Skip to Navigation

Travtjänsten blogg

21 Aug (08:49)

Hans R Strömberg fortsatte att fira framgångar under lördagen, när han tog en tränardubbel och vann den korta E3-finalen med Unique Juni. Hans har bara sexton hästar på sin träningslista och har ändå kört in över fyra miljoner i år och vunnit flera stora lopp, vi lyfter på hatten!

 

Vi tar det som vanligt ifrån början, i V75-1 trodde vi mycket på Tripolini V.P. som vi valde att spika på slutspelet efter en bra värmning. Det visade sig vara rätt, Jeppe var med i spetskörningen, men kunde inte ta sig förbi utan fick dödens en bit, blev sedan avlöst av Clara R.C. och det var också dessa som gjorde upp till slut, men seger blev tämligen enkel för vår spik. Clara R.C. höll klart bra som tvåa.

I V75-2 var det så dags för stonas korta E3-final, och när det är en stor final, vilken kusk ska man titta efter då? Jo Örjan Kihlström så klart, han vann ännu ett stort lopp och den här gången var det lite skrällbetonat med Hans R Strömbergs Unique Juni. Stoet placerades i fjärde utvändigt, bjöd på en bra långspurt och fångade in favoriten Zahara Goj i sista steget, favoriten gjorde ett starkt lopp och får klart godkänt för sitt andrapris.

Gulddivisionen i V75-3 och här satte gulddebutanten Coldtown dom mer rutinerade på plats när han vann. Var med i tuff körning ifrån början med 06,2 första 500. Valde sedan att släppa till Radieux, fick fritt in på upploppet och avgjorde enkelt. Även Knows Nothing som var med i den tuffa körningen ifrån början spurtade bra till andrapriset när luckan kom. Roligast i detta loppet i övrigt var språkmissen mellan Ludde och Jeppe Juel, Jeppe testade för tät med Stelton mot Radieux, Ludde skrek: ”Glöm det!” medan Jeppe hörde - Kör! Han körde till en liten bit och förstod sedan på Luddes kroppsspråk att han hade hört fel. 

Klass I försök i V75-4 och här visade sig Imperator vara bäst, tillsammans med Kenneth Haugstad tog han över ledningen med varvet kvar och kunde sedan gå undan enkelt till slut.

Klass II i V75-5 och här fick Ulf Ohlsson agera skrällkusk bakom Ma Running som spurtade bäst efter en resa i tredje utvändigt. Vi trodde mycket på Staro Jersey Side som gick på i tredjespår ut på slutvarvet, inte helt fläckfri aktion och galopperade i slutsvängen, kraftmässigt var det inte slutsålt i det läget. Den stora favoriten Countdown Fougett kördes passivt av Christoffer Eriksson och fick sparade krafter.

I V75-6 var det så dags för hingstar/valackernas final i korta E3. Makethemark var stor favorit, han gjorde ett bra lopp men fick nöja sig med andrapriset. Åt vinnande Donatello Sisu och firma Zukanovic/Söderkvist fanns det inget att göra, han kom till täten, fick bestämma under första varvet och kunde gå undan tämligen enkelt i en rask avslutning. 

Bronsdivisionen över lång distans i V75-7, Sjunnesson och Eder Bob var snabbast iväg, men valde att släppa till Joakim Lövgren och Springover som sedan styrde och ställde i loppet och vann ohotat. Eder Bob fick allt sparat i ryggen som tvåa och taktikvalet att släppa kändes lite märkligt då hästen gick riktigt bra vid segern senast och fick lopp i kroppen då. 

 

Dagens Betyg:

 

+++ Hans R Strömberg, som på ett litet material plockar fram den ena bra hästen efter den andra och nu fick han vinna E3 med sin Unique Juni.

 

++ Örjan Kihlström fortsätter sitt segertåg i dom stora loppen och det är bara att lyfta på hatten.

 

  • Coldtown som trots en stenhård öppning kunde vinna enkelt i sin gulddebut.

 

Lira nästa gång:

 

Eder Bob som fick sparade krafter och såg fin ut.

