Skip to Navigation

Eftersnack V75 Kalmar 25/6.

Härliga lopp i Kalmar den här traditionsenliga tävlingsdagen under midsommarhelgen. Kevin Oscarsson höll förståeligt nog inte in på segergesten sedan hans styrning B.B.S.Sugarlight flög fram längst ut i banan och tog hem segern i Kalmarsundspokalen! Spelmässigt fick vi nöja oss med sex rätt sedan vår ena spik Canari Match galopperat bort sig i redan nämnda lopp. 

 

 

Vi tar det som vanligt ifrån början, stökig inledning i V75-1 då både Evin Boko och Geisha Sund gjorde bort sig innan bilen släppte vilket även störde Treasure Kronos. Istället kom Britt Palema till ledningen för att sedan släppa till In Toto Sund som kunde spåra runt om tillsammans med Kim Eriksson. Treasure Kronos var tvåa och Geisha Sund reparerade sin startgunga på ett riktigt bra vis som trea.

I V75-2 som var Klass II hade vi en vass förstahäst i Shorthanded Jag som vann efter att ha fått vandra utvändigt hela loppet och plockade ner ledande Henning Lixarve som höll till andrapriset. 

Nobel Amok är verkligen i bra författning för dagen och han vann V75-3 som vi var inne på att han skulle göra om han bara skötte sig, skötte sig gjorde han verkligen och det såg ut att finnas en hel del sparat i målskjutsen.

Sprinterlopp i Bronsdivisionen var det dags för i V75-4, det blev inte så hård körning från början som man kunde tro, betrodde New Muscle Ås gjorde bort sig direkt, Ymer Brick pilade till ledningen med en gång och Klöver All Over hittade ner i ryggen på denne, sedan blev det riktigt lugnt en stund och Iago Zon stod för en mycket bra prestation som trots det dåliga tempot kunde vinna från ett risigt utgångsläge, efter att Joakim Lövgren trampat på gasen rejält redan 900 kvar och det var en stark avslutning. Bra spurt också av tvåan Stepping Spaceboy

Klass I i V75-5 och Sobel Conway spurtade bäst från kön tillsammans med Peter Untersteiner. Spurtade vasst från kön gjorde också den barfotadansande jätteskrällen Belong Life och den är värd att passa upp för nästa gång. Uhrberg släppte ledningen med varvet kvar till Rushmore Face och blev fast med sparade krafter. 

I V75-6 var det så dags för Kalmarsundspokalen som vi redan nämnt och där fick vi se en riktigt bra spurt långt ut i banan av B.B.S.Sugarlight, Kevin Oscarsson och tränaren Fredrik Solberg som båda bjöd på härlig segerglädje. Vi trodde mest på Canari Match som dessutom värmde väldigt tilltalande, han klarade dock inte riktigt av den snabba spetskörningen och galopperade in i första sväng. 

Mycket spännande upplopp i V75-7 där fyra hästar var med och gjorde upp om segern, Spitcam Jubb kontrade tillslut ut Bravo Navarone och Spitcam verkar vara precis hur hård som helst. Tjacko Zaz galopperade från start, tappade mycket mark och gick sedan en riktigt vass upphämtning som fyra. 

 

 

Dagens Betyg:

 

+++ B.B.S. Sugarlights spurt i Kalmarsundspokalen och Kevins härliga segerglädje!

 

++ Spitcam Jubb som kontrade till sig segern och han är en riktig hårding. 

 

  • Nobel Amok är riktigt bra nu och vann med gott om krafter kvar. 

 

Lira nästa gång: Geisha Sund, Belong Life och Tjacko Zaz.