Skip to Navigation

Eftersnack V75 Momarken 18/3

Sju rätt för Rank & Spel efter att vi spikat Frankie Brodde (35%) och spelade utgång på Alvena Take It (15%), men tyvärr ute blev skrällarna där vi behövde dem och utdelningen stannade vid småpengar denna lördag vilket innebär jackpot till nästa helg på Mantorp - sportsligt sett fick vi se Mosaique Face tillbaka i vinnarcirkeln igen och "krigaren med nio liv" visade att han troligen kommer tillhöra eliten även denna tävlingssäsongen!

...Det började med seger för favoriten Frankie Brodde - en häst vi trodde mycket på i omgången och att han skulle vara bäst ifrån dödens under slutrundan, vad vi dessutom gillade var att han troligen skulle sjunka en hel del på strecken framåt spelstopp då känslan var att många skulle prova gå emot. Vi tycker dock att det var helt rätt att han var favorit och trots att han har en V75-final som väntar längre fram var vi inte oroliga - PU tog dödens varvet kvar och man såg ut att vara ensamma på banan fram till sista 50 - men då dök Emir La Brousse upp! Norsken hade galopperat ifrån början och tappat massor, men spurten vi fick se längst ute vid staketet var svettig värre, och hade det bara varit några meter till så hade vår spik åkt dit - men nu blev det seger och vi fick en skön start på omgången efter att Frankie Brodde återigen gjort en bra insats och han behövde verkligen inte skämmas för segern.

Tidigt till ledningen och slut var receptet i andra där Pandora Face ledde runt om tillsammans med Adrian Kolgjini. Man lyckades inte försvara spets direkt ifrån början, men tog sig ut (snävt?) - och kunde sedan köra sig till täten och sedan var segern faktiskt aldrig i fara och man vann i bekväm stil före Gematria som var tvåa. Trean Donnatella Center höll bra ifrån dödens medan Jetset galopperade i slutsvängen och såg inte som allra bäst ut för dagen...

Thai Navigator tyckte vi var för stor favorit i V75-3 och istället trodde vi hårt på Alvena Take It tillsammans med Peter Untersteiner trots att hon mötte hingstarna. Kort före start ströks Tonicetobetrue vilket gjorde att PU ändrade taktik och laddade för spets och när man lite överraskande kom dit så var loppet tidigt över. Man fick bestämma i behagligt tempo framme i ledningen och åkte ifrån övriga, och det hörs verkligen att Peter gillar den här. En härlig vinnare för vår del som dessutom var "poddvinnaren" i måndags - glöm inte lyssna!

Myhreng Jerker vann som favorit i fjärde vilket inte alls var någon rolig vinnare för vår del - vi tyckte han var överspelad och det var nära att det blev galopp i första sväng, men hästen höll sig i trav och kom till ledningen och sedan kunde man säkert hålla undan till slut på bra vis före Kolnes Kjell (som vi skrällvarnade för ifrån rygg ledaren) och Smedheim Solan (vår tipsetta) som gick bra ifrån kön, men det blev långt fram och strulade med en del dåliga ryggar och att vi hellre sett någon annan först över linjen än favoriten är ingen nyhet. Tekno Jerken såg laddad ut med sparade krafter medan det blev galopp för både Teddy Gutten Stöen och Solör Stegg, där den sistnämnde inte alls funkat bra i år och såg riktigt dålig ut innan galoppen kom...

Att Norge har fina fyraåringar är sen gammalt - vi hyllade ju Kriteriefinalen redan ifjol då det var flera mycket spännande hästar med där, och i år lär de bli att räkna med även som fyraåringar. Ferrari B.R. (som var favorit i Kriteriet, men galopperade) kom till täten via en tuff öppning, men det spelade ingen roll - han hade lekstuga trots detta! Han sprintade undan i smällfin stil i ledningen före en duktig Trot Kronos som blev tvåa och här har Norge verkligen en spännande häst för framtiden! Snacka om toppintryck!

Mosaique Face kunde Adrian Kolgjini köra sig till ledningen med varvet kvar i Gulddivisionen och sedan blev resten ren och skär uppvisning i årsdebuten - man vann säkert ifrån ledningen och att Mosaique kommer ha ytterligare en säsong i eliten är tydligt det. Man låter väldigt nöjda med hästen ifrån stall Kolgjini och hästen hade ju visat både i snabbjobb, och nu i loppet, att han vill springa och det var härligt se hästen så smidig och fin som han var den här dagen! Där bakom så var B.B.S. Sugarlight mycket positiv som tvåa, han fick dödens - men kämpade tappert hela vägen in imål trots att tränare Solberg låg lågt inför comebacken - men hästen var klart positiv och även här kan man fortsätta drömma om kommande storlopp efter den årsdebuten. Slutspelet-DD tyckte både Attack Diablo och King City värmde tveksamt, och de såg inte vidare bra ut i loppet heller - båda galopperade och de var inte alls som bäst för dagen.

Avslutningen blev inte mycket till lopp då Sheriff Bi kom till ledningen smärtfritt och fick bestämma - Tobias Modig kunde åka undan över upploppet sedan och segern blev mycket enkel och här har Louise Granstedt verkligen en fin reklamhäst i stallet. Där bakom spurtade vårt skrälldrag Carlos Milo in bra som tvåa och tipsettan Mr Creation höll okej ifrån dödens, men åt vinnaren fanns inget att göra denna dagen. Frascati B.R. var en annan häst som värmde tveksamt och vi varnade för galopp i Slutspelet-DD - mycket riktigt blev det så kort efter start, och förutom att vi var bra på det rankingmässigt denna dagen så var även värmningsögat på topp!

1599 kronor blev belöningen för sju rätt och då skrällarna uteblev så fick vi endast småpengar tillbaka på Rank & Spel, men vi får återigen ta med oss att vi var bra på det i Norge och de utländska omgångarna brukar oftast vara spelintressanta. Ingen utdelning på fem rätt innebär jackpot till Mantorp kommande helgen vilket lockar extra mycket - då körs dessutom det första meetinget inför Elitloppshelgen, så räkna med många fina hästar i startlistorna som vill vara med och jaga platser till dom V75-finalerna!

Vår podcast dyker som vanligt upp under måndagen efter lunch - missa inte! Denna veckan har vi dessutom tävling till V75-finalerna den 1:a April på Solvalla...

Dagens betyg:

+++ Ferrari B.R.  (V75-5) var mycket imponerande och blir inte att leka med för kullkamraterna i år!

++ Mosaique Face (V75-6) var tillbaka i vinnarcirkeln och glänste vid segern!

+ B.B.S. Sugarlight  (V75-6) höll duktigt som tvåa och var positiva han också.

Floppen:

Clemenza Am (V75-1) fungerade ej optimalt och galopperade som slagen in mot upploppet.

Jetset (V75-2) såg ej som bäst ut och galopperade utan chans på seger i slutsvängen.

Solör Stegg (V75-4) får det inte att fungera optimalt hittills i år och floppade.

Passas nästa gång:

Emir La Brousse (V75-1) - Frågan dock om inte hela Norden kommer lira nästa gång? Snacka om svettigt upplopp efter galopp...

Indoor Voices (V75-2) vägrar vi ge upp. Galopp i slutsvängen, men hon gick vasst över upploppet i skymundan och måste sitta där snart.

Carlos Milo (V75-7) har form och spurtade bra som tvåa. Nästa gång sitter han där!

Bilderna: Foto Roger Svalsröd.