575
14 Aug (09:50)

Dagen skulle handla om fina hästar och ett spännande storlopp med skiljeheat. Den kom istället till stor del att handla om det regn som kom, vilket gjorde banan till en katastrof enligt dom aktiva och  bland annat Ulf Ohlsson uttryckte att det var en skandal!

 

Spelmässigt var det nära ögat för oss då slutspelet sätter både V75 och DD med fin utdelning, med In Vain sund i V75-6.

Vi tar det ifrån början omgången inleddes med att det blev hård körning i V75-1 tillika första heatet i Åby Stor Pris, mellan Uhrberg bakom Tycoon Conway Hall och Goop bakom Un Mec D’Heripre. Dom båda kom inte överens om vem som skulle köra i ledningen, vilket gynnade Kihlström och Propulsion, som vann med knapp men säker marginal, utan Can’t See Back muffar och med huvan oryckt! 

Inför V75-2 kom regnet och banan började bli dålig, loppet i sig blev dock tämligen odramatiskt, Isor Håleryd och Peter Untersteiner fick ta över ledningen efter ett par hundra meter och ledde sedan hela vägen och vann i ohotad stil. En häst som Peter tycker är lite utöver det vanliga och han blir intressant att följa i derbykvalen som väntar om en och en halv vecka.

I V75-3 skulle det enligt många vara lekstuga för Takethem, vi valde dock en helt annan väg och spikade Nadal Broline, vilket visade sig vara helt rätt då han vann överlägset efter en resa i tredje utvändigt. Favoriten Takethem höll bra efter en tung resa utvändigt om Only One Winner och känslan är att Uhrberg och Goop fortsatt inte var helt nöjda med varann den här dagen.

V75-4 var en galoppfylld klass I final som slutade med seger för Pampalo, som Ulf Stenströmer tränar och Björn Goop styrde till seger.

Vi går raskt över till V75-5 som var Heat två i Åby Stora Pris, banan hade blivit betydligt sämre nu, vilket inte passade Propulsion som fick problem med aktionen, han stred ändå tappert till andraplatsen. Men åt vinnande Un Mec D’Heripre fanns inget att göra, han dansade barfota i det här heatet och var dessutom utrustad med en googleshuva som han inte hade i första heatet, och bjöd på en vass spurt. Barfotakörningen var dock inte anmäld i tid och tränare Souloy fick också böta för detta, det måste kunna skötas bättre så att vi spelare får rätt information. 

I V75-6 fick In Vain Sund komma till ledningen och såg länge ut att vara vinnaren i loppet, så blev det dock inte, utan i andra utvändigt satt vinnarna Cab Hornline och Per Lennartsson som vann ganska enkelt till slut.

V75-7 var ett bra stayerlopp där Sauveur var väldigt stor favorit, han såg dock inte ut att trivas riktigt på banan i sin värmning, som vi varnade för på slutspelet och han var chanslös att kunna göra något åt Dante Boko och Lutfi Kolgjini som fick bestämma i ledningen och klev undan ganska säkert till slut före en vasst spurtande Alfas Da Vinci

Hur gick det då i skiljeheatet av Åby Stora Pris? Jo Un Mec D’Heripre vann enkelt för Björn Goop efter ett långsamt första varv och en snabb avslutning där Propulsion inte kunde haka på. Un Mec snubblade dock till in på upploppet och bröt ner rejält, så helt odramatiskt var det inte, men Björn och hästen löste den situationen och ”Mölndalsgrabben” som han själv uttryckte det fick sin första seger i Åby Stora. 

 

Dagens Betyg:

+++

Un Mec D’Heripre

som visade sig starkast över tre heat.

++ 

Propulsion, var grym i heat ett och utvecklingen på den här hästen har varit helt fantastisk. 

+

Nadal Broline visade återigen hur bra han är och det var en given spik för oss!

 

Lira Nästa gång

Alfas Da Vinci som flög fram till slut på ett för honom opassande underlag.

 

Floppen:

Var utan tvekan banan, det var inga kraftiga mängder regn som kom till en början, men banan tålde inte detta och både sikten och fästet blev enligt dom aktiva under all kritik.

