Sporttjänstens analys av POLEN-SVERIGE:

Helt avgörande VM-kvalmatch och som de flesta vet vid det här laget så avancerade Polen utan att behöva spela semifinalen då Ryssland uteslöts, medan Sverige vann efter förlängning mot Tjeckien efter en överlag svag insats hemma på Friends i torsdags.

En hel del skadeinfo och truppinfo av värde inför avspark. Anfallaren Milik uppges vara skadad och missar, klart minus offensivt för polackerna. Milik hade just börjat bli het igen efter massiva skadeproblem. Även Bartosz Salamon blev skadad mot Skottland och saknas här, dock en reservspelare. Desto värre är frågetecknen som finns kring storstjärnan Lewandowski som inte spelade i träningslandskampen mot Skottland i slutet av veckan. Detta pga knäproblem som uppkommit tidigare med klubblaget Bayern München, låter inte alls optimalt. Kommer med exakt all sannolikhet att starta men helt 100 är superstjärnan av allt att döma INTE.

För Sveriges del så gör Janne Andersson en del ändringar, verkar bli fyra till antalet. Albin Ekdal och Joakim Nilsson tränade inte och kommer stå åt sidan, även Martin Olsson som utgick saknas på vänsterbacken. Jesper Karlström som gjorde ett succéinhopp och låg bakom avgörandet senast ersätter Ekdal på mitten, Krafth åter efter avstängning och Ludwig Augustinsson åter efter sjukdom i backlinjen - plusläge. Matchvinnaren Robin Quaison kliver in från start: ner med Dejan Kulusevski som högerytter och ut med Victor Claesson som såg allt annat än bra ut senast. Ibrahimovic som var avstängd senast tillgänglig, känns givetvis enormt bra att kunna slänga in i ett avgörande skede!

Sverige har fin historik mot Polen där den senaste segern ju kom i EM i somras. Riktigt så lugnt som Hasse Backe menade var det inte men inget snack om att Sverige totalt sett var bättre än Polen i EM. Sedan dess har polackerna bytt förbundskapten, det funkade inte alls med Sousa, och statusen är något skör - i synnerhet då med tanke på Lewandowskis problem. Vi har sett Polen krympa i stora matcher förr och inget snack om att vi gillar statusen på Janne Anderssons Sverige bättre. Visst, bortaförlusterna mot Grekland och inte minst Georgien i höstas går att peka på som oroväckande inför kvällen men vi är ändå betydligt tryggare med att Sverige fungerar och gillar läget än att Polen gör det.

3,38 på Sverige hos Svenska Spel ska definitivt testas! 2,21 på att Sverige går vidare fungerar också bra. Emil Forsberg som målskytt till 4,50 ringas också in: vår bäste spelare kommer definitivt vara aktiv ikväll igen.

Fler speltips på www.sporttjansten.se