 500 kvar, precis då han tagit över täten. Precis då han ställt sig blev det trångt och han galopperade på nytt. När han ställt sig spurtade han på nytt förbi konkurrenterna men han blev alltså helt korrekt diskad för galopperna.

 

I V75-6 blev det på nytt tuff körning. Baron d’Invere pressade Obi Degato i galopp efter 250 meter, Samuel Rehn Rocky Reach var bra med på noterna och tog över ledningen efter 400. Certification var näste på tur att överta och då såg det ”klart” ut för Pedersens häst. Michael von Krusenstierna ville dock annat, han satte stenhård press på ledaren en bit mitt i loppet. Det gav en något matt Certification samtidigt som det blev luckor i fältet och Rocky Reach hittade fritt. Rocky var på hugget för dagen och avgjorde enkelt före en urtapper ledaren.
 

Diego visade sig vara bäst
I V75-7 visade sig Diego M.Boko bara var bäst. Örjan Kihlström serverade honom ett bra utvändigt lopp, han styrde på på sista långsidan och då han parerat ett utbrytningsförsök 500 kvar blev det väldigt lugnt för Diegos del. Montdore kördes passivt men visade att han kunde speeda, han gick klart bra som tvåa medan vårt Slutspels-drag Star Advisor Joli fick press i spets och galopperade som trött och slagen.

Det slutade alltså med en bra dag för vår del, trots sju rätt på Slutspelet-V75 är vi kanske mest stolta över utgången på Raske Rutger på Rank & Spel.

Vi satte även LD och V4 innan V75 men där blev utdelningen bara ”kaffepengar”!

Tummen upp
+++ Digital Ink ser väldigt bra ut och han fick jobba tufft första 700 innan han kom till ledningen, för att sedan vinna enkelt.

++ Stepping for Money gick runt konkurrenterna snyggt sista 700 från kön och hon är riktigt bra den här märren.

+ Art on Line är grymt fin för dagen. Han fick öppna tufft och så gick det väldigt fort till slut, han sträckte snyggt på sista biten. Han har grym vinterform och Mikko Aho gör reklam för sig som ny tränare.

Tummen ner
Up Up and Away är långt ifrån sitt bästa och packade ihop tidigt trots en bra resa.

Många i kallblodsloppet underpresterade rejält. Heffalompen måste det ha varit något fel på och Lärkan borde han kunnat bättre efter ett drömlopp även om det var fel distans för hans del.

Michael von Krustenstiernas styrning med Crusioux och Daniel Redéns dito med Rocket Zet går inte till historien som de bästa vi sett….

Lira nästa gång
Rocket Speed höll starkt och Raymond Palema spurtade åter bra.  Goldomaster avslutade sylvasst och verkar ha hittat formen igen, han känns stekhet i nästa start. Raffinos vinner V75 snart igen, Monster Monsun vinner nästa gång han går felfritt men det får vi kanske aldrig uppleva? Croque är också riktigt formstark för dagen.

456
03 Jan (16:56)


Att balans, huvudlag och utrustning har stor betydelse (vad tränarna än säger!) är Calvin Borel ett klockrent exempel på. Hästen har alltid visat hög kapacitet men agerat osäkert och opolerat. Sedan han utrustats med helstängt huvudlag, käkrem och Ghost-vagn har alla bitar fallit på plats och han imponerade stort vid seger i V75-1 på toppfina 12,4 full väg sedan Lugauer kört till spets 1300 kvar - dagens bästa prestation, såklart! Quick Fix var klart positiv tvåa från rygg på ledaren, det är hårda bud att springa 12,7/2140a i Klass I i januari och inte få vinna...

Något vi ofta (för ofta!) ser i travlopp är överoptimistiska styrningar där man väljer bort fjärde in för sjätte-sjunde ut och därmed aldrig kommer in i matchen. I jämna lopp som det är på V75 är det sällan fel att smyga med på innerspår och vi ger Peter Untersteiner plusbetyg då han valde ett invändigt lopp åt sin speedige Da Vinci Boko, vilket betalade sig med seger då Da Vinci spurtade förbi en duktig Springover. Vår skrällidé New Revolution fick attackera alldeles för tidigt och favoriten Rattigan sprang och tvekade bakom hästar i kön och även om han gick bra i fjärdespår runt sista sväng kunde han inte svara vinnaren på speed.


Härlig reklam för travsporten när Harry Haythrow vann Guldloppet från ledningen i sin 60:e raka V75-start. Man måste imponeras av Harry som kommit tillbaka från halsproblem som en vinnare och även om loppet blev ganska billigt såg vinnaren riktigt fin ut. Vi blev besvikna på Knows Nothing som visserligen hamnade långt bak och Ohlsson gav honom ett snällt lopp i ryggar, men den rätta udden saknades i slutspurten och vi gillar inte de varma tendenserna i hästen.

Lärlingsloppet höll ingen högre klass men Young Farmer behöver inte skämmas då han, trots att han var med i en snabb öppning (Jan Henriksson var med i loppet va), höll farten bäst över upploppet.

Favoriten i V75-5, Staro Hollywood kunde inte försvara ledningen mot Sassafras och Johnny Takter blev lite för ivrig då han skapade sig plats i sista sväng och körde på utvändiga Hippie. Staro Hollywood avgjorde säkert, men diskvalificerades för trängning. Segern istället till Baroness Boko som fick betalt på sin fina form.