574
08 Aug (11:25)

Dubbla V75-helger var det under helgen och rent spelmässigt var det ingen höjdare för oss.
Vi fokuserar framförallt på V75 Lördag på Rättvik där vi fick se många härliga dueller!

V75-1: Mellby Apollo kunde enkelt komma till ledningen när Final Oak galopperade direkt bakom bilen. Vi trodde massor på Coco De Vie efter värmningen och spikade rakt ut, men Örjan körde för sent enligt oss och Coco kunde inte växla tempo när tåget gick. Mellby Apollo höll bra men för oss var det en iskall vinnare. Uffe körde dock smart i ledningen och vann enkelt tillslut.

V75-2: Snygg seger och vi säger grattis till Marcus Hultman. Han gjorde det via en riktig pangstart till ledningen med Ilikeitlikethat som är en jättefin modell. Väl i front kunde han sedan snyggt stänga in storfavoriten Smokey Herman, som tillslut galopperade för tredje loppet i rad. Men in över upploppet bröt hästen ut rejält – och Marcus Hultman var på väg mot att förlora.  ”Han var väldigt snabb ut i dag, jag blev orolig på upploppet när Jormas stannade, då ville han springa hem och då fick jag hjärtat i halsgropen, men han gick undan säkert när det kom upp en häst utvändigt, sa han.”

V75-3: Volstead mot On Track Piraten blev aldrig någon match. Örjan hittade enkelt ledningen och när Hans R Strömberg körde passivt med Piraten var det aldrig något snack. I en mycket snabb avslutning så gick Volstead undan enkelt till segern, MEN såg ni avslutningen från On Track Piraten? Hästen tog flera längder in på upploppet och såg grymt läcker ut. Nu laddas Volstead mot Jubileumspokalen.

V75-4: Ulf Eriksson styrde Get A Winner till en ren knockout seger, snacka om att prestationen var grym för hästen gjorde allt grovjobb själv. Ulf Eriksson är ruskigt underskattad som kusk och har imponerat stort det sista året när han väl fått chansen. Kapten Haddock trodde vi på men hästen fick väl mycket press i front och var tidigt slagen, tyvärr. Djuses talang E.V. Gingin gjorde ett bra lopp i vida spår och höll godkänt. Det är en fin modell som kommer vinna på V75 framöver…Favoriten Coolwater In galopperade igen och är ständigt osäker.

V75-5: Oki Doki Face var nog en av årets sämsta favoriter och vi däckade rejält i ranken. Det visade sig vara rätt och hästen såg bedrövlig ut i provstarten. Loppets prestation gjorde New Steel som gick hela loppet i tredjespår och var grym! Höll till fjärdeplatsen och med bättre resa hade Classes häst varit stenklar i efterhand… Vi trodde på Top Notch Lady Ås som inte kom in alls i matchen och var aldrig med chans. I stället körde Uffe Ohlsson ett helt perfekt lopp med Donato E. som gick lucka in på upploppet både en och två gånger och spurtade snabbt till seger.

V75-6: Gubben i lådan! Var kom du ifrån Örjan? Faith Hill spurtade frenetiskt och vann DD-1 efter en drömresa återigen av Örjan Kihlström. Körde slalom mellan hästarna över upploppet och vann före Catch The Cash.
Insatsen var bra, men det var många som svek i ledningen. Digital Controll drog på hårt i lednignen, men var slagen in på upploppet, Danne Edel tog rygg på ledaren och det blev fel. Topgear som var vårt stora drag fick dra tåget och gick bra, men det hände något i sista sväng och det såg inte alls bra ut. New Muscle Ås passar framöver - värmde jättefint och detta är en fin häst som kommer vinna framöver.

V75-7: VAD HÄNDE? Hans R Strömberg vann på hemmaplan med Olympic Torch och snacka om jubel. Hästen var spelad på under 1 procent och det gjorde att V75-spelet gav miljoner. Vi trodde mycket på Minnestads Dubai och vilken häst det är! Tyvärr körde Conni Lugauer på honom i första svängen. Stay Allert gick ruskigt bra, men sprang ihop med vinnaren över upploppet och missade därmed segern.

