Välkommen till Solvalla och årets upplaga av Elitloppet! Hoppas att mintpastillerna ska smaka och att du får en härlig helg på Solvalla. På den här sidan kommer vi att bjuda på Travtjänstens bästa V75-spik (Rank och Spel), både lördag och söndag. Är du nyfiken på hela V75-tipset finns det att köpa här.

V75-finaler på lördagen och vi hittar omgångens bästa spik i V75-3. Spännande lopp där det ser ut att bli jämnspelat. Vi väljer att ta ställning och går på 8 Zeudi Amg som var ruggigt imponerande vid segern i Danmark senast. Hon har tävlat bra i tidigare regi med 22 segrar på 46 starter. I finalen av Lotterian i höstas satt hon i andra ut i rygg på Face Time Bourbon och tappade bara en dryg längd på honom över upploppet som fyra. Hon vann försöket efter att ha kört sig till spets. Det vi frapperats av är hur olik sig hon såg ut i Goccis regi senast, ett helt annat steg, mycket kraftfullare och mycket finare än i tidigare regi. Hon öppnade sylvasst senast och som vi läser loppet är det rimlig chans att hon kan haka på 7 Hipster Am den första biten och sen borde Svanstedt släppa spets med Hipster som ännu aldrig vunnit på 2140. Blir det däremot 3 Readly Lavec i spets får nog Gocci räkna med svar. Det blir tufft att vinna från utsidan men kör man inte för tufft kan det gå för Zeudi är ruggigt imponerande. Hon är bara spelad på 14 procent i nuläget, känslan är att hon kommer stiga en del men spelarna sprider nog fortsatt strecken och då är hon ruggigt intressant som spik. 

På söndagen anser vi att 2 Callmethebreeze (V75-6) är bästa spiken. Han är en skjutare som vi gillar skarpt. Han glänste vid segern i Turin (då med bike som nu) och har gjort stenbra lopp mot eliten i France efter det. Stod i 13 gånger mot Vivid, Etonnant och Delia senast. Var inte helt på topp den dagen, men kan bättre och nu kommer man med fulladdade batterier. Det låter stenbra från tränaren, hästen har tränat snusk, och då han är jäkligt snabb ut bör han braka till spets och bara vinna. När vi pratade med Anders tidigare i vår var han sugen på att få med den här till Elitloppet, även om Fyraåringseliten hela tiden har varit målet, och både vi och Anders är förtjusta i hästen. Spets och slut och allt under 50% av insatserna är prisvärt, han vinner det här loppet varannan gång. 

Vi önskar dig ett stort lycka till på spelet - nu kör vi!