Västerboonthenews fick dra tåget i tredjespår sista varvet i V75-6, men såg trots det "rent klar" ut när Ingves satt och tittade på övriga i sista sväng. På upploppet slog dock mjölksyran till, hästen blev lite på en töm och då kunde fina Youana slå sig förbi till skrällseger. October Kronos floppade fullständigt från andra ut!
 

Maffioso Face bombade till spets och släppte ingen över bron i V75-7 och därmed stannade utdelningen för sju rätt på knappa 300.000 kronor där vi fick nöja oss med ett gäng femmor sedan vi spruckit på reserven Da Vinci Boko och spiken Staro Hollywood.

Spela nästa gång:

Vivo Per Lei (V75-1) värmde bra och fick aldrig chansen.

Västerboonthenews (V75-6) gick ett starkt slutvarv utan rygg i tredjespår.

455
28 Dec (18:37)

Krav på skor gällde även på Örebro under söndagen då årets sista V75:a avgjordes och det blev 22.521 kronor till de som lyckades med sju rätt. Vår spik på rubbet, Tenzing, galopperade dock dessvärre och sedan hjälpte inte en grym upphämtning som tvåa...I övrigt återigen en hel del fina prestationer som vi tar med oss när V75-året gjorde bokslut!

V75-året för 2014 är över och när vi nästa helg besöker Jägersro så är det 2015 och ett nytt travår som precis har börjat. Vi laddar om inför det och sammanfattar årets sista V75-dag nedan i korta rubriker!

Dagens betyg:

+++ Trailing Edge (V75-4) hade lekstuga ifrån spets och fler segrar lär komma!

++ Nadal Broline (V75-2) visade återigen sin fina löpskalle då hann vann Klass II-loppet!

+ No Deal (V75-3) var rejäl då han klev runt övriga i Gulddivisionen!

Floppen:

Bear Dancer (V75-1) torskade ifrån spets och var knappast gynnad av att tävla med skor när Art On Line (som vi var inne på) avgjorde ifrån ledarryggen!

Food Money & Remote Control galopperade tidigt som betrodda...

Dernier Viking (V75-7) är bra och fick ett tufft lopp, men tävla med skor är inte hennes grej och hon kommer igen!

Passas nästa gång:

Navigator Sib (V75-1) såg rapp ut mellan hästar och sitter snart där!

Journey (V75-5) "styrde" de övriga imål och såg ruskigt tankad ut...

Tenzing (V75-6) gjorde ett mycket bra lopp efter galopp och hade knappast torskat felfri, om vi säger så...

Bethel Hanover (V75-7) flög fram och vinner även hon snart igen - toppform!

Alvena Take It (V75-7) såg ruskigt tankad ut då hon fick chansen sent och var nog söndagens allra rappaste intryck över mål!

454
27 Dec (21:48)

Skor runt om var det som gällde på huvudstadsarenan under annandagen och det var en hel del surr om det beslutet som fattades tidigare under dagen. Vi fick dock som väntat se en hel del grymma prestationer under V75-finalerna på Solvalla trots detta, det fanns helt enkelt mycket godsaker att ta med sig!

"Banan är kanon", "Mest korkade jag hört i hela mitt liv" "Vet knappt om jag sett Solvallas bana så bra". Ja, åsikterna om beslutet att man var tvungna köra med skor runt om duggade tätt och känslan var ju definitivt att den tidpunkt som man valde att besluta om barfotaförbud, var satt lite väl tidigt... Hursomhelst blev det dock krav på skor och lika för alla vilket verkar vara den nya trenden i Trav-Sverige, men trots detta fick vi se en hel del grymma prestationer!

Detta var också årets näst sista V75-omgång då V75-tåget för året avslutas på söndag på Örebro, och då vi inte lyckades med full pott denna fredag så laddar vi för söndag och hoppas då på att få avsluta V75-året på bästa sätt! Dagen på Solvalla sammanfattas i korthet nedan.

Dagens betyg:

Your Highness (V75-1) var grym då hon vann Stoeliten ifrån dödens!

Candor Hall (V75-5) var riktigt vass då han trots dödens bara var bäst i Stayerloppet!

Digital Ink (V75-3) hade lekstuga i Gulddivisionen ifrån ledningen!

Floppen:

Augustus F. (V75-2) var för laddad och galopperade direkt...

Jeppe Juel (V75-7) gjorde lite och ingenting ifrån start för att ta sig ut med Frozen och när han väl provade, ja då hade tåget gått för längesen....Lover Face var rätt chanslös på förhand då det blev skor och därmed var de två värsta konkurrenterna borta, men ingen skugga över vinnande Coldtown som var riktigt bra och ännu är obesegrad på Solvalla efter 8 starter och lätt vann ifrån ledningen!

Nämnda Bronsdivisionsfinalen (V75-7) blev ju faktiskt inte det lopp man hoppades på...

Montdore (V75-5) hoppade också bort sig direkt...

Passas nästa gång:

On Track Piraya (V75-2) såg vass ut bakom hästar...

Wilda Tigern Jack (V75-4) var moralisk vinnare efter blytungt lopp...

453