Vi tar även en snabb koll på V75 Dannero där supertalangen Tand Kraft fick se sig besegrad. Hoppade bort segern mitt i loppet och då vann vårt drag Sjö Vinn enkelt. Även här skrällde det rejält och V75 gav miljoner.
Men efterspelet kom att handla om en helt annan sak.
Kee Marcello. Rockstjärnan som tagit licens som kusk skulle köra sitt första riktiga lopp. Men festen kvällen innan spårade ur och han kom till travbanan så berusad att han inte klarade alkotestet.
Gör om, gör rätt! Men detta var ett hårt slag mot travsporten…

Nu blickar vi fram emot V86 Jackpott på Onsdag.

573
30 Jul (19:11)


Bollnäs V75-omgång på lördagen var spännande på förhand. Det blev också bra sport även om ett par ruggiga regnskurar påverkade negativt.

Bra start
Fika stack programenligt till spets i V75-1 och Ulf Eriksson bedömde tempot snyggt. In på upploppet kopplade dock favoriten Backorder greppet sedan hon gått fram utvändigt ledaren 1100 kvar. 100 kvar började Backorder tveka och hon stannade rejält sista biten. Fika höll fart snyggt och avgjorde säkert före vasst spurtande Jetset och även Rondine d’Asolo avslutade bra efter en snygg styrning av Linderoth. En bra start för oss då vi trodde en hel del på Fika till 5% medan vi var osäkra på favoriten på ny distans.

Mästerlig start från bakspår
I V75-2 vann Palermo Broline som vi utsåg till omgångens bästa spik. Trots spår 12 tyckte vi att han hade en bra uppgift och när Erik Adielsson svarade för en mästerlig styrning då han letade sig igenom mellan hästar från start och satt i spets efter 200 meter. Han fick sedan värsta hotet Digital Yankee på utsidan. Då Erik ryckte tussarna på Palermo Broline i sista sväng fick han ett härligt svar och segern blev överlägsen. Strax innan loppet kom ett riktigt skyfall vilket förryckte loppet. Många gjorde bort sig och kuskarna hade problem med både att höra och se något.

I V75-3 stod två hästar i en klass för sig och klart tuffast av dessa var Fire to the Rain. Han kom på vingel i en backande rygg i första sväng och fick attackera i fjärdespår för han komma fram utvändigt om ledande Hero Sjöhammar. Den sistnämna fick öppna tufft men sedan dämpa och ryckte även åt sig ett par längder in på upploppet. Fire to the Rain höll farten bäst och är en krigare medan Hero Sjöhammar stumnade rejält sista 100.

Rivigt och häftigt lopp
Kallblodsloppet blev rivigt och häftigt. Det var körning mest hela vägen och många kuskar var påställda och körde offensivt. Det gjorde även Fredrik Fransson med sin Monster Monsun som gick stora delar av loppet i tredjespår men ändå avgjorde ändå i ganska lätt stil. Monster Monsun lekte ju med storfavoriten Tomeld Ö.K. på Bergsåker i april så det var ingen jättesvår vinnare för oss till tre procent, speciellt som vi tyckte favoriten var överspelad.

I V75-5 avgjorde Sloppy Joe efter en stark avslutning från fjärde ut för Peter G Norman. Det var rejäl körning i loppet, Sapajou satt i spets men blev uppvaktad. 1250 kvar attackerade Casanova Sisu, han fick svar av M.T.Joinville och blev hängande. Peter höll sig lugn i ryggar och väntade med att attackera i fjärdespår till 600 kvar. Då bet det väldigt bra för Sloppy Joe, han pressade sig till grepp 200 kvar och höll huvudet före en mycket tapper M.T.Joinville. Här var vi inne på Stall Warning som såg bra ut då han tog sats från kön på sista långsidan men han var chanslös att ta något.

Örjan i DD-loppen
I V75-6 vann loppets mest formstarka häst, Västerbo Highflyer och vi hade med på två hästar. Örjan Kihlström körde ett väldigt avvaktande lopp trots att det gick sakta. Han smög med i rygg på Krångel och styrde på 300 kvar men det var med god marginal för Västerbo Highflyer fångande in konkurrenterna väldigt enkelt före Food Money som också avslutade bra. Chelsea Boko spikade vi på Slutspelet-V75 men han fastnade i rygg på en tröttnande ledaren.

I V75-7 visade sig Ceasar Sisu bara vara bäst trots att han gick upp två V75-klasser. Örjan Kihslström hittade tredje ut och blev utstött 800 kvar. Redan i sista sväng såg Ceasar starkast ut och han avgjorde utan att pressas i bott. Precis som Palermo Broline tränas Ceasar av Timo Nurmos som tog en tränardubbel. Vi satt kvar med Victor A.U. spik på Rank och Spel, han gjorde ett bra lopp som trea men räckte inte riktigt. Därmed blev det två sexor på det systemet och en på Slutspelet. Vårt andelsspel gick i alla fall in och sju rätt gav 33.963 kr, utdelningen per andel, 5.231 kr!

Toppen
+++ Monster Monsun gick i tredjespår i stora delar av loppet men vann ändå lätt och han tog upploppet i mäktiga kliv.

++ Sloppy Joe blåste runt fältet i fjärdespår sista 600. Det blev ganska hårt i mål men vi gillade verkligen intrycket på den här Muscle Hill-sonen.

+ Fire to the Rain mötte inte det tuffaste motståndet men han fick en riktigt tuff resa men kunde ändå kämpa sig till seger.

Floppen
Backorder fick visserligen en tung resa men hon såg ”helt klar ut” från 300 kvar och en bit in på upploppet då hon la i handbromsen helt. Märkligt beteende.

Rocket Zet såg väldigt bra ut i comebacken. Nu kom han bort i dåliga ryggar på innerspår men det var ändå inte tryck alls i honom över upploppet och även om man låg lågt från stallet var han en klar besvikelse.

Blisjur tog spets och släppte i kallisloppet men han var slagen väldigt tidigt och kan knappast ha varit frisk.

Lira nästa gång
M.T.Joinville var seg i Lindesberg för tre starter sedan, senast var han bättre och nu var han riktigt bra. Han fick ett väldigt tufft lopp men stred ändå oerhört tappert som tvåa. Finns det någon rättvisa vinner han V75 nästa gång.

Lykkje Svarten hamnade illa till och fick attackera från kön under slutvarvet och gick väldigt bra som tvåa. Han har riktigt fin form.
Bilder Michael Gustafsson/Foto Mike hämtade från Kanal 75

572
24 Jul (16:39)

Galactica (bild Kanal75 AB) vann ett sevärt StoChampionatet och visade åter sin härliga styrka och inställning när hon tuggade ner dem under slutvarvet på nytt svenskt rekord. Vi skickar ett stort grattis till kretsen kring hästen med Malin Bergström och Lars-Åke Söderholm i spetsen - en seger för bredden i svensk travsport med en amatörtränad häst som vinner storlopp! Pasithea Face var moralisk (grymt tapper i dödens) och Adrian var förståeligt förbannad på Örjan efter loppet som svarade ledningen med In Toto Sund. "Jag borde ha lagt upp det annorlunda, ett dåligt upplägg av mig", erkände Örjan efter loppet. Härligt med känslor och en rolig vinnare för sporten.

I övrigt noterar vi att Coldtown fick en välförtjänt seger i V75-1 och Trovatore gick ner i klass och blåste till dem på långsidan i V75-2. Windy Ways såg klar ut i V75-3, men trots att hon avslutade snabbt fick hon ge sig mot en raketspurtande Patricia Hastrup som snuvade en snopen Örjan på linjen. Salma Silvio vann tröstloppet till StoChampionatet efter en bra styrning av underskattade Christoffer Eriksson och välkörande Håkan B Johansson vann amatörloppet med Brilliance. Sevilla avrundade från ledningen där vi tar med oss Slide So Easy till nästa start.

571